Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΛΓΑ: Παρατείνεται έως 30 Απριλίου η καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς από τους αγρότες

Παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου η προθεσμία για την καταβολή από τους αγρότες της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012.
Η παράταση προβλέπεται σε σχετικής κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τους αναπληρωτές υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Την παράταση αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ, καθώς λόγω της οικονομικής συγκυρίας, οι αγρότες δεν κατάφεραν να καταβάλλουν εντός των αρχικών προθεσμιών την ασφαλιστική εισφορά.

Με «άρωμα» σχεδίου "Αθηνά" οι φοιτητικές εκλογές στις 17 Απριλίου

Οι φοιτητικές εκλογές σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας θα γίνουν στις 17 Απριλίου.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του απερχόμενου ΚΣ της ΕΦΕΕ οι φοιτητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 17 Απρίλη.
Σημειώνεται, πως τα τελευταία χρόνια, οι φοιτητικές εκλογές διεξάγονταν μέσα στον Μάιο, ενώ κεντρικό "θέμα" των φετινών εκλογών, θα είναι το "Σχέδιο Αθηνά" και η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Από «κόσκινο» τα οικονομικά των ΟΤΑ

Σε λειτουργία το Οικονομικό Παρατηρητήριο που ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία των ΟΤΑ.
Για κυρώσεις σε όσους δεν τηρήσουν τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς, προειδοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών

Τη λειτουργία του Κόμβου Διαλειτουργικότητας των οικονομικών στοιχείων των ΟΤΑ, στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, παρουσίασε σήμερα η ηγεσία του υπ. Εσωτερικών. Απώτερος στόχος είναι η ορθή δημοσιονομική διαχείριση των δήμων και των νομικών τους προσώπων, η διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους και η παροχή οδηγιών για βελτιωτικές παρεμβάσεις στους δήμους που παρουσιάζουν πρόβλημα.
Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδης, το Παρατηρητήριο αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τη διαβούλευση όσον αφορά την κατάρτιση και υλοποίηση ρεαλιστικών προϋπολογισμών. «Πρέπει να γίνει σαφές ότι το Παρατηρητήριο λειτουργεί ως μηχανισμός στήριξης της αυτοτέλειας των δήμων» είπε, ενώ το μέλος της Επιτροπής Παρατηρητηρίου και σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεωργία Μαραγκού τόνισε ότι «η υπαγωγή ενός δήμου σε πρόγραμμα εξυγίανσης θα αποτελέσει το ύστατο καταφύγιο», αφού θα έχουν αποτύχει όλες οι προσπάθειες για ισοσκέλιση του προϋπολογισμού.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 29χρονου Ρομά για κλοπή

Συνελήφθη χθες (19-03-2013) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 29χρονος ημεδαπός Ρομά, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 29χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι αφαίρεσε από αυλή οικίας 52χρονου ημεδαπού στην Κορύτιανη Θεσπρωτίας, δύο  σιδερένιες ζάντες φορτηγού, τις οποίες μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Ληστεία σε βάρος 78χρονης στο Τετράκωμο Άρτας

Χθες (19-03-2013) το μεσημέρι (15.00) στο Τετράκωμο Άρτας, όπως καταγγέλθηκε, δύο άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και φορώντας γάντια, αφού μπήκαν στο σπίτι 78χρονης ημεδαπής, την ακινητοποίησαν και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ. 
Οι δράστες αναζητούνται ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βουλγαρελίου Άρτας.

