Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Δήμος Ζίτσας: Κατέρρευσε το Θεογέφυρο στην Τ.Κ. Λιθίνου

Κατέρρευσε το Θεογέφυρο στην Τ.Κ. Λιθίνου        
Το μοναδικού κάλους φυσικό μνημείο του Δήμου Ζίτσας το Θεογέφυρο, δεν άντεξε στη μανία της φύσης και το πρωί της Πέμπτης(08/02/2018) κατέρρευσε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (πολυήμερες βροχοπτώσεις).
Να σημειωθεί πως το Θεογέφυρο και η  ευρύτερη περιοχή με το ΦΕΚ 979/Β/27-11-91 έχει χαρακτηρισθεί ως Αρχαιολογικός χώρος και αποτελούσε πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών και επισκεπτών. 

Ο Δήμος  Ζίτσας από την  πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας και παράλληλα ενημέρωσε με σχετικό έγγραφό του τους Βουλευτές Ιωαννίνων και το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και ΙΓΜΕ) προκειμένου όλοι μαζί να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την επόμενη μέρα.

ΠΗΓΗ: http://www.zitsa.gov.gr/

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ: Διάλεξη την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ώρα 7:00 μ.μ., Αιόλου 104 Αθήνα, με θέμα «Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ»

Διάλεξη την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 Αιόλου 104 Αθήνα, με θέμα «Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ», με ομιλητή τον Σεραφείμ Παπαποστόλου Αντιστράτηγο ε.α., ο οποίος υπηρέτησε στη Συρία.
Λίγα λόγια για το θέμα: Στη Συρία γίνεται εμφύλιος πόλεμος από το 2011 μέχρι και σήμερα.Οι ανθρώπινες και οι υλικές καταστροφές είναι πάρα πολύ μεγάλες.
Η Συρία ήταν μια από τις κατακτήσεις του ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Η δυναστεία των Σελευκιδών διοικούσε τη Συρία μαζί με άλλες περιοχές της Ασίας επί 250 χρόνια περίπου.
Τα μνημεία του Ελληνικού πολιτισμού που χτίστηκαν τότε, ήταν πάρα πολλά, το οποία σ’ αυτόν τον εμφύλιο καταστράφηκαν και καταστρέφονται συνεχώς.
Ο ομιλητής θα αναφέρει την ιστορία τους και θα δείξει φωτογραφίες όπως ήταν πριν την καταστροφή και πως είναι τώρα.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Θεογέφυρο η απόλυτη καταστροφή


 Ολική καταστροφή, μεγάλο κρίμα, καταστράφηκε το καμάρι της Ηπείρου.

Το ξακουστό «Θεογέφυρο», κοντά στο χωριό Λίθινο, στον ποταμό Καλαμά ένα από τα λαμπρότερα  μνημεία της φύσης κατέρρευσε σήμερα.
Την θλιβερή εικόνα το πεσμένο γεφύρι αντίκρισαν κάτοικοι της περιοχής.
Ίσως βασική αιτία της πτώσης να είναι οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

***
ΘΕΟΓΕΦΥΡΟ

Κοντά στο χωριό Λίθινο, ο Καλαμάς έκανε το θαύμα του. Σκάλισε με τα άγρια νερά του τον μεγάλο βράχο και παρουσίασε το παράξενο δημιούργημα «Το Θεογέφυρο» που επί αιώνες διευκόλυνε το πέρασμα του ποταμού μια και αυτός με τα πολλά νερά του δεν επέτρεπε αλλού τη διάβαση.

Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μετά την προχθεσινή σύλληψη δύο ατόμων για υπόθεση μεταφοράς περίπου (69) κιλών κάνναβης

Βρέθηκε και κατασχέθηκε, στο σπίτι του 37χρονου ημεδαπού συλληφθέντα, ένα πιστόλι replica, (24) φυσίγγια και ένας φορητός ασύρματος

Σε συνέχεια του προχθεσινού (06-02-2018) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, δύο ατόμων για υπόθεση μεταφοράς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (69) περίπου κιλών κάνναβης, ανακοινώνεται ότι:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης και ερευνών που πραγματοποιήθηκαν προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αγίων Αναργύρων - Καματερού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 37χρονου συλληφθέντα στο Καματερό Αττικής, τα παρακάτω:
ένα πιστόλι replica,
είκοσι τέσσερα (24) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
ένας φορητός ασύρματος.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Νεγράδες Πωγωνίου: Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο ομοεθνείς του μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (07-02-2018) το βράδυ στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο ομοεθνών του μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 40χρονου, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 49 και 27 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen .
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, το χρηματικό ποσό των (3.350) ευρώ καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

ΕΜΥ: Επιδείνωση καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια από το Σάββατο


Σύμφωνα με το  έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά της χώρας.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου
α) από τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και σταδιακά τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Το βράδυ οι Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα η Κρήτη.  Τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.
β) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα.
Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
α) κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ η Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μέχρι το μεσημέρι η δυτική Στερεά, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη  και πιθανόν το Ιόνιο, η Ήπειρος και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.  Μέχρι το πρωί η κεντρική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία.
β) πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου από τα 600-700 μέτρα και της δυτικής Μακεδονίας από τα 700-800 μέτρα.

