Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Αφού προεκλογικά ζήτησαν από τους υποψήφιους βουλευτές από 3.000 ευρώ στον καθένα για να τον υποστηρίξουν για 15 μέρες "τεχνικά" όπως είπαν!!!
Αφού διέρρευσαν έντεχνα παντού ότι οι εκλογές τελείωσαν πριν καν γίνουν!!!
Αφού την ετυμηγορία του λαού της Πρέβεζας την έχουν με το έτσι θέλω και σύμφωνα με τα συμφέροντα τους προκαταλάβει!!!
Αφού την έδρα κατά την γνώμη τους την έχει ήδη κερδίσει ένας πριν καν ανοίξει η κάλπη!!!
Κάνουν μέχρι και πριν ένα λεπτό την εξής αλητεία!!!
Στους ετεροδημότες που τηλεφωνούν στην Νομαρχιακή να μάθουν που ψηφίζουν και ποιοί είναι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ !!!!
ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥΣ!!!


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης όταν δεν υπάρχει αυτοδυναμία




Το Σύνταγμα προβλέπει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών στα τρία πρώτα κόμματα και με διαφορά τριών ημερών για κάθε διερευνητική εντολή.

Έντεκα κρίσιμες ημέρες χωρίζουν τις κάλπες της 6ης Μαΐου από τη σύγκληση της νέας Βουλής, που έχει ορισθεί για την 17η Μαΐου και μέσα σε αυτό το διάστημα θα κριθεί ο σχηματισμός της επόμενης κυβέρνησης.
Στην περίπτωση που ένα κόμμα συγκεντρώσει ποσοστό ψήφων τέτοιο, που να του εξασφαλίζει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 εδρών, οι εξελίξεις διευκολύνονται και τη Δευτέρα ο πρόεδρος του θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας θα ενημερωθεί, κατ' έθιμο, για τη διάρθρωση της νέας Βουλής από τον πρόεδρο της απερχόμενης κοινοβουλευτικής σύνθεσης.
Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες δύσκολα κάποιο κόμμα θα μπορέσει να κατακτήσει την αυτοδυναμία; Το Σύνταγμα προβλέπει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών στα τρία πρώτα κόμματα και με διαφορά τριών ημερών για κάθε διερευνητική εντολή.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 37), πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγού του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.
Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες.
Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων σε σύσκεψη και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών. Σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατό ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή σε αυτόν που προτείνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Η πρόταση για ανάθεση εντολής γίνεται σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Βουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή.
 Η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.
Στις διερευνητικές εντολές, αν κόμματα είναι ισοδύναμα σε βουλευτικές έδρες, προηγείται εκείνο που έλαβε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές. Νεοσχηματισμένο κόμμα με κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, έπεται του παλαιότερου με ίσο αριθμό εδρών. Στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν παρέχονται διερευνητικές εντολές σε περισσότερα από τέσσερα κόμματα.
Ανεξάρτητα από τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, την 17η Μαΐου 2012 θα πρέπει να συγκληθεί η Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, την προκήρυξη εκλογών και τη σύγκληση της νέας Βουλής που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και θυροκολλήθηκε στις 11 Απριλίου 2012. Αμέσως μόλις κηρυχθεί η έναρξη των εργασιών της πρώτης συνεδρίασης της Βουλής, ο προσωρινός πρόεδρος ανακοινώνει στη Βουλή τον κατάλογο των βουλευτών που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο και τους καλεί να δώσουν το νενομισμένο όρκο (άρθρο 3 του Κανονισμού της Βουλής).

Έτοιμα τα χαράτσια για τα ακίνητα

Αποστέλλονται το ΕΤΑΚ 2009 και ο ΦΑΠ 2010 και 2011
Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων είναι έτοιμη να αποστείλει τους λογαριασμούς για τους φόρους επί των ακινήτων παλαιότερων ετών που είχαν καθυστερήσει από τα προβλήματα στη μηχανογράφηση και το Περιουσιολόγιο.

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων κ. Χάρης Θεοχάρης περιμένει το πράσινο φως, προφανώς από την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της Κυριακής, για να προχωρήσει στην αποστολή των λογαριασμών.
Ετοιμα είναι τα εκκαθαριστικά για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων 2009 - που αφορά όσους έχουν περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ - και για τον ΦΑΠ 2010 και 2011 που αφορά τις περιουσίες συνολικού ύψους 200.000 ευρώ κατ' άτομο.

ΑΡΤΑ: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ανηλίκου για κλοπή μοτοσικλέτας.

