Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Χιονοστιβάδα από «κόκκινα» δάνεια

Ξεπέρασαν τα 52 εκατ. ευρώ


Ήδη το 1 στα 3 καταναλωτικά έχει «σκάσει», ενώ τα «κόκκινα» στεγαστικά στο 9μηνο «χτύπησαν» το 22%, τα επιχειρηματικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται βρίσκονται στο 22,5% και στο τέλος του χρόνου θα έχουν ξεπεράσει το 25%.
Η δυναμική των καθυστερήσεων, σύμφωνα με το «Έθνος», είναι μεγάλη παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες ασχολούνται εδώ και έναν χρόνο αποκλειστικά με τη ρύθμιση των δανείων που δεν εξυπηρετούνται.
Το πιο χαρακτηριστικό της δυναμικής των επισφαλειών είναι ότι τα «κόκκινα» στεγαστικά ήταν 15% στο τέλος του 2011 και φέτος στο εννιάμηνο έφτασαν το 22%, ενώ στο τέλος του χρόνου εκτιμάται ότι θα έχουν προσεγγίσει το 24%.
Τα καταναλωτικά δάνεια, από το 28,9% (τέλος 2011) στο 9μηνο προσέγγισαν το 38%, χωρίς να αποκλείεται να ξεπεράσουν και το 40% με το τέλος του έτους.
Τα επιχειρηματικά δάνεια -και ειδικά των μικρομεσαίων- από το 14% στο τέλος του 2011 ανέβηκαν το 22,5%, με πρόβλεψη ότι θα πλησιάσουν το 25%, αν δεν πέσει έγκαιρα ρευστό στην αγορά.
Τα συνολικά υπόλοιπα των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τις τράπεζες είναι 231,8 δισεκατομμύρια ευρώ (στοιχεία Σεπτεμβρίου 2012), τα «κόκκινα» δάνεια έχουν ξεπεράσει τα 52 δισεκατομμύρια ευρώ και στο τέλος του χρόνου -αν επαληθευθούν οι προβλέψεις- θα έχουν πιάσει τα 57-58 δισεκατομμύρια ευρώ.
Να σημειωθεί πως μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2012 είχαν ρυθμιστεί 665.000 στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια ύψους 18,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Υπολογίζεται ότι στο τέλος του έτους θα ξεπεράσουν τις 800.000 τα δάνεια που θα έχουν ρυθμιστεί την τελευταία διετία, προκειμένου να μειωθούν οι δόσεις και οι δανειολήπτες να είναι σε θέση να τις εξοφλούν κανονικά.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθησαν πέντε άτομα για κλοπή καλωδίων χαλκού

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει καλώδια, συνολικού βάρους πενήντα (50) κιλών


Συνελήφθησαν χθες (13-11-2012) αργά το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και  Καταστολής Εγκλήματος, τρεις ημεδαποί (ηλικίας 27,17 και 44 ετών) καθώς και δύο αλλοδαποί, ένας υπήκοος Αλβανίας και ένας υπήκοος Ρωσίας (ηλικίας 21 και 20 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή καλωδίων χαλκού.
Ειδικότερα, οι πέντε δράστες, λίγο πριν τη σύλληψή τους, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από τις εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου κλωστηρίων που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας, καλώδια χαλκού, συνολικού βάρους περίπου 50 κιλών.
Οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., εντόπισαν τους δράστες να μεταφέρουν τα κλοπιμαία στο πορτπαγκάζ Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου και τους συνέλαβαν.
Στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε και μία ψαλίδα κοπής μετάλλων.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να εξακριβωθεί η εμπλοκή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ δημιουργεί εργαστήριο Πολυφωνικού τραγουδιού