Συνελήφθησαν, δύο υπήκοοι Αλβανίας, σε δασική περιοχή του Καλπακίου κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθησαν, χθες  το απόγευμα σε δασική περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20 και 35 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν, χθες το απόγευμα, σε δασική περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, οι δύο δράστες, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί τέσσερις ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν (23) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (29.250) γραμμαρίων.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δύο αλλοδαποί επιχείρησαν να διαφύγουν μέσω ποταμού, απορρίπτοντας τους σάκους με τα ναρκωτικά πλην όμως καταδιώχθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. 
Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. 
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συλλήψεις δύο αλλοδαπών εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 36 και 21 ετών αντίστοιχα, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.  
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.  
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Η λέσχη ανάγνωσης και ανταλλαγής βιβλίων της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Καταστατικού της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης αρ. αποφάσεως 2050/1940 ως σκοπός της εστίας καθορίζεται:
β) Η ανάπτυξις των πνευματικών και ηθικών δυνάμεων των μελών και εν γένει η δημιουργία όρων προσφόρων δια την παράλληλον ψυχικήν, πνευματικήν και σωματικήν αυτών προαγωγήν, εξέλιξιν και τελειοποίησιν.
Το 1ο χαριστικό παζάρι βιβλίων και αλληλεγγύης της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε από το Ψυχοσάββατο του Αγίου Δημητρίου, ως συμβολική συμμετοχή της ΗΕΘ στον εορτασμό των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2017, και με την πάροδο των μηνών μετεξελίχθηκε σε Λέσχη Ανάγνωσης και Ανταλλαγής Βιβλίων, υποδέχθηκε απόψε Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, ένα ακόμα καινούργιο μέλος, τον συμπατριώτη από την Πέρδικα Ιωαννίνων Ευθύμη Γεωργίου Διπλωματούχο Μηχανικό Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, με τον οποίο η ΓΓ ΔΣ ΗΕΘ Αθηνά Τοτοκώτση είχε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή σκέψεων για την προβολή των ηπειρωτικών θεμάτων που άπτονται της επιστήμης του, όπως η φωτογραμμετρική αποτύπωση με τη χρήση μη επανδρωμένου οχήματος της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ στον παραδοσιακό οικισμό Μετσόβου.

Στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, το απόγευμα στη αίθουσα της ΗΕΘ στην παλιά παραλία, περιμένουμε τα μέλη της Ηπειρωτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και τους φίλους της Ηπείρου να πιούμε τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι της ΗΕΘ, να συζητήσουμε, να μελετήσουμε, να ταξιδέψουμε μέσα από τις σελίδες των βιβλίων.

Το μήνυμα του συλλαλητηρίου

Μετά το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου βλέπουμε την γνωστή σε όλους μας τακτική του συστήματος να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη σε δευτερεύοντα και άνευ σημασίας πράγματα, όπως το βίντεο με την εκτίμηση της αστυνομίας για τον όγκο του συλλαλητηρίου, ο Μίκης, ο Κασσιμάτης, οι εκπρόσωποι του κλήρου, ο Κασσιδιάρης και άλλα τέτοια χωρίς ουσία και πολιτικό περιεχόμενο.
Λίγες φωνές στέκονται στην «ουσία του συλλαλητηρίου», στο μήνυμα που έστειλε ο Ελληνικός λαός προς τους εγκάθετους κυβερνώντες που ονομάζουν την ολιγαρχία δημοκρατία και την κατοχή ελευθερία. Το μήνυμα που εκφράστηκε σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους από τον Μίκη, τον Κασσιμάτη, την Μπιτάκου, ήταν αυτό που φώναζε ο λαός, αυτό που φώναζαν όλοι οι ομιλητές, αυτό που φωνάζει ολόκληρη η Ελλάδα προς τους προσκυνημένους, προς τους “καλούς” γείτονες και προς τους απανταχού ρυθμιστές των γεγονότων στην χώρα μας.
Ο λαός μίλησε και δεν είναι ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανενός κόμματος, είναι ο λαός που ανησυχεί για την Πατρίδα  που διαισθάνεται τον κίνδυνο, την προδοσία για άλλη μια φορά και  βλέπει τον δρομολογούμενο διαμελισμό της χώρας. Αυτό κρύβει ο γεωγραφικός προσδιορισμός που θέλει η “κυβέρνηση” να συμφωνήσει, ώστε να έχει το δικαίωμα, ένα κράτος υβρίδιο που έγινε με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Αμερικής και της Γερμανίας να διεκδικήσει εκτός από την Ελληνική ιστορία και Ελληνικά εδάφη. Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα δώσει στην Αμερική τον έλεγχο της  Ανατολικής πλευράς της Ευρώπης προς την Ρωσία και στη Γερμανία την χρησιμοποίηση του Αξιού σαν πλωτό εμπορευματικό σταθμό από το Αιγαίο προς τα ενδότερα των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η δική μας υπογραφή.

