Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του τη Παναγία στη Μονή Βελλάς

Φωτό: Angeliki Chaskou
Φωτό: Angeliki Chaskou


Πλήθος κόσμου από το Πωγώνι αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Ιωαννίνων, τίμησε απόψε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Γέννηση της Θεοτόκου, στη Ιερά Μονή Βελλάς.

ΔΟΛΙΑΝΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι προς τιμήν της Γεννήσεως της Θεοτόκου, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 20:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι προς τιμήν της Γεννήσεως της Θεοτόκου.
Θα μας διασκεδάσει ο Τάκης Λούκας με την ορχήστρα του και θα προσφερθεί παραδοσιακός Κοφτός με προβατίνα.

Σας περιμένουμε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Μεταγραφική βόμβα μεγάλης ισχύος με την απόκτηση του Αλέκου Μπούρμπου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης  ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά απέκτησε τον Αλέκο Μπούρμπο.
Ο Αλέκος Μπούρμπος εκτός από τα Γιάννινα αγωνίστηκε στο Μαρκό, τον Σταυραετό Συρράκου, τον Εθνικό Φιλιππιάδας, τον Άραχθο Παχυκαλάμου, τον ΠΑΟ Κρουσσώνα, τον Θεσπρωτό και στον Α.Ο. Βελισσαρίου.

Αν και 35 ετών πλέον, ο Αλέκος Μπούρμπος δεν παύει να είναι ένας σημαντικός παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο Αγροτικό Αστέρα στο πρωτάθλημα της Β' ερασιτεχνικής.

ΟΑΕΔ: Επίδομα ύψους 73,37 ευρώ σε άνεργους ηλικίας 20-29 ετών

Επίδομα ύψους 73,37 ευρώ θα καταβάλει ο ΟΑΕΔ για πέντε (5) μήνες, σε άνεργους ηλικίας 20-29 ετών, που διαθέτουν ενεργή κάρτα ανεργίας και βρίσκονται εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για έναν τουλάχιστον χρόνο.
Πιο αναλυτικά οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους ή να έχουν αποκτήσει πτυχίο ή να έχουν απολυθεί από το στρατό.
Η προθεσμία είναι τρίμηνη από την συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας ή την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση από τον στρατό.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕΔ είναι:
1) Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΦΜ,
2) Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ,
3) Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.),

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη με αντικείμενο τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων, αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Σύσκεψη με αντικείμενο τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων, αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα, του Προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης του Π.Ε.Α.Κ.Ι. κ. Σπύρου Πάικα, του Αντιδημάρχου Ιωαννίνων, αρμόδιου για θέματα Υποδομών και Ενέργειας κ. Ιωάννη Λιόντου και υπηρεσιακών παραγόντων.
Μετά τη σύσκεψη ακολούθησαν, κατά σειρά, οι εξής δηλώσεις:
Ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα μια από τις πολλές συσκέψεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο. Οι τρεις φορείς σε αγαστή συνεργασία προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, για τη συντήρησή τους, ούτως ώστε να τις παραδώσουμε όπως πρέπει στον αθλητικό κόσμο των Ιωαννίνων. 

Επισκέψεις του Σταύρου Καλογιάννη, σε χωριά του Νομού

Σε διαμερίσματα του Δήμου Ζαγορίου και του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων περιόδευσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Σταύρος Καλογιάννης. Ειδικότερα, το Σάββατο επισκέφθηκε το Μονοδένδρι, τη Βίτσα, το Κουκούλι και τους Ασπραγγέλους, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους και Τοπικούς Προέδρους.
Κοινό συμπέρασμα όλων ήταν η μειωμένη τουριστική κίνηση στο Ζαγόρι, ιδίως μετά τα capital controls που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στην έναρξη ουσιαστικά της τουριστικής περιόδου. Η έλλειψη ρευστότητας προκάλεσε «πάγωμα» των κρατήσεων και την μετάθεση ή ακύρωση των καλοκαιρινών διακοπών, με αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.
Την Κυριακή ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε την Μπάφρα, τη Νεοκαισάρεια και το Κουκλέσι. Είχε την ευκαιρία να συζητήσει αναλυτικά με κατοίκους το πώς φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση από τους πειραματισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να ακούσει τις ανησυχίες των συμπολιτών μας από την πολιτική αβεβαιότητα που δημιουργούν οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, για το πώς μπορεί η χώρα να ξαναβρεί θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να βγει από τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 22ης/04-09-2015 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 04-09-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 27-08-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 22/04-09-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1199. Κατάρτιση σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2016.
1200. Κατάρτιση του σχεδίου της 5ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
1201. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Παλαιοχωρίου Συρράκου», αναδόχου εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΤΖΗΣ Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 15-11-2015.

