Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : «ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ»!!!»

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : «ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ»!!!»

Οι εκλογές έφτασαν!
Τα χωριά του Πωγωνίου άρχισαν να γεμίζουν κόσμο.
Οι ετεροδημότες με αεροπλάνα, με βαπόρια, με λεωφορεία, με Ι.Χ., ,...... και με άμαξες φτάνουν στον τόπο καταγωγής τους για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα!!
Ο φωτογραφικός φακός συνεργάτη αποθανάτισε τις πρωινές ώρες, ετεροδημότη που περνούσε κεντρικό δρόμο των Ιωαννίνων με προορισμό τον Παρακάλαμο!
Λίγο μετά της 9:30 π. μ. ο ετεροδημότης (έρχονταν από το Άργος Πελλοπονήσου!!!) διέσχισε την ανακαινισμένη Κεντρική Αγορά του Παρακαλάμου για να παρκάρει στην πανέμορφη Κεντρική Πλατεία.
(Φωτό Κεντρικος δρόμος Ιωαννίνων 8:25 π.μ.-5/11/10)
Ο ετεροδημότης (κ. Βασίλης Μπ……., «καθηγητής» της Μπιρίμπας), έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Είμαι πολύ αισιόδοξος για την "μάχη" που δίνει ο αδελφικός μου φίλος και «συνάδελφος α……….»…..
θα ερχόμουν και από την άκρη της γης για να τον στηρίξω!!....
Οι λόγοι που ήρθα στο χωριό με την άμαξα είναι δύο!!
Πρώτον θέλω να βοηθήσω τον (αδελφικό μου φίλο) υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο να μεταφέρει μέχρι και τους πεθαμένους να ψηφίσουν!
Και δεύτερον θα τον ανεβάσω στην άμαξα την Κυριακή το βράδυ (μετά το σίγουρα νικηφόρο αποτέλεσμα) και να κάνουμε την θριαμβευτική κατάληψη του Δημαρχείου Καλπακίου!! ......
Δεν θα διστάσω να έρθω και την άλλη Κυριακή αν χρειαστεί"!!!!

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : «ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΝΕΑ»(9)


ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : «ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΝΕΑ»(9)
ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ
Από τον «Κατάσκοπο»

Κακό μάτι είδε απόψε το βράδυ (λίγο μετά την ομιλία του κ. Στεργίου), υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο του Παρακαλάμου (αυτόν με το κ........), να μπαίνει βιαστικά σε καφενείο (στέκι) στην κεντρική αγορά του Παρακαλάμου.
Ήταν ανήσυχος και μάλλον αγχωμένος.
Στην ερώτηση του καφετζή να φτιάξει καφέ (φραπέ γλυκό με επτά κουταλιές ζάχαρη) απάντησε αρνητικά.
Το ίδιο αρνητικός ήταν και στην πρόταση «αδελφικού του φίλου» ετεροδημότη, για να παίξει μια παρτίδα μπιρίμπας.
Ακούμπησε λίγο στο ψυγείο.
Ξαφνικά άνοιξε την πόρτα ανέβηκε στο αλ…, συγγνώμη στο αμάξι του και έφυγε βιάστηκα προς άγνωστη κατεύθυνση!

Μα γιατί τόσο άγχος και βιασύνη;
Μήπως δεν του βγαίνουν τα κουκιά (ψήφοι);
Μήπως ψάχνει κανένα «άλλο φίλο του» ετεροδημότη, που του είχε υποσχεθεί ότι θα ερχόταν να τον «σταυρώσει»;

«ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» - ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

ΥΣ:
Από καλά διασταυρωμένες πηγές, του κάνω γνωστό ότι μεγάλος «φόρτος εργασίας», δεν του επιτρέπει να ανέβει αυτή την Κυριακή.
Του εύχεται καλή επιτυχία!!
Την άλλη Κυριακή βλέπουμε….

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει.
Απόψε, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι εκφωνούν την τελευταία προεκλογική ομιλία τους.
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου μέχρι την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες να επισκεφτούν όσους περισσότερους ψηφοφόρους και να κερδίσουν την ψήφο τους.
Στο νέο Δήμο Πωγωνίου, τα μέχρι στιγμής δεδομένα οδηγούν σε δεύτερο γύρο.
Ποιοι θα πάνε σε αυτό;
Λίγη υπομονή!
Την Κυριακή το βράδυ θα ξέρουμε!!

