Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Eκπνέει στις 4 Δεκεμβρίου η προθεσμία για τη νομιμοποίηση πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ο   Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης υπενθύμισε σήμερα  πως στις 4 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εντός ή πλησίον των οικισμών.
«Μετά από αυτή την ημερομηνία, για όσες εγκαταστάσεις δεν έχει γίνει η σχετική αίτηση, θα πρέπει να κλείσουν. Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διευκρινίστηκε ότι όσοι μέχρι τις 4 Αυγούστου αποδεικνύουν με δημόσιο έγγραφο ότι κατέχουν μια εγκατάσταση, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν να εκδοθεί στο όνομά τους η άδεια διατήρησης.


ΠΗΓΗ: www.php.gov  

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε κλοπές από δύο σούπερ μάρκετ στην πόλη των Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, χθες (23-11-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ένας 21χρονος άνδρας και δύο ανήλικες, ηλικίας 17 και 16 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κλοπές από σούπερ μάρκετ στην πόλη των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το μεσημέρι, οι δύο ανήλικες, εισήλθαν σε δύο σούπερ μάρκετ της πόλης των Ιωαννίνων και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο όπου τις ανέμενε ο 21χρονος δράστης.
Το παραπάνω όχημα εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην πόλη των Ιωαννίνων από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και συνελήφθησαν οι τρεις δράστες.
Τα κλεμμένα προϊόντα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των καταστημάτων.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Δήμος Πωγωνίου: Ενημερωτική συνάντηση για τα πετρέλαια, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, ώρα 6:00 μ.μ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

   Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί, από την εταιρεία Repsol, ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τις έρευνες για τα πετρελαϊκά κοιτάσματα και την χαρτογράφηση της περιοχής.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Δ.Σ. (Παιδικός Σταθμός Καλπακίου).

Εντοπίστηκε, στην περιοχή της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων (στο ύψος του Δρίσκου Ιωαννίνων), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έμφορτο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 139.150 γραμμαρίων

Εντοπίστηκε, στην περιοχή της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων (στο ύψος του Δρίσκου Ιωαννίνων), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,
 ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έμφορτο με ναρκωτικά και κατασχέθηκαν χθες το πρωί 131 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 139.150 γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης και αναζητείται ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε στην περιοχή της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων (περιοχή Δρίσκου Ιωαννίνων), σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και όπως διαπιστώθηκε  στο εσωτερικό του οχήματος και στο χώρο των αποσκευών, υπήρχαν 131 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 139.150 γραμμαρίων καθώς και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 68,8 γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατασχέθηκαν.
Την προανάκριση και τις έρευνες  ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Βασιλικού

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ-ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 29/2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 176/2017 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1.  Περιγραφή ακινήτου:
Α) Ισόγειο δημοτικό κατάστημα εντός οικισμού Τ.Κ. Βασιλικού, συγκεκριμένα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και συνορεύει  περιμετρικά  με κοινόχρηστους χώρους (ανατολικά με κοινοτικό δρόμο, νότια με την κεντρική πλατεία, δυτικά και βόρεια με πίσω τμήμα κεντρικής πλατείας).
  Β)Συνολικά το εμβαδόν του κτίσματος ανέρχεται σε 123,10m2 από τα οποία ο κύριος χώρος του κτίσματος είναι εμβαδού 116,12 m2 και τα W.C.είναι εμβαδού 6,98 m2. Εξωτερικά του κτίσματος και συγκεκριμένα περιμετρικά της ανατολικής και νότιας πλευράς του, υφίσταται χώρος συνολικού εμβαδού 61,87m2 στο ίδιο επίπεδο με το κτίσμα, ο οποίος χώρος καλύπτεται από στέγαστρα που έχουν υπαχθεί στο Ν. 4178/2013 περί αυθαιρέτων κτισμάτων.
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
 Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

Χαιρετισμός της Μερόπης Τζούφη σε εκδήλωση για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο «ΟΚΠΑΠΑ» Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους, πραγματοποίησε εκδήλωση στον Πολιτιστικό Χώρο «Δημ. Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία.
Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη απηύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας πως 1 στις 3 γυναίκες αντιμετωπίζει κάποια στιγμή στη ζωή της βία από το σύντροφό της, ενώ 1 στις 5 θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.
Επίσης, το 40-50% των γυναικών έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, ενώ 500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, διακινούνται παράνομα με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.
Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο πλαίσιο αντιμετώπισης και εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, τις πολιτικές και χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες του Συμβουλίου της Ευρώπης και τις δομές που βοηθούν τις κακοποιημένες γυναίκες (τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, Συμβουλευτικά Κέντρα κατά της ενδοοικογενειακής βίας, ξενώνες φιλοξενίας).
Κλείνοντας, τόνισε τη συνεισφορά της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (αρμόδιος φορέας για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς) και της Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία διενεργεί το Πρόγραμμα με τίτλο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020».