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας που είχε συμβεί πριν δύο μήνες στην Άρτα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου 16χρονου υπηκόου Αλβανίας, για κλοπές τροχοφόρων.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ο 16χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε αφαιρέσει τη δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 30χρονου ημεδαπού, έξω από το σπίτι του στην Άρτα.
Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί που επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κλεμμένο όχημα

Συνελήφθησαν χθες (03-05-2012) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες, δύο υπήκοοι Ιράκ και Ιράν και μία υπήκοος Αφγανιστάν, με τα δύο (2) ανήλικα τέκνα της, οι οποίοι προσπάθησαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα, με προορισμό χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κλεμμένο αυτοκίνητο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστος δράστης, o οποίος αναζητείται, παρέδωσε στους μη νόμιμους μετανάστες το αυτοκίνητο και τους προμήθευσε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, μεθοδεύοντας την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας ενώ ως αμοιβή του καθορίστηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Έξι ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Ένα κινητό τηλέφωνο
Τρία πλαστά διαβατήρια Τουρκίας, με επικολλημένες πλαστές γερμανικές άδειες διαμονής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Αυξάνονται τα δάνεια «στο κόκκινο»

Με την ίδια ένταση συνεχίζεται η αύξηση του ποσοστού των δανειών που δεν αποπληρώνονται. Ειδικότερα, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός της μεγάλης αύξησης των καταναλωτικών και των στεγαστικών δανείων σε καθυστέρηση ως προς το σύνολο των καταναλωτικών και των στεγαστικών δανείων στο 26,4% και 14% αντίστοιχα τον Σεπτέμβριο του 2011, από 20% και 10,3% αντίστοιχα τον Δεκέμβριο του 2010.

Η ίδια τάση επικρατεί και για τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις με τον αριθμό εκείνων, ιδιαίτερα μικρομεσαίων που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποπληρωμής δανείων, να αυξάνεται. Το ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση στα επιχειρηματικά δάνεια ανήλθε στο 13% τον Σεπτέμβριο του 2011, από 8,8% τον Δεκέμβριο του 2010, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την (Τράπεζα της Ελλάδος που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.
Σημειώνεται πάντως ότι ο βαθμός χρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, παρά τις αρνητικές πιστωτικές εξελίξεις, αυξήθηκε σε 114,4% του ΑΕΠ τον Δεκέμβριο του 2011, από 113,4% του ΑΕΠ τον Δεκέμβριο του 2010, εξαιτίας της σημαντικής μείωσης του ονομαστικού ΑΕΠ το 2011.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη τριών αλλοδαπών για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (03-05-2012) το πρωί στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, διέμεναν σε εγκαταλελειμμένο όχημα σε περιοχή της Πρέβεζας και εφοδιάζονταν παράνομα με ηλεκτρικό ρεύμα από κολώνα της Δ.Ε.Η.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός γιατί οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο

Συνελήφθη χθες (03.05.2012) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας γιατί από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, προέκυψε ότι αυτό ήταν κλεμμένο.
Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση, ενώ σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τα "έσπασε" στην Πρέβεζα η Αγνή Σμπόνια!!!

Με μια πολύ δυναμική ομιλία που εκφράζει όλη την νέα γενιά, η Αγνή Σμπόνια υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας, έκλεισε χθές την προεκλογική της περιοδεία, στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Β' Λύκειο Πρέβεζας σε μια ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα.
Τα "έσπασε" με τον πύρινο λόγο της η μόλις 26 ετών Αγνή, δασκάλα στο επάγγελμα και τα προγνωστικά μας λένε ότι θα κάνει με την εκλογή της την μεγάλη έκπληξη στην Πρέβεζα...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Ομαλά εξελίσσεται η προετοιμασία για τις εκλογές

Η προετοιμασία των εκλογών της προσεχούς Κυριακής, από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες προχωρά χωρίς προβλήματα, δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά μέχρι την ψηφοφορία και την έκδοση των αποτελεσμάτων.
«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Ηπειρώτες ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι πλήρως οργανωμένη, έχουμε κάνει τα πάντα ώστε να υπάρξει συντονισμός με τους Δήμους και είμαστε άπαντες εν εγρηγόρσει», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Διλήμματα σταυροδοσίας: Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης*



