Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΟΓΑ: Βοήθημα 1.000 ευρώ σε 1.500 πολύτεκνες αγρότισσες

Στην παροχή βοηθήματος 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες αγρότισσες προχωρά ο ΟΓΑ. 
Η υποβολή των αιτήσεων από τις δικαιούχους του προγράμματος Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ από 23.11.2015 έως 4.12.2015.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες (ή ενταγμένες σε ρύθμιση καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης) ή αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους από την Κυριακή

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ο καιρός.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού από την Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους τοπικά θυελλώδεις νότιους ανέμους.
Αναλυτικά:
• Την Κυριακή (22-11-2015) βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν τη Δυτική Μακεδονία.
• Τη Δευτέρα (23-11-2015) τα παραπάνω φαινόμενα εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές θα επηρεάσουν την Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, σε όλη τη χώρα θα πνέουν άνεμοι 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
****
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  γνωστοποίησε πως  από την Κυριακή 22 μέχρι και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, προβλέπεται ότι στην Ήπειρο θα σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή  Δήμων και πολιτών.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Καταρράκτη

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 238/2013 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 173/2015 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1.  Περιγραφή ακινήτου:
          Δημοτικό ισόγειο κατάστημα  εντός οικισμού Τ.Κ. Καταρράκτη  συνολικού εμβαδού εκατόν επτά τετραγωνικών μέτρων και τριών εκατοστών τ.μ. (107,03 m2) το οποίο συνορεύει με κοινοτική έκταση, κοινοτικούς δρόμους και ιδιοκτησία Ελένης Τασούλα.
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
          Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
           Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 

To Σάββατο 21 Νοεμβρίου η παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης-αναδιάταξης των υπηρεσιών των διευθύνσεων Αστυνομίας

To Σάββατο 21 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών, στα Ιωάννινα, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης-αναδιάταξης των υπηρεσιών των διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας. 
Στην εκδήλωση θα παραστούν ο Γενικός Γραμματεας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Επιτελάρχης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός και ο Γενικός Αστυνομικός διευθυντής Ηπείρου Γεώργιος Καραΐτσης.

Στην παρουσίαση έχουν προσκληθεί οι φορείς της Ηπείρου.

Δήμος Πωγωνίου: Κλείσιμο δρόμου στο Κεφαλόβρυσο από 19 Νοεμβρίου έως και 19 Δεκεμβρίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι από 19 Νοεμβρίου έως και 19 Δεκεμβρίου 2015 θα παραμείνει κλειστό το εντός του Κεφαλοβρύσου τμήμα της Επαρχιακής Οδού, λόγω εργασιών κατασκευής τοίχου αντιστήριξης κατάντη της οδού πλησίον παρακείμενης οικίας της κα Μαρίας Μάνη του Ζήση.
Η εκτροπή των οχημάτων μέχρι 3,5 τόνων θα γίνει από παρακαμπτήριο οδό, όπως φαίνεται στην οριζοντιογραφία (επισυνάπτεται).


Επίσης θα γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας άνω των 3,5 τόνων για Κεφαλόβρυσο, από διακλάδωση Γεροπλατάνου προς Δελβινάκι, όπως φαίνεται στην οριζοντιογραφία (επισυνάπτεται).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση για διάθεση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση καταστροφών

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για διάθεση μηχανημάτων-οχημάτων υλικού και προσωπικού σε περιπτώσεις φυσικής καταστροφής (χιονοπτώσεις, πλημμύρες, παγετοί, δασικές πυρκαγιές κλπ) στις περιοχές ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων για τη χρονική περίοδο του έτους 2016.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ιωαννίνων προκειμένου να προβεί στην κατάρτιση πίνακα ενδιαφερομένων που είναι κάτοχοι μηχανημάτων-οχημάτων και διαθέτουν τον
κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να δύνανται να επεμβαίνουν στους χώρους εκδήλωσης φυσικών καταστροφών σε περιοχές ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων με διάθεση μηχανημάτων-οχημάτων, υλικού και προσωπικού και ειδικότερα στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό δίκτυο χωρικής αρμοδιότητας των Δήμων:
1. ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
2. ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
3. ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
4. ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
5. ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
6. ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
7. ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
8. ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

10η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 21/22 Νοεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Σ. Απείθαρχος 22-11-15/15:00), εντός η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Αστήρ Αμφιθέας 22-11-15/15:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Π.Α.Σ. Αλμυρός 22-11-15/15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 21 Νοεμβρίου  2015
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00)
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:15)
Κυριακή 22 Νοεμβρίου  2015
Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00) 
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00) 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)   

Ιερά Μονή Σωσίνου: Αγρυπνία για τα εισόδια της Παναγίας, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου

Αγρυπνία θα τελεστεί, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου, όπως κάθε χρόνο,  για την εορτή των Εισοδίων της Παναγίας.

Η αγρυπνία Θα αρχίσει στις 9 το βράδυ και θα τελειώσει περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα. 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής, διοργανώνει ηπειρώτικο αντάμωμα μελών και φίλων, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 12.00' το μεσημέρι, στο ''Αρχοντικό Gallery'', Καποδιστρίου 106, Νέα Ιωνία

Ανακοίνωση
Φίλες και φίλοι Ηπειρώτες, φίλοι της Ηπείρου.
Σας καλούμε το Κυριακάτικο μεσημέρι της 13 Δεκεμβρίου 2015, στο ''Αρχοντικό Gallery'', Καποδιστρίου 106, Νέα Ιωνία, να αφήσουμε στην άκρη τα όποια προβλήματα και τον όποιο προβληματισμό μας και συλλογικά να κάνουμε προσπάθεια να ξορκίσουμε τα άσχημα και να αφεθούμε στον γλυκό μεθυστικό ήχο της μουσικής της Ηπειρώτικης πατρώας γης, με γνήσια ηπειρώτικη παραδοσιακή κομπανία, που έχει αναλάβει την ευόδωση μας, παρέα με πρόσωπα γνώριμα και αγαπημένα.
Ελάτε λοιπόν με χαμόγελο και διάθεση και υποσχόμαστε να ευχαριστηθείτε και να γλεντήσετε, έτσι όπως εμείς οι Ηπειρώτες ξέρουμε.


Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου

Νέα δυνατότητα πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ από την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκοντας την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση και στήριξη των αγροτών, ανακοινώνει ότι, από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Τράπεζας μπορούν να εξοφλούν τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΓΑ έως και σε 6 μηνιαίες άτοκες δόσεις, επισκεπτόμενοι το Δίκτυο Καταστημάτων της.

Παράλληλα, οι κάτοχοι καρτών Συμβολαιακής Γεωργίας έχουν ήδη τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του ορίου τους, τόσο για την εξόφληση των οφειλών τους προς τον ΟΓΑ όσο και για την αγορά εργοσήμων για τους εργάτες γης που απασχολούν.

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις συμμετοχής στην προκήρυξη 4Κ/2015

Γνωστοποιείται ότι, στο πλαίσιο της Προκήρυξης 4Κ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων είκοσι έξι (226) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, υποβλήθηκαν συνολικά 11.248 αιτήσεις.
Ειδικότερα, υποβλήθηκαν:
3.168 αιτήσεις για την κάλυψη 125 θέσεων κατηγορίας Π.Ε.
8.080 αιτήσεις για την κάλυψη 101 θέσεων κατηγορίας Υ.Ε.

Δεδομένου ότι αρκετοί υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν περισσότερες από μία θέσεις της ίδιας κατηγορίας εκπαίδευσης, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται σε 31.378 και αναλύεται ανά κλάδο - ειδικότητα ως εξής: