Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»


ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις χιλιάδων επωφελούμενων ηλικιωμένων και ανήμπορων πολιτών για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο η κυβέρνηση να διακόψει τη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε καθημερινή βάση ιδιαίτερα στους κατοίκους της ευρύτερης παραμεθόριας περιοχής μας, αλλά και σε όλη τη χώρα. Οι επωφελούμενοι είναι περίπου 110.000 άτομα και οι εργαζόμενοι (ιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, φροντιστές) περίπου 5.000 άτομα.
Όπως προαναφέραμε το πρόγραμμα υλοποιείται και απ’ τους Δήμους της παραμεθόριας περιοχής (του νεοσύστατου Δήμου Πωγωνίου) και είναι το μοναδικό στήριγμα εκατοντάδων ανήμπορων συνανθρώπων μας οι οποίοι πλέον άρχισαν να νιώθουν φόβο και ανασφάλεια, απ’ τη πρώτη στιγμή που έμαθαν ότι το πρόγραμμα είναι πολύ πιθανό να διακοπεί.
(Φωτό Αρχείου)
Η επωφελούμενη του προγράμματος κ. ΄Ολγα που διαμένει μόνιμα στο χωριό Γεροπλάτανος, ζητά να μην σταματήσει να λειτουργεί το πρόγραμμα γιατί όπως λέει «είναι το μόνο στήριγμα που έχω»….

Και δικαιολογημένα είναι ανήσυχοι και ζητούν απ’ την Δημοτική αρχή του νέου Δήμου αλλά και όλους τους άλλους Δημάρχους και φορείς του νομού και της περιφέρειας να αντιδράσουν δυναμικά στο ενδεχόμενο αυτό και με κάθε τρόπο να συνεχίσουν την υλοποίηση του προγράμματος.
Και πρέπει η Πολιτεία να αντιληφθεί ότι πέρα απ’ τους αριθμούς υπάρχουν και οι άνθρωποι, ιδίως οι ανήμποροι που θα πρέπει να στηρίζονται.
Εκτός αυτών και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, επί σειρά ετών προσέφεραν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες που θα πρέπει να αναγνωριστούν και να εκτιμηθούν.
Πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα και οι εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο.
Ο Υφυπουργός δήλωσε μεν ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα, αλλά πως δεν το ξεκαθάρισε, ενώ ήταν και επιθετικός έναντι των εργαζομένων που διεκδικούσαν το δίκιο τους.

"Παν.Μαν." - ΠΩΓΩΝΙ