Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Πέρασε σαν σίφουνας ο Αγροτικός Αστέρας από την Κόνιτσα και σκόρπισε τον Π.Α.Ο.Κ. (0-4)

*Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κάτω από καταρρακτώδης βροχή το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημοτικό Στάδιο της Κόνιτσας, ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τοπικό ΠΑΟ Κόνιτσας και τον συνέτριψε με 4-0.
Ντεμπούτο με την ομάδα του Αγροτικού Αστέρα έκανε ο νεοαποκτηθείς Αλέκος Μπούρμπος έδειξε δείγματα από την ποδοσφαιρική του αξία.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 1-0
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 3-3
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-4
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 2-1
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 5-0
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (16:30)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:30)
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (16:30)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:30)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-1

Οι "ερυθρόλευκοι" συνέτριψαν 5-1 τον ΠΑΣ  στο γήπεδο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη δεν αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο συνέτριψε 5-1.
Στο 31' η μπάλα έφτασε στον Κασάμι μετά την προσπάθεια του Μιχαήλ να διώξει στην ντρίμπλα του Ιντέγιε, ο διεθνής Ελβετός σούταρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελλίδη κάνοντας το 1-0.
Ο Ντουρμάζ στο 32' έκανε γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από δυο αμυντικούς του ΠΑΣ, ο Φορτούνης βρέθηκε στην πορεία της και με δεξί πλασέ από κοντά έκανε το 2-0 για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα.
Στο 42΄ εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Μποτία σηκώνεται πιο ψηλά απ' όλους και με καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Βελλίδη για το 3-0 των γηπεδούχων.
Ο Φορτούνης στο 52' βρήκε τον Ιντέγιε, αυτός έκανε την παράλληλη πάσα για τον διεθνή μεσοεπιθετικό και προτού πλασάρει, έκανε το τάκλιν ο Τζημόπουλος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-0.
Ο Σκόνδρας έκανε πέναλτι στον Μαζουακού στο 71' και ο  Ντουρμάζ από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 5-0 επί του ΠΑΣ.
Στο 86' ο Λίλα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή με το δεξί και σκοράρει, μειώνοντας σε 5-1 για τον ΠΑΣ μετά την ωραία μπαλιά του Μανιά.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μασουακού, Σιόβας, Μποτία, Σαλίνο, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Φορτούνης (Ερνάνι 58’), Σεμπά (Κολοβός 67’), Ιντέγε (Φινμπόγκασον 58’).
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ναδάλες, Μιχαήλ, Μπέριος (Σκόνδρας 57’), Στρούνα, Ακόστα, Τσουκαλάς (Γιάκος 76’), Τζημόπουλος (Κοζορώνης 66’), Τσάβεζ, Μανιάς, Λίλα..

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε σπίτι ηλικιωμένης στην Περδικορράχη Άρτας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 41 και 30 ετών

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, υπόθεση ληστείας σε σπίτι 80χρονης ημεδαπής, η οποία έγινε προχθές (24-09-2015) το πρωί, στην Περδικορράχη Άρτας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 41 και 30 ετών, για ληστεία, η οποία περιλαμβάνει ακόμη μία γυναίκα συνεργό τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, εξακριβώθηκε ότι ο 41χρονος και ο 30χρονος, μαζί με ακόμη μία γυναίκα συνεργό τους, προχθές το πρωί εισήλθαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, στο σπίτι 80χρονης ημεδαπής και αφού την απώθησαν με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, για την ταυτοποίηση της συνεργού τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων αδικημάτων.