12η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Προοδευτική Περάματος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 25-11-17/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΙΣΚΑΣ
ΩΡΑ: 15:00

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00) 
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑ -Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:00)
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (15:00)
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (15:00)

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ ΣΤΑΘΗΣ (17:15) 

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η χρηματοδότηση του «Βοήθεια στο σπίτι»

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την έγκριση και τη μεταφορά του ποσού των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ (8.000.000,00 €) από το Α.ΚΑ.ΓΕ. στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) για την κάλυψη της Γ΄ δόσης που αφορά στο 20% του εκτιμώμενου συνολικού ποσού των 40.000.000,00 ευρώ που αναλογεί στο Α.Κ.Α.ΓΕ. για τις υπηρεσίες του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που παρασχέθηκαν και θα παρασχεθούν για την περίοδο από 1.1.2017- 31.12.2017 στους συνταξιούχους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

12η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Πίνδος Κόνιτσας-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-25-11-17/15:00), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Π.Α.Σ. Περιβλέπτου 26-11-17/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 
ΩΡΑ: 15:00

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ
Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00) Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (11:30) 
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ  (15:00)

Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00)

Μηνιαίοι λογαριασμοί από τη ΔΕΗ για όσους πληρώνουν ηλεκτρονικά

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Μανόλη Παναγιωτάκη μηνιαίους λογαριασμούς θα εκδίδει η ΔΕΗ, για τους καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά.
Ο κ. Παναγιωτάκης σε ομιλία του χαρακτήρισε ανέφικτο αλλά και μη απαραίτητο τον στόχο του μνημονίου για μείωση του μεριδίου αγοράς στο 50%.

Ο κ. Παναγιωτάκης, μιλώντας στο συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017» του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) οι καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά τώρα είναι 850.000, ενώ το 2018 προβλέπεται να είναι 2 εκατ. και σε αυτούς αφορά η έκδοση μηνιαίων λογαριασμών.

Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

''Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2017:
ανιχνεύοντας τον ρόλο του πολίτη "
Βιωματικά Εργαστήρια,
Παρουσίαση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων,
Παραστάσεις, Δρώμενα, Συζητήσεις
Από το 2008 ο Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση IDEA (International Drama/Theatre & Education Association) έχει ορίσει την 27η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση (IDEA Day) και καλεί τα μέλη του αλλά και όλους όσοι εμπλέκονται με το θέατρο, το εκπαιδευτικό δράμα, το θεατρικό παιχνίδι σε οποιαδήποτε διαδικασία τυπικής ή μη τυπικής εκπαίδευσης να το γιορτάζουν με εκδηλώσεις, παραστάσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις, παρεμβάσεις σε σχολεία κάθε βαθμίδας κ.ά.
Στην Ελλάδα η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση – 27 Νοεμβρίου είναι από το 2008 η συνέχεια και εξέλιξη της ετήσιας ημερίδας "Μπροστά στις Νέες Προκλήσεις" που από το 1999  οργάνωνε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση κάθε Φθινόπωρο καθώς και της "Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση" που γιόρταζε στις 28/3 από το 2005 μέχρι και το 2007.
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση συντονίζει τις δράσεις στην Ελλάδα σε αρκετές πόλεις σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Το 2017 στις εκδηλώσεις στην Ελλάδα συμμετέχει και το πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Ημερίδες, Διημερίδες με σχετικές συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια καθώς και Παραστάσεις και Δρώμενα θα οργανωθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Ναύπλιο και Τρίπολη με ελεύθερη είσοδο και τον τίτλο:
‘’Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2017:
ανιχνεύοντας τον ρόλο του πολίτη’’
Πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανά πόλη:
•Αθήνα, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, Ημερίδα με βιωματικά εργαστήρια σε ομάδες, εισηγήσεις, συζήτηση σε ολομέλεια και παράσταση θεάτρου φόρουμ
•Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 1 & Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, Διημερίδα με εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια και δρώμενα
•Πάτρα, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, Ημερίδα με βιωματικά εργαστήρια σε ομάδες, δρώμενα και εισηγήσεις και συζήτηση σε ολομέλεια
•Τρίκαλα, Κυριακή 26 & Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, βιωματικά εργαστήρια σε ομάδες, δρώμενα και εισηγήσεις και συζήτηση σε ολομέλεια
•Κέρκυρα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, «Τεριρέμ», παράσταση για μαθητές Λυκείου από την ομάδα DOCs Theatre
•Ιωάννινα, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, Ημερίδα με εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια
•Καλαμάτα, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, Ημερίδα με εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια
•Ναύπλιο, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, «Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας», παράσταση θεάτρου φόρουμ, δωρεάν για εκπαιδευτικούς
•Τρίπολη, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, «Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας», παράσταση θεάτρου φόρουμ, δωρεάν για εκπαιδευτικούς
Διοργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Συνεργασία: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για τις εκδηλώσεις ανά πόλη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 υποβολή δικαιολογητικών για εξετάσεις Φυσικού – Αντινοφυσικού

