Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Eurostat: Σαρώνει η ανεργία στην Ελλάδα

Την υψηλότερη αύξηση με 21,7% τον Ιανουάριο του 2012 στην ΕΕ κατέγραψε η χώρα μας



Την υψηλότερη αύξηση της ανεργίας στην ΕΕ, κατέγραψε η Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο (από 14,7% τον Ιανουάριο του 2011 σε 21,7% τον Ιανουάριο του 2012), σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2012, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Σημειώνεται, ότι τα διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα, φθάνουν ως τον Ιανουάριο του 2012.
Από τον Μάρτιο του 2011 ως τον Μάρτιο του 2012, η υψηλότερη αύξηση της ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο καταγράφεται στην Ισπανία (από 20,8% σε 24,1% ) και στην Κύπρο (από 6,9% σε 10%).
Επίσης, τον Μάρτιο του 2012 οι άνεργοι στην «ΕΕ των 27» ανήλθαν στα 27,772 εκατομμύρια και στην ευρωζώνη στα 17,365 εκατομμύρια.
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας τον Μάρτιο του 2012 καταγράφηκαν στην Αυστρία (4%), στην Ολλανδία (5%), στο Λουξεμβούργο (5,2%) και στη Γερμανία (5,6%).
Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ισπανία (24,1%), στην Ελλάδα (21,7% τον Ιανουάριο 2012) και στην Πορτογαλία (15,3%).
Σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών, η Ελλάδα καταγράφει θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ με ποσοστό 51,2% τον Ιανουάριο του 2012, ενώ δεύτερη έρχεται η Ισπανία με 50,3%.
Τον Ιανουάριο του 2012 το ποσοστό ανεργίας των γυναικών στην Ελλάδα ανήλθε στο 25,6% και στο 18,8% για τους άνδρες.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Θα ανατρέψουμε τα κόμματα του Μνημονίου»

«Ξεκινήσαμε από το διαδίκτυο, το ρυάκι έγινε ποτάμι και την Κυριακή θα γίνει τσουνάμι»

Η Θεσσαλία στέλνει μήνυμα νίκης και απελευθέρωσης της χώρας από τις δυνάμεις του Μνημονίου. Παραμένουμε Ανεξάρτητοι, συνεχίζουμε με την ίδια ορμή και πίστη στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, δήλωσε από την Λάρισα ο πρόεδρος του κόμματος Πάνο Καμμένος, στο πλαίσιο περιοδείας του.
Σχολιάζοντας, την πορεία του νεοσύστατου κόμματος, παρατήρησε: «ξεκινήσαμε από το διαδίκτυο, το ρυάκι πολύ γρήγορα έγινε ποτάμι και την Κυριακή θα γίνει τσουνάμι, το οποίο θα συμπαρασύρει και θα ανατρέψει τα κόμματα του Μνημονίου που σήμερα συγκυβερνούν».

ΑΓΝΗ ΣΜΠΟΝΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:ΟΡΓΩΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Πρέβεζα 02/05/2012

Η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Αγνή Σμπόνια επισκέφθηκε και συνομίλησε τις τελευταίες μέρες με εργαζομένους, διευθυντές, διοικητές και προϊσταμένους στους εξής δημόσιους χώρους του Νομού Πρέβεζας:
-Νοσοκομείο Πρέβεζας όπου είχε συνάντηση με τον κ.Τσούτση Άκη (Διοικητή του Νοσοκομείου)
-ΟΑΕΔ Πρέβεζας όπου συνομίλησε με τον κ. Κώτση Δημήτρη (Διευθυντής).
-Επιμελητήριο Πρέβεζας όπου συναντήθηκε με τον κ. Γιαμά Γιάννη (Πρόεδρος).
-Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου αντάλλαξε απόψεις με τον συνάδελφο και διευθυντή κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο.
-Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας όπου είχε θερμή συνομιλία με εργαζομένους και συνδικαλιστές.
-Δήμος Πρέβεζας όπου την υποδέχτηκε και είχε συνάντηση μαζί της ο αξιότιμος Δήμαρχος κ. Μπαΐλης.
-Δήμος Πάργας όπου είχε συνάντηση με τον αξιότιμο Δήμαρχο κ. Θανάση Λιόλιο.
-Δήμος Ζηρού όπου συναντήθηκε με τον κ.Κώστα Βογιατζή (Επικεφαλής ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2010).
-Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού όπου μίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές του κέντρου.
-Κέντρο Υγείας Καναλλακίου όπου είχε συζήτηση με το προσωπικό, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.
-ΔΕΗ Πρέβεζας όπου είχε συνάντηση με εργαζομένους.
-Νομαρχια Πρέβεζας και ΚΤΕΟ Νομαρχίας όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με το προσωπικό.
-Δικαστήρια Πρέβεζας όπου είχε συνάντηση με εργαζομένους και διακαστικούς λειτουργούς.
-ΚΤΕΛ Πρέβεζας όπου είχε συνάντηση με εργαζομένους.
-ΚΤΕΛ Καναλλακίου όπου ομοίως είχε συνάντηση με εργαζομένους.
Το πρόγραμμα επαφών και συναντήσεων της Αγνής Σμπόνια συνεχίζεται καθημερινά σε εντατικούς ρυθμούς και τις επόμενες μέρες, αφού μάλιστα σήμερα η υποψήφια συμπλήρωσε πάνω από 20 μέρες εντατικής περιοδείας σε περισσότερα από 100 χωριά του Νομού!

