Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Στο 70% η πτώση της κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Με βαρέλι χωρίς πάτο παρομοίασε την ελληνική αγορά καυσίμων ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων Χρήστος Κομνηνός, αναφερόμενος, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, στη δραματική πτώση της κατανάλωσης που έφθασε για το πετρέλαιο θέρμανσης και το 70%.
Από την πλευρά του διευθύνων σύμβουλος Γ. Κωστόπουλος είπε ότι η εταιρία, όπως και το ΤΑΙΠΕΔ, αναμένει τη δεσμευτική προσφορά της SOCAR για την πώληση του ΔΕΣΦΑ, ενώ στον τομέα των ερευνών για υδρογονάνθρακες επισήμανε ότι η δραστηριότητα του ομίλου θα επικεντρωθεί στον ελληνικό χώρο, δηλαδή στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας για τις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί προσφορές και στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης όπου ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι σεισμικές έρευνες και αξιολογούνται τα δεδομένα που προέκυψαν.

UEFA: Εκτός Ευρώπης Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα

Με επίσημη ανακοίνωσή της η UEFA ενημερώνει για τον αποκλεισμό του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναθηναϊκού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Στο σχετικό δημοσίευμα σημειώνεται πως η Ξάνθη είναι αυτή που κερδίζει το 5ο ελληνικό εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά κύπελλα, κάτι που ήταν πάντως γνωστό από τη στιγμή που η ακριτική ομάδα ήταν αυτή που έλαβε μέρος στην κλήρωση του 2ου προκριματικού του Europa League την περασμένη Δευτέρα.
Όπως σημειώνεται αυτές οι αποφάσεις είναι οριστικές, ωστόσο οι ομάδες μπορούν να ασκήσουν εφέσεις στο CAS.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου 2013

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   26-6-2013  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  11/26-6-2013]

1. Έγκριση  διενέργειας προμήθειας  υγρών καυσίμων και ελαιολιπαντικών για το έτος 2013 και τρόπος εκτέλεσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  151
2. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έργων ετ. 2013.ΑΠΟΦΑΣΗ  152
3. Συγκρότηση και ορισμός μελών Συμβουλίου ένταξης μεταναστών [για τη Β΄ διετία  Δημοτικής περιόδου]. ΑΠΟΦΑΣΗ  153
4. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Ενοικιαζόμενα δωμάτια 3 κλειδιών Τ.Δ. Ιερομνήμης. ΑΠΟΦΑΣΗ  154
5. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Αγίας Μαρίνας». ΑΠΟΦΑΣΗ  155
6. Έγκριση παράτασης του έργου: «Κέντρο Κοινωνικής μέριμνας Δ.Δ. Νεγράδων». ΑΠΟΦΑΣΗ  156
7. Χαρακτηρισμός ή μη ως μνημείων, 16 λιθόκτιστων γεφυριών επί της Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων, ιδιοκτησίας Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  157
8. Έγκριση διάλυσης σύμβασης του έργου: «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Ρεπετίστας.»  ΑΠΟΦΑΣΗ  158
9. Έγκριση έκθεσης 1ου τριμ. 2013 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2013. ΑΠΟΦΑΣΗ  159
10. Έγκριση δαπάνης νέας παροχής ΔΕΗ, για τη σύνδεση με δίκτυο χαμηλής τάσης στην Τ.Κ. Βροντισμένης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  160
11. Επί αιτήσεως Ινστιτούτου Κοινωνικών & Πολιτιστικών ερευνών, για παραχώρηση χώρου για εγκατάσταση Camping [για 1 εβδομάδα]  στη θέση «Αγιούς».  ΑΠΟΦΑΣΗ  161
12Α. Επί αιτήσεως Κυνηγετικού Συλλόγου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  162
12Β. Επί αιτήσεως Κυνηγετικού Συλλόγου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  163
13. Επί αιτήσεως  Vodafone, για την παράταση και μείωση μισθώσεων.  ΑΝΑΒΟΛΗ
14. Eπί αιτήσεως ΟΤΕ, για την μείωση μισθώσεων. ΑΝΑΒΟΛΗ
15. Συμπλήρωση και τροποποίηση της απόφασης Ρύθμιση  τρόπου χρήσης και διάθεσης Δημοτικών βοσκοτόπων έτους 2013.  ΑΠΟΦΑΣΗ  164
16Α. Έγκριση διάλυσης της Σύμβασης του έργου: «Αποχετευτικό ομβρίων υδάτων και αντικατάσταση υδρομάστευσης στον οικισμό Ψηλοκάστρου Κοιν/τας Λάβδανης» - Ανάκληση απόφασης Δ.Σ. 136/2013. ΑΠΟΦΑΣΗ  165
16Β. Έγκριση υποκατάστασης αναδόχου του έργου: «Αποπεράτωση πλατείας Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Δ.Ε. Λάβδανης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  166
ΕΚΤΑΚΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ
1. Αποδοχή επιχ/σης από το ΥΠΕΣΔΔΑ, για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων – κατανομή επιχ/σης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  167
2. Έγκριση απόφασης αριθ. 24/2013 Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου για την απευθείας ανάθεση εκμίσθωσης των Δημοτικών Σφαγείων Παρακαλάμου. ΑΠΟΦΑΣΗ  168
3. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Επέκταση Κοινοτικού κτιρίου στο Κ.Δ. Σταυροσκιαδίου [Β΄φάση].  ΑΠΟΦΑΣΗ  169
4. Επί αιτήσεως Στεργίου Ελευθερίου από την Τ.Κ. Κουκλιών για την χορήγηση άδειας υδροδότησης οικοπέδου του.  ΑΠΟΦΑΣΗ  170
5. Κατανομή υπόλοιπου ΣΑΤΑ  έτους 2012  [Α΄& Β΄δόση]  ΑΠΟΦΑΣΗ  171
6. Περί εγκρίσεως της μελέτης: Ασφαλτοστρώσεις Κοινοτικών δρόμων του Δήμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  172