Λήγει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου η προθεσμία για υποβολή δικαιολογητικών συμμετοχή στις εξετάσεις   περιόδου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
α) ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ και
β) ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΟΝΤΙΖΟΥΣΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά, τα οποία έχουν καθοριστεί με την αριθ.Υ7α/Γ.Π.οικ.13475/11-2-2014 υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Για κάθε επάγγελμα απαιτείται ξεχωριστή αίτηση συνοδευόμενη με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
Α. ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Οι εξετάσεις  θα πραγματοποιηθούν  στην Ιατρική Σχολή Αθηνών-Εργαστήριο  Ιατρικής Φυσικής –κτίριο Ανατομίας   (Μικράς Ασίας 75,  Γουδή) την ΔΕΥΤΕΡΑ 11-12-2017 και ώρα 10.00 π.μ.
Β. ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΟΝΤΙΖΟΥΣΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ
Οι εξετάσεις  θα πραγματοποιηθούν  στην Ιατρική Σχολή Αθηνών-Εργαστήριο  Ιατρικής Φυσικής –κτίριο Ανατομίας   (Μικράς Ασίας 75, Γουδή) την ΤΡΙΤΗ 12-12-2017 και ώρα 10.00 π.μ.
Υποψήφιοι, που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις και είχαν γίνει δεκτοί για εξετάσεις κατά τη δημοσίευση του Ν. 4058/2012 και είχαν δοκιμασθεί με επιτυχία έστω και σε ένα μάθημα ή έχουν δοκιμασθεί με επιτυχία σε ένα μάθημα μετά την δημοσίευση του Ν. 4058/2012, δεν θα καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά. Απαιτείται η υποβολή μόνο σχετικής αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις.
Όσοι υποψήφιοι δεν εμπίπτουν στην προαναφερόμενη κατηγορία υποχρεούνται στην υποβολή νέας αίτησης, μετά των απαραίτητων δικαιολογητικών όπως αυτά έχουν καθοριστεί στην Υ7α/ΓΠ.οικ. 13475/11-2-2014 εγκύκλιό μας.
Αιτήσεις υποψηφίων, που έχουν υποβληθεί μέχρι την δημοσίευση του Ν. 4058/2012 (22-3-2012), δεν ισχύουν.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60185 & 60184
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113
Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επαγγελματιών Υγείας 213-2161523


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/   

Συλλήψεις ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις και πλαστογραφίες

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, έξι άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και πλαστογραφίες.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
Χθες το μεσημέρι, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, μία 29χρονη γυναίκα και ένας 37χρονος άνδρας, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα. Από τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η 29χρονη κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου, ενώ σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για παραβίαση αναστολής.
Χθες το μεσημέρι, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατείχε και επέδειξε αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου.
Χθες το μεσημέρι, στην Πάργα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική
απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματικής ποινής (3.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Χθες το απόγευμα, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης επτά μηνών, για κλοπή.
Σήμερα το πρωί στην Τύρια Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης, ένας 66χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δύο μηνών, για υγειονομικές παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. 

Παγωμένος Ώμος: Αποτελεί ένδειξη της ύπαρξης διαβήτη;

Την ύπαρξη αδιάγνωστου σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να υποδεικνύει ο πόνος στον ώμο που προκαλεί η συμφυτική θυλακίτιδα ή αλλιώς παγωμένος ώμος. Δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των διαβητικών  παγκοσμίως το σύμπτωμα θα πρέπει να υποψιάζει ασθενείς και ιατρούς και να αποτελεί λόγο περαιτέρω διερεύνησης.
«Η εμφάνιση μυϊκοσκελετικών παθήσεων όπως η συμφυτική θυλακίτιδα σε ανθρώπους με μακροχρόνιο, κακώς ελεγχόμενο ή αδιάγνωστο διαβήτη είναι συχνή. Μερικές φορές τα προβλήματα που προκαλούν είναι πολύ οδυνηρά και μάλιστα δύνανται να οδηγήσουν τον πάσχοντα ακόμα και σε ανικανότητα αυτοεξυπηρέτησης. Υπολογίζεται ότι το 10-20% των διαβητικών αναπτύσσουν παγωμένο ώμο με τα συμπτώματα, σ’ αυτή την κατηγορία ασθενών, να είναι σοβαρότερα συγκριτικά με όσους δεν υποφέρουν από διαβήτη», επισημαίνει ο ορθοπαιδικός χειρουργός άνω άκρου Δρ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος.  «Βεβαίως η συνύπαρξη των δύο παθήσεων δεν είναι απαραίτητη. Ο παγωμένος ώμος μπορεί να είναι αποτέλεσμα παρατεταμένης ακινησίας ή μειωμένης κινητικότητας της άρθρωσης, π.χ. λόγω τραυματισμού, κατάγματος ή ανάρρωσης από χειρουργική επέμβαση, αλλά και άλλων παθολογιών, όπως καρδιαγγειακή νόσος, προβλήματα στον θυρεοειδή αδένα, εγκεφαλικού επεισοδίου και νόσο του Πάρκινσον», συμπληρώνει.
Χαρακτηριστικό του παγωμένου ώμου είναι ο πόνος στην άρθρωση, η κάψα της οποίας φλεγμαίνει. Η πρόκληση συμφύσεων μεταξύ των επιφανειών της άρθρωσης λόγω της φλεγμονής και η μείωση του αρθρικού υγρού, που βοηθάει στην ομαλή κίνηση, οδηγούν σε σταδιακό περιορισμό των κινήσεών της.