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»


ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις χιλιάδων επωφελούμενων ηλικιωμένων και ανήμπορων πολιτών για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο η κυβέρνηση να διακόψει τη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε καθημερινή βάση ιδιαίτερα στους κατοίκους της ευρύτερης παραμεθόριας περιοχής μας, αλλά και σε όλη τη χώρα. Οι επωφελούμενοι είναι περίπου 110.000 άτομα και οι εργαζόμενοι (ιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, φροντιστές) περίπου 5.000 άτομα.
Όπως προαναφέραμε το πρόγραμμα υλοποιείται και απ’ τους Δήμους της παραμεθόριας περιοχής (του νεοσύστατου Δήμου Πωγωνίου) και είναι το μοναδικό στήριγμα εκατοντάδων ανήμπορων συνανθρώπων μας οι οποίοι πλέον άρχισαν να νιώθουν φόβο και ανασφάλεια, απ’ τη πρώτη στιγμή που έμαθαν ότι το πρόγραμμα είναι πολύ πιθανό να διακοπεί.
(Φωτό Αρχείου)
Η επωφελούμενη του προγράμματος κ. ΄Ολγα που διαμένει μόνιμα στο χωριό Γεροπλάτανος, ζητά να μην σταματήσει να λειτουργεί το πρόγραμμα γιατί όπως λέει «είναι το μόνο στήριγμα που έχω»….

Και δικαιολογημένα είναι ανήσυχοι και ζητούν απ’ την Δημοτική αρχή του νέου Δήμου αλλά και όλους τους άλλους Δημάρχους και φορείς του νομού και της περιφέρειας να αντιδράσουν δυναμικά στο ενδεχόμενο αυτό και με κάθε τρόπο να συνεχίσουν την υλοποίηση του προγράμματος.
Και πρέπει η Πολιτεία να αντιληφθεί ότι πέρα απ’ τους αριθμούς υπάρχουν και οι άνθρωποι, ιδίως οι ανήμποροι που θα πρέπει να στηρίζονται.
Εκτός αυτών και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, επί σειρά ετών προσέφεραν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες που θα πρέπει να αναγνωριστούν και να εκτιμηθούν.
Πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα και οι εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο.
Ο Υφυπουργός δήλωσε μεν ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα, αλλά πως δεν το ξεκαθάρισε, ενώ ήταν και επιθετικός έναντι των εργαζομένων που διεκδικούσαν το δίκιο τους.

"Παν.Μαν." - ΠΩΓΩΝΙ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: «ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΝΕΑ»(8)


ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : «ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΝΕΑ»(8)
Από τον «Ανώνυμο 25»

Oι τελευταίες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Πωγωνίου "παίρνουν και δίνουν"....
Θυμηθείτε το: « Η νύχτα βγάζει Δέσποτα και η αυγή Μητροπολίτη»!
«ΑΝΩΝΥΜΟΣ 25» - ΠΩΓΩΝΙ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ – ΟΜΙΛΙΑ



ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ – ΟΜΙΛΙΑ

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Όλοι Μαζί», και υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Στεργίου Θεοφάνης, θα μιλήσει σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010, στις 6:00 μ. μ., στο Παρακάλαμο, σε κατοίκους του χωριού.

ΚΑΛΠΑΚΙ: ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ – ΟΜΙΛΙΑ


ΚΑΛΠΑΚΙ: ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ – ΟΜΙΛΙΑ

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου», και υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κωνσταντίνος, θα μιλήσει σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010, στις 6:00 μ. μ., στο Καλπάκι, σε κατοίκους του χωριού.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 15:00