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ  ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ- Ε.Κ.Μ. κ. Χρήστος Μαντάς για τους παραγωγούς και εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι πάνω από 4 μήνες από τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό!

Οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από τέσσερις μήνες!
Η έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζει, οδηγεί με τη σειρά της σε οικονομικό αδιέξοδο κυρίως τους πτηνοτρόφους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Το θέμα φέρνει στο προσκήνιο ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ- Ε.Κ.Μ. κ. Χρήστος Μαντάς, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Ο βουλευτής αναφέρεται εκτενώς στις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού, σημειώνοντας ότι είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος στην Ελλάδα με 550 παραγωγούς – πτηνοτρόφους και χίλιους εργαζόμενος, συνεισφέρει δε ποσοστό 20% στο ΑΕΠ του Νομού Ιωαννίνων.
Προσθέτει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη διατυπώσει την κριτική του για τη συγκρότηση και λειτουργία των συνεταιρισμών.
Στο «δια ταύτα» και με δεδομένο ότι ο ρόλος του Πτηνοτροφικού είναι κρίσιμος στην τοπική οικονομία, ο κ. Μαντάς ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών απάντηση για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

ΕΛΓΑ: Παράταση ως 31 Αυγούστου για την καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς των αγροτών

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 από τους αγρότες έως τις 31 Αυγούστου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ έλαβε την παραπάνω απόφαση εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν έγκαιρα στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί που είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς του 2012 την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2012 προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Πρέβεζα: Εξιχνίαση κλοπής σε βάρος 47χρονης ημεδαπής

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής, δύο ημεδαποί 38 και 17 ετών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού και του 17χρονου γιού του, οι οποίοι προχθές (26-06-2013) στην πόλη της Πρέβεζας διέπραξαν κλοπή σε βάρος 47χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι σε κεντρική οδό της πόλης της Πρέβεζας, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, προσέγγισαν 47χρονη ημεδαπή και της απέσπασαν από τα χέρια το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, το οποίο εκείνη τη στιγμή καταμετρούσε.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπών διακινητών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε μη νόμιμη μετανάστρια

