Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Παρακάλαμος: Εορταστικές εκδηλώσεις για τον Ευαγγελισμό και την Απελευθέρωση του έθνους, το Σάββατο 25 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου

Η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Δήμο Πωγωνίου οργανώνουν Εορταστικές εκδηλώσεις για τον Ευαγγελισμό και την Απελευθέρωση του έθνους, το Σάββατο 25 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου.
Το Σάββατο από τις 7:30 π.μ. θα τελεστούν διαδοχικά Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει στο προαύλιο, ομιλία, κατάθεση στεφάνων και απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές για τον διπλό εορτασμό του Ευαγγελισμού και την Απελευθέρωση του έθνους.

Συνελήφθη 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο, έξι ομοεθνείς του μη νόμιμους μετανάστες στο 19ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης

Συνελήφθη, χθες (21-03-2017) το απόγευμα στο 19ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, ο 43χρονος κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο έξι ομοεθνείς του (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 40, 34, 32, 34, 45 και 29 ετών), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος δύο εκ των λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν επιπρόσθετα μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Ο Στέφανος Φούσας στο Αμερικάνικο Συνέδριο Καρδιολογίας στην Ουάσινγκτον

Ο κ. Στέφανος Φούσας στην κοινή του προεδρία με τους προέδρους
της Αμερικανικής και Γερμανικής Καρδιολογικής Εταιρείας
Στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον στο διάστημα 17-19 Απριλίου 2017, παραβρέθηκε και συμμετείχε ενεργά ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Σ. Διευθυντής-Ε. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Φούσας.
Εκεί σε ένα διεθνές συνέδριο που το παρακολουθούν τα μεγαλύτερα ονόματα της Καρδιολογίας παγκοσμίως ο κ. Φούσας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις σε όλα τα πεδία της Καρδιολογίας ενώ συμπροέδρευσε σε session με τους Προέδρους της Αμερικανικής και της Γερμανικής Καρδιολογικής Εταιρείας. 
Τέλος παρέστη σε συνάντηση με διαπρεπείς ιατρούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προέκυψαν τα εξής δεδομένα:
1) Σε ασθενείς με οικογενή χοληστερίνη που δεν είναι αποτελεσματική η αγωγή με τα συνήθη φάρμακα η αγωγή νέων φαρμάκων υποδορίως μπορεί να μειώσει τα συμβάματα (έμφραγμα-θάνατο) ακόμα και 20%.
2) Μέχρι σήμερα η διαδερμική τοποθέτηση βαλβίδας χωρίς χειρουργείο γίνονταν σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για χειρουργείο. 
Προκύπτει πλέον ως συμπέρασμα ότι η διαδερμική τοποθέτηση βαλβίδας μπορεί πλέον να γίνεται και σε ασθενείς μεσαίου κινδύνου.
3)  Πλέον οι έρευνες δείχνουν ότι σε ασθενείς υψηλού κινδύνου και με στόχο την επαναγγειώσή τους είναι αναγκαία η λήψη αποφάσεων από Cardiac Team (Καρδιολόγοι, Καρδιοχειρούργοι, Αναισθησιολόγοι).
4)  Η εξέλιξη της Παιδοκαρδιο-ογκολογίας ως υποειδικότητας συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη θεραπεία και πρόγνωση νέων ασθενών με καρκίνο.
5) Είναι επιβεβλημένος τέλος ο πλήρης έλεγχος σε αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό και οι οποίοι λαμβάνουν φάρμακα που δεν πρέπει με στόχο να συμβάλλουν στην απόδοσή τους. 
Η άσκηση χωρίς χορήγηση φαρμάκων ευρύτερα προσφέρει τα μέγιστα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το γενικότερο συμπέρασμα που βγήκε και εφέτος σύμφωνα με τον κ. Φούσα είναι ότι η Ελλάδα διαθέτει αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό που διαπρέπει στο εξωτερικό αλλά αποτελεί σημαντική προτεραιότητα η χώρα να οργανώσει ένα αποτελεσματικό και με ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιο σύστημα υγείας των επόμενων δεκαετιών.

