Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 20ης αγωνιστικής της Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής στην  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-4                    
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 5-0  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 6-0  
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 2-0                       
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 2-0
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 1-1
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 2-0
Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2019-20
1.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 56
2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 52
3.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 48
4.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 43
5.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 38  
6.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 33  
7.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 32
8.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  31
9.  Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 29
10. Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 21
11. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 16 
12. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 16
13. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 15
14. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 13

15. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 6 
16.  ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 0

Δύσκολο τρίποντο για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Σ. Φλόγα Πετσαλίου 1-0)

* Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με μεγάλη δυσκολία κατάφερε να πάρει το τρίποντο στο Δελβινάκι καθώς επικράτησε της Α.Σ. Φλόγα Πετσαλίου με το "φτωχό" 1-0  για την  20η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 37΄σε σουτ του Ζαχάρη Χρήστου.
Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος είχε δοκάρι στο 67΄.

Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στους γηπεδούχους πέτυχε ο Χαρίσης  Ιωάννης στο 88΄.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 0-2
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 1-1  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 4-1   
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 5-0
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 3-1
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ  1-4
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 0-6                
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 1-0


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 50
2. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 43
3. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 43 
4. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  41
5. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 39
6. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 36
7. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 35
8. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 35
9. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 29
10. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 28
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  25 
12. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 20 
13. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 20
14. Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 12
15. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4 

16. Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ 3

Η Λίμνη Πωγωνίου γίνεται οριστικά Ζαραβίνα Πωγωνίου


Η Λίμνη Πωγωνίου διεκδικούσε το παλιό της όνομα και τελικά το παίρνει οριστικά πίσω.
Η μετονομασία του χωριού περιλαμβάνεται σε άρθρο του νομοσχεδίου (άρθρο 12) για την ρύθμιση θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης που κατατέθηκε στη Βουλή.
Το άρθρο 12  του νομοσχεδίου αναφέρει το εξής:
«Μετονομάζεται η κοινότητα Λίμνης της Δημοτικής Ενότητας Δελβινακίου του Δήμου Πωγωνίου του Νομού Ιωαννίνων σε Κοινότητα Ζαραβίνας και επανέρχεται η αρχική ονομασία η οποία άλλαξε από 12,31928 με Προεδρικό Διάταγμα στο πλαίσιο μιας γενικότερης εξέτασης των τοπωνυμίων που δεν είχαν ελληνική γλωσσική ρίζα ή προέλευση. Ωστόσο οι λόγοι ονοματοδοσίας μιας περιοχής δεν μπορεί να στηρίζονται αμιγώς σε γλωσσολογικά κριτήρια, αλλά κυρίως η πολιτεία οφείλει να εξετάζει ιστορικούς, κοινωνικούς και λαογραφικούς λόγοι οι οποίοι επιβάλλουν το τοπωνύμιο.
Άλλωστε η γενικευμένα μετονομασία οικισμών και κοινοτήτων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και ο εξελληνισμός ονομάτων με τουρκική, σλάβικη ή αρβανίτικη προέλευση, εξυπηρετούσε ανάγκες εθνικές σε μία ταραχώδη ιστορικά περίοδο που το ελληνικό κράτος προσπαθούσε να παγιώσει τα εθνικά του σύνορα και την κυριαρχία επί των εδαφών του».

Η Μαρία Κεφάλα στην Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας


Συνεδρίασε σήμερα  η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξέλεξε τα νέα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, το ανώτερο καθοδηγητικό και εκτελεστικό Όργανο του Κόμματος. Στα νέα μέλη της Ε.Γ. και η Βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.
Η κα Κεφάλα μετά το πέρας της διαδικασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Με τιμά η επιλογή του και θα τιμήσω τη νέα θέση μου στον κομματικό μηχανισμό με αφοσίωση και δουλειά. Ευχαριστώ επίσης τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, την ελευθερία, την αξιοκρατία και το κράτος δικαίου.
Με βαθιά πίστη στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας.
Με βαθιά πίστη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Με σιγουριά για την επιτυχία!
Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Με εκτίμηση

ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερομνήμης: Κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, ώρα 12:00


Πρόσκληση
Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, σας περιμένουμε την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020 και ώρα 12:00, στην Ιερομνήμη.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού θα προσφέρει την παραδοσιακή φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα για να ξεκινήσουμε όμορφα τη Σαρακοστή!