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, ιδρύεται Εργαστήριο Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού. Σκοπός του η διάδοση της παλαιότατης, σπανιότατης πολυφωνικής κληρονομιάς, με το τόσο επίκαιρο αξιακό περιεχόμενο της συλλογικής έκφρασης και νοοτροπίας.
Το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι είναι ένα στολίδι της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης κι η Πανηπειρωτική θέλει να συμβάλει στον αγώνα για τη διάσωσή του σε μια εποχή οριακή για την επιβίωση της αυθεντικής ερμηνείας.
Το Ε.Η.Π.Τ. θα λειτουργεί στο πλαίσιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Τα σεμινάριά του μπορούν να τα παρακολουθούν μέλη των Αδελφοτήτων, των Ενώσεων και Συλλόγων Αποδήμων Ηπειρωτών καθώς και τα μέλη της Χορωδίας της Π.Σ.Ε. Ιιδαίτερο κάλεσμα απευθύνεται σε νέους, απόδημους ηπειρώτες για να κάνουν δική τους υπόθεση το μέλλον της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας.
Το Ε.Η.Π.Τ. θα λειτουργεί με την ευθύνη τριμελούς ομάδας που απαρτίζουν άνθρωποι με εγνωσμένη και πολύχρονη σχέση με το Πολυφωνικό Τραγούδι. Ο Κώτσου Βαγγέλης, δάσκαλος του είδους σε σειρά συλλόγων, ο Λαμπρίδης Αλέξανδρος, δάσκαλος στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού και ο μουσικολόγος Λώλης Κώστας, δάσκαλος στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, συμμετέχουν αλφαβητικά στην τριμελή ομάδα, συντονίζοντας από κοινού τα σεμινάρια.
Στα σεμινάρια αξιοποιείται και η συμμετοχή αυθεντικών ερμηνευτών όπως οι Δήμος Δέδες, Ανθούλα Κώτσου, Βαγγέλης Καρέτσος, Χαρίκλεια Οικονόμου, Φωτεινή Νέτσου ενώ, με παρουσιάσεις της δουλειάς τους συμμετέχουν μέσα από παράλληλο κύκλο εκδηλώσεων τα δραστηριοποιούμενα πολυφωνικά σύνολα, όμιλοι και σχήματα (ενδεικτικά: Άνω Πωγώνι, όμιλος Δερβιτσάνης, όμιλος Χειμάρρας, «Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου», Πολυφωνικό Σύνολο «ΧΑΟΝΙΑ», «Ήνορο», «Πλειάδες», Αετόπετρα, «Κεραντζήδες» κά)
Στη διδασκαλία αξιοποιούνται οπτικοακουαστικά υλικά επιτόπιων καταγραφών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού της «Άπειρος». Κάθε σεμινάριο συμπεριλαμβάνει εκμάθηση τραγουδιών, αναφορές στο ανθρωπολογικό και μουσικολογικό πλαίσιο, προβολές ταινιών και ακροάσεις επιτόπιων καταγραφών με πολυφωνικά τραγούδια.
Η παρακολούθηση γίνεται με την μηνιαία καταβολή ενός ελάχιστου ποσού για τις ανάγκες λειτουργίας του Εργαστηρίου, έτσι όπως θα οριστεί με απόφαση του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.. Το ποσό αυτό αφορά αποκλειστικά την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και μετακλήσεων. Οι συντονιστές των σεμιναρίων συμμετέχουν εθελοντικά, χωρίς αμοιβή.
Το πρόγραμμα των σεμιναρίων περιλαμβάνει εβδομαδιαία σεμινάρια κάθε Δευτέρα, από τις 5 ως τις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος). Ο κύκλος της πρώτης, τρίμηνης περιόδου των σεμιναρίων ξεκινά τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 και ολοκληρώνεται στα τέλη Μαϊου, με διακοπές δύο εβδομάδων τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
Η παρακολούθηση στα σεμινάρια προϋποθέτει την έγκαιρη εγγραφή, μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου.
Τηλέφωνο, πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο της Π.Σ.Ε. 210 3241137 (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος) ή στον υπεύθυνο της λειτουργίας του Εργαστηρίου από μέρους της Π.Σ.Ε., Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη.