Συνελήφθησαν χθες (27-06-2013) το μεσημέρι, κοντά στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 50 ετών, διότι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε μία 19χρονη ομοεθνή τους.
Ειδικότερα, οι δύο διακινητές εντοπίστηκαν να έχουν επιβιβάσει στο αυτοκίνητο τους την παράνομη αλλοδαπή με σκοπό να τη μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος της 19χρονης εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ενώ κατείχε διαβατήριο το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου.
Το αυτοκίνητο καθώς και το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκαν.
Προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

ΕΛΣΤΑΤ: 1.245 αυτοκτονίες μέσα σε τρία χρόνια

Με βάση τα δελτία των ληξιαρχείων της χώρας και τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, η Ελληνική Στατιστική Αρχή συλλέγει κυρίως τα στατιστικά στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοχειρίας στη χώρα μας, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Το έγγραφο που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και μετά από ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά για τα κριτήρια και τις παραμέτρους βάσει των οποίων πραγματοποιείται η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τον αριθμό των αυτοκτονιών.
Στο έγγραφό του ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι οι αυτοχειρίες το 2009 ανήλθαν σε 391, το 2010 σε 377 και το 2011 σε 477, συνολικά δηλαδή 1.245 αυτοκτονίες την τριετία.
Όπως όμως εξηγεί ο κ. Γεωργίου, η ΕΛΣΤΑΤ δεν συλλέγει στοιχεία για τις απόπειρες αυτοκτονίας ενώ τα στοιχεία για το 2012 δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.

Δημόσιο: Αρχή με απολύσεις 6.000 συμβασιούχων

1.000 απολύσεις υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ το 2013
Απολύσεις με αναδιάρθρωση εν λειτουργία στα Αμυντικά Συστήματα

Με περίπου 1.300 απολύσεις να λείπουν από τον στόχο ως τα τέλη του 2013 μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ όλα δείχνουν ότι οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι οι συμβασιούχοι.
Ένας αριθμός 6.000 ατόμων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο δημόσιο με διάφορες συμβάσεις θα βρεθούν εκτός μέχρι τα τέλη του 2014.
Στις άμεσες απολύσεις το επιτελείο υπολογίζει μερικές εκατοντάδες υπαλλήλων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο δημόσιο μετά από δικαστική απόφαση που επέβαλε με προσωρινή διαταγή την επιστροφή τους στην εργασία παρά το γεγονός ότι είχαν βρεθεί εκτός λόγω διαθεσιμότητας κλπ.
Το σχέδιο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, είναι να ισχύει η προσωρινή διαταγή το πολύ για 3 ως 4 μήνες.
«Δεν μπορεί να πηγαίνουν επί μακρός οι προσωρινές διαταγές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.
Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητούνται εντός αυτού του χρόνου και η υπόθεση θα τελεσιδικεί, συνήθως με την απομάκρυνση του υπαλλήλου, ενώ θα προβλέπεται ότι ακόμη και σε περίπτωση αναβολής της δίκης η νέα δικάσιμος θα ορίζεται εντός ενός μηνός και σε περίπτωση νέας αναβολής τότε θα παύει η ισχύς της προσωρινής διαταγής.
Με τον τρόπο αυτό όμως αναμένεται να καλυφθεί μέρος μόνο των απολύσεων.
Στα άμεσα σχέδια μετά τους εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους στους ΟΤΑ μπαίνουν τώρα και οι υπάλληλοι των ΕΛ.ΤΑ.
Στα Ελληνικά Ταχυδρομεία αυτή τη στιγμή υπηρετούν 7.500 άτομα και 800 διανομείς με σύμβαση έργου.
Το σχέδιο προβλέπει σε βάθος χρόνου ακόμη και 1.000 απολύσεις υπαλλήλων.
Ένα ακόμη πεδίο απολύσεων είναι η Αμυντική Βιομηχανία της χώρας.
Μετά το  τραύμα της ΕΡΤ το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε «ξαφνικό θάνατο» της ΕΑΒ, της ΕΛΒΟ και των Αμυντικών Συστημάτων, φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση της συγχώνευσης και της εξυγίανσης εν λειτουργία.
Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι και ειδικά σε ό,τι αφορά στα Αμυντικά Συστήματα.