Η «Ημέρα Αντιφωνίας και γιορτή Χορωδίας», διοργανώνεται τη Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ώρα 17:30, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια

Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, διοργανώνεται την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 17.30', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια, η ''Ημέρα Αντιφωνίας και γιορτή Χορωδίας''.
Οι χορωδίες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ αυτό είναι
1. Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
2. Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Αναβύσσου και ευρύτερης περιοχής.
3. Χορωδία Συλλόγου Ηπειρωτών Ζωγράφου.
4. Χορωδία Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης.
5. Χορωδία Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου.
6. Χορωδία Συνδέσμου ''Γλυφαδιώτικες Μελωδίες''.
7. Χορωδία Πολιτιστικού ομίλου Δάφνης-Υμηττού ''Ελλήνων Ρίζες''.
8. Χορωδία Χορευτικού ομίλου Ελληνικής παράδοσης ''Ο Σταυραετός''.
9. Παιδική χορωδία 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης.
10. Χορωδία ''Ηγέχορος'' Κερατέας
Την ευθύνη της εκδήλωσης έχει ο μαέστρος της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ Βαγγέλης Κώτσου.
Τριμελής επιτροπή ειδικών, θα αξιολογήσει τις παρουσίες και θα απονείμει τιμητικούς επαίνους

Είσοδος ελεύθερη.

Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα: Αποκριάτικο έθιμο ''Τζαμάλα'', την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00' στην πλατεία Ταπητουργείου, στον Βύρωνα

Ανακοίνωση
Η Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα σε συνεργασία με τον Δήμο Βύρωνα, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 19.00', διοργανώνουν και φέτος το έθιμο της Τζαμάλας στην πλατεία Ταπητουργείου στο Βύρωνα.
Θα ακολουθήσει χορός γύρω από τη φωτιά συνοδευόμενος από κρασί, τσίπουρο και ζεστή φασολάδα ΔΩΡΕΑΝ!!
Στην περίπτωση που βρέξει η γιορτή θα γίνει στο κτίριο του ταπητουργείου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την πλατεία.
Σας περιμένουμε!!


Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Βύρωνα

Αισθητικές επεμβάσεις: Σε πόσο καιρό φαίνονται τα αποτελέσματά τους;

«Σε πόσο καιρό θα φανούν τα τελικά αποτελέσματα;» είναι ένα από τα συχνότερα ερωτήματα που θέτουν στους γιατρούς όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε αισθητικές επεμβάσεις.
Δυστυχώς η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι εύκολη διότι εξαρτάται από το είδος της αισθητικής επέμβασης που θα εφαρμοστεί αλλά και από ορισμένους παράγοντες του τρόπου ζωής.
«Η επούλωση κάθε τραύματος είναι μία βιολογική διεργασία που λαμβάνει χώρα σε στάδια, τα οποία πρέπει να γίνουν με τη σωστή σειρά και τον σωστό τρόπο», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Δημήτρης Δρακωτός. «Οτιδήποτε διαταράσσει την λεπτή αυτή διεργασία έχει ως συνέπεια καθυστέρηση της επούλωσης. Οι παράγοντες που μπορεί να παίξουν ρόλο συμπεριλαμβάνουν από το πόσο οξυγόνο παίρνει το τραύμα και τις τυχόν λοιμώξεις έως την κατανάλωση αλκοόλ».
Ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας είναι το κάπνισμα, το οποίο επιβραδύνει ή και παρεμποδίζει τη διαδικασία της επούλωσης. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε στις ασθενείς μας να περιορίσουν όσο μπορούν το κάπνισμα τις εβδομάδες πριν και μετά την επέμβαση», λέει ο Δρ. Δρακωτός.
Άλλοι παράγοντες που μπορεί να παίξουν ρόλο είναι η ηλικία, οι σωματικές απαιτήσεις της εργασίας, το επίπεδο του ψυχολογικού στρες, οι καθημερινές υποχρεώσεις, η λήψη ορισμένων φαρμάκων, η υποκείμενη κατάσταση της υγείας (π.χ. αν το άτομο πάσχει από νοσήματα όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία), η κατανάλωση αλκοόλ και η διατροφή.
«Δεδομένου ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, είναι προφανές ότι θα έχει διαφορετικό χρόνο ανάρρωσης από μια μικρή ή μεγάλη αισθητική επέμβαση», συνεχίζει ο ειδικός. «Στόχος μας είναι πάντοτε η ταχύτερη δυνατή ανάρρωση και ανάδειξη του τελικού αποτελέσματος, αλλά αν κάποιος επιθυμεί να υποβληθεί σε οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση καλό είναι να ξέρει τι ισχύει σε αδρές γραμμές, ώστε να μπορέσει να κάνει καλύτερο προγραμματισμό».
Να λοιπόν πόσος καιρός χρειάζεται κατά μέσον όρο για να φανεί το τελικό αποτέλεσμα με ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές παρεμβάσεις:
* Ενέσιμες θεραπείες. Οι εγχύσεις αλλαντοτοξίνης (μπότοξ) συνήθως χρειάζονται 3-5 ημέρες για να αρχίσουν να δρουν, ενώ συνεχής βελτίωση του δέρματος θα παρατηρείται για αρκετές εβδομάδες.