Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Η κυβέρνηση προτείνει τη φορολογική εξομοίωση των αγροτών με τους μισθωτούς

Και οι βασικές τους επιδοτήσεις στο εισόδημα των αγροτών

 Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η κυβέρνηση στην αντιπρότασή της για τις αλλαγές στο φορολογικό έχει εντάξει τους αγρότες στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων.
Πρόταση για φορολόγηση των αγροτών όπως φορολογούνται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά προς τους δανειστές σε μία προσπάθεια να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να αποφευχθεί η μείωση του αφορολόγητου ορίου όπως προτείνει η τρόικα.
Μάλιστα, στο εισόδημα των αγροτών θα συμπεριλαμβάνονται και οι βασικές τους επιδοτήσεις.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 43χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράνομη διακίνηση δύο ομοεθνών του, που αναζητούνται

Συνελήφθη, χθες (13-03-2016) τα ξημερώματα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη διακίνηση δύο ομοεθνών του, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 43χρονος διακινητής μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 41 και 35 ετών, παράνομους μετανάστες, οι οποίοι διέφυγαν της σύλληψης και αναζητούνται.
Το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 43χρονου, κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (13-03-2016) το βράδυ στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί ηλικίας 26, 32 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ηρωίνης οργανώθηκε διακριτική παρακολούθηση, κατά την οποία χθες το βράδυ εντοπίστηκαν οι τρεις δράστες, οι οποίο επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, να εναποθέτουν σε στάση λεωφορείου στο Αβγό Ιωαννίνων, μια αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους (3,5) γραμμαρίων και συνελήφθησαν.
Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε επίσης ότι οι δράστες κατείχαν από κοινού με σκοπό τη διακίνηση, τρεις συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη βάρους (3,8) γραμμαρίων και μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1,4) γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Δωρεάν πρόγραμμα 15νθήμερης κατασκήνωσης μέσω ΟΑΕΔ

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2016 το οποίο θα υλοποιηθεί από 15.06.2016 έως 03.09.2016.
Το ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα 15ημερης κατασκήνωσης μέσω του ΟΑΕΔ ισχύει για παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2000 έως 14/6/2010, αφορά άνεργους και χαμηλόμισθους με συνολικό δηλωθέν εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 26.000,00 € και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση σε μία και μόνο κατασκηνωτική περίοδο και μέχρι δεκαπέντε (15) συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο.
Διαβάστε Αναλυτικότερα τις προϋποθέσεις:
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται οι έχοντες τέκνα, που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2016:
Ειδικότερα δικαιούχοι είναι:
•ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που πραγματοποίησαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας (συνεισπραττόμενες με τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: «Ανακρίβειες και ψέματα τα όσα καταγγέλλει η Πασσαρώνα Ροδοτοπίου»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Διοίκησης της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στα όσα καταγγέλλει η Πασσαρώνα  Ροδοτοπίου.
Με ανακοίνωσή της, τα χαρακτηρίζει  ανακρίβειες και ψέματα με σκοπό την παραπλάνηση του φίλαθλου κοινού, αλλά και των δημοσιογράφων και επισημαίνει ότι η μόνη ομάδα του δικαιούται να έχει παράπονα από την διαιτησία είναι η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος, αφού ο διαιτητής ακύρωσε ένα καθαρό γκολ και δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε χέρι αμυντικού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε σήμερα ύστερα από την ανακοίνωση του Δ. Σ. της ομάδος του Ροδοτοπίου την προσπάθεια που έκανε να παραπλανήσει το κοινό και τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
Θέλοντας λοιπόν να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την καθαρή ήττα του Ροδοτοπίου προτίμησε να αναφερθεί σε εξωαγωνιστικά θέματα με ψέματα και ανακρίβειες.
Για εμάς ήταν ένα ντέρμπυ με τα όλα του όπως συμβαίνει σε όλα αυτά τα παιχνίδια τέτοιου βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Με μια πολύ καλή εμφάνιση ειδικά στην επανάληψη ή ομάδα μας κέρδισε πανάξια!!
Από εκεί και πέρα όσων αφορά το διαιτητή της αναμέτρησης ή μόνη ομάδα που δικαιούται να έχει παράπονα είναι ο Πωγωνάτος αφού ο διαιτητής μας αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι σε χέρι αντιπάλου και μας ακύρωσε καθαρό γκολ ως οφσάιντ.
Όπως είναι κατανοητό αυτές οι αποφάσεις δυναμίτισαν το κλίμα του αγώνα με αποτέλεσμα να εξοργιστούν οι φίλαθλοι της ομάδος μας.
Επίσης παρότι ο προπονητής του Ροδοτοπίου αποβλήθηκε εκτός γηπέδου από το διαιτητή λόγω εξύβρισης σε παίχτη του Πωγωνάτου ,συνέχισε να είναι εντός αγωνιστικού χώρου συνεχίζοντας τις προκλήσεις και κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα.
Είναι πραγματικά κρίμα που άνθρωποι σαν κι αυτόν με τέτοια παρουσία στο ποδόσφαιρο να έχουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές και να ντροπιάζουν ιστορικές ομάδες όπως το Ροδοτόπι.
Τέλος ο Πωγωνάτος έχει δείξει κατ επανάληψη ότι παλεύει τα παιχνίδια εντός αγωνιστικού χώρου καθαρά και διαθέτει ποδοσφαιριστές και παράγοντες που προσπαθούν αγνά και με ανιδιοτέλεια για μια καλή παρουσία στο τοπικό πρωτάθλημα χωρίς να δημιουργούν προβλήματα σε καμία ομάδα και σε καμία έδρα.
ΥΓ. Ας ρωτήσουν οι κύριοι της διοίκησης του Ροδοτοπίου αν κάποιος από τους ποδοσφαιριστές τους έχει κάποιο παράπονο. Προς τιμή τους αποδεχόμενοι την ήττα δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα.

Εκ του Δ. Σ.


Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

«Τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ είναι προσαρμοσμένα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες»

Τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ είναι προσαρμοσμένα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες, προκειμένου να καλυφθούν οι τοπικές ανάγκες, υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε δυο ενημερωτικές εκδηλώσεις, για τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020, που πραγματοποιήθηκαν στην Άρτα και τα Ιωάννινα με διοργανωτές τα τοπικά επιμελητήρια.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις όπως αυτές στην Ήπειρο αποτελούν μέρος του προγραμματισμού του υπουργείου στην κατεύθυνση της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας για τις δύο συγκεκριμένες ενημερωτικές εκδηλώσεις που έγιναν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή.

Έρχονται οι νέες ταυτότητες

 Στα 10 ευρώ η επιβάρυνση για τους πολίτες


 Ευρεία σύσκεψη για το θέμα της έκδοσης νέων ταυτοτήτων και διαβατηρίων συγκάλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής
Στη σύσκεψη μετείχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, εκ μέρους του Πρωθυπουργού ο καθηγητής κ. Γιάννης Βενέρης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι επικεφαλής των αρμόδιων διευθύνσεων της ΕΛ.ΑΣ και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΣΔΑ.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε ενδελεχώς η προεργασία από πλευράς κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να υπάρξει η θεσμική κατοχύρωση για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων.
Στη σύσκεψη, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή με επικεφαλής τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη, με την συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου κ. Τσουβάλα και αρμοδίων παραγόντων από το ΥΠΕΣΔΑ, την ΕΛ.ΑΣ και από το γραφείο του πρωθυπουργού, η οποία θα υποβάλει τις προτάσεις της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.