Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε ο 3ος Νάιος Δρόμος

Με ρεκόρ συμμετοχών και μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο 3ος Νάιος Δρόμος.
Μία κορυφαία διοργάνωση, που συνδυάζει τα ιδεώδη του αθλητισμού με τις αξίες του πολιτισμού.
Το Νάιο Δρόμο διοργάνωσαν ο Δήμος Δωδώνης, η ΕΚΑ «Δωδώνη» και οι Σύλλογοι της Δωδωναίας Κοιλάδας σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Από νωρίς το πρωί ο χώρος πλημμύρισε από εκατοντάδες αθλητές, ενώ αξιοσημείωτη για την επιτυχία της διοργάνωσης ήταν η μαζική συμμετοχή εθελοντών.

Ο Νάιος Δρόμος περιελάμβανε τρεις διαδρομές.


Το δρόμο 18 χιλιομέτρων, πέντε και δύο χιλιομέτρων, με τον τελευταίο να είναι αποκλειστικά για μαθητές δημοτικού σχολείου.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης στις δηλώσεις που έκανε εξήρε τη συνεργασία που υπήρξε και σημείωσε ότι ο Νάιος Δρόμος αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή, με στόχο πλέον να αποκτήσει την αίγλη του χώρου και του μνημείου που τον φιλοξενεί.
Ευχαρίστησε τους αθλητές που συμμετείχαν και κυρίως τους εθελοντές που εργάστηκαν, σημειώνοντας ότι αυτοί δίνουν το κίνητρο για μία διοργάνωση ακόμη μεγαλύτερη, ακόμη καλύτερη την επόμενη χρονιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κωνσταντίνος Σιαράβας, έκανε λόγο για μία σπουδαία αθλητική εκδήλωση σε έναν χώρο που αναδεικνύει διαχρονικές αξίες.
Ο Διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Σουέρεφ τόνισε ότι ο Νάιος Δρόμος αποδεικνύει πως ο καλός αγώνας και η συμμετοχή, είναι αρετές που υπάρχουν ακόμη.
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την συμμετοχή και την διοργάνωση εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΚΑ Δωδώνη Γιώργος Βλάχας, τονίζοντας ότι οι υποχρεώσεις όλων γίνονται ακόμη μεγαλύτερες εν όψει του 4ου Νάιου Δρόμου.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης «έδωσε» το σήμα για την έναρξη του αγώνα των 18 χιλιομέτρων ενώ για τα πέντε χιλιόμετρα την έναρξη έκαναν από κοινού ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Σιαράβας με την πρωταθλήτρια ΑΜΕΑ στην σφαίρα και την κορίνα Λυδία Λώλη.

Τις απονομές των μεταλλίων στους αθλητές έκαναν μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, οι βουλευτές Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη και Κώστας Τασούλας, ο Διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνος Σουέρεφ, η αντιδήμαρχος Μυρτώ Δημακοπούλου, η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Άννα Γιώτη, ο εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κι άλλοι.
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
Στα 18 χιλιόμετρα, στους άνδρες οι τρεις πρώτοι είναι: Αλέξανδρος Λουκάς, Θεόδωρος Παπασταύρου, Φώτης Λιόντος.
Στις γυναίκες οι: Διώνη Γκόρλα, Νικολέτα Χήτα και Σοφία Καλογήρου.
Στα πέντε χιλιόμετρα, οι τρεις πρώτοι στην κατηγορία των ανδρών είναι: Αλέξιος Μπαράτσας, Απόλλωνας Γεωργίου και Λάμπρος Βλάχας.
Στις γυναίκες οι: Μυρίνα Μυλώνα, Λαμπρινή Χαλκιά και Κρίνα Μαλάμου.
Στα δύο χιλιόμετρα, στα αγόρια τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις οι: Βασίλης Σιώμος, Γιώργος Αθανασίου και Αλέξανδρος Περβανάς.
Στα κορίτσια οι Νικολέτα Μάκου, Ελισάβετ Σκανδάλη και Αγγελική Μεντή.
Στους άνδρες, στην κατηγορία 35-45 ετών πρώτοι έκοψαν το νήμα οι Ευάγγελος Μπαλατσός, Σπύρος Λιάμπης και Κωνσταντίνος Χουβαρδάς.
Στους άνδρες και στην κατηγορία 45-54 ετών πρώτοι τερμάτισαν οι Ηλίας Νάτσιας, Δημήτρης Ανδρούτσος και Θεόδωρος Αντωνίου.
Στην κατηγορία 55+ τις τρεις πρώτες θέσεις κέρδισαν οι Βασίλης Λιάπης, Νικόλαος Χαρίσης και Πέτρος Ευαγγέλου.
Τέλος στην κατηγορία των 45-54 ετών γυναικών, πρώτες ήρθαν οι Κωνσταντίνα Καραμπίνα, Λαμπρινή Ντούτση και Σοφία Λαγού.