Καναλλάκι Πρέβεζας: Σύλληψη 27χρονης ημεδαπής, με ένταλμα σύλληψης για εμπρησμό

Συνελήφθη, χθες (25-9-2015) το απόγευμα, στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, μία 27χρονη ημεδαπή, η οποία διώκεται με ένταλμα σύλληψης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, για το αδίκημα του εμπρησμού.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τι ψάχνει η Shell στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Μέσα στη θερινή ραστώνη, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη στην Ελλάδα μια πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά εμμέσως και τη χώρα μας. Ο λόγος για την ανάθεση που έγινε από το αλβανικό κράτος στην κοινοπραξία της Royal Dutch Shell και στην καναδική Petromanas, του περίφημου οικοπέδου 4 (block 4) το οποίο έχει έκταση 560 χιλιάδες τετραγωνικά εκτάρια εκτεινόμενο στα νοτιανατολικά δύο παραχωρήσεων που εκμεταλλεύεται η κοινοπραξία στην Αλβανία ήδη από το Φεβρουάριο του 2012.
Το ενδιαφέρον στην κίνηση των δύο εταιρειών είναι ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την περιοχή αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο γεωτρητικό πρόγραμμα στην περιοχή που κατείχαν. Στις γεωτρήσεις αυτές έχει ανακοινωθεί ότι εντοπίστηκαν σημαντικές ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επιπρόσθετα μόλις επιβεβαιώθηκαν οι ανακαλύψεις στην επαρχία Berat, τον περασμένο Μάρτιο, η Shell ουσιαστικά προανήγγειλε την αύξηση των επενδύσεών της στην περιοχή.
Τώρα γιατί αυτά αφορούν και την Ελλάδα. Καταρχάς με την απόκτηση του οικοπέδου 4 η Shell έρχεται νοτιότερα και σχεδόν ακουμπά τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Ηπείρου σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (28-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά-Χειμαδιό-Λυγιά-Βράχος-Λούτσα-Τσουκνίδα-Βαλανιδορράχη-Μεσοπόταμος-Αμμουδιά-Αγία Κυριακή-Λιβαδάρι-Αγιά
Τρίτη (29-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα-Κρυοπηγή-Μυρσίνη-Μεγαδένδρο-Εκκλησιές-Δεσποτικά-Κορυφούλα-Βαλανιδούσα-Αϊδονιά-Χόχλα-Κουκούλι
Τετάρτη (30-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος-Ν. Σινώπη-Ν. Σαμψούντα-
Σφηνωτό-Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς
Πέμπτη (01-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι-Άσσος-Πολυστάφυλο-Μελιανά-Παπαδάτες-Γαλατάς-Ριζοβούνι-Κρανέα-Τύρια-Στεφάνη
Παρασκευή (02-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος-Γοργόμυλος-Τσαγκαρόπουλο-Κλεισούρα-Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα
Σάββατο (03-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό-Σκαφιδωτή-Τσεκούρι-Βουβοπόταμος- Μουζακέικα-Αηδόνι-Σταυροχώρι-Κορωνόπουλο-Κορώνη-Κυψέλη-Τζάρα-Θέμελο.

Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Ηπείρου σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (28-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Διάσσελο – Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Χελώνα - Σκουληκαριά
Τρίτη (29-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι - Ρετζιανά
Τετάρτη (30-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά - Πηγές
Πέμπτη (01-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Σγάρα
Παρασκευή (02-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Άγναντα – Παλαιοχώρι – Κτιστάδες - Μελισσουργοί
Κυριακή (04-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

Σχέδια αλλαγής του υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας

Εισαγωγή νέων κριτηρίων για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι από φέτος (τέλη κυκλοφορίας 2016).
Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη ξεκινήσει και οι τελικές προτάσεις θα γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα από τα μέσα Οκτωβρίου όταν και θα καταφθάσουν οι εκπρόσωπο των δανειστών στην Αθήνα.
Τα σχέδια προβλέπουν την εισαγωγή νέων κριτηρίων για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας.
Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται:
- η εισαγωγή κριτηρίου συνολικού αριθμού ΙΧ ανά νοικοκυριό. Τα νοικοκυριά με δυο ενήλικες που έχουν τρίτο ή και τέταρτο ΙΧ θα επιβαρυνθούν σε σχέση με όσα καταβάλλουν σήμερα. Αντίστοιχα το νοικοκυριό με έναν φορολογούμενο και περισσότερα από ένα ΙΧ επίσης θα επιβαρυνθούν.

