Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Παρέμβαση Περιφερειάρχη προς τον Υπουργό Παιδείας για τις αλλαγές σε σχολές και τμήματα του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου

Παρέμβαση για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και ειδικότερα για τα τμήματα που σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με έγγραφά του προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
 Με το πρώτο, που εστάλη τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης έθεσε εκ νέου το ζήτημα της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής και Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε συνδυασμό με την απόδοση του οφειλόμενου χρέους της Ελληνικής Πολιτείας προς τους Ηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες Ν. Στουρνάρη – Γ. Αβέρωφ, οι οποίοι με τις περιουσίες τους δημιούργησαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέβαλαν – ειδικά ο δεύτερος με τις υποτροφίες που καθιέρωσε – στην ανάπτυξη και προαγωγή των καλλιτεχνικών σπουδών.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη 33χρονου ημεδαπού για κλοπή

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή από οικία Συνελήφθη χθες (05-03-2013) το βράδυ στους Σελλάδες Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα 04/05-03-2013 αφαίρεσε από σπίτι, ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού, στους Σελλάδες Άρτας, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και χρηματικό ποσό.
Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00, στο Κεφαλόβρυσο

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Παρασκευή       Μαρτίου  2013   και ώρα  18.00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημαρχείου  της  Δ.Ε.  Άνω Πωγωνίου.

 ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.Αποδοχή της έγκρισης δημοπράτησης [4795/28-2-2013 – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων]  του έργου: «Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 Δελβινακίου» - Έναρξη διαδικασιών δημοπράτησης.
2.Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για το έργο: «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Άνω Καλαμά – Τ.Δ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη – Υποβολή του έργου στο ΕΣΠΑ.
3.Έναρξη διαδικασιών μετεγγραφής – νομιμοποίησης κτιρίου στην Πωγωνιανή [Κτίσης προ του 1900] ιδιοκτησίας Δήμου Πωγωνίου.
4.Eγκριση εκτέλεσης προμηθειών.
5.Ανάθεση προμηθειών.
6.Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού οικ. ετ. 2013.
7.Ψήφιση πιστώσεων για Πολιτιστικές εκδηλώσεις έτους 2013.
8.Έγκριση εκδηλώσεων  Αποκρεών  έτους 2013.
9.Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.
10.Έγκριση απολογισμών οικ. ετ. 2012 Α/θμιας & Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνίου.
11.Έγκριση λύσης σύμβασης ενοικίασης καταστήματος στην Τ.Κ. Βασιλικού.
12.Έγκριση ξύλευσης για ατομικές ανάγκες των κατοίκων στις Τ.Κ. Άνω Ραβενίων  & Γεροπλατάνου.
13.Έγκριση μελέτης του έργου: «Συντήρηση Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Δολού»
14.Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Αποχετευτικό ομβρίων  Τ.Δ. Δήμου Άνω Καλαμά.
15.Διάλυση σύμβασης σύνταξης μελέτης με τίτλο: «Αποκατάσταση οδοστρωσίας οδών πρόσβασης σε κτηνοτροφικές μονάδες»
16.Χορήγηση αδειών άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, για τη λειτουργία καντινών.
17.Eπι αιτήσεων δημοτών.
18.Έγκριση ανατροπών ανάληψης υποχρεώσεων έτους 2012.
19.Αίτημα Κοινωφελούς Επιχ/σης του Δήμου Πωγωνίου, για την παραχώρηση Επιτροπών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Κατάσχεση ποσότητας κάνναβης

Χθες (05-03-2013) το μεσημέρι, στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων  δύο (2) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (1.950) γραμμαρίων, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα σε δασώδη – θαμνώδη περιοχή.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη 61χρονου για παράνομη κατοχή όπλων

Συνελήφθη προχθές (04-2-2013) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 61χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και δράσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, για την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής, βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα και κατασχέθηκαν:
  • Δύο πιστόλια μάρκας BERSA , διαμετρήματος 0,22 mm ,
  • Ένα πιστόλι μάρκας CZ , διαμετρήματος 9 mm , για τα οποία δεν είχε προβεί στην ανανέωση της άδειας κατοχής τους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 36χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας

Συνελήφθη, προχθές (04-03-2013) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή μοτοσικλέτας.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα ο 36χρονος πήγε σε κατάστημα εμπορίας μοτοσικλετών στα Ιωάννινα και προσποιούμενος τον πελάτη, αφαίρεσε μία μοτοσικλέτα.
Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη κοντά στον κόμβο του αεροδρομίου Ιωαννίνων να κινείται με την ανωτέρω μοτοσικλέτα.
Στη θέα των αστυνομικών, ο 36χρονος οδηγός προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Λίγα λεπτά αργότερα εγκατέλειψε τη μοτοσικλέτα σε πυλωτή πολυκατοικίας και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, αλλά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.
Η κλεμμένη μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Εμπρόθεσμη δήλωση ΦΠΑ με καταβολή 10 ευρώ ή κατασχέσεις

Διάταξη με την οποία οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν κίνητρα, αλλά και ποινές προκειμένου να υποβάλλουν εμπρόθεσμα περιοδική δήλωση ΦΠΑ ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καλούνται να υποβάλλουν περιοδική δήλωση ΦΠΑ στις 20 κάθε τρίτου μήνα, καταβάλλοντας τουλάχιστον 10 ευρώ.
Εν συνεχεία θα έχουν περιθώριο 10 ημερών να αποδώσουν το σύνολο του ΦΠΑ που οφείλουν χωρίς δόσεις.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", αν δεν εξοφλήσουν τον φόρο εγκαίρως και η οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη θα επιβάλλονται κατασχέσεις με προτεραιότητα στις καταθέσεις και γενικότερα απαιτήσεις στα χέρια τρίτων.
Αν δεν υποβάλουν καν δήλωση, με προσωρινό έλεγχο εξπρές σε τρεις ημέρες θα βεβαιώνεται ο φόρος και οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις και εάν δεν εξοφλείται εφάπαξ, χωρίς τη δυνατότητα συμβιβασμού ή δόσεων, θα επιβάλλονται και πάλι κατασχέσεις.