Ποιοι συνταξιούχοι εξαιρούνται από τις μειώσεις

Διευκρινίσεις σε εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από τις μειώσεις των συντάξεων.
Με βάση το άρθρο 2 του Ν. 4024/2011 του μεσοπρόθεσμου σχεδίου 2112-2015 μειώνεται
α) κατά 40% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ των συνταξιούχων κάτω των 55 ετών (παρ.1)
β) κατά 20% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, (εξαιρούνται από ορισμένες κατηγορίες όπως οι συνταξιούχοι αναπηρίας).
Με το Ν. 4038/2012 εξαιρέθηκαν από τη μείωση συνταξιούχοι οι οποίοι και πριν την εφαρμογή του νόμου είχαν το δικαίωμα να λάβουν σύνταξη αναπηρίας αλλά συνταξιοδοτήθηκαν με άλλες διατάξεις και όσοι λαμβάνουν συντάξεις γήρατος, αλλά η αναπηρία επήλθε μετά τη συνταξιοδότηση.
Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η αδικία υπέστησαν οι συνταξιούχοι οι οποίοι, αν και είχαν αποδεδειγμένα αναπηρία, προτίμησαν να συνεχίσουν να εργάζονται και συνταξιοδοτήθηκαν λόγω γήρατος.
Οι συντάξεις της κατηγορίας αυτής είχαν περιληφθεί στις μειώσεις, ενώ συνταξιούχοι με αναπηρίες με τις ίδιες παθήσεις και με τα ίδια ποσοστά είχαν εξαιρεθεί.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα επιστραφούν όλα τα ποσά που παρακρατήθηκαν από τους συνταξιούχους που είχαν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας πριν από την εφαρμογή του νόμου 27/10/11 για τις μειώσεις. Η Πιστοποίηση θα γίνει από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.
Στις περιπτώσεις που η αναπηρία επήλθε μετά από αυτή την ημερομηνία, οι συνταξιούχοι θα εξαιρεθούν από τις μειώσεις από την ημερομηνία αυτή και μετά.

Έρχεται ενιαίος φόρος στα ακίνητα

Φορολογικές ανατροπές με καταργήσεις φοροαπαλλαγών και εξαιρέσεων, αλλαγές στη φορολογία των φυσικών και νομικών προσώπων και ενιαίο φόρο στα ακίνητα θα φέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Παράλληλα η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα κληθεί να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ώστε να προσεγγίζουν τις εμπορικές τιμές, μέτρο που προβλέπει το Μνημόνιο. Η αύξηση των αντικειμενικών αναμένεται να συνοδευτεί με αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των ακινήτων και με μείωση των συντελεστών του φόρου μεταβίβασης.
Ο διάλογος μεταξύ των κομμάτων για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν κατέληξε σε ένα κοινό πόρισμα αλλά από τις εκθέσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ θεωρείται βέβαιο πως πέρα από το «ψαλίδισμα» των φοροαπαλλαγών θα υπάρξουν αλλαγές στο ΦΠΑ με ένα ενιαίο συντελεστή μεταξύ 18% και 20%.
Εξάλλου σύμφωνα με το Μνημόνιο η κυβέρνηση μέσα στον Ιούνιο θα πρέπει να προχωρήσει με γοργά βήματα στην αναμόρφωση του συστήματος διαχείρισης των εσόδων υλοποιώντας, μεταξύ των άλλων, τις ακόλουθες παρεμβάσεις:
Διενέργεια ελέγχων υπηρεσιακής απόδοσης και αντικατάσταση των διευθυντών οι οποίοι δεν πιάνουν τους στόχους τους.
Ενεργοποίηση της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων. Ήδη έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις για τις διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΪΟΥ 2012
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


ΠΕΝΤΕΛΗ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ


Α.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΩΝ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Ανυφαντής Γεώργιος υποψήφιος βουλευτής Νομού Ιωαννίνων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα συγκέντρωση που έγινε στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής, μίλησε απόψε ο Υποψήφιος Βουλευτής Άρτας Δημήτρης Τσιρώνης

Στην κατάμεστη αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας μίλησε απόψε ο Υποψήφιος Βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης στους Ετεροδημότες της Αθήνας.