«Η Φωνή του Κρυονερίου», τριμηνιαία έκδοση της Αδελφότητας Κρυονερίου Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»


2η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

Με τις Υ.Α. 143571/Γ4/10-9-2014 περί «Θεσμοθέτησης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» και 141822/Δ5/10-09-2015 «2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού » το Υπουργείο Παιδείας θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.
Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος θα διεξαχθεί στις 5 Οκτωβρίου 2015 με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».
Σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει για τον τρόπο οργάνωσης της 2ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού».
Για την προετοιμασία της ημέρας είναι επιθυμητή η συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και τα μαθητικά συμβούλια του κάθε σχολείου. 
Η 2η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» πρέπει να είναι ανοικτή στην ευρύτερη κοινωνία, συνεπώς προτείνεται η πρόσκληση των τοπικών αρχών, του τοπικού τύπου, των γονέων κλπ., προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις των σχολικών μονάδων.

Νεκροταφείο πλατανιών ο Καλαμάς!

Δε μας έφτανε η ρύπανση και η μόλυνση έχουμε και την ασθένεια των πλατάνων. 
Η ασθένεια δεν μπορεί να καταπολεμηθεί σύμφωνα με τους ειδικούς και χρειάζεται προσοχή στις δραστηριότητες κατά μήκος του ποταμού.
Χιλιάδες νεκρά πλατάνια, θύματα της νόσου του μεταχρωματικού έλκους, συναντά κανείς στη Θεσπρωτία και δη στον ποταμό Καλαμά.
Η νόσος που «εισήχθη» στη Θεσπρωτία από την Πελοπόννησο, μέσω μηχανημάτων, όπως εκτιμάται, που εργάστηκαν στην κατασκευή της Εγνατίας οδού, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των κατοίκων για μια οικολογική καταστροφή άνευ προηγουμένου.

Δήμος Σουλίου: Εκδηλώσεις μνήμης της εκτέλεσης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου 1943


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης για τους εκτελεσθέντες Πρόκριτους της Παραμυθιάς από τον δήμο Σουλίου. 
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου
16:00 Τουρνουά 49 Προκρίτων (αγώνας μπάσκετ στο κλειστό Γυμναστήριο Παραμυθιάς)
20:00 Θεατρική Παράσταση (Το κάψιμο του Χορτιάτη στον Όλυμπο πηδούν φωτιές - Αίθουσα Καρκαμίσι)
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
16:00 Τουρνουά 49 Προκρίτων (αγώνας μπάσκετ στο κλειστό Γυμναστήριο Παραμυθιάς)
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου
09:00 Περιδιάβαση κρουστών από ομάδα μουσικών στην πόλη της Παραμυθιάς
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου
07:00 Όρθρος και Αρχιερατική θεία λειτουργία
09:45 Τέλος προσέλευσης επισήμων
10:45 Πομπή προς το μνημείο των εκτελεσθέντων
10:55 Άφιξη στο χώρο του μνημείου εκτελεσθέντων
11:00 Επιμνημόσυνο Αρχιερατικό τρισάγιο - Χαιρετισμός δημάρχου Σουλίου, Κεντρική ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Ντελή, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, τερματισμός δρόμου θυσίας
19:30 Λαμπαδηφορία
Σάββατο 3 Οκτωβρίου
19:00 Παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Τζιόβα "Ρωμανιώτες και ΓιαννιωτοΕβραίοι της Θεσπρωτίας" - Αίθουσα Καρκαμίσι
Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής - Αγιογραφίας του Τάχια Αρσένη

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 25η/28-09-2015 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 28-09-2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 21-09-2015 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 01-09-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση παραλιακής οδού Πρέβεζας - Πάργας», προϋπολογισμού € 60.000,00 με Φ.Π.Α.
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-09-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ.
3. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αντιρρίου στο ύψος της γέφυρας Αννίνου», αναδόχου εταιρείας «Β. ΓΚΑΡΤΖΩΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 07-07-2016.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 34χρονου υπηκόου Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (25-09-2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 34χρονος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.