Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικος «μπουναμάς» για τους αγρότες

Τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της εξόφλησης (30%) της Βασικής Ενίσχυσης του 2016 (354 εκατ. ευρώ περίπου) καθώς και του Πρασινίσματος (567 εκατ. ευρώ περίπου) αλλά και των γεωργών νεαρής ηλικίας (15 εκατ. ευρώ) από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Επίσης, όπως έχει κάνει γνωστό ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το ίδιο διάστημα έχουν προγραμματιστεί οι εξής πληρωμές:
Πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία, Σπάνιες Φυλές, Μείωση Νιτρορύπανσης κ.λπ., καθώς επίσης των ιδιωτικών επενδύσεων (σχέδια βελτίωσης, μεταποίηση κ.ά.), του LEADER και των δημοσίων έργων.
Επιπλέον έως το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται η πληρωμή όσων δικαιούχων δεν έλαβαν την προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης στις 27/10 και δικαιώθηκαν μετά τους ελέγχους.
Οι κατηγορίες που εξετάστηκαν είναι οι εξής:
Παραγωγούς (1.569) που δεν πληρούν το κριτήριο του ενεργού γεωργού σύμφωνα με το άρθρο 9, του Καν (ΕΕ) 1307/2013. Για τον έλεγχο του κριτηρίου των παραγωγών αυτών χρησιμοποιούνται τόσο τα δικαιούμενα ποσά των άμεσων ενισχύσεων έτους αιτήσεων 2015, όσο και τα οικονομικά τους στοιχεία του φορολογικού έτους 2015. Ο εν λόγω έλεγχος διενεργείται από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.
Παραγωγούς (981) που εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου του κριτηρίου του ενεργού γεωργού καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών.
Παραγωγούς (727) που τα προσωπικά τους στοιχεία όπως δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016, δεν ταυτοποιήθηκαν με τα στοιχεία από την ΓΓΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών.
Παραγωγούς (5.753) που εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων από κληρονομιά. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ανήλθε στις 40.476.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σε εξέλιξη η προσπάθεια για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε,  την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών,  η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια (την οποία εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου),  η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ για την συγκέντρωση χρημάτων για την Κασσώπη.

 Η συγκεκριμένη εκδήλωση που αποτέλεσε τη συνέχεια της αντίστοιχης εκδήλωσης που είχε γίνει στην Πρέβεζα στις 19/10/2016 είχε σαν σκοπό να παρουσιάσει και στην Αθήνα το πρόγραμμα Crowdfunding με τον τίτλο «MyKassopi” για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης μέσω της πλατφόρμας της Εθνικής Τράπεζας και αποσκοπούσε στην συμπλήρωση του ποσού των 80.000 για την πραγματοποίηση της μελέτης για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, ποσό που θα ξεκλειδώσει περίπου 2,5 εκ ευρώ, εγκεκριμένα χρήματα από το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου.
 Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε σημαντική.
"Μετά από τη συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμά μας για τη στήριξη της Κασσώπης των συμπολιτών μας, των Ηπειρωτών, που από το υστέρημά τους θέλησαν αν συνδράμουν σε έναν ωραίο σκοπό, έρχονται και οι υπόλοιποι Έλληνες, να συνδράμουν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της συγκέντρωσης 80.000 ευρώ για την μελέτη αποκατάστασης της Κασσώπης. 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες που προωθούν τη δράση ακόμη και αν δεν έχουν συμβάλει οικονομικά και κάθε Ηπειρώτη και κάθε Έλληνα που συνέβαλλε έστω και 1 ευρώ για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις επιχειρήσεις που σε χαλεπούς καιρούς βάζουν πλάτη και στηρίζουν κάθε προσπάθεια που έχει ξεκάθαρα αναπτυξιακό χαρακτήρα, όπως το Πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών.
Φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω το Διάζωμα και προσωπικά το Σταύρο Μπένο για την ωραία πορεία που βαδίζουμε μαζί. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται, η δράση θα διαρκέσει έως 31.12.16 και καλώ για άλλη μια φορά όλο τον κόσμο να βοηθήσει, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις ώστε το πανέμορφο θέατρο της μοναδικής Κασσώπης να αποκατασταθεί και να ζωντανέψει".


 ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 35χρονου υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή τροχοφόρου από τη Δροσοπηγή Κόνιτσας

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης, σε βάρος 35χρονου υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή τροχοφόρου.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ευρημάτων, ο 35χρονος εμπλέκεται σε κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που έγινε το βράδυ της 11/12-09-2016 στη Δροσοπηγή Κόνιτσας.
Σημειώνεται ότι, το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού σε δύσβατη δασική περιοχή στον Δομοκό Φθιώτιδας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ: Εκδήλωση-ομιλία για τις ιώσεις, τα εμβόλια και τις μαθησιακές δυσκολίες, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ώρα 18:00

Ακριβά κερδισμένη ζωή (Η αγροτική οικο-νομία στο Καπέσοβο): Παρουσίαση του βιβλίου του Θουκιδίδη Παντελή Παπαγεωργίου από τον Αντιπρόεδρο της ΠΣΕ Κώστα Κωνή

''Στο Κάιρο αρρώστησα στα Γιάννενα θα γιάνω, στην άκρη στο Καπέσοβο θα πέσω να πεθάνω''...
Με αυτό το τραγούδι έμαθα και εγώ, για το Καπέσοβο, στο πανηγύρι του χωριού μου, τη Μυρσίνη Πρέβεζας, στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας, αλλά και στα ηλεκτρόφωνα των καφενείων του χωριού, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που οι μερακλήδες το χόρευαν και ειδικά οι πιό μερακλήδες στα πιό Πωγωνήσια το χόρευαν 2 και 3 φορές τη βραδιά.
Περιττό να σας πω, όταν απέκτησα οικονομική οντότητα, εργαζόμενος πλέον και πήγα για πρώτη φορά στα Ζαγοροχώρια, πρώτος στόχος της επίσκεψης μου ήταν το Καπέσοβο. Και επειδή μου άρεσαν όλα τα Ζαγοροχώρια, πήγα και ξαναπήγα και ματαξαναπήγα, δυστυχώς όμως για τελευταία φορά προ 7ετίας γιατί οι επαγγελματικές μου ενασχολήσεις, δεν μου επιτρέπουν μακροχρόνια απουσία από την εργασία μου.
Το Καπέσοβο ιδρύθηκε γύρω στον 16ο αιώνα και στην ακμή του είχε εύρωστη αγροτική οικονομία, όμως το εμπόριο ήταν αυτό που έφερε αληθινό πλούτο και φήμη στο χωριό. Ο εύπορος Καπεσοβίτης έμπορος Ιωαννούτσος Καραμεσίνης ήταν αυτός που μεσολάβησε στον Σουλτάνο για να έρθει στην Ηπειρο ο Αλή Πασάς. Ο γιος του Καραμεσίνη, ο Αλέξης Νούτσος, έγινε γενικός προεστός Ζαγορίου.
Καπεσοβίτες ήταν και πλήθος άλλοι επιφανείς πολυταξιδεμένοι και εύποροι Ζαγορίσιοι του 18ου και του 19ου αιώνα (Μαρίνογλου, Πασχάλογλου, αδέλφια Μπρούζου, αδελφοί Πασχάλη κλπ.). Πολλοί στο χωριό είχαν και έχουν αρχαία μικρά ονόματα όπως Πλάτωνας, Κλέαρχος, Θουκυδίδης, τα οποία δίνονταν στα παιδιά από τον 19ο αιώνα αφενός γιατί οι κάτοικοί του ήταν μορφωμένοι με κλασική παιδεία, αφετέρου γιατί έτσι ήθελαν να τονώσουν το φρόνημα και την ελληνικότητα της τουρκοκρατούμενης τότε περιοχής.

Επιστολή του Συλλόγου και της Αδελφότητας Καστάνιανης προς τους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων για την επικείμενη κατάργηση-απομάκρυνση-συγχώνευση, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης

Επιστολή διαμαρτυρίας, του Συλλόγου και της Αδελφότητας Καστάνιανης, προς τους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων.

