Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Παρακάλαμος: Επιδιόρθωση πρόσοψης και ελαιοχρωματισμός του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου

 


Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επιδιόρθωση της πρόσοψης και τον ελαιοχρωματισμό του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά στον Παρακάλαμο.

«ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»: Συλλυπητήρια επιστολή

 


Η Περιφερειακή Παράταξη «ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» εκφράζει τη  θλίψη  και τα θερμά της συλλυπητήρια στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη καθώς και στην οικογένειά του για την απώλεια της μητέρας του.

Αιωνία η μνήμη της.

Καμία ανοχή στους εγκληματίες που θανατώνουν αδέσποτα με φόλες

 


Με μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση, η Δημοτική Αρχή ανακοινώνει τον θάνατο περίπου 50 αδέσποτων σκύλων, οι οποίοι δηλητηριάστηκαν από φόλες. Το απαράδεκτο αυτό περιστατικό αποτελεί πράξη απανθρωπιάς και βαρβαρότητας, που δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Πέτρος Παλάσχας, μέσα στον Ιούλιο η υπηρεσία του Δήμου που είναι υπεύθυνη για την διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς ειδοποιήθηκε από φιλόζωους ότι άγνωστοι πέταξαν φόλες σε διάφορες περιοχές του Δήμου (Καστρίτσα, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο, Νέα Ζωή, Πεδινή) με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο αρκετά ζωάκια.

«Η ρίψη φολών είναι μια εγκληματική πράξη που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή των αδέσποτων ζώων αλλά και την υγεία των κατοίκων, ιδιαίτερα των παιδιών μας. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες και διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους και να τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη», είπε ο κ. Παλάσχας για να προσθέσει.

Δύο νεκρά ζαρκάδια εντόπισε κλιμάκιο στη θέση «Καραμούτσι» της Τ.Κ. Πέτα του Δήμου Νικ. Σκουφά

 


Δύο νεκρά ζαρκάδια εντόπισε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε για την αναζήτηση και τον εντοπισμό λαθροθήρων. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε αγροτική περιοχή στη θέση «Καραμούτσι» της Τ.Κ Πέτα του Δήμου Νικ. Σκουφά στην Π.Ε Άρτας όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, λίγο πριν τη δύση του ηλίου άκουσε δύο πυροβολισμούς.

Άμεσα, ξεκίνησε η έρευνα στην ευρύτερη περιοχή και μετά από μία περίπου ώρα οι Θηροφύλακες εντόπισαν εντός ελαιώνα τα δύο νεκρά ζαρκάδια που είχαν βληθεί από αγνώστους.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν για τον εντοπισμό των δραστών της αποτρόπαιης πράξης, χωρίς ωστόσο πρακτικό αποτέλεσμα. Υποβλήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων ενώ όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, τα δύο νεκρά ζώα εκτέθηκαν σε δημοπρασία.

Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός για κλοπές από περίπτερο στην Πρέβεζα

 


Είχε αφαιρέσει προϊόντα από το ψυγείο, ενώ είχε πραγματοποιήσει άλλες ακόμα τρεις απόπειρες σε βάρος της ίδιας επιχείρησης

Ταυτοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας αλλοδαπός, σε βάρος το οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, τελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και κατά τις νυχτερινές ώρες, παραβίασε ψυγείο περιπτέρου, από όπου αφαίρεσε αναψυκτικά αξίας 50 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε άλλες τρεις φορές να διαρρήξει το ψυγείο της ίδιας επιχείρησης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Σε δυο δικογραφίες και πρόστιμα προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ

 


Στην υποβολή μήνυσης σε βάρος ενός ατόμου και στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 300 ευρώ προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ. Το περιστατικό σημειώθηκε τις μεταμεσονύχτιες ώρες στην Τ.Κ Αετός του Δήμου Φιλιατών, όταν Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κατά την περιπολία τους σε αγροτική περιοχή λίγο πριν τα μεσάνυχτα άκουσαν έναν πυροβολισμό.

Μία ώρα αργότερα οι Θηροφύλακες εντόπισαν ένα άτομο να κινείται στην περιοχή και να φτάνει σε ένα σημείο όπου βρισκόταν ένας θηρευμένος αγριόχοιρος.

Οι Θηροφύλακες είδαν το άτομο να προχωρά στην εκδορά και τον τεμαχισμό του ζώου, το οποίο στη συνέχεια επιχείρησε να μεταφέρει χρησιμοποιώντας ένα τροχήλατο μέσο (καρότσι) προς την οικία του.

Οι Θηροφύλακες τον σταμάτησαν για έλεγχο και σε βάρος του επιβλήθηκε πρόστιμο και κατασχέθηκαν το όπλο που χρησιμοποίησε και το τεμαχισμένο θήραμα.

Σε ένα ακόμη περιστατικό, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες σε σήμα στάσης που έκαναν στον οδηγό ενός οχήματος στη θέση «Μανδρότοπος» της Τ.Κ Γαρδικίου του Δήμου Σουλίου εντόπισαν εντός του Ι.Χ ένα κυνηγετικό όπλο εντός θήκης.

Σε βάρος του ατόμου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου.

