Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

ΟΑΕΔ: Την Πέμπτη 6 Μαΐου, κλείνει η πλατφόρμα για την έκτακτη αποζημίωση στους εποχικούς εργαζόμενους

 


Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, και ώρα 23:59, θα απενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την έκτακτη αποζημίωση στους εποχικά εργαζομένους σε τουρισμό-επισιτισμό χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, που είχε ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 7 Απριλίου. Δικαιούχοι είναι οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Απασχολήθηκαν κατά το 2019 – με πλήρη ή μερική απασχόληση – χωρίς να υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης κατά τις ισχύουσες διατάξεις το 2020

Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας 3 μηνών και 5 ημερών κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020, ή η τακτική επιδότηση ανεργίας επιμηκύνθηκε κατά 1 μήνα στο ως άνω χρονικό διάστημα

Δεν είναι δικαιούχοι και δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν και δεν θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021.

ΕΟΔΥ: Εκατόν τριάντα τέσσερις θάνατοι τις τελευταίες 48 ώρες, 2.146 νέα κρούσματα

 


9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εκατόν τριάντα τέσσερις  θάνατοι τις τελευταίες 48 ώρες, 2.146 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 48 ώρες είναι 2.146, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 348.568, εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 36 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.253 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 48 ώρες είναι 134, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.587 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 797 (61.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.146 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 363 (ημερήσια μεταβολή -16.74%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου ανοίγει το TAXISnet για τις Φορολογικές δηλώσεις 2021

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου και να παραμείνει ανοικτή ακόμα και μέχρι το τέλος Αυγούστου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Οι πληττόμενοι της υγειονομικής κρίσης απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης, όπως και από τα «πέναλτι» (22% στη διαφορά ζητούμενων αποδείξεων και αυτών που συγκέντρωσαν) στην περίπτωση που δεν έχουν το 30% του εισοδήματός τους με ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Και για τους υπόλοιπους όμως το οικονομικό επιτελείο προχώρησε στη μείωση του προστίμου.

Όπως και πέρυσι, οι δηλώσεις μπορεί να υποβληθούν έως τις 28 Ιουλίου με καταβολή του φόρου σε οκτώ μηνιαίες δόσεις. Μάλιστα, για όσους καταθέσουν τη δήλωση έως την παραπάνω ημερομηνία και αποπληρώσουν τον φόρο εφάπαξ, θα έχουν έκπτωση 3%.

Φέτος ενεργοποιείται για πρώτη φορά η έκπτωση 40% για τις ανακαινίσεις ακινήτων. Ωστόσο, η έκπτωση αφορά μόνο τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος και όχι την αγορά υλικών.

Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, και φέτος θα έχουν μειωμένη προκαταβολή φόρου. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις το 70% του φόρου, ενώ οι επαγγελματίες το 55%.

Ειδικότερα, παρέχεται η δυνατότητα καταβολής του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη στο τέλος Ιουλίου. Ωστόσο, όσοι επιθυμούν μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση χωρίς πρόστιμα μέχρι τις 27 Αυγούστου καταβάλλοντας και τις δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις.

Δεν ισχύει το μέτρο των ηλεκτρονικών αποδείξεων για τους πληγέντες από την πανδημία, καθώς και τους συνταξιούχους άνω των 60 ετών, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, για τους υπόλοιπους το μέτρο της συγκέντρωσης αποδείξεων ίσες με το 30% του πραγματικού εισοδήματος επιβάλλεται με εκπτώσεις, οι οποίες ενεργοποιούνται ανάλογα με το ύψος των αποδείξεων που συγκέντρωσαν.

Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές Απριλίου

 


H οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα.

Ως εκ τούτου, για όσους βρίσκονται σε αναστολή τον μήνα Απρίλιο, το επίδομα των 534 ευρώ αναμένεται να πληρωθεί γύρω στις 10 Μαΐου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα βγει νέα λίστα με ΚΑΔ για ανοιχτές και πληττόμενες επιχειρήσεις, που θα μπορούν να θέσουν τους εργαζόμενους τους σε αναστολή για τον μήνα Μάιο και να πάρουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Την Πέμπτη 6 Μαΐου και ώρα 12:00 ανοίγει το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για να υποβάλουν οι εργαζόμενοι τις δηλώσεις αναστολής εργασίας τους για τον μήνα Μάιο.

