Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Εκδήλωση για το παιδί και την "Κιβωτό του Κόσμου" την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα, στο Πάρκο-εστιατόριο «Alana»

Εκδήλωση με θέμα «Το παιδί είναι το μέλλον της ανθρωπότητας! Του οφείλουμε σεβασμό, αγάπη, στοργή, προστασία» διοργανώνουν η Πνευματική Κίνηση «Η Αρχαία Δωδώνη», ο Σύλλογος Πωγωνιανής «Η Πρόοδος» και οι Δήμοι Δωδώνης και Πωγωνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα, στο Πάρκο-εστιατόριο «Alana» (στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, δίπλα από το ΚΕΠΑΒΙ).
Προσφώνηση θα κάνει η πρόεδρος της Πνευματικής Κίνησης «Η Αρχαία Δωδώνη» και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους Δημάρχους Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση και Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πωγωνιανής Περικλής Τόμος.
Ποίημα της Ελευθερίας Τζιάλλα- Μάντζιου θα απαγγείλει η εκπαιδευτικός Αμαλία Παπακώστα, ενώ ομιλία θα εκφωνήσει η φιλόλογος Ευαγγελία Τασούλα-Γεωργάκη.
Τελευταίος θα πάρει το λόγο ο πατήρ Αντώνιος, δημιουργός της «Κιβωτού του Κόσμου». 
Θα ακολουθήσει δείπνο.
Τιμή ενηλίκων 13 ευρώ, τιμή παιδικού 8 ευρώ.

Τα έσοδα θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. της 1–12-2014 [Πρακτικό Νο 14]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   1-12-2014  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  14/1-12-2014]
ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
1. Επιβολή τελών ύδρευσης έτους 2015.  AΠΟΦΑΣΗ  249
2. Επιβολή τελών Φωτισμού & καθαριότητας έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  250
3. Επιβολή τελών χρήσεως Δημοτικών εκτάσεων  & κοινόχρηστων χώρων έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  251
4. Επιβολή τελών εμπορίας πόσιμου ύδατος έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  252
5. Επιβολή ΤΑΠ έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  253
6. Επιβολή ετήσιου δικαιώματος βοσκής έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  254
7. Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος Έργων Δήμου Πωγωνίου έτους 2015. ΑΠΟΦΑΣΗ  255
8. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού έτους 2014.  ΑΠΟΦΑΣΗ  256
9α.  Κατανομή ΣΑΤΑ έτους 2014.  ΑΠΟΦΑΣΗ  257

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανταλλαγή καλών πρακτικών στο πλαίσιο του έργου Move on Green

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του διακρατικού ευρωπαϊκού έργου MOVE ON GREEN, η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στις εργασίες ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας και συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης αγροτικών και απομακρυσμένων περιοχών.
Το έργο MOVE ON GREEN (MOG) υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREGIVC και, στο πλαίσιο των εργασιών του, Περιφέρειες και οργανισμοί από την Ευρώπη συνεργάζονται από κοινού με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και επιτυχημένων πρακτικών στον τομέα της βιώσιμης μετακίνησης και της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης περιοχών με χαρακτηριστικά απομόνωσης (απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές με χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα). 
Στόχος του έργου είναι η διαμόρφωση καινοτόμων πολιτικών που μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το πρόβλημα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης περιοχών που εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης ή της απομακρυσμένης γεωγραφικής θέσης τους δεν μπορούν να συντηρήσουν τακτικές συγκοινωνιακές γραμμές.

Δ.Ε.Α.Π.: Μάθημα-διάλεξη του Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Στέφανου Φούσα την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Τον  κ. Στέφανο Φούσα θα συνοδεύσει 10 μελής ομάδα ιατρών.

Pulse RC: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 5%

Επτακομματική Βουλή
Κλείνει η ψαλίδα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό
Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 5% τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές
ΣΥΡΙΖΑ : 27% (27,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση)
ΝΔ 22% (23%)
ΠΑΣΟΚ με 6,5% (7%)
Ποτάμι: 6% (6,5%)
Χρυσή Αυγή: 6% (6%)
ΚΚΕ: 5,5% (5,5%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,5% (3,5%)
 Δημοκρατική Αριστερά: με 1% (1%)
Άλλο κόμμα: 5% (5%)
Λευκό/Αποχή: 8% (6,5%)
Αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν: 9,5% (8,5%)

Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός διακινητής, στο 58,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, τρεις παράνομους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (08-12-2014) το απόγευμα, στο 58,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου (περιοχή Φιλιππιάδας), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 39χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τρεις ομοεθνείς του, (ηλικίας 40, 39 και 35 ετών), οι οποίοι στερούνταν κάθε νόμιμου τίτλου παραμονής στη χώρα μας.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 39χρονου δράστη, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας. 