Κομπότι Άρτας: Σύλληψη 41χρονου ημεδαπού, για καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (07-09-2015) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια κάνναβης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 41χρονο, διότι μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του, βρήκαν και εκρίζωσαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (2,8) μέτρων, το οποίο καλλιεργούσε στον κήπο του σπιτιού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Αύγουστο.
Συνελήφθησαν συνολικά (851) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -669- (εκ των οποίων -6- διακινητές)
Για ληστεία: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -31-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -7-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 33 -
Για πλαστογραφίες: -6-
Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -6-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -4-
Για απάτη: -3-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -5-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων: -4-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-21-

Επίσκεψη υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων

Το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη κλιμάκιο με του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τoυς υποψήφιους βουλευτές Γιάννη Στέφο και Κολοκούρη Ελένη επισκέφτηκε τα χωριά Κουτσελιό, Κελέντζι, Πηγάδια και Πάτερο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων όπου και συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής. Στα θέματα που συζητήθηκαν κυριάρχησαν τα αγροτικά ζητήματα και θέματα παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Την Κυριακή το πρωί 6 Σεπτέμβρη οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη και Πέτρος Παλάσχας παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας για τον 3ο Νάιο Δρόμο, όπου και βράβευσαν τους νικητές. Συνομίλησαν με αθλητές και παράγοντες του αθλητισμού, όπου αναδείχθηκαν τα χρόνια προβλήματα του αθλητισμού και τις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλοκαίρι και κονδυλώματα

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (ΗPV), είναι η αιτία για τα κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα. Προσβάλλει συνήθως άτομα νεαρής ηλικίας. Οι περισσότερες γυναίκες μολύνονται από τον ιό μέσα στα πρώτα χρόνια της σεξουαλικής τους δραστηριότητας. Είναι τόσο συχνός ώστε όπως υπολογίζουμε  μία στις τρεις με μία στις τέσσερεις περίπου σεξουαλικά δραστήριες γυναίκες έχουν μολυνθεί από κάποιο τύπο του ιού, μέχρι την ηλικία των 30 ετών.
Ως κύριος παράγοντας για τη μετάδοση του ιού θεωρείται η σεξουαλική συμπεριφορά. Η ηλικία στην οποία ξεκίνησαν οι σεξουαλικές επαφές ο μεγάλος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων, η χρήση ή όχι προφυλακτικού, ο αριθμός τελειόμηνων κυήσεων, η μακροχρόνια χρήση αντισυλληπτικών δισκίων (ΑΔ) για πάνω από 5 χρόνια, καθώς οι γυναίκες παύουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό για αντισύλληψη, το κάπνισμα, άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, η διατροφή, και η ανοσολογική απάντηση της γυναίκας επηρεάζουν την πιθανότητα μετάδοσης του ιού. Όλα τα παραπάνω επηρεάζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τις καλοκαιρινές διακοπές.
Ο ιός μεταδίδεται κυρίως με την χωρίς προφύλαξη σεξουαλική επαφή. 
Όπως είναι γνωστό, το καλοκαίρι η σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνεται. 
Η ευχάριστη διάθεση και η ξενοιασιά των διακοπών ανεβάζουν και την ερωτική διάθεση. Επίσης, η αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ κατά τις διακοπές μπορεί να μειώσει τις αναστολές για σεξουαλική επαφή αλλά και να χαλαρώσει την χρήση προφυλακτικού, καθώς οι άμυνες μειώνονται. 
Για το λόγο αυτό και οι βλάβες από τον ιό, δηλαδή τα κονδυλώματα εμφανίζονται συχνότερα, λίγο μετά το καλοκαίρι.