Αξιότιμε κ. βουλευτά
με την παρούσα επιστολή μας, θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα, για την επικείμενη κατάργηση-απομάκρυνση-συγχώνευση, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης Πωγωνίου Ιωαννίνων.
Με την παρούσα συγκυρία, με μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίζουμε, το τελευταίο που θα περιμέναμε, είναι αυτή η ανεύθυνη, εγκληματική, αψυχολόγητη απόφαση.
Απόφαση που ίσως βάλει την «ταφόπλακα» στην περαιτέρω ερήμωση της περιοχής.
Δεν ζητάμε προνομιακή αντιμετώπιση από την πολιτεία. Ζητάμε το αυτονόητο. Την ασφάλεια μας.
Τόσο των κατοίκων του χωριού μας, όσο και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πωγωνίου.
Και δυστυχώς με τις ενέργειες της πολιτείας, αυτό το δικαίωμα, μας το στερούν.
Δεν χρειάζεται να σας αναλύσουμε τι σημαίνει η γειτνίαση με την αλβανία και τι σημαίνει να βρίσκεται ο τόπος σου στην μεθοριακή γραμμή, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Επιπροσθέτως να σας επισημάνουμε, πως το εν λόγω τμήμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, είναι από τα πλέον αποτελεσματικά.
Γι αυτό ζητάμε από εσάς να ενεργήσετε άμεσα προς κάθε κατεύθυνση που εσείς κρίνετε, ώστε να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας


Δημήτριος Παπαγιάννης   Κων/νος Μεξάκης

Δήμος Πωγωνίου: Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, ώρα 18:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67 παρ. 5  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε σε  ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  σήμερα  Τρίτη  15- 11-2016  και ώρα  18.00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  KAΛΠΑΚΙ  και στη νέα  αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου [Παιδικός Σταθμός].

ΜΟΝΟ  ΘΕΜΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
   ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ   ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ

ΣΗΜ.:  Η συνεδρίαση είναι κατεπείγουσα για το λόγο  ότι,  σύμφωνα με δημοσιεύματα και με πληροφορίες που είχε ο Δήμαρχος από τις Αστυνομικές Αρχές, προτείνεται η διαφοροποίηση της λειτουργίας του σταθμού συνοριακής φύλαξης Καστάνιανης.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΜΑΤΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ο Δήμος Πωγωνίου φέρνει το φορητό πλανητάριο στο Καλπάκι δωρεάν για τους μαθητές

Ο Δήμος Πωγωνίου, στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, φέρνει στο Καλπάκι το φορητό πλανητάριο.
  Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ την παράσταση «Από τη γη στο σύμπαν», διάρκειας 32ʹ. Η παράσταση είναι  ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί κυρίως πραγματικές εικόνες, από  τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου. Το ταξίδι αυτό παρέχει στον θεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα του αστρονομικού Σύμπαντος, με τρόπο απλό, εντυπωσιακό  και αφηγηματικό. Δεν είναι τυχαίο που συμμετείχε σε πάνω από είκοσι φεστιβάλ ταινιών θόλου, προβάλλεται σε περισσότερα από 700 πλανητάρια σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε 23 γλώσσες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου ως εξής:
·  Για τα Δημοτικά Σχολεία, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, ώρα 9:00 π.μ.

·  Για τα Γυμνάσια και Λύκεια, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, ώρα 9:00 π.μ.

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ολοκληρώνεται στις 20 Δεκεμβρίου

Εντυπωσιακή είναι η μείωση του ενδιαφέροντος για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο καθώς μέσα σε πέντε χρόνια εκτιμάται ότι ο αριθμός των αιτήσεων αναμένεται να υποτετραπλασσιαστεί.

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ολοκληρώνεται στις 20 Δεκεμβρίου
Συγκεκριμένα ενώ το 2010 είχαν υποβληθεί 80.000 αιτήσεις, φέτος εκτιμάται ότι ο αριθμός των αιτήσεων δεν θα ξεπεράσει τις 20.000, σύμφωνα με το «Έθνος» ενώ το 2015 είχαν υποβληθεί 27.000 αιτήσεις.
Ως βασικές αιτίες αναφέρονται η οικονομική κρίση, τα υψηλά δίδακτρα αλλά και η πολιτική που ακολουθεί η σημερινή διοικούσα επιτροπή.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου με τους ενδιαφερομένους για ένα από τα 6 προπτυχιακά και τα 24 μεταπτυχιακά προγράμματα να πρέπει να καταβάλουν προκαταβολικά το ποσό των 50 ευρώ.
Ενδεικτικό πάντως της κατάστασης που επικρατεί στο ΕΑΠ είναι ότι φέτος οι νέοι υποψήφιοι δεν ξέρουν ακόμη πώς θα γίνει η τελική επιλογή τους καθώς στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου αναφέρεται μόνο ότι εάν διαπιστωθεί υπερβάλλων αριθμός εγκύρων αιτήσεων, ενδέχεται να διεξαχθεί κλήρωση.

