Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Μοιράστηκαν τους βαθμούς ο Α.Σ. Καλπακίου και η Κρύα

*Σε ένα δυνατό ματς το απόγευμα του Σαββάτου στο Καλπάκι, ο Α.Σ. Καλπακίου και η Κρύα αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1.
Η ομάδα του Καλπακίου επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την ανοδική της πορεία στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, είχε το πρώτο λόγο στο παιχνίδι και είδε δυο φορές η μπάλα να χτυπά στα δοκάρια της Κρύα.
Απόλυτα δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων από την ακύρωση κανονικού γκολ από τον επόπτη και ενώ το σκορ ήταν 0-0.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (7η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 19  
 2. Α.Ο. Ανατολής: 19
3. Α.Ο. Βελισσαρίου: 16
4. ΠΑΟ Κρύας: 15   
5. Θύελλα Ελεούσας: 14
6. Προοδευτική Περάματος: 12
7. Πίνδος Κόνιτσας: 11
8. ΠΑΣ Κάστρο: 11 
9.  Ροδοτόπι: 10
10. Χαροκόπι: 10 
11. Α.Σ. Καλπακίου: 9
12. Α.Ε. Μικρασιατών: 8
13. Θύελλα Κατσικά: 8
14. Κουτσελιό: 7
15. Κόντσικα: 3
16. Ατρόμητος '95: 3 
17. Λαψίστα: 1
18. Πεδινή: 0

«Μετ’ εμποδίων» η συμφωνία για τις έρευνες πετρελαίου στο Καλπάκι

Σκληρές οι διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Περιβάλλοντος
Οι επενδυτές θέτουν προαπαιτούμενα για την υπογραφή των συμβάσεων  
Δεν θέλουν να περάσει το θέμα από τη Βουλή

• Σκληρές αποδεικνύεται ότι είναι οι διαπραγματεύσεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες στο Λονδίνο, μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και των επενδυτών  για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στα Γιάννενα (με εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα της τάξης των 50-80 εκατ. βαρελιών).
Μπορεί να πήραμε το «ΟΚ» για άμεση έναρξη εργασιών, ωστόσο οι ανάδοχοι φαίνεται ότι εγείρουν σοβαρά ζητήματα στα διαδικαστικά, λίγο πριν μπουν οι υπογραφές στις συμβάσεις παραχώρησης, με αποτέλεσμα να βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στις τελικές αποφάσεις.
«Μπορεί να φθάσαμε στην πηγή, αλλά ακόμη νερό δεν ήπιαμε, γι’ αυτό και παρακολουθούμε τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία. Είναι κρίμα να χάσουμε στο τέλος μια τέτοια ευκαιρία, που ίσως βγάλει την Ήπειρο από την απομόνωση εάν φυσικά αποδειχθεί πράγματι πλούσια σε κοιτάσματα η περιοχή μας», δήλωσε χθες τον «Π.Λ.» στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να κόψει τo ΕΚΑΣ, για να γλυτώσουν οι συντάξεις!

«Χέρι» στο ΕΚΑΣ σχεδιάζει να βάλει το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με την εφημερίδα «Επενδυτής», προκειμένου να
μειώσει το έλλειμμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και να «γλυτώσει» μια νέα, οριζόντια μείωση των κύριων συντάξεων.
Το «κρυφό» σχέδιο που επεξεργάζονται στην οδό Σταδίου 29, ανατρέπει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, αφού βάσει του υπολογισμού, το τρέχον έτος, ΕΚΑΣ λαμβάνουν περίπου 230.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για το 2014, το έλλειμμα του συστήματος, σύμφωνα με τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, θα αγγίξει το 1,8 δισ. ευρώ. Μετά βίας στο υπουργείο Οικονομικών, που έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο, και το υπουργείο Εργασίας που επεξεργάζεται τα στοιχεία, έχουν «ανακαλύψει» τρόπους για την εξεύρεση έως 1 δισ. ευρώ, ελπίζοντας ότι έτσι θα βγάλουν το πρώτο 6μηνο της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς νέα μέτρα, και στη συνέχεια «βλέπουμε»…

«Βροχή» τα κατασχετήρια για δεσμεύσεις λογαριασμών

Σε καθημερινή βάση οι τράπεζες δέχονται περισσότερα από 500 αιτήματα για δέσμευση καταθέσεων και μάλιστα για ποσά που κυμαίνονται στα 120 με 150 ευρώ