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Κόνιτσα για τα 20 χρόνια από την κοίμηση του Μητροπολίτου Σεβαστιανού (1994-2014)

Γιατί χάνουν την έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Σε ποιες περιπτώσεις η μείωση θα χορηγείται από τις Δ.Ο.Υ.

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.
Ειδικότερα αφορά τις περιπτώσεις στις οποίες δεν έχει χορηγηθεί μείωση, ενώ ο φορολογούμενος τη δικαιούται λόγω μη ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η μείωση θα χορηγείται από τις Δ.Ο.Υ, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΓΓΔΕ.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται: Με αφορμή δημοσίευμα, που αφορά τους ιδιοκτήτες κενών ακινήτων, που δεν ηλεκτροδοτούνται, διευκρινίζεται ότι:
α) Η εγκύκλιος 1248/2014 απαντά σε συχνά ερωτήματα που υποβάλλουν οι φορολογούμενοι και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των θεμάτων που τίθενται στις υπηρεσίες.

Ποιοι γλιτώνουν από δύο έως 12 χρόνια για σύνταξη στο νέο σύστημα

Ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και στη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης φέρνει το νέο ασφαλιστικό με τις σαρωτικές αλλαγές που πρόκειται να νομοθετηθούν και αναμένεται να ισχύσουν από την 1/1/2015.
 Οι αλλαγές στα όρια ηλικίας δεν θα επηρεάσουν όσους έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα έως το 2012, δηλαδή έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν με πλασματικά έτη τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης ως το 2012, και πιάνουν την ηλικία εξόδου μέχρι το 2018. Κλειδί λοιπόν, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είναι η ηλικία που θα πρέπει να συμπληρώνεται ως το 2018 για να αποφύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας από 2 έως και 12 έτη.
 Αντίθετα, οι ασφαλισμένοι που έχουν κατοχυρώσει ή θα κατοχυρώσουν με πλασματικά έτη (σ.σ.: όσο ακόμη είναι σε ισχύ οι αναγνωρίσεις) τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης ως το 2012 αλλά συμπληρώνουν την ηλικία εξόδου μετά την 1/1/2019 θα επιβαρυνθούν κατά περίπτωση με αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 έως και 12 έτη.
Για παράδειγμα:

Με βιολογικό χιαστό άμεσα οι αθλητές επιστρέφουν στην ενεργό δράση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα  δεδομένα στην αποθεραπεία των αθλητικών κακώσεων δημιουργεί η χρήση βλαστοκυττάρων, καθώς μειώνεται σημαντικά ο χρόνος επιστροφής στην ενεργό δράση, ενώ οι αθλητές επιστρέφουν πιο δυνατοί!
Μάλιστα στην περίπτωση  της ρήξης του προσθίου χιαστού συνδέσμου,  της  πιο συχνής αθλητικής κάκωσης,  οι αθλητές επιστρέφουν στην ενεργό δράση μέσα  σε μόλις δύο μήνες μετά το χειρουργείο!
Τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματα της χρήσης βλαστοκυττάρων στην  θεραπεία της ρήξης του προσθίου χιαστού συνδέσμου παρουσιάστηκαν στο  διεθνές ΣυνέδριοInternationalCartilageRepairSociety- StemCellsandScaffolds,  το οποίο διεξήχθη στη Μπολόνια της Ιταλίας 5-6 Δεκεμβρίου 2014, υπό την αιγίδα της ICRS.
«Τα αποτελέσματα απέσπασαν την θαυμασμό διακεκριμένων  αθλητιάτρων από ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η νέα μέθοδος ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αφού  μειώνει την αποθεραπεία της ρήξης του προσθίου χιαστού συνδέσμου, η οποία  κυμαινόταν από έξι  μέχρι δώδεκα μήνες» αναφέρει  ο πρωτοπόρος Ορθοπεδικός Χειρουργός και Αθλητίατρος Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης,  που εφαρμόζει την νέα μέθοδο στην Ελλάδα.