Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΣ Γιάννινα-Θύελλα Καμαρίου 5-0 (κύπελλο)


«Καρέ» Λουκίνα!!!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχτηκε στους «Ζωσιμάδες» για την  δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας,  την Θύελλα Καμαρίου και την συνέτριψε με 5-0.
Στο 2΄ ο Βιντάλ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Λουκίνα να παίρνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Στο 31΄ ο Γιάκος εκτελεί κόρνερ, ο Τσουκαλάς χωρίς πίεση χάνει μέσα από τα χέρια του τη μπάλα, η οποία έπεσε στα πόδια του Λουκίνα για να κάνει αυτός το 2-0.
Ο Λουκίνας στο 41' ανεβάζει το δείκτη  του σκορ στο 3-0.
Στο 68' ο Σκόνδρας κάνει το 4-0.
Τέταρτο γκολ για τον Γιάννη Λουκίνα στο 71', ο οποίος από τη σέντρα του Γιάκου σκοράρει με κεφαλιά για το 5-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.


ΠΑΣ Γιάννινα: Νεόφυτος, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Κακούμπα, Κάστρο, Αποστολόπουλος (60' Αθανασιάδης), Βιδάλ, Γιάκος (72' Νάουσμετς), Κούζικ, Λουκίνας, Παμλίδης (66' Ξυδάς).

Θύελλα Καμαρίου: Τσουκαλάς, Λύγνος (65' Βλαβιάνος), Γελαδάρης, Μαντούσης (55' Δαβίλας), Ρέτζο, Φίλων, Γιάννης, Σιμίτσης (62' Γατσέλος), Ζενελάρι, Αρβανίτης, Μαυρομάτης.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 2.300 θέσεις κοινωφελούς εργασίας


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για την νέα κοινωφελή εργασία και τις 2.300 προσλήψεις σε κέντρα υποδοχής και ασύλου, που θα υλοποιηθούν από τους δήμους
Ο Γ’ κύκλος του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας , σε προσφυγικές δομές συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε κέντρα υποδοχής και ασύλου, ενώ στοχεύει κυρίαρχα στη μακροχρόνια ανεργία και στην αντιμετώπιση των αρνητικών κοινωνικών της συνεπειών.
Ειδικότερα, η δράση που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ, συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε σύνολο 2.082 ωφελούμενων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν για συνολικό διάστημα οχτώ μηνών, σε περιφερειακές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των Τοπικών Συντονιστικών Κέντρων Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης. 
Οι προσλήψεις θα γίνουν από τους Δήμους, ενώ το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους εγγεγραμμένους άνεργους του ΟΑΕΔ.
Τα κριτήρια μοριοδότησης θα αφορούν κοινωνικά κριτήρια (ετήσιο εισόδημα, χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου, ηλικία, αριθμός ανήλικων τέκνων, αναπηρία ωφελουμένου ή/και γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, δικαιούχοι του ΚΕΑ, ωφελούμενοι που είχαν επιλεγεί και δεν είχαν τοποθετηθεί σε προηγούμενα κοινωφελή προγράμματα), ενώ οι ωφελούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στο διαδικτυακό portal του ΟΑΕΔ από τις 30 Οκτωβρίου.
Οι καθαρές απολαβές των ωφελουμένων ανέρχονται στα 425 ευρώ για τους ωφελούμενους μέχρι 25 ετών, ενώ για τους άνω των 25, ανέρχονται στα 495 ευρώ.
Οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τέλος μετά το πέρας του 8μήνου και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του ΟΑΕΔ θα μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας.
Ωφελούμενοι της δράσης είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, ή ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας ούτε η συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτηση αυτής, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958), οι οποίοι δεν έχουν συμμετάσχει σε αντίστοιχη δράση και ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη


Συνελήφθησαν, χθες (31-10-2018) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ένας 52χρονος άνδρας και μία 52χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο στην Ηγουμενίτσα, σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο με οδηγό τον 52χρονο και συνοδηγό την 52χρονη και διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού στο εσωτερικό της χώρας, έναν 31χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων του 31χρονου αλλοδαπού, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.   

