Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Κινδυνεύει να "φύγει" η γέφυρα στα Ντριάμικα Παρακαλάμου


Φωτό: Γιάννης Χαλδούπης
Η γέφυρα που οδηγεί από τον κάμπο στα Ντριάμικα Παρακαλάμου στην διασταύρωση Δολιανών κινδυνεύει να "φύγει" μαζί με τους δεκάδες ξερούς, άρρωστους και σάπιους κορμούς πλατάνων που έχουν φρακάρει στις κολώνες της δημιουργώντας ένα φυσικό φράχτη.
Οι τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις  είχαν ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν δεκάδες «νεκρά» πλατάνια που βρίσκονταν πεσμένα κατά μήκος του ποταμού Γορμού.  
Αν λάβουμε υπόψη και τα έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ και της Περιφέρειας Ηπείρου για την νέα κακοκαιρία που θα πλήξει την περιοχή ο κίνδυνος να πλημμυρίσει ο κάμπος στα Ντριάμικα Παρακαλάμου και να καταστραφούν οι καλλιέργειες καλαμποκιού είναι ορατές.
Η γέφυρα βρίσκεται σε οριακό σημείο καθώς και στο παρελθόν στο ίδιο μέρος είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες «νεκρά» πλατάνια, με αποτέλεσμα να έχει πάρει κλήση.
 Ας μεριμνήσουν οι αρμόδιοι, μπας και προλάβουμε τα χειρότερα!
 

Γιάννενα: Εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση με θέμα «re-growth: Επιχειρηματικότητα, Τεχνολογία, Startup» την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Ευεργετών» του ξενοδοχείου SERAI


Μια σημαντική εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση με θέμα «re-growth: Επιχειρηματικότητα, Τεχνολογία, Startup» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Ευεργετών» του ξενοδοχείου SERAI, Δωδώνης 33.
-Πως μπορούμε να «γεφυρώσουμε» το χάσμα ανάμεσα στους παραγωγούς της ελληνικής υπαίθρου και τις μεγάλες αγορές;
-Ποιος είναι «δεκάλογος» που πρέπει να ακολουθήσει κάθε νέος επιχειρηματίας για να μπορέσει να δει τους κόπους του να αποδίδουν καρπούς;
Αυτά είναι δύο μόνο από τα ερωτήματα που προβληματίζουν σήμερα τους νέους στην περιφέρεια και τα οποία θα συζητηθούν διεξοδικά στην εκδήλωση με θέμα «re-growth: Επιχειρηματικότητα, Τεχνολογία, Startup»που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.
Το «Βήμα» και «Τα Νέα» σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τους Έλληνες παραγωγούς της Ηπείρου αλλά και να προβάλουν την δουλειά τους στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, οργανώνουν στα Ιωάννινα, για πρώτη φορά, μια ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή επιστημόνων, εκπροσώπων φορέων, στελέχη επιχειρήσεων, δημοσιογράφων και πολιτικών.
Στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών οι νέοι παραγωγοί θα ενημερωθούν για όλες τις προοπτικές των Startup επιχειρήσεων. 
Με γνώμονα τις νέες στρατηγικές που αναπτύσσονται για την κατάκτηση της οικονομική τους ευημερίας και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
Η εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση με θέμα «re-growth: Επιχειρηματικότητα, Τεχνολογία, Startup» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Ευεργετών» του ξενοδοχείου SERAI, Δωδώνης 33.
«re-growth: Επιχειρηματικότητα, Τεχνολογία, Startup»
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης
15.30 – 16.00: Ώρα Προσέλευσης
Παρουσίαση Συντονισμός: Ο Εκδότης του Περιοδικού STARTUPPER MAG, κ. Ιωάννης Διονάτος.
16.00 – 16.30: Χαιρετισμοί
• Ο Αρχισυντάκτης του Οικονομικού στην εφημερίδα «Το Βήμα», κ. Ζώης Τσώλης.
• Ο Δημοσιογράφος του Οικονομικού στην εφημερίδα «Το Βήμα», κ. Ντίνος Σιωμόπουλος.
• Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
• Ο Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Δημήτρης Δημητρίου.
16.30 – 17.00: Ομιλία
• Ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, κ.Βασίλης Αναστασόπουλος
17.00 – 19.30: Κεντρικός Ομιλητής: Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Επενδυτής, κ. Γιώργος Μελισσαρόπουλος.
Ανοιχτή Συζήτηση - Πάνελ
• Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «ISTMOS», κ. Σταμάτης Πουλημένος.
• Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «FLUELICS», κ. Βαγγέλης Αγγελόπουλος
• Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «12 DOGS», κ. Φίλιππος Ζεμπίλας.
• Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία Κατερίνα Πραματάρη.
• Ο Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Γκωλέτσης.
• Η Ερευνήτρια Μελισσοκομίας, κυρία Ευγενία Κουτούβελα.
• Ο Συνιδρυτής της Startupεταιρείας «TEKMON», κ. Πάνος Μήτσιος.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Κλειδωνιά Κόνιτσας Ιωαννίνων, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθησαν, την Παρασκευή (08-11-2019) το μεσημέρι στην Κλειδωνιά Κόνιτσας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Ο οδηγός του οχήματος αρχικά δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών ενώ το όχημα ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση όπου και συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες,  διότι λίγο πριν είχαν πετάξει από το παράθυρο στο έδαφος, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (94,3) γραμμαρίων.
Ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων


Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται  ότι  από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη.
Συγκεκριμένα,  αύριο Τρίτη  από το μεσημέρι και μεθαύριο Τετάρτη μέχρι τις απογευματινές ώρες  για τα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα, προβλέπονται  ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο. 
Περισσότερες λεπτομέρειες  την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όλων των Δήμων, των εμπλεκομένων φορέων και των πολιτών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΈΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι της Τρίτης


Σύμφωνα με την ΈΜΥ νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Τρίτης 12 Νοεμβρίου και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο.
Α. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες:
1. Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες η δυτική, η νότια Πελοπόννησος και τη νύχτα η δυτική Μακεδονία.
2. Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία και οι Σποράδες.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ η δυτική Κρήτη, σταδιακά οι Κυκλάδες, η ανατολική Μακεδονία και η υπόλοιπη Κρήτη.
Αργά το βράδυ η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
3. Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου
Η Θράκη τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οπότε τα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενήσουν.
Β. Νότιοι άνεμοι με ένταση 8 έως 9 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά από τα ξημερώματα της Τρίτης 12 Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου οι οποίοι στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες της Τρίτης θα φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, για μεταφορά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ενός μη νόμιμου αλλοδαπού


Συνελήφθησαν, χθες (10-11-2019) το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, τρία άτομα, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, τα οποία μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έναν μη νόμιμο αλλοδαπό.
Ειδικότερα, η σύλληψη των κατηγορουμένων πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις άνδρες και όπως διαπιστώθηκε, από κοινού μετέφεραν με αυτό έναν αλλοδαπό, στερούμενο των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το όχημα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του μη νόμιμου αλλοδαπού, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Στρατηγικές για την διαχείριση των αγχωτικών σκέψεων