Παραβρέθηκαν πολλά εξέχοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ηπειρωτικής αποδημίας.Την Πανηπειρωτική εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κ Κώστας Κωνής.
Τον υποψήφιο βουλευτή προλόγισε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λομβέρδος, ο οποίος επικέντρωσε τον λόγο του στη μεγάλη ανάγκη συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Στη συνέχεια ο κ.Τσιρώνης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας και στο πως θα βρεθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει. Αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Νομού και αναφέρθηκε διεξοδικά στον μεγάλο αγώνα που έδωσε ώστε να ματαιωθεί η κατασκευή και νέου Η/Υ Σταθμού στον Άγιο Νικόλαο Αράχθου.

ΠΗΓΗ: www.romiazirou.blogspot.com

Στο φως η λίστα Παπαδήμου, με τα νέα μέτρα του Ιουνίου

Λίστα με τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα με τη δανειακή σύμβαση και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έχει καταρτίσει το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Η λίστα Παπαδήμου, που έφερε στο φως "Το Βήμα", κωδικοποιεί τις "Μνημονιακές Δράσεις" που θα βρει μπροστά της η νέα κυβέρνηση και κάνει σαφείς αναφορές σε περικοπές.
Για παράδειγμα γίνεται λόγος για "μείωση 12% κατά μέσο όρο στα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου τομέα, η οποία θα εφαρμοσθεί από την 1η Ιουλίου 2012".
Γίνεται επίσης αναφορά στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών και στο σχέδιο για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών από δημοσίους οργανισμούς μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

Από την Τετάρτη 9 Μαΐου ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις

Αμέσως μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα από τις 9 Μαΐου ξεκινά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2011.

Ο λογαριασμός για μισθωτούς και συνταξιούχους, αναμένεται να είναι «τσουχτερός», για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς για το 2011 τους έχει παρακρατηθεί φόρος από μισθούς και συντάξεις πολύ μικρότερος από τον φόρο που τελικά τους αναλογεί, λόγω μείωσης αφορολόγητου.
Τα 8,5 εκατ. των φορολογουμένων θα έχουν περιθώριο έως τις 15 Ιουνίου να δηλώσουν τα εισοδήματά τους, αυτή τη φορά ανεξάρτητα από το ΑΦΜ τους και τον τρόπο υποβολής.
Χειρόγραφα θα κληθούν να υποβάλουν τη δήλωσή τους όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, καθώς και οι συνταξιούχοι στους οποίους έχουν ήδη ταχυδρομηθεί τα νέου τύπου έγγραφα.
Οι υπόλοιποι θα πρέπει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά.
Ήδη έχουν ταχυδρομηθεί 325.000 συστημένες επιστολές με κλειδαρίθμους του Τaxisnet σε όσους έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση και έχουν πιστοποιηθεί από την υπηρεσία. Οι επιστολές περιέχουν το username, τον κωδικό, τον κλειδάριθμο και τις οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασμού μέσω ίντερνετ.
Στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (http://www.gsis.gr/ ) οι φορολογούμενοι πληκτρολογώντας το ΑΦΜ τους θα διαπιστώσουν αν θα λάβουν τον κλειδάριθμο ή αν θα πρέπει να επισκεφθούν τη ΔΟΥ τους για να τον προμηθευτούν.
Από φέτος υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση:
• Οι φορολογούμενοι που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και όσοι την υποβάλλουν μέσω εξουσιοδοτημένου λογιστή.
• Οι φορολογούμενοι με εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κλπ, όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημά τους, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.
Από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός και αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

Έως 3 ημέρες η εκλογική άδεια των υπαλλήλων

Την χορήγηση άδειας από μία έως και τρεις ημέρες στους εργαζόμενους, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.

Ο αριθμός των ημερών αδείας κυμαίνεται ανάλογα με την απόσταση που απαιτείται να διανύσουν οι εκλογείς.
Η χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ΄ αποδοχών και τα ημερομίσθια καταβάλλονται κανονικά.


ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Διατηρούνται τα βαρέα για παλαιούς ασφαλισμένους

Οι νεώτεροι μπορούν να εξαγοράσουν χρόνο ασφάλισης



Με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας δίνεται η δυνατότητα σε παλαιούς ασφαλισμένους να συνεχίσουν να ασφαλίζονται με καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών.
Αυτό ισχύει και για όσους έχει εξαιρεθεί η ειδικότητά τους από τη νέα λίστα, σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο για την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου ν.4075 /2012.
Μάλιστα, οι νεώτεροι θα έχουν τη δυνατότητα να εξαγοράσουν χρόνο ασφάλισης έως 1200 ημέρες με ποσοστό εισφοράς 3,60% το μήνα.