Κατάθεση δυο αναφορών από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος κατέθεσε τον Μάρτιο προς το προεδρείο της Βουλής δύο αναφορές.
Η πρώτη, η οποία απευθύνεται προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών, αφορά αίτηση κατοίκου Ιωαννίνων προς τη Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, στο Τμήμα Μητρώου, για διαγραφή του αποθανόντα αδελφού του από τα μητρώα της Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων. Σύμφωνα με την  Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, η ίδια έχει προχωρήσει  στις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τις οποίες αποστάλθηκε έγγραφο αίτημα διαγραφής του Α.Φ.Μ. του θανόντος προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).
Η έγγραφη απάντηση της Α.Α.Δ.Ε. δεν έχει δοθεί ακόμη δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στον πολίτη.
Κατέθεσε επίσης ως αναφορά την επιστολή πολίτη προς τον ΔΟΑΤΑΠ η οποία απευθύνεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο ενδιαφερόμενος πολίτης έχει υποβάλει αίτηση αναγνώρισης του τίτλου σπουδών του από Πανεπιστήμιο της Αγγλίας στις 6/9/2014. Η αίτηση συζητήθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση στις 12/5/2016 και από τότε ο ενδιαφερόμενος δεν έχει ενημερωθεί εγγράφως όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει από τον ΔΟΑΤΑΠ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το τελευταίο γραπτό αίτημά του με ημερομηνία 28-2-2017, που στάλθηκε στον ΔΟΑΤΑΠ μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών δεν έγινε δεκτό από τον ΔΟΑΤΑΠ και δεν πρωτοκολλήθηκε.
Με την αναφορά ο Γιάννης Στέφος ζητάει από το Υπουργείο την εξέταση του ζητήματος, καθώς και μια εξήγηση για την μεγάλη αργοπορία εξέτασης της συγκεκριμένης αίτησης.


Συνάντηση του Βασίλη Τσίρκα με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο


Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο, πραγματοποίησε στην Πάτρα την Τρίτη 21/03 ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της 6ης ΥΠΕ στον Νομό της Άρτας.
Από την πλευρά του ο κ. Τσίρκας έθεσε το ζήτημα της επαναλειτουργίας και ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, το θέμα της διαδικασίας προμήθειας νέου αξονικού τομογράφου και όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Άρτας με έμφαση στην ανάγκη πρόσληψης επικουρικού και τακτικού προσωπικού.
Σημαντική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι η Άρτα ανήκει στις περιοχές που εντάσσονται στον σχεδιασμό για τη δημιουργία των νέων Τοπικών Μονάδων Υγείας, ενός πρωτοπόρου σχεδίου πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον πολίτη και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει από τον φόρτο περιστατικών τα δημόσια νοσοκομεία. 
Σημαντικές και σε ουσιαστική κατεύθυνση είναι οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις στον χώρο της Υγείας στον Νομό Άρτας:  
- Η μεταφορά του ΠΕΔΥ στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου που έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του και την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών.
-  Η πρόσληψη επικουρικών ιατρών.
- Η πρόσληψη δέκα υπαλλήλων γενικών καθηκόντων μέσω ΟΑΕΔ για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου και του ΚΕΦΙΑΠ.
- Η εξασφάλιση άμεσης πληρωμής των δεδουλευμένων του συνόλου των εργαζομένων.
- Η απομάκρυνση εργολάβων σίτισης και καθαριότητας με ταυτόχρονη κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας ευνοϊκότερων όρων.
- Η εξασφάλιση της ισότιμης, δωρεάν και καθολικής πρόσβασης όλων των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας.
Τα παραπάνω αποτελούν καίριες παρεμβάσεις στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας που αποτυπώνουν το δικό μας στίγμα στην κατεύθυνση της επανασύστασης του κοινωνικού κράτους.
Η Κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση και ήδη αναβαθμίζει τις παροχές της δημόσιας και δωρεάν Υγείας προς όφελος του λαού και των αναγκών του.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των βασικών αγαθών και υπηρεσιών και σταδιακά επαναφέρουμε την κανονικότητα στο διαλυμένο σύστημα υγείας που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με επανασχεδιασμό της λειτουργίας του με κανόνες διαφάνειας και εκπλήρωση του δημόσιου συμφέροντος.