Άρθρο:
Όλοι μας βιώνουμε αγχωτικές σκέψεις ανά διαστήματα. Για πολλούς από εμάς, αυτές οι σκέψεις επαναλαμβάνονται και αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε, εκτός από το να συνεχίζουμε να αγχωνόμαστε ολοένα και περισσότερο.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθηθούμε.
Μια επιλογή είναι να επικεντρωθούμε στη συμμετοχή μας σε ευχάριστες δραστηριότητες. Υπάρχουν διάφορα εργαλεία που μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Διαφορετικά πράγματα λειτουργούν αποτελεσματικά για διαφορετικούς ανθρώπους ενώ η υιοθέτηση διαφορετικών στρατηγικών μπορεί να είναι ωφέλιμη για το ίδιο άτομο σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Με λίγα λόγια, καλό είναι να επιλέξετε τις τακτικές που πραγματικά κάνουν νόημα σε εσάς, παραλείποντας τις υπόλοιπες.
1. Ζωγραφίστε τις ανήσυχες σκέψεις σας.
Ίσως οι σκέψεις σας να εμφανίζονται με διαφορετικά σχήματα. Ίσως να έχουν συγκεκριμένα χρώματα. Ίσως να μοιάζουν με ανθρώπους που γνωρίζετε ή αντικείμενα που υπάρχουν μέσα το σπίτι σας. Όπως και να έχει, αναγνωρίστε τις σκέψεις που σας αγχώνουν και προσπαθήστε να τις αποτυπώσετε γραπτώς.
2. Σκεφτείτε τις αγχωτικές σκέψεις σας ως έναν γονέα που σας συμβουλεύει λάθος αλλά πραγματικά θέλει να βοηθήσει.
Μπορείτε ακόμα και να τους ευχαριστήσετε και για τις προσπάθειές τους να σας βοηθήσουν.
3. Καταγράψτε με ακρίβεια τις ανησυχίες σας και σκεφτείτε μια ρεαλιστική λύση για κάθε ανησυχία σας.
4. Μιλήστε για τις αγχωτικές σκέψεις σας με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.
Θα ανακαλύψετε ότι δεν είστε μόνο εσείς που κάνετε τέτοιου είδους εξωφρενικές, γελοίες, ανόητες σκέψεις. Ναι, ακόμη και οι πιο τρομακτικές, οι πιο περίεργες σκέψεις είναι συνηθισμένες.
5. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε.
Κάντε κάποιες δραστηριότητες που σας προσφέρουν παρηγοριά και ηρεμία: όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου, ένα τσάι, ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ένας σύντομος ύπνος. Σκεφτείτε τον καλύτερο τρόπο για να εμπλέξετε τις αισθήσεις σας, όπως οι ασκήσεις με βαθιές αναπνοές ή μία βόλτα στη φύση.
6. Δώστε στις αγχωτικές σκέψεις σας μια ταυτότητα και ένα όνομα.
Ίσως είναι η αρνητική Μαρία ή ο αναξιόπιστος Γιώργος. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει θυμίζοντας μας ότι πολλοί από τους αγχωτικούς κύκλους που βιώνουμε δεν είναι ρεαλιστικοί ούτε λογικοί ούτε χρήσιμοι. Σίγουρα μπορεί κάποιες φορές να λειτουργούν υποστηρικτικά, όπως στην ανάγκη προετοιμασίας για μια παρουσίαση. Αλλά στο σύνολό του, όταν το άγχος μας έχει μετατραπεί σε έναν κύκλο μηρυκασμού, και έχει ξεφύγει από τον βοηθητικό του χαρακτήρα, δεν χρειάζεται να ακούσουμε τις ακραίες προειδοποιήσεις που το συνοδεύουν.
7. Θυμήστε στον εαυτό σας τη δύναμή σας.
Θυμηθείτε ότι ακόμη και στην περίπτωση που οι ανησυχίες σας γίνουν πραγματικότητα, εσείς θα είστε σε θέση να τις διαχειριστείτε. Μπορείτε να διαχειριστείτε μία αποτυχία στις εξετάσεις ή μία κακή παρουσίαση. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη στεναχώρια και τη θλίψη. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη σύγκρουση και τον πόνο.
Το άγχος μας μπορεί να μας πείσει ότι είμαστε ανίσχυροι και αβοήθητοι και δεν έχουμε καμιά καλή επιλογή στη διάθεσή μας. Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια.
Αυτό δεν σημαίνει ότι το άγχος μας είναι ένα απαίσιο συναίσθημα που πρέπει να εξαλειφθεί. Αντίθετα, σημαίνει ότι όταν διογκώνεται και φουσκώνει οδηγώντας μας σε λάθος κατεύθυνση (κάτι που μπορεί να συμβεί φυσικά) χρειάζεται να κάνουμε κάτι για να το διαχειριστούμε.

Πηγή: PsychologyNow.gr

Μηνύματα ενότητας από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος


Θεσμός έχει καταστεί η ετήσια εκδήλωση του Κονιτσιώτη δικηγόρου Αθηνών κ. Μιχάλη Μαρτσέκη για την ονομαστική του εορτή, στην Αθηναϊκή Λέσχη.
Ωστόσο, η είδηση προκύπτει από τους συμμετέχοντες, με την φωτογραφία να αποτελεί εύγλωττη απόδειξη της ενότητας και του ευεργετικού συγκερασμού όλων των δυνάμεων, στοιχεία αποτυπώνονται στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.  