Μέχρι το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις


Οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου  και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι οι επίσημες περίοδοι των εκπτώσεων μέσα στο έτος είναι τέσσερις, δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές, ενώ είθισται μέσα αυτά τα διαστήματα κάποιες Κυριακές τα καταστήματα είναι ανοιχτά.
Οι έμποροι καλούν τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν τις μεγάλες μειώσεις τιμών ενώ οι οργανώσεις των καταναλωτών προτρέπουν όλους να προχωρούν σε αγορές εφόσον πραγματοποιήσουν έρευνα αγοράς με γνώμονα τη σχέση ποιότητας και τελικής τιμής.

«Έρχεται» νέο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»


Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθεί  ο επόμενος κύκλος του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» που θα προκηρυχθεί μέχρι το Σεπτέμβριο. 
Αναμένεται να συγκληθεί διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Ενέργειας και Ανάπτυξης προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα κονδύλια που θα διατεθούν στον επόμενο κύκλο της προκήρυξης.
Οι προετοιμασίες για την προκήρυξη επιταχύνονται ύστερα από τη συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και την ηγεσία του υπουργείου, για επισκόπηση και προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατευθύνσεις που δόθηκαν αποσκοπούν στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας για τις κατοικίες, αλλά και των αντίστοιχων προγραμμάτων για δημόσια και βιομηχανικά κτίρια, καθώς η υλοποίησή τους εξυπηρετεί πολλαπλούς στόχους: μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, και κατά συνέπεια των λογαριασμών ρεύματος, αερίου κλπ. που πληρώνουν οι καταναλωτές, περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενίσχυση της οικοδομής, αύξηση της απασχόλησης, κ.α.

Σύλληψη 25χρονης αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μιας 25χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Κονδυλώματα: Ποιο φύλο κινδυνεύει περισσότερο από υποτροπή;


Απαράδεκτα υψηλός παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται από τον ιό HPV, παρά την ύφεση που έχει επιφέρει η εισαγωγή των προγραμμάτων εμβολιασμού σε χώρες του δυτικού κόσμου. Τα ποσοστά των ενηλίκων ηλικίας 18-59 ετών στις ΗΠΑ που μολύνονται από τύπους του ιού που περιέχονται στο εμβόλιο, ανέρχονται στο 45% περίπου των ανδρών και στο 40% των γυναικών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας. Παρόμοια υπολογίζεται ότι είναι τα ποσοστά και στη χώρα μας.
«Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) μολύνει το δέρμα και τις βλεννογόνες μεμβράνες των ανθρώπων. Μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί πάνω από 200 διαφορετικοί ορότυποι του ιού. 
Μερικοί μπορούν να οδηγήσουν σε μυρμηγκιές, ενώ 40 από αυτούς θεωρούνται σεξουαλικά μεταδιδόμενοι και προκαλούν κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα και στο στόμα. Η ύπαρξη μόλυνσης μπορεί να γίνει αντιληπτή από την εμφάνιση ενός ή πολλαπλών μικρών ογκιδίων, το μέγεθος και η εμφάνιση των οποίων ποικίλει. 
Άλλοτε είναι μεγάλα, μικρά, επίπεδα, και άλλοτε σε σχήμα κουνουπιδιού. Μπορεί να είναι λευκά ή μπορεί να έχουν το χρώμα του δέρματος. Συχνά επηρεάζουν τις γυναίκες στο αιδοίο, τον κόλπο, τη μήτρα και πιθανώς τον τράχηλο, τους άνδρες στο πέος ή το όσχεο. 
Και τα δύο φύλα είναι πιθανό να μολυνθούν και να εμφανίσουν κονδυλώματα στον πρωκτό, το ορθό και σπανιότερα το στόμα», μας εξηγεί ο  ιδρυτής της Dermadvance δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ. Χρήστος Στάμου. 
«Κάποιοι τύποι είναι υψηλής επικινδυνότητας για πρόκληση μόλυνσης, η οποία μπορεί να επιφέρει προκαρκινικές δυσπλασίες και ενδέχεται να εξελιχθεί σε καρκίνο. Αυτοί είναι οι 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 53, 56, 58, 59, 66, 68, 70, 73, 82 και 85. Ωστόσο, το 90% των κονδυλωμάτων φαίνεται να προκαλούνται από τους ορότυπους 6 και 11 που είναι χαμηλού κινδύνου για κακοήθειες», προσθέτει.
Οι λοιμώξεις από τύπους του HPV υψηλού κινδύνου που προκαλούν τα γεννητικά κονδυλώματα επηρεάζουν περίπου το 25% των ανδρών και το 20% των γυναικών. Όσον αφορά στην επικράτηση οποιουδήποτε τύπου HPV που προκαλεί αλλοιώσεις στο στόμα μεταξύ των ενηλίκων ηλικίας 18-69 είναι περίπου 7%, ενώ ο επιπολασμός των τύπων υψηλού κινδύνου είναι 4%.