Άρτα: Πραγματοποίηση Ημερίδας με θέμα: «Ναρκωτικά και Κοινωνία- Μία προσέγγιση του προβλήματος», την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, ώρα 18:00

Την Τετάρτη (23-11-2016) το απόγευμα και ώρα 18:00 στην Άρτα, στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς», η Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, θα πραγματοποιήσει Ημερίδα με θέμα «Ναρκωτικά και Κοινωνία: Μία προσέγγιση του προβλήματος».
Το θέμα θα αναπτύξουν, κατά σειρά, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, Αστυνόμος Α΄ Θεόδωρος Γούσιας, ο υπεύθυνος αξιωματικός της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, Υπαστυνόμος Α΄ Ευάγγελος Λεμονιάς και ο καθηγητής Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Ιωαννίνων «ΣΧΕΔΙΑ», κ. Βασίλειος Κούτρας.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους. 

«Αριστερά και Στίβος»: To βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα και καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παναγιώτη Νούτσου, παρουσιάζεται την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα)

Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Polis Art Cafe έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Νούτσου «Αριστερά και Στίβος»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα).
Το βιβλίο θα παρουσιάσει:
•Ο κ. Παναγιώτης Νούτσος, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ως προς τη σύσταση του παρόντος βιβλίου θα μπορούσαν να υπομνησθούν τα εξής:
- Το κύριο σώμα των κειμένων που το απαρτίζουν (Δεύτερο και Τρίτο μέρος) γράφτηκε από τον Ιανουάριο ως τον Δεκέμβριο του 2015, με το "Πρώτο μέρος" να το "προετοιμάζει" (Δεκέμβριος 2012 - Οκτώβριος 2014).

- Ο όρος "στίβος" κρατάει την αρχική του σημασία ως "ίχνος" για να συνεχίσει ως "αγωνιστικός χώρος" και ως "pista" στη χώρα που μας φιλοξένησε. Όσο για την "Αριστερά", τελεί υπό συζήτηση για την επακριβή απόδοση της θεωρητικής και πολιτικής της σταδιοδρομίας σε ένα δύσβατο κοινωνικό πεδίο. Επομένως, προτιμώ τα εισαγωγικά από ένα επίδικο επίθετο ή από τον πληθυντικό "Αριστερές".

- Σε όσους/ες επιμένουν η "χώρα του Ισημερινού" να ταυτίζεται με τη χώρα τους υποδεικνύω είτε την πρακτική των Περσικών επιστολών είτε την "allotropie" του Breton, ακόμη και τη "Βολιγουάη". Ό, τι, δηλαδή, προϋποθέτει την επίμονη πρόγευση μιας "μέλλουσας ηπείρου", με τη "δροσιά της ουτοπίας" αμείωτη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη δύο υπαλλήλων του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, που μετέφεραν προπαγανδιστικό υλικό

Οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο υπαλλήλων του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών στην Κακαβιά, καθώς μετά από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό τους, διαπιστώθηκε πως μετέφεραν στην Ελλάδα προπαγανδιστικό υλικό, βιβλία και χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας».
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο υπάλληλοι του αλβανικού ΥΠΕΞ, Αλτίν Τάφα και Αγκίμ Ασλάνι, θα παρέδιδαν το υλικό που κατασχέθηκε, στην αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, με σκοπό να διανεμηθεί σε Αλβανούς μαθητές, που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα των Ιωαννίνων, όπου και απολογήθηκαν, και έχει ήδη οριστεί τακτική δικάσιμος, για τις 18 Νοέμβρη. 

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκε ο πίνακας για τις 6.339 θέσεις εργασίας για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Αναρτήθηκαν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού, (στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2016»), σχετικά με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, για 6.339 θέσεις εργασίας σε 34 Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας – Α΄ κύκλος:
1. ο Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων
2. ο Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων και
3. ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων
Η κατάρτιση των Πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους είτε από το Μητρώο τους μέσω του eServices IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους από τους πίνακες που έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr  και, σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων που είναι αναρτημένος στον ίδιο διαδικτυακό τόπο (www.oaed.gr ).
Οι ενδιαφερόμενοι στους πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων αντίστοιχα, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το σύνολο της μοριοδότησής τους για την προτίμησή τους με το κριτήριο της εντοπιότητας, καθώς επίσης και για το σύνολο της μοριοδότησής τους για τις προτιμήσεις τους χωρίς το κριτήριο της εντοπιότητας.