«Βροχή» πέφτουν τα κατασχετήρια από εφορίες, τελωνεία, δήμους, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών. «Το Δημόσιο μας έκανε εισπράκτορες των οφειλών του» λένε οι τραπεζίτες, ενώ οι πελάτες των τραπεζών χωρίς να έχουν άλλο τρόπο αντίδρασης, κλείνουν τους λογαριασμούς τους.
Όπως γράφει το «Έθνος», σε καθημερινή βάση οι τράπεζες δέχονται περισσότερα από 500 αιτήματα για δέσμευση καταθέσεων και μάλιστα για ποσά που κυμαίνονται στα 120 με 150 ευρώ που αφορούν οφειλές από λογαριασμούς νερού, ρεύματος, ακόμα και από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.
«Δεν προλαβαίνουμε να παραλαμβάνουμε από δικαστικούς κλητήρες ομαδικά κατασχετήρια και αν δεν τηρηθούν οι ημερομηνίες που προβλέπει ο νόμος, η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να πληρώσει η ίδια στην Εφορία το ποσό του οφειλέτη», λέει στο «Έθνος» τραπεζικό στέλεχος και συνεχίζει:

Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών με δυνατότητα εξόφλησης σε δύο δόσεις

Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων αναμένεται να αποστείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Σημειωμάτων του Υπουργείου Οικονομικών, με ημερομηνία βεβαίωσης του φόρου στις 30 Σεπτεμβρίου, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα εξόφλησής του σε δύο δόσεις έως το τέλος του έτους.
Στη νέα αυτή σειρά εκκαθαριστικών θα περιλαμβάνονται όσοι έχουν υποβάλει κανονικά τις δηλώσεις τους εντός των προθεσμιών, όπως και οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους ύστερα από πρόσκληση της εφορίας.
Σε ό,τι αφορά στους φορολογουμένους που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της εφορίας για περαιτέρω έλεγχο των δηλώσεών τους, αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι για όσους προέκυπτε πιστωτικό εκκαθαριστικό θα παραμείνουν στην αναμονή μέχρι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά.
Για όσους, από την εκκαθάριση, προέκυψε χρεωστικό σημείωμα θα τους αποσταλεί κανονικά το εκκαθαριστικό, το οποίο θα πρέπει να πληρώσουν, ενώ θα συνεχισθεί ο έλεγχος που μπορεί να καταλήξει σε πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης τελεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ηπειρωτών και Ηπειρωτισσών και του ιδρυτή της καθηγητή Περικλή Βιζουκίδη, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, ώρα 10:00, στον Ιερό Ναό Νέας Παναγίας (Δημητρίου Γούναρη και προέκταση Μητροπόλεως), Θεσσαλονίκης

Πρόσκληση
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης θα τελέσει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, του ιδρυτή της Καθηγητού Περικλέους Βιζουκίδου και των Ηπειρωτών και Ηπειρωτισσών, την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Νέας Παναγίας (Δημητρίου Γούναρη και προέκταση Μητροπόλεως).
Θα ακολουθήσει η δεξίωση στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης (Στρατηγού Καλλάρη 2-παραλία) μέχρι τις 12:30 μ.μ.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα ενός παιδιού

Σε ποιους χορηγείται

Το επίδομα παιδιού του ΟΑΕΔ είναι ένα επιπλέον επίδομα από τον ΟΓΑ αλλά με διαφορετικά κριτήρια.
Σε ποιες περιπτώσεις χορηγείται στους γονείς;
- Στους ημερομίσθιους που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών
- Στους απασχολουμένους με σύμβαση μίσθωσης έργου, εφόσον εργάζονται με συνθήκες που απαντώνται στις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας (αρθ. 1 παρ. 1 ν. 4075/2012).

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε έργα αποκατάστασης ζημιών και αντιπλημμυρικής προστασίας

Την προώθηση έργων, που αφορούν  αντιπλημμυρική προστασία καθώς και  αποκατάσταση ζημιών, ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στην συνεδρίαση της Παρασκευής 4ης Οκτωβρίου 2013.
 Αναλυτικά:
Η Οικονομική Επιτροπή   ενέκρινε τη δημοπράτηση των εξής έργων:
«Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοταπήτων στο Ε.Ο.Δ. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας & Ιωαννίνων – Πρέβεζας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
«Αποκατάσταση αύλακα στη Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων στο ύψος του Μετσόβου», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
«Αποκατάσταση 9ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Ιωαννίνων – Διευθέτηση υδάτων», προϋπολογισμού 15.000 ευρώ

Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις και οι στοχευμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούνται καθημερινά για την αντιμετώπιση της διάδοσης των ναρκωτικών και της παράνομης οπλοκατοχής

Συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο πέντε άτομα για παραβάσεις του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και Περί Όπλων
Κατασχέθηκαν ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, ζυγαριές ακριβείας, φυσίγγια και μαχαίρια.

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης κατοχής όπλων, διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, συστηματικοί και στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε ημεδαποί (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι, κατά περίπτωση, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ενώ κατείχαν και διάφορα αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί όπλων.