Υπουργείο Παιδείας: Αναλυτικές οδηγίες για να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό δελτίο

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι από την Παρασκευή 28-6-2013 έως και την Παρασκευή 12-7-2013, οι υποψήφιοι Γενικών Ενιαίων Λυκείων και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr  και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.).
 Τις πρώτες ημέρες, δηλαδή ως και την Δευτέρα 1-7-2013, οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ., αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να κάνουν Προσωρινή Αποθήκευση, ώστε, αφού εξοικειωθούν με την εφαρμογή, από την Τρίτη 2-7-2013 να μπορούν και να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ.

Εντάξεις στο ΕΣΠΑ τριών οδικών έργων Δήμων της Π.Ε. Άρτας

Τρία οδικά έργα που αφορούν Δήμους της Π.Ε. Άρτας, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με σημερινές αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Τα δύο εξ αυτών, θα κατασκευαστούν στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη. Το πρώτο αφορά τη βελτίωση του δρόμου Σκουληκαριά – Βελετζικό, μήκους περίπου 6,76 χλμ, με προϋπολογισμό 4.850.000 ευρώ.
Προβλέπονται χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά και σήμανση - ασφάλιση. Το δεύτερο αφορά την ολοκλήρωση του δρόμου Μηλιανά – Μεσόπυργος, μήκους 6,74 χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό 4.400.000 ευρώ. Θα εκτελεστούν χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά και σήμανση - ασφάλιση.
Το τρίτο έργο θα κατασκευαστεί στο Δήμο Αρταίων και αφορά συγκεκριμένα τη βελτίωση της δημοτικής οδού από Επαρχιακή οδό Άρτας – Ροδαυγής (Σκαμνιά) έως γέφυρα π. Αράχθου (ΔΕΗ) Δυτικά Βλαχέρνας, προϋπολογισμού 1.910.000 ευρώ. Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά τη βελτίωση της οδού, μήκους 3.389,48 μ. που παρακάμπτει τους οικισμούς Γραμμενίτσας και Βλαχέρνας, προκειμένου να χρησιμοποιείται κύρια από τα απορριμματοφόρα που θα κινούνται προς το ΧΥΤΑ.
Και τα τρία έργα, έχουν προθεσμία υλοποίησης 27 μήνες, ήτοι μέχρι 31-12-2015.

O Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδας, διοργανώνει Ηπειρώτικο παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013, ώρα 21:00 στο γήπεδο μπάσκετ Αρτέμιδας, τέρμα Αγίου Νικολάου


O Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδας, διοργανώνει Ηπειρώτικο παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013, ώρα 21:00 στο γήπεδο μπάσκετ Αρτέμιδας, τέρμα Αγίου Νικολάου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη ημεδαπού για οπλοκατοχή

Συνελήφθη, προχθές (26-06-2013) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 22χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια σιδερογροθιά 10 εκατοστών περίπου.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Δήλωση Περιφερειάρχη για τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Έκκληση προς τη Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» να βρει τρόπο ώστε να εξοφλήσει τους εισκομιστές γάλακτος απηύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
«Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να λέει ότι αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Όταν κάποιος ήταν υποψήφιος να αγοράσει τη “Δωδώνη” έπρεπε να ξέρει από την αρχή, ότι αυτό είναι το τίμημα, αυτά είναι τα δάνεια, αυτά είναι τα κεφάλαια κινήσεως», τόνισε ο Περιφερειάρχης, λέγοντας, ότι είναι δίπλα στους κτηνοτρόφους και συνεχίζοντας, μεταξύ άλλων, είπε: «Δεν έχω τίποτε με τους νέους ιδιοκτήτες, θέλω να είμαστε συνεργάτες αλλά οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους. Όταν οι εισκομιστές γάλακτος σε μια βιομηχανία δεν είναι καλά, δεν είναι πληρωμένοι, έχει πρόβλημα και η ίδια γαλακτοβιομηχανία. Παρακαλώ και κάνω έκκληση: Αύριο θα είναι πολύ αργά για την κτηνοτροφία και την κοινωνική συνοχή στην Ήπειρο».

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, προχθές (26-06-2013) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 21χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Πρωτοδικείου Άρτας, για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, πράξεις που έγιναν το Μάιο του 2013 στις πόλεις της Λάρισας, των  Ιωαννίνων και της Άρτας.