Την παρέμβαση του Υπουργού Ενέργειας για τις διακοπές ρεύματος ζήτησε ο Δήμαρχος Πωγωνίου


Επιστολή με την οποία ζητά πολιτική παρέμβαση για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των δημοτών από τις επανειλημμένες και πολύωρες διακοπές ρεύματος απέστειλε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.
Η επιστολή που κοινοποιήθηκε και τους Βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων και δικαιολογημένων παραπόνων από τους κατοίκους του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου που ταλαιπωρούνται από τις επανειλημμένες και απρογραμμάτιστες διακοπές ρεύματος.
Οι διακοπές σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύωρες ενώ υπήρξαν δημότες στα ακριτικά χωριά της Αγίας Μαρίνας και της Λάβδανης που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την 24ωρη διακοπή ρεύματος. Η πλειοψηφία των δημοτών μας αποτελείται από άτομα τρίτης ηλικίας με σοβαρά προβλήματα υγείας και η ταλαιπωρία τους μπορεί να αποβεί μοιραία.
Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προκειμένου να δοθεί τέλος η ταλαιπωρία των δημοτών μας που επιμένουν να «φυλούν Θερμοπύλες» στο ακριτικό Δήμο Πωγωνίου.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης»

Ποιοι εκλέγονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου


Η «Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία», παράταξη που υποστηρίχθηκε από την Νέα Δημοκρατία, ψηφίστηκε από 78 αντιπροσώπους στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ.
Η «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία», παράταξη που στήριξαν από κοινού ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, έλαβε 39 ψήφους και η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ, μόλις τρεις ψήφους.
Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου εκλέγονται:
Από την Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία εξελέγησαν:
Δήμαρχοι:
Ντακαλέτσης Χρήστος με 51
Καλαντζής Νίκος με 50,
Πλιάκος Μιχάλης με 47,
Τζαφέας Κώστας με 45,
Σουκουβέλος Γιώργος με 44,
Τσιρογιάννης Χρήστος με 37,
Παππάς Σπύρος με 39,
Λώλος Γιάννης με 35,
Γεωργάκος Νίκος με 33
Χασιάκος Χρήστος με 23.

Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Ευαγγέλου Φίλιππος με 49
Πήχας Βαγγέλης με 48
Βλέτσας Βασίλης με 46,
Δαρδαμάνης Γιάννης με 40.

Αντιπρόσωποι στην ΚΕΔΕ εκλέγονται:
Κάτσιος Νικόλαος με 50,
Τύρου- Ούζα Νατάσα με 48,
Γιολδάσης Δημήτρης με 44,
Παπασπύρου Ανδρέας με 33.

Από την Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία εκλέγονται:
Δήμαρχοι:
Ζαχαριάς Νίκος με 31,
Καψάλης Κώστας με 31
Καραγιάννης Γιάννης με 28.

Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Γαρδίκος Βασίλης με 29,
Ταπραντζή-Κοίλια Πολυξένη με 25,
Γόγολος Γιάννης με 20,
Νάστος Δημήτρης με 18.

Αντιπρόσωποι στην ΚΕΔΕ εκλέγονται:
Θωμάς Μπέγκας με 31,
Λάζαρος Νάτσης με 23.

Επίσκεψη της κας Μαρίας Κεφάλα, στην Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων


Η βουλευτής Ν.Δ. Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφάλα, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, επισκέφτηκε την Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, όπου συναντήθηκε με τον Προϊστάμενό της κ. Νικόλαο Παπαευθυμίου, καθώς και με τους Προϊσταμένους και τους εργαζόμενους των Υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτή.
Η κ. Κεφάλα ενημερώθηκε και αντάλλαξε απόψεις για θέματα αρμοδιότητας των δασικών υπηρεσιών. Ακόμη, συναντήθηκε με Προέδρους και μέλη Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων επί του αναρτημένου δασικού χάρτη Π.Ε. Ιωαννίνων  και ενημερώθηκε για την πορεία εξέτασης των ενστάσεων (υποβληθέντων απ' το έτος 2017) πολλών εκατοντάδων συμπολιτών.
Το επόμενο διάστημα η Βουλευτής θα έχει νέο κύκλο επαφών καθώς υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που χρίζουν βελτιωτικών παρεμβάσεων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πραγματοποίησης αγορών με κλεμμένη τραπεζική κάρτα στην Άρτα