ΠΕΤΣΑΛΙ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

Α.Ε. ΡΙΖΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ



ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Ανοιχτά θα είναι τα γραφεία ταυτοτήτων των αστυνομικών διευθύνσεων όλης της χώρας το σαββατοκύριακο των εκλογών, προκειμένου να διευκολυνθεί η έκδοση των απαραίτητων εγγράφων, ώστε οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα γραφεία ταυτοτήτων θα λειτουργήσουν: το Σάββατο 6 και 13 Νοεμβρίου από τις 08.00 ως τις 18.00 και την Κυριακή 7 και 14 Νοεμβρίου, από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας ως τη λήξη της, δηλαδή από τις 07.00 ως τις 18.00.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Να επιστραφούν από σήμερα οι άδειες, οδήγησης, οι πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι την Πέμπτη 4 του μηνός ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στόχος είναι η διευκόλυνση των οδηγών που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Δεν θα επιστραφούν στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που έχουν αφαιρεθεί για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη και κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στην ιστορία θα μείνουν οι φετινές εκλογές της αυτοδιοίκησης εξαιτίας της εφαρμογής για πρώτη φορά του «Καλλικράτη», καθώς «εγκαινιάζεται» ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας και οι δήμοι λαμβάνουν ευρύτερα χαρακτηριστικά, γεωγραφικά και αρμοδιοτήτων.
Άλλη μια καινοτομία των φετινών εκλογών αφορά στο δικαίωμα ψήφου των ομογενών και κοινοτικών αλλοδαπών, που εγγράφησαν στους εκλογικούς καταλόγους το φετινό καλοκαίρι.
Για το νομό Ιωαννίνων ο αριθμός τους ανέρχεται σε 143 και έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο στις δημοτικές και όχι στις περιφερειακές εκλογές.
Οι αλλαγές στις εκλογικές ενότητες των δήμων δημιουργούν προβληματισμό στους ψηφοφόρους, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Ωστόσο, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα και λάθη τα ψηφοδέλτια αναγράφουν τον αριθμό των σταυρών που θα πρέπει να τοποθετήσουν οι ψηφοφόροι, τόσο για την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων, όσο και για την ανάδειξη των περιφερειακών συμβούλων, όπως διαβεβαίωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικών Δικαιωμάτων και Αποκέντρωσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάμπρος Φίνος.
Διακριτικά γνωρίσματα αλλά και ενημερωτικές αφίσες θα υπάρχουν και στα εκλογικά τμήματα, στις κάλπες και τα παραβάν, ενώ διαφορετικού χρώματος θα είναι και οι φάκελοι για την ψηφοφορία στους δήμους (λευκός) και την περιφέρεια (γαλάζιος).
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Φίνος εάν σε κάποιο ψηφοδέλτιο υπάρχουν περισσότεροι σταυροί προτίμησης υποψηφίων από το επιτρεπόμενο, το ψηφοδέλτιο μετράται υπέρ του συνδυασμού και δεν ακυρώνεται.
Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας της Κυριακής, οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία, ενώ εάν δεν βρουν το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους θα πρέπει να απευθυνθούν στους δήμους για να λάβουν την σχετική βεβαίωση.
Στο μεταξύ το εξαιρετικά ογκώδες εκλογικό υλικό για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής βρίσκεται ήδη στο κτίριο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης όπου γίνεται η κατανομή στους εκλογικούς σάκους.
Η παράδοση των εκλογικών σάκων στους δικαστικούς αντιπροσώπους έχει ξεκινήσει και αναμένεται έως σήμερα το μεσημέρι να έχουν διανεμηθεί σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ


ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ

Συνεχείς είναι το τελευταίο διάστημα οι αποσπάσεις συνοριακών φυλάκων από το Νομό Ιωαννίνων προς διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για ένα θέμα που δεν έχει πάρει μέχρι τώρα καμία δημοσιότητα, όμως έχει δημιουργήσει αναστάτωση στο χώρο των συνοριακών αλλά και των κατοίκων των ακριτικών περιοχών, καθώς τα τμήματα φύλαξης συνεχώς συρρικνώνονται και αποδυναμώνονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έφυγαν τουλάχιστον πέντε άτομα, για νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, με το πρόσχημα ότι έχουν μεγαλύτερες ανάγκες αστυνόμευσης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες.
Η απόσπαση είναι αρχικά για ένα μήνα, χωρίς όμως να υπάρχει η παραμικρή διαβεβαίωση ότι το διάστημα αυτό δεν θα επιμηκυνθεί.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων δέχεται αδιαμαρτύρητα τις αποσπάσεις αυτές, όταν είναι κοινό μυστικό ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιο. Ακόμη και νευραλγικές υπηρεσίες λειτουργούν οριακά, ενώ όλα τα συνοριακά τμήματα ουσιαστικά υπολειτουργούν. Την ίδια ώρα οι δείκτες, ειδικά μικροεγκληματικότητας αυξάνουν, με τις κλοπές και τις ληστείες να καταγράφουν εντυπωσιακή έξαρση.
ΠΗΓΗ: «epiruspost.gr»

ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ" ΤΟΥ ΚΑΨΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ¨"ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ" ΤΟΥ ΚΑΨΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ" ΤΟΥ ΚΑΨΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



ΚΑΛΠΑΚΙ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ" ΤΟΥ ΚΑΨΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΛΑΒΔΑΝΗ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ" ΤΟΥ ΚΑΨΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ" ΤΟΥ ΚΑΨΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΕΡΑΙΩΣΗ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ…..


ΠΕΡΑΙΩΣΗ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ…..