Η Πλατεία ήταν γεμάτη από το νόημα που είχε κάτι…

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε κάποιους αυτοδιοικητικούς αστέρες να μεσουρανούν στο γιαννιώτικο δημαρχιακό στερέωμα, πολυσχιδείς και με πολυποίκιλες δραστηριότητες. Αντιδήμαρχοι που εγκαινιάζουν την νομοτελειακή πραγματικότητα των αγοριών της «νέας εποχής» σ’  ένα φαύλο κύκλο εσωτερικών και εξωτερικών εξελίξεων «νεοφιλελευθερισμού», με έντονες αναταράξεις της ντόπιας κοινωνίας. Η σωρευμένη ανισορροπία, καθαγίαση της προσωπικής αυτοπροβολής, οι ελλιπείς πολιτικές προσέλκυσης τουριστικού ρεύματος (Ισραήλ-Τουρκία), οι υπερβολές στην ανάπλαση κοινωνικών χώρων (Πλατεία Πάργης), η ιδιοκτησιακή αντίληψη στον Καλαμιώνα Αμφιθέας, διευρύνουν τα εκτρωματικά στερεότυπα του παραγοντισμού και του αμοραλισμού από την πλευρά της δημοτικής αρχής.
Δεν θα αποτελούσε διόλου υπερβολή, αν ισχυριζόταν κανείς ότι ο βαθμός της διαφάνειας κατά την χορήγηση κονδυλίων των «νεοφιλελεύθερων manager» Αντιδημάρχων από το Δημοτικό χρήμα, αποτελεί και το μέτρο για την ιδεώδη λειτουργία και ευρυθμία ενός σύγχρονου Καλλικρατικού δήμου. Στις δημοκρατικές κοινωνίες δεν τίθεται θέμα «υποσχέσεων», αλλά απολύτως αφοσίωσης στις ανάγκες των πολιτών.

Σενάρια μείωσης του τέλους ακινήτων (χαράτσι)

Χαμηλότεροι συντελεστές το 2013
Χαμηλότερους συντελεστές στο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων για το 2013 εξετάζει η κυβέρνηση, υπό την αυστηρή όμως προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί κανονικά το σύνολο των υπόλοιπων φόρων που βαρύνουν την ακίνητη περιουσία.
Πέραν της μείωσης των συντελεστών που διαμορφώνουν το τέλος ακινήτων, το οποίο και το 2013 θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, εξετάζεται και η μείωση των αντικειμενικών αξιών, που κι αυτές επηρεάζουν το ύψος του τέλους, προκειμένου να μειωθεί η επιβάρυνση των ιδιοκτητών.
Η δυνατότητα μείωσης του ενιαίου τέλους ακινήτων προκύπτει από το γεγονός ότι έχουν υποεκτιμηθεί οι αποδόσεις των φόρων που επιβλήθηκαν στα ακίνητα.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», τα έσοδα από τα ακίνητα θα υπερβούν τα τρία δισ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό.
Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα ζήτησε τη διατήρηση του χαρατσιού λόγω της αδυναμίας του οικονομικού επιτελείου να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σύστημα εφαρμογής και κυρίως είσπραξης του ενιαίου φόρου ακινήτων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το πρόγραμμα των εορτασμών για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου.
Σύμφωνα με αυτό, ανήμερα της γιορτής, την Δευτέρα 25 Μαρτίου και ώρα 7:30 π.μ. θα υπάρξει εορταστικό πρωινό με κωδωνοκρουσίες εκκλησιών, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και η Στρατιωτική Μουσική θα παιανίσουν στους δρόμους της πόλης.
Στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων Χαράλαμπο Νταλάκα.
Στις 11:15 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων και στις 12 μ.μ. οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με παρέλαση τμημάτων μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, αντιστασιακών, ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας στην Κεντρική Πλατεία.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη απόστρατος αστυνομικός με 12 κιλά ηρωίνη

Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο του , ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Λιμενικού εντόπισε την ηρωίνη.
Απόστρατος αστυνομικός συνελήφθη τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας να μεταφέρει με το αυτοκίνητο του 12 κιλά ηρωίνης με προορισμό την Ιταλία.
Τα ναρκωτικά ήταν σε 22 συσκευασίες μέσα σε κρύπτη ανάμεσα στα πίσω καθίσματα και το πορτ-μπακάζ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ,ο συλληφθείς που ξεκίνησε από την Φλώρινα, αντέδρασε όταν στην πύλη εισόδου για τις αναχωρήσεις προς το εξωτερικό άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, άρχισαν να κάνουν έλεγχο και στο δικό του αυτοκίνητο.
Μάλιστα επιχείρησε με ελιγμό να διαφύγει, όμως συνελήφθη. Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Λιμενικού εντόπισε την ηρωίνη.
Ο συλληφθείς, αν και απόστρατος χρησιμοποιούσε ακόμη την αστυνομική του ταυτότητα, για να διευκολύνει τις παράνομες δραστηριότητες του όπως εκτιμούν οι λιμενικοί. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Marc: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,4% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 22,6% της ΝΔ

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23,4%, έναντι 22,6% της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, δίνει νέα δημοσκόπηση της Marc που παρουσίασε ο Alpha.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 23,4%
ΝΔ: 22,6%
Χρυσή Αυγή: 9,7%
ΠΑΣΟΚ: 6,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,4%
Δημοκρατική Αριστερά: 4,7%
ΚΚΕ 4,4%  
Ενώ το 6,7% αναφέρει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 6,7 άκυρο, λευκό ή αποχή, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει 8,2%.
Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, προβάδισμα έχει και εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 44,8%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,2%.
Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 47,4% έναντι 32,4% του Αλέξη Τσίπρα.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς, με ποσοστό 45,8% στις θετικές γνώμες, ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης με 45,1% και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 39,5%. Ακολουθούν κατά σειρά ο Πάνος Καμμένος με 30,8% θετικές γνώμες, η Αλέκα Παπαρήγα με 26,1%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 22,4% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 15,7%.
Στο ερώτημα ποια είναι η γνώμη τους για τη σημερινή κυβέρνηση, το 34% λέει μάλλον θετική, ενώ το 53,3% μάλλον αρνητική, ενώ το 12,2% απαντά ούτε θετική ούτε αρνητική.
Ερωτηθέντες σχετικά με το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων, το 75,6% υποστήριζε ότι δεν θα έπρεπε να το δεχθούν, ενώ μόνο το 16,7% τασσόταν υπέρ του «κουρέματος».

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Πανηγυρικός Εσπερινός την Κυριακή 24 και Θεία Λειτουργία τη Δευτέρα 25 Μαρτίου

Πανηγυρικός Εσπερινός και Θεία Λειτουργία θα τελεστούν την Κυριακή και τη Δευτέρα αντίστοιχα στην Ιερά Μονή Σωσίνου, με την ευκαιρία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον οποίο και είναι αφιερωμένη.
Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός, στον οποίο όσοι επιθυμούν μπορούν να τελέσουν και αρτοκλασία.
Τη Δευτέρα το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει στο προαύλιο ο Αγιασμός, πανηγυρική ομιλία και απαγγελίες ποιημάτων για την Εθνική Επέτειο.

Ομοσπονδία Αποδήμων Λάκκας Σουλίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, ώρα 12:00 στο Κέντρο ''Μελωδία'', Λεωφόρος Φυλής 69, Άνω Λιόσια

Η Ομοσπονδία Αποδήμων Λάκκας Σουλίου σας καλεί στην ετήσια εκδήλωση-αντάμωμα, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, ώρα 12:00 στο Κέντρο ''Μελωδία'', Λεωφόρος Φυλής 69, Άνω Λιόσια, τηλέφωνο 210-2481265.
Την διασκέδαση σας επιμελείται ηπειρώτικη κομπανία, με τον Γιώργο Χαλιγιάννη στο κλαρίνο και τους, Γιώργο Τζίμα, Παντελή Σούλη και Ντίνα Αλεξοπούλου στο τραγούδι.
Για πληροφορίες και κρατήσεις, στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Παππά, τηλέφωνα 6976040158 και 6987944064.