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για την χρήση του κτιριακού συγκροτήματος του πρώην Εκπαιδευτηρίου «Παλλάδιον»


Από σχολιαστές που είτε ζουν στην πόλη των Ιωαννίνων, είτε είναι περαστικοί από αυτή, επιχειρείται  να συνδεθεί η προ δεκαετίας αγορά του διδακτηρίου «Παλλάδιον», με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου στον πλειστηριασμό ακινήτων της μεταλλοβιομηχανίας SPIDER. Πλειστηριασμός, που επαναλαμβάνουμε  επισπεύδεται από τους εργαζόμενους και όχι από τις Τράπεζες όπως εσκεμμένα – και παρά την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο -  συνεχίζουν κακοπροαίρετα να υποστηρίζουν ορισμένοι.
Το «Παλλάδιο» που κατά τα γραφόμενα  «ρημάζει»,  παραμένει «αναξιοποίητο» και  για το οποίο ξοδεύτηκαν άσκοπα χρήματα των φορολογουμένων,   σήμερα στεγάζει:
Α) Στο Ισόγειο: το ΚΕΔΔΥ – (ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιωαννίνων.
Β) Στο πρώτο όροφο: την ΑΣΠΑΙΤΕ, το ΠΕ.Κ.ΕΣ (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ηπείρου) και το 30 Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων.
Γ) Στο υπόγειο: τον Αθλητικό Σύλλογο  «Γ. Μαρκούλας», την Ελληνική Εταιρεία Αυτιστικών Ατόμων Περιφέρειας Ηπείρου, τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτων και τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων.
Δομές για τις οποίες (εκτός των  Συλλόγων) θα έπρεπε να καταβάλλονται μισθώματα σε ιδιώτες ιδιοκτήτες ακινήτων: στο παρελθόν από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τώρα από το Δήμο Ιωαννιτών.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσληψη καθαρίστριας στο Δημοτικό Σχολείο Δελβινακίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
Ανακοινώνεται ότι η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πωγωνίου αφού έλαβε υπόψη:
1.Τις διατάξεις των άρθρων 103, 72, 266, 267 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄/2010) Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης»
2. Της διατάξεις της με αριθμ. 8440/24-2-2011 απόφαση του ΥΠ.ΕΣ.Α&ΗΔ. «Καθορισμός λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών και ρύθμιση Οικονομικών Θεμάτων αυτών» ΦΕΚ 318/2011
3. Τις διατάξεις των άρθρων 209,240,243 του Ν3463/2006 «Κύρωση Δήμων και Κοινοτήτων»
4. Την 12/2018 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής για την πρόσληψη καθαρίστριας στο Δημοτικό Σχολείο Δελβινακίου λόγω παραίτησης της προηγούμενης και την διενέργεια διαγωνισμού.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
Την πλήρωση μίας (1) θέσης καθαρίστριας με σύμβαση μίσθωσης έργου ορισμένου χρόνου για τον καθαρισμό της παρακάτω Σχολικής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δημοτικό Σχολείο Δελβινακίου
Έργο του Προσλαμβανόμενου θα είναι ο καθαρισμός των αιθουσών διδασκαλίας των γραφείων διδασκόντων των κοινόχρηστων χώρων και των προαύλιων της παραπάνω Σχολικής Μονάδας σε καθημερινή βάση.
Η σύμβαση μίσθωσης έργου που θα υπογραφεί θα αφορά το διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης έως 30/6/2020 ( δύο έτη).
Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση αυτή πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση από 31/10/2018 έως και 02/11/2018 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 09:00 μέχρι και 12:00 στον υπάλληλο γραμματειακής υποστήριξης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Αίτηση
2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
3. Αντίγραφο φορολογικής Δήλωσης (Ε1) και πρόσφατο Εκκαθαριστικό σημείωμα της
Εφορίας.
4. Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης πρόσφατης έκδοσης.
7. Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία να δηλώνεται η φυσική καταλληλότητα των ιδίων.
8. Υπεύθυνη δήλωση ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει υπογράψει σύμβαση για καθαριότητα
σε άλλο σχολείο.
Ότι άλλο δικαιολογητικό ήθελε κριθεί κατά περίπτωση αναγκαίο.
H πρόσληψη θα γίνει με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
Η παρούσα προκήρυξη θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, στον πίνακα ανακοινώσεων του
Δήμου και στους πίνακες ανακοινώσεων της Σχολικής μονάδας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Καστροσυκιά Πρέβεζας: Συνελήφθη 69χρονη για διευκόλυνση παράνομης εισόδου δύο αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας


Συνελήφθη, χθες (31-10-2018) το μεσημέρι στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (στο ύψος της Καστροσυκιάς), από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 69χρονη ημεδαπή, για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας δύο αλλοδαπών, μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε η 69χρονη, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 26 και 18 ετών, οι οποίοι στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Η ΠΣΕ καταδικάζει την επιχείρηση της Αλβανικής αστυνομίας, που οδήγησε στον θάνατο του Κων/νου Κατσίφα και ζητά την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης


Δελτίο Τύπου
Θλίψη και αγανάκτηση είναι τα αισθήματα που χαρακτηρίζουν την Ηπειρώτικη αποδημία και το σύνολο του Ελληνικού λαού, μετά το θλιβερό τέλος της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων της Αλβανικής αστυνομίας στην οποία έμεινε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι όλα αυτά συνέβησαν, ενώ συνεχιζόταν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ και στην Τελετή Μνήμης στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου και υπήρχε επίσημη εκπροσώπηση Ελληνικής και Αλβανικής Κυβέρνησης. Προφανώς δεν είναι μόνο ζήτημα παραβίασης του βασικού δικαιώματος του ανθρώπου, αυτό της ζωής. Είναι το όλο ψυχολογικό κλίμα βίας που συντελείται εις βάρος της ΕΕΜ.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταδικάζει την επιχείρηση θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα και ζητά την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, τις διεθνείς συμβάσεις και τις διακρατικές συμφωνίες.
Παράλληλα η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών να εγγυηθεί και διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής Μοιονότητας της Αλβανίας, με βάσει τις αρχές και τους κανόνες των Διεθνών Συμβάσεων και όσα ορίζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και κεκτημένο, που υποχρεούται να σέβεται το κράτος της Αλβανίας για τις μειονότητες.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Γιάννενα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πέριξ του Εθνικού σταδίου Ιωαννίνων, την Πέµπτη 1 Νοεμβρίου


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθµίσεις, πέριξ του Εθνικού σταδίου Ιωαννίνων «Οι Ζωσιµάδες», ενόψει της τέλεσης ποδοσφαιρικού αγώνα µεταξύ των οµάδων Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ, την Πέµπτη 1 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:30.

Παρακάλαμος: Η Β΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο PLEGMA cafe bar, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου


Η Β΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο PLEGMA cafe bar στον Παρακάλαμος, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου. 

ΑΑΔΕ: Επιτάχυνση επιστροφής φόρου έως 10.000 ευρώ


Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής υπέγραψε εγκύκλιο με την οποία επιχειρείται επιτάχυνση επιστροφής φόρου.
Η διαδικασία αφορά επιστροφή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων ή φόρου προστιθέμενης αξίας φυσικών προσώπων ή νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, αξίας μέχρι του συνολικού ποσού των 10.000 ευρώ, σε εκκρεμείς υποθέσεις ελέγχου, ανά δικαιούχο και ανά φορολογία.
Η έναρξη ισχύος της συγκεκριμένης διάταξης είναι η 11η Οκτωβρίου 2018, ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σημειώνεται ότι, με βάση όσα προβλέπει η συγκεκριμένη διάταξη, εκκρεμείς θεωρούνται οι υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός του φόρου. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στη φορολογική διοίκηση να προχωρήσει σε δειγματοληπτικό έλεγχο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκδοση και θεώρηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της  Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι η  έκδοση και η θεώρηση Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ θα πραγματοποιείται από την από 05 Νοεμβρίου 2018 έως 31 Δεκεμβρίου 2018  {Γραφείο 131, στo ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην Νομαρχίας) τηλέφωνο για πληροφορίες 2651087131
Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: για προσκόμιση δικαιολογητικών: 8:00 με 13:00 για παραλαβή των δελτίων: την επόμενη της κατάθεσης των δικαιολογητικών
Οι δικαιούχοι μπορούν επίσης να απευθύνονται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της περιοχής τους.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ενδομητρίωση: Πως επηρεάζει τη γονιμότητα


Η ενδομητρίωση είναι μία συχνή πάθηση, καθώς προσβάλλει το 5-10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, οι τέσσερις στις δέκα από τις οποίες θα εκδηλώσουν εξαιτίας της υπογονιμότητα.
Η εμφάνιση της ενδομητρίωσης συμπίπτει με την αναπαραγωγική ηλικία. Δεν υπάρχουν κρούσματά της πριν από την εφηβεία και είναι σπάνια μετά την εμμηνόπαυση. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι επηρεάζεται από τις ορμόνες του γυναικείου φύλου, ιδιαίτερα τα οιστρογόνα.
Υπολογίζεται ότι τα δύο τρίτα των κρουσμάτων εκδηλώνονται σε γυναίκες ηλικίας 20-35 ετών και το 10% σε γυναίκες ηλικίας κάτω των 20 ετών.
«Η ενδομητρίωση είναι μία συχνά επώδυνη ασθένεια, κατά την οποία αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα ιστός ο οποίος δομικά και λειτουργικά είναι παρόμοιος με τον βλεννογόνο που επιστρώνει το εσωτερικό τοίχωμά της, δηλαδή με το ενδομήτριο», λέει ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ. «Ο ιστός αυτός συνήθως αναπτύσσεται σε όργανα και ιστούς της πυέλου, κυρίως στο εξωτερικό τμήμα της μήτρας, στις ωοθήκες, στις σάλπιγγες και στο περιτόναιο. Μπορεί όμως να αναπτυχθεί και σε άλλα όργανα, όπως η ουροδόχος κύστη, το παχύ έντερο και η περιοχή μεταξύ του ορθού και του κόλπου. Η ανάπτυξή του μπορεί να τραυματίσει τα όργανα, οδηγώντας στην ανάπτυξη ουλώδους ιστού (συμφύσεις), που συχνά έχουν συνέπειες στη γονιμότητα».
Στα σημεία όπου αναπτύσσεται ο ενδομητρικός ιστός μπορεί επίσης να δημιουργηθούν μάζες ή κύστεις, που λέγονται ενδομητριώματα. Ειδικά στις ωοθήκες μπορεί να δημιουργηθεί κύστη γεμάτη αίμα που ονομάζεται σοκολατοειδής κύστη. Οι σοκολατοειδείς κύστεις είναι τα πιο συχνά ενδομητριώματα (εμφανίζονται σε περίπου τέσσερις στις δέκα γυναίκες με ενδομητρίωση) και μπορεί να μειώσουν τη γονιμότητα.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός διότι ως οδηγός λεωφορείου, μετέφερε 10 μη νόμιμους αλλοδαπούς