Κλειστά λόγω εκλογών τα Δικαστήρια από τις 16 έως τις 25 Σεπτεμβρίου

Με εγκύκλιο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναστέλλονται ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, οι εργασίες όλων των δικαστηρίων τρεις (3) εργάσιμες ημέρες πριν από τη διενέργειά τους και πέντε (5) εργάσιμες ημέρες μετά από αυτές, δηλαδή από 16 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι και 25 Σεπτεμβρίου 2015.
Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 16η Σεπτεμβρίου 2015 και δεν θα περατωθούν την ίδια ημέρα συνεχίζονται και μετά την 16η Σεπτεμβρίου 2015.
Σε ό, τι αφορά τη διενέργεια των πλειστηριασμών κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα, ισχύουν τα προβλεπόμενα από τη διάταξη του άρθρου 998 του Κ.Πολ.Δ., όπως ισχύει. Επισημαίνεται ότι εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μεικτών Ορκωτών Εφετείων, εφόσον έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι εντός του Σεπτεμβρίου.

Απάντηση στα ψεύδη του ΕΜΠ

Αξιότιμε Κύριε Νικολόπουλε,
Σας ευχαριστώ θερμά για τις ενέργειές σας.
 Θα παρακαλούσα να λάβετε υπόψη σας και να δώσετε στο αρμόδιο Υπουργείο , στην Βουλή κ.λπ., όλα τα emails, με συνημμένα έγγραφα και όλο το φωτογραφικό υλικό που σας έχω στείλει διαχρονικά, που προδήλως ενοχοποιούν τους θύτες.
Οφείλω επίσης  να σας υπενθυμίσω και πάλι, ότι τις 25 Φεβρουαρίου 2015, μου εδόθη το με αριθμό πρωτοκόλλου 3495/24-02-2015 έγγραφο του ΕΜΠ, με θέμα «Σχετικά με το περιεχόμενο των με αρ. πρωτ. 23894/10-12-2014 και 24121/05-12-2014 εγγράφων του ΕΜΠ», που ενδέχεται να το  υποβάλουν και σε εσάς, στα πλαίσια της κάλυψης των θυτών.
Σε καμιά περίπτωση δεν δέχομαι τα αναγραφόμενα σε αυτό το έγγραφο του ΕΜΠ με αριθμό πρωτοκόλλου 3495/24-02-2015.
Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση τις αιτιάσεις τους, την αντιστροφή της ηθικής και της πραγματικότητας, την συγκάλυψη των θυτών κ.λπ.
Είναι εργασιακή παρενόχληση, mobbing, κακομεταχείριση, ανελέητος πόλεμος εναντίον μου, κανιβαλισμός χωρίς έλεος κ.λπ., από mobber/s, που υφίσταμαι για μεγάλο χρονικό διάστημα (τα τελευταία 5 έτη περίπου), μεθοδευμένα, συστηματικά, καθημερινά, και με συγκάλυψη των ενόχων.
Αντιφάσκουν, αποκρύπτουν τα εγκλήματα εναντίον μου, αντιστρέφουν την ηθική, ξεχνούν το απαράδεκτο  περιεχόμενο των αναφερόμενων εγγράφων τους και εν ολίγοις ζητούν «τα ρέστα» από το θύμα τους!

Πάργα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, σήμερα (6.9.2015) μετά τα μεσάνυχτα, στο 2ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Πάργας-Αγίας Κυριακής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 19χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 20χρονος με συνοδηγό τον 19χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1,9) γραμμαρίων και κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (0,9) γραμμαρίων.
Η αστυνομική έρευνα διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε ο 3ος Νάιος Δρόμος

Με ρεκόρ συμμετοχών και μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο 3ος Νάιος Δρόμος.
Μία κορυφαία διοργάνωση, που συνδυάζει τα ιδεώδη του αθλητισμού με τις αξίες του πολιτισμού.
Το Νάιο Δρόμο διοργάνωσαν ο Δήμος Δωδώνης, η ΕΚΑ «Δωδώνη» και οι Σύλλογοι της Δωδωναίας Κοιλάδας σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Από νωρίς το πρωί ο χώρος πλημμύρισε από εκατοντάδες αθλητές, ενώ αξιοσημείωτη για την επιτυχία της διοργάνωσης ήταν η μαζική συμμετοχή εθελοντών.

Ο Νάιος Δρόμος περιελάμβανε τρεις διαδρομές.