Επιστολές - «βόμβες» στέλνει και η Εφορία. Παραλήπτες τους είναι 1,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Πρόκειται για τα εκκαθαριστικά σημειώματα της περαίωσης που λαμβάνουν αυτές τις ημέρες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που έχουν εκκρεμότητες με την εφορία και καλούνται να «καθαρίσουν» οριστικά με τις φορολογικές αμαρτίες του παρελθόντος.
Όμως «ραβασάκια» περαίωσης δεν φθάνουν μόνο σε όσους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία. Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων στέλνει σημειώματα σε φορολογούμενους που έχουν κλείσει την επιχείρηση τους ή δεν ασκούν ελευθέριο επάγγελμα εδώ και πολλά χρόνια. Εκκαθαριστικά εστάλησαν ακόμη και σε φορολογούμενους που όχι μόνο δεν έχουν επαγγελματική δραστηριότητα αλλά έχουν πεθάνει.
Τις επιστολές «βόμβες» της Εφορίας λαμβάνουν:
Φορολογούμενοι οι οποίοι την τελευταία δεκαετία είχαν μηδενικά εισοδήματα για ένα ή περισσότερα χρόνια. Οι φορολογούμενοι αυτοί, με το που ανοίγουν το φάκελο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και βλέπουν το εκκαθαριστικό, κυριολεκτικά μένουν άφωνοι.
Καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρου περαίωσης για να κλείσουν χρήσεις για τις οποίες δεν είχαν εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Σε περίπτωση αδράνειας, ο φόρος της περαίωσης ανέρχεται σε 500 ευρώ για κάθε χρήση.
Το δίλημμα να αποδεχθούν ή όχι την περαίωση αντιμετωπίζουν κυρίως μισθωτοί που κάποια στιγμή στο παρελθόν έκαναν έναρξη εργασιών επαγγέλματος και χρησιμοποίησαν το δελτίο παροχής υπηρεσιών μια ή δυο φορές την τελευταία δεκαετία.
Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να επιλέξουν να περαιώσουν μόνο τις χρήσεις για τις οποίες είχαν αποκτήσει εισόδημα, ακόμη και αν αυτές είναι συνεχόμενες καθώς σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα οι χρήσεις θα πρέπει να περαιωθούν από την πρώτη ανέλεγκτη.

ΠΕΡΑΙΩΣΗ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΠΕΡΑΙΩΣΗ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το Υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την έναρξη της περαίωσης την περασμένη εβδομάδα, εξέδωσε ανακοίνωση με διευκρινίσεις, κυρίως λόγω των πολλών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων (σημειώματα σε νεκρούς, σε κλειστές επιχειρήσεις κλπ). Υπενθυμίζει δε ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση είναι προαιρετική, προσπαθώντας έτσι να απαλύνει προφανώς την εντύπωση που αφήνει και ο αυτοματισμός της διαδικασίας, αλλά και έλεγχος που επαπειλείται για όσους δεν αποδεχτούν την περαίωση.(Περισσότερες πληροφορίες στο site του Υπουργείου Οικονομικών και στις ΔΟΥ).

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ


ΞΕΚΙΝΑ Ο ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Ξεκινά ο αντιγριπικός εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις Νομαρχίες, τις Διευθύνσεις Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες, το υπουργείο Υγείας.Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η περίοδος της εποχικής γρίπης είναι από Οκτώβριο έως και Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου. Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν από την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων, δεδομένου ότι απαιτούνται περίπου 2 εβδομάδες για την επίτευξη ανοσολογικής απάντησης. Το παιδιατρικό αντιγριπικό εμβόλιο (ή η παιδιατρική δόση) χορηγείται μέχρι την ηλικία των 3 ετών. Μετά την ηλικία αυτή συνιστάται χορήγηση αντιγριπικών εμβολίων ενηλίκου.
Τέλος, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, «βρισκόμαστε πλέον στη μετα-πανδημική περίοδο για τη γρίπη Α(Η1Ν1). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χαλαρώσει η επιτήρηση ειδικά σε νεαρά άτομα και ομάδες υψηλού κινδύνου με δεδομένο ότι σε κάποια περιστατικά αναπτύχθηκε σοβαρή ιογενής πνευμονία η οποία δεν συναντάται τυπικά στην εποχική γρίπη».

ΣΧΟΛΙΟ:ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - ΚΡΥΦΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ!


ΣΧΟΛΙΟ:ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - ΚΡΥΦΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ!
Από τον «Ανώνυμο 24»

Τα ψέματα τελειώνουν.
Τώρα η ώρα της κάλπης!
«ΑΝΩΝΥΜΟΣ 24 - ΠΩΓΩΝΙ