Τα δελτία τύπου ορισμένων πολιτευόμενων που φτάνουν αυτές τις ήμερες στα δημοσιογραφικά γραφεία παρέχουν την ευκαιρία να σχηματίσουμε άποψη για τη δυνατότητα τους να ασκήσουν νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. Σταχυολογούμε με λίγη φαντασία: Ο υποψήφιος κος ΧΨ επισκέφτηκε το οβελιστήριο «το Σουβλακιστάν» όπου και ενημερώθηκε για τις διατροφικές συνήθειες και το μεταβολισμό των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας. Η υποψήφια κα ΚΛ περιόδευσε στην εμποροπανήγυρη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτρας και συνομίλησε με τους πωλητές «μαλλιού της γριάς» για τις δραματικές συνέπειες από την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ στον συμπαθή αυτόν κλάδο. Ο πολιτευτής ΓΔ του τάδε κόμματος συνάντησε στο πολιτικό του γραφείο εκπρόσωπους των παρασκευαστών ταραμοσαλάτας και δεσμεύτηκε να καταθέσει τροπολογία στην επόμενη Βουλή για την παράταση της νηστείας της Σαρακοστής κατά μία εβδομάδα.
Δοσμένα με μια δόση υπερβολής τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ανάγλυφα τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνεται η πλειονότητα του πολιτικού μας προσωπικού την πολιτική δραστηριότητα.
Είναι πασίδηλο ότι πολυάριθμοι εν ενεργεία πολιτικοί εκλέγονται λόγω της πρόσληψης πολύπειρων σχεδιαστών της πιο αποτελεσματικής καμπάνιας δημοσιότητας και προβολής. Ο πολιτικός ως προϊόν, λοιπόν, επικεντρώνεται στο περιτύλιγμα και όχι στην ουσία. Γνωρίζει ότι αντί να αναλώνει κόπο, χρόνο και κυρίως φαιά ουσία σε συζητήσεις των think tanks ή σε εμβριθή πολιτικό διάλογο θα αυξήσει τις πιθανότητες να εκλεγεί αν επενδύσει στην αισθητική οδοντιατρική, την ενίσχυση του τριχωτού της κεφαλής με μικρομεταμόσχευση τριχοθυλακίων, τη γλουτοπλαστική, την μετατροπή της κώμης του σε φαιοκίτρινη, την εφαρμογή έγχρωμων φακών επαφής. Με το νέο του look θα μπορεί πλέον να αλιεύει ψήφους περιοδεύοντας σε γάμους, κηδείες και βαφτίσεις ή εφευρίσκοντας τρόπους να απασχολεί τις κουτσομπολίστικες εφημερίδες με τις «τσαχπινογαργαλιάρικες» επιδόσεις του.
Η άσκηση πολιτικής έχει αντικατασταθεί από τη ενδελεχή μελέτη δημοσκοπήσεων, τη λουστραρισμένη προβολή, την επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσεων, την πάση θυσία αποφυγή του πολιτικού κόστους και την άρνηση λήψης αποφάσεων και έκφρασης θέσεων καθώς «η σιωπή δεν κάνει εχθρούς».
Πιστοί στο δόγμα παλαιού βορειοελλαδίτη πολιτικού («ζήτα μου ότι θέλεις, εκτός από το να μην επανεκλεγώ βουλευτής») οι αθεόφοβοι πολιτικάντηδες που ανήκουν σε πολυποίκιλες συνομοταξίες (αρχηγολάγνοι, αυλοκόλακες, καρεκλοκένταυροι, θεσιθήρες, κυανόαιμοι, πορφυρογέννητοι, κλώνοι, σαλτιμπάγκοι, γελωτοποιοί) μετατρέπονται σε υστερόβουλους κομματικούς δουλοπάροικους που ενδιαφέρονται μόνο για την (επαν)εκλογή τους, από την οποία προσδοκούν να προσποριστούν κενόδοξη δημοσιότητα , βουλευτική ασυλία, αδιαφανή πλουτισμό, ισχυρή δικτύωση κ.α.
Αυτοί οι ανίκανοι και διεφθαρμένοι πολιτευτές δε συναισθάνονται την ευθύνη του ρόλου τους, δεν δύνανται να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα στο διεθνές περιβάλλον, δεν μιλούν ξένες γλώσσες, δε διακρίνονται σε κανέναν κοινωνικό στίβο, δεν γνωρίζουν σε βάθος τα θέματα ενασχόλησης τους, δεν αρθρώνουν απόψεις και επιχειρήματα. Ωστόσο γνωρίζουν άριστα να επιλέγουν για συμβούλους τους συγγενείς τους Α’ και Β΄ βαθμού, να διεκπεραιώνουν τα πιο παράδοξα αιτήματα ψηφοφόρων, να μηρυκάζουν τετριμμένα και παρωχημένα ιδεολογήματα και να αναρριχώνται στις κομματικές κλίμακες κολακεύοντας τον αρχηγό ή τους ψηφοφόρους.
Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι προϋπόθεση για μια νέα πορεία στη χώρα, είναι να αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία της πολιτικής σκηνής.
Τα πολιτικά πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής της πορείας της χώρας προς ένα καλύτερο αύριο θα πρέπει να είναι άνθρωποι ακέραιοι, έντιμοι, υπεύθυνοι, έμπειροι, προσηνείς, ειλικρινείς και ταπεινοί.
Επιπλέον θα πρέπει να μπορούν να συνθέτουν, να συγκρούονται, να δρουν συλλογικά, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να κατευθύνουν, να συνεγείρουν, να εμπνέουν εμπιστοσύνη και σιγουριά, να επιλέγουν ικανούς συνεργάτες, να ενημερώνονται και να μελετούν σε βάθος, να ορθοτομούν περίπλοκα θέματα, να διαπραγματεύονται, να λαμβάνουν αποφάσεις.
Στις 6 Μαΐου η ευθύνη περνά και πάλι στα χέρια των πολιτών καθώς θα κληθούν - εκτός από πολιτικό κόμμα- να επιλέξουν πρόσωπα. Το μέλλον της Ελλάδας δε βρίσκεται γραμμένο στη γυάλινη σφαίρα του μάγου ή στο σκουρόχρωμο βυθό ενός φλιτζανιού ελληνικού καφέ αλλά στο βάθος της κάλπης και μπορούμε να το σκιαγραφήσουμε μονοί μας.


* Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και επ’ ουδενί υποψήφιος βουλευτής

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δεν προκύπτουν ενδείξεις για διαρροή του κυττάρου του ΧΥΤΑ Ελληνικού

Την απάντηση για το ζήτημα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ελληνικού, θα τη δώσουν οι επιστήμονες και ειδικότερα η Επιστημονική Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί με απόφασή του, υπογράμμισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί, και εν πάση περιπτώσει εκφράζουμε πολιτική και όχι επιστημονική σκέψη. Αυτή θα μας τη δώσουν οι επιστήμονες και αυτό είχα ζητήσει να γίνει από την αρχή», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο ΧΥΤΑ είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που έγιναν στην περιοχή μας, σε ό,τι αφορά το περιβάλλον.
Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι στην προτελευταία συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής συμμετείχαν και αντιπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, αλλά παρά το γεγονός αυτό και πριν δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμά της, γίνονται διάφορες εκτιμήσεις: «Θέλω να κάνω έναν απλό συλλογισμό» είπε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, σχετικά με την αδιαπερατότητα του κυττάρου. «Σήμερα – συνέχισε- η Επιστημονική Επιτροπή έχει διατάξει να μην βγαίνουν νερά εκτός ΧΥΤΑ από το βιολογικό καθαρισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε μια δυναμική φόρτιση του κυττάρου από νερά που συγκεντρώθηκαν από τις βροχές περίπου 15.000 κυβικών. Αυτή η ποσότητα νερού – που είναι υπερβολική- σε καμία περίπτωση δεν θα υπήρχε αν θα δούλευε πλήρως ο βιολογικός του ΧΥΤΑ και θα διοχετευόταν τα νερά όπως προβλεπόταν από τη μελέτη. Δηλαδή βρίσκεται σε μια δυναμική καταπόνηση μόνιμα το κύτταρο, δηλαδή το μέρος όπου εναποτίθενται τα σκουπίδια. Εάν υπήρχε θέμα διαρροής σε αυτό το κύτταρο, που δεν είναι ακόμη στην κανονική του λειτουργία, θα είχε φανεί. Άρα φαίνεται άμεσα ότι διαρροή από το κύτταρο, όταν το κρατάμε σε δυναμική καταπόνηση με 15.00 κυβικά νερού, δεν υπάρχει. Τα άλλα, τα επιστημονικά ζητήματα, θα τα απαντήσει η Επιστημονική Επιτροπή».

ΛΟΥΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ύστερα από συμπλοκή

Συνελήφθησαν, χθες (02-05-2012) το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 27χρονος ημεδαπός και δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 16 και 21 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνων βλαβών ύστερα από συμπλοκή, οπλοφορία και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Λούρου Πρέβεζας έλαβε χώρα επεισόδιο για προσωπικές διαφορές ανάμεσα σε ομάδα ημεδαπών και ομάδα ημεδαπών Ρομά, μεταξύ των οποίων και οι συλληφθέντες, το οποίο εξελίχθηκε σε συμπλοκή.
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, οι εμπλεκόμενοι έκαναν χρήση ξύλων και αλυσίδων γεγονός που είχε ως συνέπεια να τραυματιστούν ελαφρά πέντε άτομα και να μεταφερθούν για παροχή πρώτων βοηθειών στα Γενικά Νοσοκομεία Πρέβεζας και Άρτας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, τέσσερα από τα εμπλεκόμενα άτομα, μεταξύ των οποίων οι δύο συλληφθέντες ημεδαποί Ρομά, έφεραν μαζί τους κυνηγετικά όπλα.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών εμπλεκομένων.