Για το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Μάιο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως 12 Μαΐου 2021.

Από 13 Μαΐου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες να μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για την περίοδο 1-12 Μαΐου.

Με self test η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα θρανία τη Δευτέρα 10 Μαΐου

 


Χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας η επαναλειτουργία γυμνάσιων, δημοτικών και νηπιαγωγείων θα είναι η  Δευτέρα 10  Μαΐου, με self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το υπουργείο Παιδείας, έχει ανακοινώσει ότι θα παραταθεί το σχολικό έτος.

Βάσει τη συγκεκριμένης απόφασης το έτος παρατείνεται:

Έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά

Έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι των φετινών πανελληνίων εξετάσεων μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Για τους μαθητές από τα Γενικά Λύκεια οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου ενώ μια ημέρα αργότερα τοποθετήθηκε η πρώτη μέρα εξέτασης για τους υποψήφιους από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Παρατείνονται ως τις 14 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα στην Κακαβιά

 


Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης παρατείνονται ως τις 14 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Κακαβιά.

Το Τελωνείο θα συνεχίσει να λειτουργεί από τις επτά το πρωί ως τις επτά το απόγευμα, ο ημερήσιος αριθμός διελεύσεων παραμένει στις 400 ενώ απαιτείται προσκόμιση αρνητικού τεστ των τελευταίων 72 ωρών, PLF και καραντίνα 14 ημερών.

Κλειστοί παραμένουν οι μεθοριακοί σταθμοί στην Μέρτζιανη και το Μαυρομάτι.

Σε περίπτωση ανίχνευσης θετικού κρούσματος δεν επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.

Είκοσι οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 53.401 έλεγχοι, από τους οποίους οι 10.579 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 297 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

215 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

29 στη Θεσσαλονίκη,

28 στην Αττική,

28 στην Ήπειρο,

27 στη Στερεά Ελλάδα,

19 στην Κρήτη,

14 στο Βόρειο Αιγαίο,

14 στην Κεντρική Μακεδονία,

14 στη Δυτική Ελλάδα,

12 στην Πελοπόννησο,

12 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

12 στη Δυτική Μακεδονία,

 3 στα Ιόνια Νησιά,

 2 στο Νότιο Αιγαίο και

 1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 187.376 ομοειδείς παραβάσεις.

50 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

14 στη Δυτική Μακεδονία,

8 στη Θεσσαλονίκη,

6 στην Ήπειρο,

6 στη Δυτική Ελλάδα,

4 στο Βόρειο Αιγαίο,

4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

3 στην Κρήτη,

2 στην Αττική,

2 στο Νότιο Αιγαίο και

1 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 52.356 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 50.286 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.070 των 150 ευρώ.

32 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση αναστολής προσέλευσης κοινού, και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 9 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Θεσσαλονίκη,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 7 συμμετέχοντες,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 13 συμμετέχοντες,

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.853 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.908 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

 


Ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι από την Τετάρτη  05-05-2021 έως και την Τρίτη 11-05-2021 και ώρα 15.00 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής  περιόδου 2021. Οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 05 Ιουνίου 2021 και την Κυριακή 06 Ιουνίου 2021 για όλες οι εξεταζόμενες γλώσσες και όλα τα εξεταζόμενα επίπεδα ως εξής:

Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test), στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική

Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική

Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Εξετάσεις, παρακαλούμε να μεριμνήσουν ώστε έγκαιρα να ολοκληρώσουν όλα τα στάδια της απαιτούμενης διαδικασίας για την υποβολή της αίτησής τους εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Συγκεκριμένα, έως την Τρίτη 11-05-2021 και ώρα 15.00:

Κανονικά θα λειτουργήσουν από την Τρίτη 4 Μαΐου τα καταστήματα ΟΠΑΠ

 


Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 4 Μαΐου και κάθε μέρα, τα καταστήματα ΟΠΑΠ θα είναι ανοιχτά από τις 9:00 έως τις 22:30, προσφέροντας τα παιχνίδια της εταιρείας και διευκολύνοντας το κοινό στην πληρωμή λογαριασμών.

