Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν, κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής, αποθήκευσης ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής

Συνελήφθησαν, χθες (07.02.2016) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας και του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 58 ετών, με τις -κατά περίπτωση- κατηγορίες της κλοπής, αποθήκευσης-κατοχής ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής.
Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για περιστατικό κλοπής από αυτοκίνητο στο Κανάλι Πρέβεζας, εντόπισαν τον 31χρονο ημεδαπό και τον συνέλαβαν ως δράστη της κλοπής ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν αντικείμενα και έγγραφα, που είχε αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από το αυτοκίνητο.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 31χρονου δράστη στο Καναλλάκι Πρέβεζας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ναρκωτικά χάπια και 6 φυσίγγια διαμετρήματος (9) mm ενώ στην κατοχή του σύνοικου 58χρονου πατέρα του, ο οποίος συνελήφθη επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι των (9) mm και οκτώ φυσίγγια, που κατείχε παράνομα.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος δράστης είχε κρυμμένα σε υπαίθριο χώρο (καβάντζα), μία συσκευασία με (15) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και δύο ναρκωτικά χάπια, χωρίς ιατρική συνταγή, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι δύο ημεδαποί θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Εξιχνίαση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από κατάστημα στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 24, 31 και 27 ετών

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από κατάστημα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 05-02-2016 και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 24, 31 και 27 ετών, για κλοπή.
Αναλυτικότερα, οι τρεις γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, το μεσημέρι της 05-02-2016, εισήλθαν σε βιβλιοπωλείο στην πόλη της Ηγουμενίτσας και αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, τρεις τσάντες.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Πρέβεζα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 21χρονος ημεδαπός Ρομά

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην περιοχή Παλιούρι Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 21χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 14-12-2015 έως 17-12-2015, παραβίασε μπαλκονόπορτα σπιτιού στην περιοχή Παλιούρι Πρέβεζας και αφαίρεσε από το εσωτερικό του σπιτιού, έξι μεγάφωνα αυτοκινήτου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δήλωση Περιφερειάρχη για την απώλεια του Στέφανου Σκοπούλη

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου Στέφανου Σκοπούλη, ο οποίος καθ' όλη την επιστημονική-επαγγελματική του πορεία παρέδιδε μαθήματα ανθρωπιάς.
Κατά δε την πολύχρονη θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε ως νομαρχιακός, είτε ως δημοτικός σύμβουλος, αγωνιζόταν με πάθος και μαχητικότητα για τις ιδέες που πρέσβευε
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσης του Στ. Σκοπούλη και ειδικότερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΜΑΚ και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας που ανέλαβε τον συντονισμό των ενεργειών.

Τέλος, ελπίζω η Ηπειρωτική κοινωνία να μη ξαναβρεθεί στη θέση να πενθεί μέλος της από δυστύχημα σε ορειβατική διαδρομή.

Συνάντηση του Γιάννη Καραγιάννη με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Αγγελική Φωτεινού

Τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, προκειμένου να ενημερωθεί από την Περιφερειακή Διευθύντρια κυρία Αγγελική Φωτεινού για τρέχοντα θέματα παιδείας.

Στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα εποικοδομητικής συζήτησης, αναπτύχθηκαν πολλά από τα ζητήματα που αφορούν το χώρο της εκπαίδευσης, όπως λειτουργικά θέματα της σχολικής καθημερινότητας, θέματα κτιριακών υποδομών, η στελέχωση των δομών ειδικής αγωγής και του προγράμματος παράλληλης στήριξης καθώς και το ανησυχητικό φαινόμενο της διαρροής μαθητικού δυναμικού από τη Γ' Γυμνασίου στην Α' Λυκείου.

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Στέφανου Σκοπούλη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει την βαθιά της οδύνη για την απώλεια του γιατρού, του αγωνιστή, του ΑΝΘΡΩΠΟΥ Στέφανου Σκοπούλη.
Ο Στέφανος Σκοπούλης αφιέρωσε τη ζωή του,  μέσα από την επιστήμη και τους αγώνες του στους ανθρώπους και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, από όλα τα μετερίζια. Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης επί σειρά ετών, ο καρδιολόγος των συμπολιτών μας έταξε τον εαυτό του στην Αριστερά και στα κινήματα.
Το κενό που αφήνει στην οικογένειά του και στους ανθρώπους δυσαναπλήρωτο.

Θα είναι πάντα μαζί μας στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο.

Διήμερο Ηπείρου οργανώθηκε από την Περιφέρεια στα Τίρανα

Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα διήμερο συνδυασμένης παρουσίασης της Ηπείρου, σε τουρισμό και αγροτικά προϊόντα.

