Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Εφημερίδα της Αδελφότητας Βήσσανης Πωγωνίου (Δεκέμβριος 2016-Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2017)



Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη ένας 62χρονος ημεδαπός, για τα αδικήματα της μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και απόδρασης κρατουμένου

Συνελήφθη, σήμερα νωρίς το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, απόδρασης κρατουμένου,
 πλαστογραφίας και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 38 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 42.570 γραμμαρίων.

Στο εσωτερικό του οχήματος και στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:
• ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας
• μία πλαστή άδεια οδήγησης
• δύο 2 κινητά τηλέφωνα
Από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του ανωτέρω δράστη προέκυψε ότι αυτός αναζητείτο από την 21-11-2011, καθόσον είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί, από το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκισης οκτώ ετών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.
Επιπρόσθετα, σε βάρος του 62χρονου δράστη εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης εννέα μηνών για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραβάσεις του ΚΟΚ.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ακόμη ότι το ανωτέρω όχημα είναι κλεμμένο και φέρει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος ερευνάται.
Τα ναρκωτικά και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα έφερε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914

Η αντιπροσωπεία του ΕΣΒΗ 1914 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
με την σημαία της Β. Ηπείρου και τον Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά 
Εκδήλωση με θέμα "103 χρόνια από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου" πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, από τον ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά και την ομάδα "Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές" (Αντιφεντεραλιστές), σε συνεργασία με τον Εθνικό Σύλλογο "Βόρειος Ήπειρος 1914".
Ανοίγοντας την εκδήλωση o κ. Μαριάς αναφέρθηκε στη σημασία που πρέπει να έχει για την Ελλάδα το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα καθώς και στις παρεμβάσεις που έκανε ο ίδιος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.
 
Με τον Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά
και τον Σύμβουλο της Κομισιόν Νίκο Γιαννή
  Παρέθεσε επίσης την ρήση του "Γέρου της Δημοκρατίας" Γεωργίου Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 12 Ιουνίου 1960, πάνω στην οποία πρέπει να βαδίσει η ελληνική πολιτική επί του Βορειοηπειρωτικού: "Το θέμα υφίσταται... η διεκδίκησις μας για την Βόρειο Ήπειρο είναι ιερά και απαράγραπτος".
Η πρώτη ομιλία της εκδήλωσης έγινε από τη γενική γραμματέα του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" Βιολέτα Νίκα με θέμα την ιστορική πορεία του Ελληνισμού της ενιαίας Ηπείρου, ιδιαίτερα του βορείου τμήματος της, από την αρχαιότητα στην εξάπλωση του χριστιανισμού και από την βυζαντινή εποχή στην τουρκοκρατία.
Υπογράμμισε την συμμετοχή των βόρειων Ηπειρωτών στην Επανάσταση του 1821 αλλά και την προσφορά των Εθνικών Ευεργετών που κατάγονταν από τις περιοχές Αργυροκάστρου, Πρεμετής, Κορυτσάς και Μοσχόπολης.

Ο Βασίλης Τσίρκας, συνυπέγραψε ερώτηση σχετικά με την απονομή προσωρινής σύνταξης-ειδικής συνταξιοδοτικής προστασίας σε άτομα με αναπηρία

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με την απονομή προσωρινής σύνταξης - ειδικής συνταξιοδοτικής προστασίας σε άτομα με αναπηρία.
Η απονομή του δικαιώματος οριστικής σύνταξης σε άτομα με αναπηρίες ακολουθεί μια διαδικασία με εξέταση πολλών δικαιολογητικών που προσθέτει καθυστέρηση στην αναγνώριση του δικαιώματος, με τη  χρονική διαδικασία να υπερβαίνει πολλές φορές και τον ένα χρόνο.
Οι συμπολίτες μας με αναπηρίες, ωστόσο, δεν έχουν κανέναν άλλο πόρο και αναγκαστικά εξαρτώνται από μέλη της οικογένειάς τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που οι οικογένειες δεν μπορούν να συντηρούν τα αδύνατα μέλη τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βιοποριστούν και να καλύψουν τα βασικά έξοδα που απαιτούνται λόγω και των προβλημάτων υγείας που τους ταλαιπωρούν.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από την αρμόδια Υπουργό να δοθεί η δυνατότητα σε όσους καταθέτουν τις απαιτούμενες βεβαιώσεις και τα δικαιολογητικά αναπηρίας να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη αναπηρίας,  καθώς και να ληφθούν μέτρα για την ειδική προστασία των ατόμων με αναπηρία κατά την συνταξιοδοτική διαδικασία, ώστε να εξετάζονται οι αιτήσεις τους με κάποια προτεραιότητα.  

Μαζαράκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (43.800) γραμμαρίων και ένα πιστόλι tokarev

Συνελήφθη, χθες (29-03-2017) το βράδυ στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το βράδυ στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 30χρονο και σε σχετικό σήμα που πραγματοποίησαν για έλεγχο, αυτός δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα.
Το όχημα ακολουθήθηκε και ακινητοποιήθηκε στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, ενώ σε έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στα πίσω καθίσματα, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (40) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (43.800) γραμμαρίων.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι tokarev και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.010) ευρώ και έξι ναρκωτικά χάπια.
Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις για αγροτικά φορτηγά

Λόγω της ανάγκης καθορισμού των προϋποθέσεων και δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας φορτηγών ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) αγροτικών και ιδίως αυτών που σχετίζονται με την απόδειξη της ιδιότητας του «επαγγελματία αγρότη» ή του «κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης» σύμφωνα με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων – ΜΑΕΕ, εκδόθηκε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Πρόκειται για την ΚΥΑ με αριθμό Α1/οικ. 18764/670/16.3.2017, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 1065/28-03-2017, με την οποία ορίζονται τα εξής:
Δικαιούμενα πρόσωπα για την χορήγηση αδειών ΦΙΧ αγροτικών αυτοκινήτων
Δικαιούχοι αδειών κυκλοφορίας φορτηγών ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) αγροτικών αυτοκινήτων είναι:
α. «επαγγελματίες αγρότες» ή / και
β. «κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης», οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ).