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση πραγματοποίησης αγορών με κλεμμένη τραπεζική κάρτα στην Άρτα και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές του τρέχοντος μηνός έως και 08-11-2019, αφού αφαίρεσε από είσοδο πολυκατοικίας στην Άρτα, τραπεζική κάρτα που είχε ταχυδρομηθεί στο δικαιούχο της από την εκδότρια τράπεζα, στη συνέχεια προέβη με τη χρήση αυτής σε αγορές αγαθών από καταστήματα της Άρτας και της Αμφιλοχίας, συνολικής αξίας -59- ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Ενδομητρίωση: Ποια συμπτώματα πρέπει να σας οδηγήσουν στον γιατρό


Πολλές γυναίκες νιώθουν πόνο χαμηλά στην κοιλιά όταν έχουν έμμηνο ρύση, αλλά για μερικές ο πόνος είναι ανυπόφορος και τις εμποδίζει να διεκπεραιώσουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους. Αν και είναι διάχυτη η αντίληψη ότι κάθε πόνος κατά την περίοδο είναι φυσιολογικός, ο ισχυρός πόνος συχνά έχει υποκείμενη αιτία: την ενδομητρίωση.
Η ενδομητρίωση είναι μία από τις συχνότερες διαταραχές στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Υπολογίζεται ότι προσβάλλει το 5-10% από αυτές, με τα δύο τρίτα των κρουσμάτων να εκδηλώνονται σε γυναίκες ηλικίας 20-35 ετών. Ένα στα δέκα περιστατικά, εξάλλου, παρατηρείται σε νεότερες γυναίκες και κορίτσια (ηλικίες κάτω των 20 ετών).
«Η ενδομητρίωση εκδηλώνεται όταν αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα ιστός ο οποίος δομικά και λειτουργικά είναι παρόμοιος με τον βλεννογόνο που επιστρώνει το ενδομήτριο, δηλαδή το εσωτερικό τοίχωμά της», εξηγεί ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life. «Ο ετερότοπος αυτός ιστός συνήθως αναπτύσσεται γύρω ή μέσα σε όργανα της πυέλου, όπως το εξωτερικό τμήμα της μήτρας, οι ωοθήκες, οι σάλπιγγες (μπορεί να τις αποφράξει), η ουροδόχος κύστη κ.λπ. Η δημιουργία του έχει ως συνέπεια να εμφανίζονται στα προσβεβλημένα όργανα κύστεις αίματος ή οζίδια και να αναπτύσσεται φλεγμονή ή συμφύσεις (ουλώδης ιστός). Ο ετερότοπος ιστός μπορεί επίσης να πιέζει τα όργανα και να προσβάλλει νεύρα».
Οι επιδράσεις αυτές συχνά (αλλά όχι πάντοτε) προκαλούν ορισμένα συμπτώματα, τα οποία πρέπει να προβληματίζουν τη γυναίκα και να την οδηγούν στον γυναικολόγο ιατρό. Τα συμπτώματα αυτά είναι τα εξής, κατά τον Δρ. Βασιλόπουλο:
* Ισχυρός πόνος ο οποίος μπορεί να αρχίζει πριν από την περίοδο και να συνεχίζεται για αρκετές ημέρες μετά το τέλος της (δυσμηνόρροια). Είναι το κύριο σύμπτωμα της ενδομητρίωσης. Σε πολλές γυναίκες ο πόνος αντανακλάται στη μέση, στην κοιλιά, στην πύελο (λεκάνη) ή ακόμα και στα κάτω άκρα. Ο πόνος της ενδομητρίωσης μπορεί επίσης να εντείνεται με το πέρασμα των χρόνων.