Η Πανηπειρωτική τίμησε τον Βασίλη Κάτσιο


Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού


Ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της, τον ακάματο και δυναμικό Βασίλη Κάτσιο τίμησε για την πολύχρονη παρουσία του στη διοίκησή της και την ανεκτίμητη προσφορά του το διοικητικό συμβούλιο της κορυφαίας οργάνωσης των απόδημων Ηπειρωτών, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ).
Η τιμητική εκδήλωση, που έγινε με τη συμμετοχή της δραστήριας Ομοσπονδίας Μουργκάνας, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της ΠΣΕ στην Αθήνα, με μεγάλη προσέλευση συνεργατών, πατριωτών και φίλων. Κατάμεστη η αίθουσα αλλά και οι διάδρομοι, κάτι που είχε να συμβεί για πολλά χρόνια. Αυτό οφείλεται στην εκτίμηση και την αγάπη που χαίρουν τόσο ο τιμώμενος όσο και η γλυκύτατη σύζυγός του Κυρα-Δήμητρα και ο γιος τους Άκης οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια στέκονται στο πλευρό του πολύτιμοι συμπαραστάτες στις υποχρεώσεις και το έργο που επωμίστηκε απέναντι στους απόδημους τόσο από τη θέση του συμβούλου της διοίκησης της ΠΣΕ όσο και από τη θέση του Εφόρου Δημοσίων Σχέσεων. Θέσεις που τίμησε με το παραπάνω με την 27χρονη παρουσία του και προσφορά στο κοινό των Ηπειρωτών.

Την πολύχρονη, ενθουσιώδη και πατριωτική παρουσία στην ΠΣΕ, την οποία με πάθος υπηρέτησε και την πολύτιμη προσφορά του μέσα από τις γραμμές της εξήραν με τα θερμότερα λόγια ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Γιώργος Οικονόμου και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας κ. Ζωή Δρούκα.
Αναδρομή στην πολυσήμαντη προσφορά και το έργο του Β. Κάτσιου, καθώς και στις επιμέρους ενέργειές του προς διοργάνωση εκδηλώσεων και οικονομική ενίσχυση της ΠΣΕ, με αποδοτική προσέγγιση δημόσιων και ιδιωτών χορηγών έκανε το μέλος της διοίκησης κ. Σωτήρης Κολιούσης, ξετυλίγοντας το βιογραφικό του σημείωμα και την πορεία του τόσο εντός όσο και εκτός της Πανηπειρωτικής. Μια πορεία με πλούσια συμμετοχή τόσο στον κοινωνικό όσο και στον πολιτικό στίβο. Αναφορά έγινε και στη συμμετοχή του, ίδρυση και διοίκηση συλλόγων και αδελφοτήτων, πρωτίστως της ιδιαίτερης πατρίδας του, Παλαιοχώρι Θεσπρωτίας, βοηθώντας τες και ενισχύοντάς τες παντοιοτρόπως.

Τα καλύτερα λόγια, που του άξιζαν με το παραπάνω, επιφύλαξαν στον κ. Κάτσιο και οι πρώην πρόεδροι της ΠΣΕ κ. Κώστας Αλεξίου και Γιάννης Ζώης οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.
Άρτια υπήρξε η διοργάνωση και η παρουσίασή της από το μέλος τoν Έφορο Πολιτισμού της ΠΣΕ κ. Αλέξανδρο Λαμπρίδη ο οποίος ετοίμασε και πρόβαλε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 15λεπτο οπτικό αφιέρωμα μέσα από το οποίο ο τιμώμενος μας ξενάγησε στο έργο και το πέρασμά του από την κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική διαδρομή του.

Κατασυγκινημένος και καταχειροκροτούμενος ο κ. Κάτσιος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής και απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς τους παρευρισκόμενους που προσήλθαν, τιμώντας τον κι αυτοί με τη σειρά τους, συμμετέχοντες στη μεγάλη βραδιά που του επιφύλαξε η κορυφαία οργάνωση των απόδημων συμπατριωτών.
Όσα όμως κι αν γράψω για τον καλό πατριώτη Βασίλη Κάτσιο θα είναι φτωχά μπροστά στην πλούσια προσφορά του προς την ηπειρώτικη αποδημία. Θα αρκεστώ να σας μεταφέρω λίγα από τα πολλά καλά λόγια που είπε γι΄αυτόν ο κ. Οικονόμου: <<… Η προσφορά του τιμά τον ίδιο, την αποδημία, τη Θεσπρωτία, όλη την Ήπειρο. Και είναι ένα μήνυμα ελπίδας στους δύσκολους καιρούς που περνάμε… Όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν το Βασίλη Κάτσιο, η Πανηπειρωτική έχει μέλλον>>.

Τη μελωδική νότα της βραδιάς για λογαριασμό του τιμώμενου πρόσφερε η χορωδία της Ομοσπονδίας Μουργκάνας η οποία υπό την επίβλεψη της καταξιωμένης κ. Ρούλας Χήνου απέδωσε τραγούδια του τόπου τους. Όσο για το τρατάρισμα το οποίο ακολούθησε, ας είναι πάντα άξια η Κυρα-Δήμητρα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Βασίλης Δονάτου Κάτσιος γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Φιλιατών Θεσπρωτίας στις 29 Νοεμβρίου 1940. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στις Φιλιάτες.

Εξετάζεται κλιμακωτή φορολόγηση από 10% έως 45% σε ενοίκια και εφάπαξ

Νέα συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για θέματα φορολογίας έχει προγραμματισθεί σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης και οι κ.κ. Α. Βεσυρόπουλος από την Νέα Δημοκρατία, Α. Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Σ. Παπαθανασίου από τη Δημοκρατική Αριστερά αναμένετε να εξετάσουν θέματα σχετικά με τη φορολογία εισοδήματος, αλλά και τη φορολογία κεφαλαίου για τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες οι απόψεις πλέον συγκλίνουν.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κυβερνητικοί εταίροι εξετάζουν κλιμακωτή φορολόγηση από 10% έως 45% τόσο σε ενοίκια όσο και στο εφάπαξ.
Στην αυτοτελή φορολόγηση των ενοικίων εξετάζεται να επιβάλλεται φόρος 10% για ετήσιο εισόδημα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ, 30% για τα επόμενα 48.000 ευρώ και 45% για το τμήμα των εισοδημάτων που υπερβαίνει τα 60.000 ευρώ.
Στην φορολόγηση του εφάπαξ θα επιβάλλεται φόρος 10% στα πρώτα 12.000 ευρώ, 30% για τα επόμενα 48.000 και 45% για το τμήμα του εφάπαξ που ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.Newsbeast.gr

Νέα, χαμηλότερα έως και 37,5%, τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες

Τη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα προωθεί το υπουργείο Οικονομικών καθώς διαπίστωσε ότι χιλιάδες φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων και κλήθηκαν να πληρώσουν πολλαπλάσιους φόρους μόνο και μόνο επειδή έχουν στην κατοχή τους ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο.
Τα τεκμήρια που ισχύουν σήμερα κρίθηκαν ιδιαίτερα αυστηρά για τα χαμηλά εισοδήματα. Ενδεικτικό είναι ότι από το 2011 στη φοροαπόχη των τεκμηρίων πιάστηκαν 1.304.819 φορολογούμενοι. Από αυτούς όμως οι 378.000 ήταν μισθωτοί, οι οποίοι ενώ είχαν δηλώσει μέσο εισόδημα 7.570 ευρώ το τεκμαρτό τους εισόδημα ανέβαινε στα 10.500 ευρώ.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης μέχρι και 37,5% στις κατοικίες και μέχρι 44% στα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Επίσης προτείνεται η μείωση 25% για τα σκάφη ανοιχτού τύπου ταχύπλοα και μη. Το σχέδιο προβλέπει ακόμη τη μείωση της ελάχιστης αντικειμενικής δαπάνης για τους φορολογούμενους σε 2.000 ευρώ από 3.000 ευρώ για το άγαμο και σε 3.000 ευρώ από 5.000 ευρώ που ισχύει σήμερα για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση.
Νέα, χαμηλότερα έως και 37,5%, τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες
Ειδικότερα οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν τα εξής:
1. Κατοικίες
Το τεκμήριο με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας ορίζεται κλιμακωτά, για τα 80 πρώτα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 25 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τα επόμενα από 81 μέχρι και εκατόν είκοσι 120 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 45 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τα επόμενα από 121 μέχρι και διακόσια 200 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 80 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τα 201 έως 300 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 160 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και για τα πλέον των 300 τετραγωνικών μέτρων κύριων χώρων αυτής, με 350 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Νέα, χαμηλότερα έως και 37,5%, τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες
Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται ποσό 25 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Τα παραπάνω ποσά προσαυξάνονται, προκειμένου για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης, σύμφωνα με τον αντικειμενικό προσδιορισμό των ακινήτων, από 2.800 ευρώ έως 4.999 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, κατά 30% και για περιοχές με τιμή ζώνης από 5.000 ευρώ και άνω το τετραγωνικό μέτρο, κατά ποσοστό 60%. Όλα τα παραπάνω ποσά προσαυξάνονται, προκειμένου για μονοκατοικίες, κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό 10%. Τα ποσά μειώνονται κατά 50% δευτερεύουσες κατοικίες.
Νέα, χαμηλότερα έως και 37,5%, τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: «Διαλύουν το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης»

"Οι υπηρεσίες με μελέτες να δίνουν ξύλα στους πολίτες"


Δηλώσεις για τα μέτρα τα οποία υποχρεώνονται να εφαρμόσουν οι Περιφέρειες μετά την ψήφιση του Νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής, έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Μεταξύ άλλων δήλωσε και τα εξής:
«Αποφασίσαμε και στην Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά και στο Δ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ. ότ...ι εμείς είμαστε ένα όργανο αυτοδιοικητικό, το οποίο περιλαμβάνει τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι τις αποφάσεις για το πώς θα δουλέψουμε, που θα επεμβούμε για να έχουμε οικονομία αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα τις πάρουμε εμείς. Είπαμε στους αρμόδιους ότι μπορεί να μας ζητήσουν περικοπή δαπανών και 20 και 30 και 40%, το που όμως θα επεμβούμε θα το αποφασίσουμε εμείς. Και το λέμε αυτό προς όλες τις κατευθύνσεις γιατί αυτό σημαίνει αυτοδιοίκηση. Το λέει και ο όρος. Εμείς πιστεύουμε στην αυτοδιοίκηση. Δεν έχουμε καμία σχέση με το κεντρικό κράτος. Δεν μπορεί ένα κράτος που εδώ και λίγα χρόνια, όταν δημιουργούσε την αιρετή περιφέρεια, και έλεγε ότι εμείς θα έχουμε δικαιώματα μικρών πρωθυπουργών, να έρχεται τώρα και να διαλύει αυτό που ξεκίνησε να φτιάξει. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Δύο εξουσίες στον ίδιο χώρο δεν χωρούν. Ή πιστεύουν στις αιρετές Περιφέρειες που δημιούργησαν, ή αν θέλουν να κρατήσουν με τη μορφή που έχουν σήμερα τις κρατικές οντότητες είναι δικό τους θέμα. Αλλά να μας το πουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν μας χρειάζονται. Εμείς ζητήσαμε να μη γίνει δεκτή η νομοθεσία.