Άρτα: Ταυτοποιήθηκε ανήλικος ημεδαπός για κλοπή

 


Ταυτοποιήθηκε ανήλικος ημεδαπός, που αφαίρεσε 900 ευρώ, ενώ κατηγορείται και η μητέρα του για παραμέληση της εποπτείας του

Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή, που έλαβε χώρα προχθές (16-07-2024) το μεσημέρι στην Άρτα σε επαγγελματικό χώρο, υπόθεση για την οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ανήλικου ημεδαπού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανήλικος εισήλθε σε ασφαλιστικό γραφείο, από όπου αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός από συρτάρι γραφείου χρηματικό ποσό 900 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται και η μητέρα τού ανηλίκου για παραμέληση της εποπτείας του, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Ιωάννινα: Άμεσες πρωτοβουλίες για να μπει τέλος στην αφισορύπανση

 


Στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει και σε αυτές που πρόκειται να εφαρμόσει άμεσα προκειμένου να αμβλυνθεί  το πρόβλημα της αφισορύπανσης αναφέρθηκε σήμερα με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Τάτσης μαζί με τον αναπληρωτή Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρη Αλεξίου.

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Τάτσης η αφισορύπανση προσβάλει τόσο την αισθητική όσο και την περιβαλλοντική εικόνα της πόλης και ως φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η ανάρτηση αφισών απαγορεύεται καθολικά, ενώ επιτρέπεται, μετά από συγκεκριμένες ενέργειες και σχετική άδεια, η ανάρτηση μπάνερ συγκεκριμένων προδιαγραφών και σε προκαθορισμένα σημεία του δήμου.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ανανέωσε την συνεργασία με τον Ιάσονα Κύρκο

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ιάσονα Κύρκο. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου του 2003 και είναι γέννημα θρέμμα Γιαννιώτης έχοντας αναδειχθεί από τις ακαδημίες του ΠΑΣ όταν κι ενσωματώθηκε σε αυτές σε ηλικία 14 ετών από τον Ατρόμητο Ιωαννίνων.

Ο Κύρκος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του με αποτέλεσμα να κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο τον Μάιο του 2022 στο νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα playoff.

Συνολικά ο Κύρκος μετράει δέκα συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΣ.

Ο Ιάσονας Κύρκος αποτελεί το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα και στο πλαίσιο αυτό η ανανέωση της συνεργασίας ήταν επιθυμία που έγινε πραγματικότητα.

ΠΗΓΗ: www.pasgiannina.gr

Πρέβεζα: Συνελήφθη ημεδαπός, διότι οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς άδειας ικανότητας οδήγησης

 


Συνελήφθη χθες αργά το βράδυ στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο χωρίς άδειας ικανότητας οδήγησης, καθόσον αυτή του είχε αφαιρεθεί και επιπλέον προέκυψε από τον έλεγχο αλκοτέστ στον οποίο υποβλήθηκε ότι τελούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Συλλυπητήρια επιστολή

 


Η περιφερειακή παράταξη «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και την οικογένειά του για την απώλεια της αγαπημένης μητέρας του.

Καλό Παράδεισο.

43ο Αντάμωμα στη Σαρακατσάνικη Στάνη, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Αυγούστου, στο Γυφτόκαμπο Ζαγορίου

 

43ο Αντάμωμα στη Σαρακατσάνικη Στάνη, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024, στο Γυφτόκαμπο Ζαγορίου.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπή, υπεύθυνη κατάστημα στο οποίο η ένταση της μουσικής υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου

 


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ημεδαπή, διότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνη κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπιστώθηκε να γίνεται χρήση μουσικής, η ένταση της οποίας υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 18 Ιουλίου

 


Την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες. 

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-12:30

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:30.

Ηλιακό έγκαυμα: Πώς θα θεραπευτώ γρηγορότερα;

 


Τα ηλιακά εγκαύματα δεν είναι τόσο αθώα όσο πιστεύαμε πριν μερικές δεκαετίες. Σήμερα, ξέρουμε ότι το ξεφλούδισμα του καμένου από τον ήλιο δέρματος δεν είναι μόνο αντιαισθητικό, αλλά και επικίνδυνο. Υπεύθυνες για την πρόκληση εγκαύματος είναι οι ακτίνες UVB που διεισδύουν στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος βλάπτοντας τα κύτταρα.

Οι υπεριώδεις ακτίνες Β ενοχοποιούνται, επίσης, για πάχυνση του δέρματος και ενίοτε για εμφάνιση καρκίνων, όπως το μελάνωμα.

Οι επιπτώσεις της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο είναι πλέον γνωστές, λίγο-πολύ, σε όλους και για το λόγο αυτό η χρήση αντηλιακών έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Μερικές φορές η βλάβη δεν είναι αποτέλεσμα αμέλειας, αλλά ατυχήματος. Λίγες ώρες παραπάνω κολύμπι και παράλειψη επανεφαρμογής του αντηλιακού στην πόλη ή στην παραλία αρκούν για την πρόκληση εγκαύματος. Και τέσσερις ώρες μετά τα ενοχλητικά συμπτώματα αρχίζουν να εμφανίζονται...

«Τα ηλιακά εγκαύματα προκαλούνται από την υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία Β όταν η άμυνα του οργανισμού δεν επαρκεί για να προστατεύσει το δέρμα.

Πρόκειται, δηλαδή, για μια οξεία, φλεγμονώδη απόκριση, είτε στο ηλιακό φως, είτε σε τεχνητές πηγές, όπως το σολάριουμ. Η σοβαρότητα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, την ατομική ευαισθησία στην υπεριώδη ακτινοβολία, γενετικούς παράγοντες, τη διάρκεια της έκθεσης και την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας», εξηγεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.