Από αύριο, επίσης, οι κληρώσεις ΤΖΟΚΕΡ και ΠΡΟΤΟ επιστρέφουν στο καθιερωμένο πρόγραμμά τους, δηλαδή κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 22:00. Η αυριανή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ μοιράζει 1.400.000 ευρώ στους νικητές της πρώτης κατηγορίας, ενώ το διανεμόμενο ποσό στο ΠΡΟΤΟ ανέρχεται σε 290.000 ευρώ.

Την Τετάρτη η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, η 18η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 19:00, αντί για αύριο.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας, τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου

 


Τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου  στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα

Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία για φυσική ανανέωση

 

Η μεσοθεραπεία  αποτελεί μία ιδιαίτερα δημοφιλή θεραπεία πρόληψης και αντιμετώπισης της γήρανσης, κατά την οποία εγχύονται διάφορες ουσίες, -βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, ένζυμα και αμινοξέα-, με ισχυρή αντιγηραντική δράση. Χρησιμοποιείται για την ανανέωση, ενυδάτωση και σύσφιγξη του δέρματος, την καταπολέμηση των ρυτίδων, ακόμα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και ουλών από ακμή.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία, μία επαναστατική μέθοδος μεσοθεραπείας, εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του αίματός μας, ώστε να διεγείρει τα κύτταρα του δέρματος, ενεργοποιώντας φυσικούς μηχανισμούς αναγέννησης εξηγεί ο κ. Θάνος Κοντογιάννης, Πλαστικός Χειρουργός, συνεργάτης Μetropolitan General.

Ενέσιμη μεσοθεραπεία και διαδικασία εφαρμογής της

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι μια σύγχρονη και πολύ διαδεδομένη μέθοδος ενυδάτωσης, ανάπλασης και σύσφιξης του δέρματος σε βάθος. Εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό οξύ, οι πολυβιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία. Με τη βοήθεια λεπτής βελόνας και μιας τεχνικής πολλαπλών νυγμών (τσιμπημάτων) εισέρχεται το συγκεκριμένο διάλυμα στο δέρμα, ενυδατώνοντάς το και ενεργοποιώντας την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου, ώστε το δέρμα να γίνεται ενυδατωμένο, λαμπερό και ανανεωμένο. Ανάλογα με το πρόβλημα, το πρόγραμμα της θεραπείας περιλαμβάνει συνήθως 3-5 συνεδρίες, με απόσταση μεταξύ τους 20-30 ημερών.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Πρόκειται για νέα επαναστατική μέθοδο που εφαρμόζεται στον χώρο της ιατρικής αισθητικής. Η συγκεκριμένη μέθοδος αξιοποιεί στοιχεία από το ίδιο το αίμα του ατόμου στο οποίο εφαρμόζεται. Αυτά τα στοιχεία είναι τα αιμοπετάλια, το πλάσμα, τα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία με τη βοήθεια ενός ενεργοποιητή εκκρίνουν τους αυξητικούς παράγοντες οι οποίοι διεγείρουν την παραγωγή ενδογενούς υαλουρονικού οξέος, κολλαγόνου (υπερνεοκολλαγογένεση) και ελαστίνης. Η διέγερση του δέρματος οφείλεται ουσιαστικά σε αυτούς τους αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι απελευθερώνονται από τα κύτταρα του ίδιου του οργανισμού και περιέχονται στο υλικό που εγχύουμε στο δέρμα. Τότε ο οργανισμός ξεκινά την επουλωτική διαδικασία και, όπως είναι γνωστό, η επουλωτική διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ανανεωμένου δέρματος, καλύτερης υφής και ελαστικότητας.