Εκτός Δημοσίου οδηγούνται 7.000 επίορκοι

Την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο καλείται να δείξει άμεσα η κυβέρνηση σε 7.000 επίορκους υπαλλήλους σύμφωνα με τις επιταγές των Βρυξελλών, που σε διαφορετική περίπτωση επισείουν την απειλή οριζόντιων απολύσεων και το πάγωμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, ύψους 2,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», στοιχεία και συγκεκριμένους αριθμούς που να πείθουν για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας - κινητικότητας και την έξοδο υπαλλήλων από το Δημόσιο ζητούν πλέον επιτακτικά οι Βρυξέλλες, ως πρώτο βήμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.
Φωτιά έχουν πάρει οι επιτελείς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αναζητούν με τη σειρά τους εναγωνίως τις δεξαμενές για οριστική απομάκρυνση των 7.000 υπαλλήλων, αλλά και των φορέων από τους οποίους θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητα για 25.000 υπαλλήλους.

Ένας στους δυο καθηγητές ήταν κοπανατζής

Ένας στους δύο καθηγητές που ελέγθηκαν από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης εργαζόταν με μειωμένο ωράριο, δουλεύοντας 16 αντί για 21 ώρες όπως προβλέπεται, ενώ τις υπόλοιπες ώρες τις κάλυπτε με δήθεν γραμματειακή υποστήριξη και αποφεύγοντας να μετακινηθεί σε άλλα σχολεία ώστε να καλύψει κενά.
Σύμφωνα με τους επιθεωρητές τη σχολική χρονιά 2008 - 2009, 167 εκπαιδευτικοί σε σύνολο 304, δηλαδή το 55% έκανε μειωμένο ωράριο, ενώ την επόμενη χρονιά το αντίστοιχο ποσοστό άγγιξε το 65%.
Παράλληλα σε 8 από τα 11 σχολεία που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν τμήματα με πολύ μικρότερο αριθμό μαθητών από 30, όπως ορίζουν οι εγκύκλιοι, δημιουργώντας πρόσθετες ανάγκες για διδακτικό προσωπικό και υποχρεώνοντας το κράτος σε νέες προσλήψεις.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, τόνισε ότι «είχαμε δημιουργήσει δηλαδή κοπανατζήδες και δεν γινόταν σωστή απόδοση αφού κάποιοι δεν πατούσαν καν στο μάθημά τους. Κατόπιν αυτού παραπέφθηκαν στα πειθαρχικά οι τότε υπεύθυνοι των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης».
Ο σχετικός φάκελος έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα για τη διερεύνηση και πιθανών ποινικών ευθυνών, που αν αποδειχτούν μπορούν να επισύρουν έως και την ποινή της απόλυσης.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Οι «χρήσιμες» για φέτος αποδείξεις

Οι βασικές κατηγορίες αποδείξεων που "χρειάζονται" από φέτος, για την Εφορία.
1. Διατροφή - ποτά
Όλα τα τρόφιμα, Μη αλκοολούχα ποτά, Kαφές, Τσάι, Kακάο, Αναψυκτικά, Μεταλλικό νερό
Χυμοί, Αλκοολούχα ποτά, καπνός, κρασιά, μπίρες, Ούζο, Ουίσκι, Βότκα, Τσιγάρα, Πούρα
2. Ένδυση - Υπόδηση
Υφάσματα, Ρούχα, Αξεσουάρ ένδυσης, Παπούτσια, Επιδιορθώσεις υποδημάτων, Μεταποίηση ρούχων,
Καθαρισμός ενδυμάτων
3. Είδη νοικοκυριού
Έπιπλα, Φωτιστικά, Διακοσμητικά, Χαλιά – μοκέτες, Υφάσματα κουρτίνας, Ριχτάρια, Στρώμα
Μαξιλάρια, Σεντόνια, Κουβέρτες, Ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, φούρνοι, κλιματιστικά και θερμάστρες), Μικρές οικιακές συσκευές Επισκευή ηλεκτρικών συσκευών, Πιάτα – μαχαιροπήρουνα
Υαλικά Σκεύη κουζίνας Εργαλεία Είδη κηπουρικής Εξαρτήματα (π.χ. λαμπτήρες, μπαταρίες)
Είδη καθαρισμού, Οικιακές υπηρεσίες (οικιακή βοηθός, φύλαξη παιδιών στο σπίτι) Φύλαξη και καθαρισμός χαλιών
4. Επισκευή και συντήρηση κατοικίας
Υλικά οικοδομής (π.χ. χρώματα, στόκος), Εργασίες υδραυλικού, Εργασίες ηλεκτρολόγου, Κλειδαράς
Εργασίες ελαιοχρωματιστή