 Ήταν η πρώτη, μιας σειράς πρωτοβουλιών της Περιφέρειας προς Βαλκανικές χώρες, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ηπειρωτικών προϊόντων και τη διείσδυσή τους σε νέες αγορές. Το εγχείρημα σε πρώτο στάδιο κρίνεται θετικό καθώς, εκτός των άλλων, δόθηκε η δυνατότητα σε επιχειρηματίες της Ηπείρου να έχουν άμεση αντίληψη του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η Αλβανική αγορά.
Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και αρμόδιος για την Τουριστική Ανάπτυξη κ. Στράτος Ιωάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Κατέρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ζάψας και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.
Η παρουσίαση έγινε στο ξενοδοχείο TIRANAκαι την επισκέφθηκαν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Εrvin Mete, οι Περιφερειάρχες Τιράνων και Αργυροκάστρου, ο βουλευτής κ. Farmir Toci, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, ομογενείς κ.ά. Τη δεύτερη ημέρα έγιναν πολλές συναντήσεις επιχειρηματιών του τουρισμού.

Εντοπίστηκε νεκρός ο γιατρός Στέφανος Σκοπούλης

Επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο οι φόβοι για τον γιατρό Στέφανο Σκοπούλη που είχε πάει για ορειβασία στην περιοχή του Σουλίου.
Οι διασώστες εντόπισαν το άψυχο σώμα του καρδιολόγου στην περιοχή Σβάρες, μεταξύ του Ελευθεροχωρίου και της Αγίας Μαύρας.
Ο Στέφανος Σκοπουλής συμμετείχε στην εκδρομή που διοργάνωναν από κοινού οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας στο όρος Χιονίστρα.
Εμπειρότατος ορειβάτης ο ίδιος αποκόπηκε από την υπόλοιπη ομάδα θέλοντας να ακολουθήσει τη δική του διαδρομή. Δυστυχώς η απόφαση αποδείχθηκε μοιραία.
Η διαδρομή που ακολούθησε ο καρδιολόγος ήταν πολύ δύσκολη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κινητό του βρέθηκε σε διαφορετικό σημείο από τη σωρό του κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάτι δεν πήγε καλά και φαίνεται ότι ο γιατρός τραυματίστηκε. 

Ζάβροχο Πωγωνιου: Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπού στο εσωτερικό της Χώρας

Συνελήφθη, χθες (06-02-2016) το πρωί στην Εθνική Οδό Κακαβιάς – Ιωαννίνων, στην διασταύρωση Ζαβρόχου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολή Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων , ένας 54χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας ενός ομοεθνούς του λαθρομετανάστη.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Οδό Κακαβιάς – Ιωαννίνων, στην διασταύρωση Ζαβρόχου, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 54χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά ενός 28χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στην Χώρα.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 28χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων


Άμεσα επίκειται η δημοσίευση της πρόσκλησης για το πρόγραμμα «Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών» και ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι «εγκαινιάζει τη χρήση εργαλείων και μεθόδων για τη σύζευξη ζήτησης και προσφοράς εργασίας μέσω των Ηλεκτρονικών του Υπηρεσιών, προκειμένου να προσδιορίσει τους ωφελούμενους του προγράμματος».

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καλεί άμεσα τους εγγεγραμμένους στα Μητρώα του ανέργους άνω των 50 ετών, με χρονικό διάστημα ανεργίας άνω των 12 μηνών να συμπληρώσουν βιογραφικό σημείωμα, ή, όσοι ήδη διαθέτουν, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του Βιογραφικού τους με τους εξής τρόπους:

Αλματώδη αύξηση παρουσιάζει ο διαβήτης κύησης

Αλματώδη αύξηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια  ο διαβήτης  κύησης  και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία πλήττει  πλέον το 18% των εγκύων παγκοσμίως! Ο διαβήτης  κύησης είναι μια μορφή διαβήτη που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνήθως στο δεύτερο τρίμηνο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο έμβρυο αλλά και στη μητέρα αν δεν αντιμετωπιστεί.
 Συνήθως εξαφανίζεται μετά τον τοκετό, αλλά ελλοχεύει   ο κίνδυνος το 30 με 50% των γυναικών αυτών να εμφανίσουν διαβήτη  τύπου 2 πέντε χρόνια μετά τον τοκετό.
«Ο διαβήτης κύησης θέλει  ιδιαίτερη προσοχή καθώς  σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μπορεί να παρουσιαστεί σε κάθε έγκυο» αναφέρει o Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ. Στέφανος Χανδακάς.

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, προχθές (05-02-2016) το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εισόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής, για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια.
Το παραπάνω πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Επιχείρηση διάσωσης Γιαννιώτη ορειβάτη στα όρη Γκορίλα – Χιονίστρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης της 5ης ΕΜΑΚ αγνοούμενου Γιαννιώτη, γιατρού στο επάγγελμα, που χάθηκε στα βουνά Γκορίλα και Χιονίστρα το απόγευμα, όταν συμμετείχε στη σημερινή κοινή εξόρμηση των Ορειβατικών Συλλόγων Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας.
Ο ορειβάτης είχε απομακρυνθεί από την υπόλοιπη ομάδα και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της και αδυναμία του να περιγράψει ακριβώς το πού βρίσκεται, αυτοί ειδοποίησαν την πυροσβεστική.

Έκτοτε δεν απαντά στις κλήσεις, μέλη της 5ης ΕΜΑΚ καταβάλουν προσπάθειες να εντοπίσουν τον άτυχο ορειβάτη κάτω από ακραίες συνθήκες, ενώ έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να καθοριστεί η θέση του. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Γιάννενα και Ηγουμενίτσα.