Συνελήφθη, χθες (30-10-2018) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος ως οδηγός λεωφορείου, μετέφερε δέκα μη νόμιμους αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στάθμευσαν για έλεγχο λεωφορείο και όπως διαπιστώθηκε, ο οδηγός μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, δέκα αλλοδαπούς (οκτώ άνδρες, ηλικίας από 25 έως 32 ετών και δύο γυναίκες, 23 και 55 ετών), οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος των περισσοτέρων αλλοδαπών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen , ενός σε βάρος του ενός εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Το παραπάνω λεωφορείο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ μετά την τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του Κύπρου και Αιγύπτου



«ΦΕΡΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ»: ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙ» ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
 
Οι Υπουργοί Διασποράς Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙ» που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, συμφώνησαν, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία των χωρών τους, να ενθαρρύνουν τους απανταχού Ομογενείς τους - Οργανώσεις και φυσικά πρόσωπα - στην περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τις Πατρίδες τους. 

Στην παρέμβαση του, κατά τη διάρκεια Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα «Διασπορά - Τουρισμός», ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ τόνισε:
«Οι Ομογενείς μας αναμφισβήτητα είναι μία ατμομηχανή που μπορεί να βοηθήσει σε πολλά επίπεδα τη Μητέρα - Πατρίδα. Ένα από αυτά είναι ο Τουρισμός.
Έχω κάνει πολλές συζητήσεις με τη συνάδελφο μου Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και συμφωνήσαμε να βάλουμε εμπρός ένα Πρόγραμμα με τίτλο «Στις διακοπές σου στην Ελλάδα φέρε μαζί ένα φίλο».
Το σκεπτικό ξεκινά από το γεγονός ότι συνήθως οι Ομογενείς μας έρχονται παρέα με τους φίλους ή γείτονές τους, Ελληνικής καταγωγής. 

Σπύρος Ριζόπουλος: Ερωτήματα και επισημάνσεις με αφορμή το θάνατο του ομογενή Ηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα


Ο θάνατος του ομογενή Ηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα που προκλήθηκε από πυροβολισμούς της αλβανικής αστυνομίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι. Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση και με κάθε διπλωματικό μέσο με στόχο την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Είναι πρωτίστως ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κράτους δικαίου αλλά και προστασίας των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας να γνωρίζουμε κάτω υπό ποιες συνθήκες αφαιρέθηκε η ζωή ενός ομογενή την ημέρα της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου.
Οι σχέσεις δυο κρατών και μάλιστα γειτονικών δεν μπορούν παρά να βασίζονται στην αμοιβαία ειλικρίνεια, το σεβασμό και την πίστη στην αλήθεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων με επίκεντρο τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας που δυσχεραίνουν παρά βελτιώνουν τις διμερείς μας σχέσεις. Το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, η καταστροφή εκκλησιών και ο βανδαλισμός εθνικών συμβόλων συνθέτουν ένα ιστορικό εχθρικών πράξεων, με αποκορύφωμα τον θάνατο του ομογενή, με άμεσους αποδέκτες τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Πράξεις που αν δεν αντιμετωπιστούν δεν μπορούμε να συζητούμε ούτε για πλήρη εξομάλυνση των διμερών μας σχέσεων ούτε για απρόσκοπτη ευρωπαϊκή πορεία της γείτονας χώρας.
Η Αλβανία θα μπορούσε να πάρει μαθήματα ενσωμάτωσης ξένων πληθυσμών από τον τρόπο που το πέτυχε η Ελλάδα με εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς να ζουν με ευημερία και ομόνοια στην χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Θα πρέπει, δε, να είναι διπλά πιο προσεκτική με τις εθνικές μειονότητες, όπως η Ελληνική, που χαίρουν ειδικού καθεστώτος από το Διεθνές Δίκαιο.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα  με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από  το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Ηγουμενίτσας.