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'', γλεντάει τη Κυριακή 2 Απριλίου 2017, ώρα 12.30', στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται Κομνηνοί», Δαβάκη 10 & Δοϊράνης, Καλλιθέα, Αθήνα


Πρόσκληση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ» έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στον Ετήσιο χορό που διοργανώνει στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται Κομνηνοί» στις 02 Απριλίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:30μ.μ (Δαβάκη 10 & Δοϊράνης – Καλλιθέα, Αθήνα), τηλ.: 2109569518.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                  Η Γραμματέας


Λίλιαν Παπαδοπούλου          Αλεξάνδρα Μπαλούμη

ΟΑΕΔ: Την Παρασκευή 7 Απριλίου η καταβολή του δώρου Πάσχα

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, από την Παρασκευή 7 Απριλίου, θα καταβάλλεται το δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, από την Παρασκευή 7 Απριλίου θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων, τα οποία κανονικά θα καταβάλλονταν, από τις 7 Απριλίου έως τις 23 Απριλίου.

Οι πιστώσεις στους δικαιούχους, όπως ενημερώνει ο ΟΑΕΔ, θα γίνουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Συνάντηση του Γιάννη Στέφου με τον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη παρουσία της κ. Μάρθας Παλαιοπάνου την Έφορο Δημοσίων Σχέσεων και μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων (ΝΟΙ)

O βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η κ. Μάρθα Παλαιοπάνου Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων (ΝΟΙ).
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον ΝΟΙ.
Ο βουλευτής με την αρωγή της κ. Παλαιοπάνου έδωσαν το στίγμα ενός ομίλου, που λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1954 έχοντας στο ενεργητικό του δεκάδες διακρίσεις σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο-ολυμπιακό επίπεδο, έτσι ώστε να θεωρείται η ‘Μέκκα της Κωπηλασίας’.
Συνεπώς, δίκαια αποσπάστηκε η απόλυτη συμπαράσταση του υφυπουργού στο αίτημα για τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Εφήβων το 2019 στην πόλη μας.
Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε, ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επιτυχή διεκδίκηση και διεξαγωγή του πρωταθλήματος στα Γιάννενα.
Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα στον ευρωπαϊκό χώρο, το οποίο προβλέπεται να φέρει στην πόλη περισσότερους από 2000 αθλητές και επισκέπτες.
Τα οφέλη του θα είναι πολλαπλασιαστικά, αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο θα προβληθεί τουριστικά η περιοχή και θα ενισχυθεί σε μεσοπρόθεσμο διάστημα η τοπική οικονομία.
Το δεύτερο βασικό θέμα που συζητήθηκε και το οποίο θα τεθεί σε μια προοπτική εφαρμογής, με βάση και τις υπάρχουσες δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας, είναι η αναβάθμιση του χώρου των εγκαταστάσεων του ΝΟΙ.

Η συνάντηση των τριών έγινε σε πολύ ζεστό και εποικοδομητικό κλίμα με άμεσες δεσμεύσεις του υφυπουργού για τα θέματα του ΝΟΙ.

Το χαμηλότερο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος από τα ΕΛΤΑ, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Μεγάλη ελάφρυνση της δαπάνης για το ηλεκτρικό ρεύμα προσφέρουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Η χρέωση για τους λογαριασμούς ρεύματος για τα νοικοκυριά είναι 0,0860 ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κατανάλωση μέχρι 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.
Για νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η χρέωση είναι 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η χαμηλότερη της αγοράς και 18% φθηνότερη από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.
Η χαμηλότερη τιμή της αγοράς γίνεται ακόμα χαμηλότερη όταν ο καταναλωτής εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% και οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. 
Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά.
Για τους επαγγελματίες καταναλωτές με μικρές εγκαταστάσεις (Γ21 π.χ. γραφεία, μικρά καταστήματα) η χρέωση είναι 0,0910 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 10,5 % φθηνότερα από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.
Για επαγγελματίες με μεγαλύτερες εγκαταστάσεις (Γ22 π.χ. μεγάλα εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες) η χρέωση ενέργειας είναι 0,0750 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 9,2% φθηνότερα από τη ΔΕΗ. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών, η χρέωση ισχύος είναι 0,750 ευρώ ανά kW, δηλαδή 32% φθηνότερα από τη ΔΕΗ.
Οι τιμές αυτές γίνονται χαμηλότερες κατά 10% για τους συνεπείς καταναλωτές, διαμορφούμενες σε 0,0819 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Γ21) και 0,0675 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Γ22). Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά.
Τέλος, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι ο φθηνότερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στην ειδική κατηγορία επαγγελματιών καταναλωτών (Γ23 π.χ. φούρνοι, χονδρεμπόριο κρεάτων & λαχανικών).
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το μεγαλύτερο δίκτυο εξυπηρέτησης στην Ελλάδα, από 24 Απριλίου 2017, είναι στη διάθεση των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος που θα επιλέξουν να μειώσουν το λογαριασμό τους.