360°: Η ζωή στα ελληνοαλβανικά σύνορα… Οδοιπορικό στα χωριά του Πωγωνίου, την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στις 23:50, στην τηλεόραση του ALPHA

360°: Η ζωή στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Οδοιπορικό στα χωριά του Πωγωνίου, την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στις 23:50, στην τηλεόραση του ALPHA.
Δείτε την εκπομπή: 

Πρέβεζα: Επ΄ αυτοφώρω, σύλληψη 52χρονου που έκλεβε τα καντήλια, από τα μνήματα του νεκροταφείου

Συνελήφθη, επ΄ αυτοφώρω, χθες  (21.03.2017) μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας, 52χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο άμεσης αστυνομικής ανταπόκρισης και εμπεριστατωμένης έρευνας, ο κατηγορούμενος προέβαινε σε κλοπές καντηλιών από μνήματα στο χώρο του Δημοτικού Νεκροταφείου Πρέβεζας.
Ο δράστης εντοπίσθηκε από αστυνομικούς που διερευνούσαν την παραπάνω υπόθεση στο χώρο του νεκροταφείου και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένα αντικείμενα. Επίσης, κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του 52χρονου, ως μέσο διάπραξης των κλοπών.

H προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Ορθοπρωκτική υγεία: Συμβουλές και αλήθειες

Μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης παθήσεων του πρωκτού, του ορθού και του παχέος εντέρου προσφέρει η γνώση για τις επιβλαβείς συνήθειες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των οργάνων αυτών, η ενημέρωση για τις συνθήκες που μπορούν να φέρουν επικίνδυνες αλλαγές, αλλά και για τους τρόπους που μπορούν να προληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις.
Σύμφωνα με τον γενικό χειρουργό  Δρ. Αναστάσιο Ξιάρχο - Διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρο της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής
(www.axiarchos.gr ), οι χειρουργοί παχέος εντέρου, ορθού και πρωκτού, που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση κακοηθειών -όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού, καλοηθών παθήσεων -όπως οι αιμορροΐδες και η κολίτιδα, και περίπλοκων ασθενειών -όπως η νόσος του Crohn, που έχει επιπτώσεις τόσο εντός όσο και εκτός του γαστρεντερικού σωλήνα, πρέπει να συμβουλεύουν τους ασθενείς τους, προκειμένου να αποφεύγεται, κατά το δυνατόν, η εμφάνιση νόσων που θα υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πασχόντων. Επισημαίνει δε ότι η σχολαστική επιμονή σε ορθές καθημερινές πρακτικές είναι το κλειδί για τη διατήρηση της καλής υγείας και συμβουλεύει:
Μην ξεχνάτε τις πολύτιμες φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες παίζουν καταλυτικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα. Εμποδίζουν την εμφάνιση παθήσεων, όπως η εκκολπωματίτιδα (η οποία αποτελεί επιπλοκή της εκκολπωμάτωσης, μιας νόσου που προκαλεί σακοειδής προπτώσεις στο βλεννογόνο του εντέρου) και οι αιμορροΐδες, που όταν είναι συμπτωματικές προκαλούν πόνο και αιμορραγία, ενδεχομένως και αρκετά σοβαρή. Έτσι αποφεύγεται η ταλαιπωρία των ασθενών και η υποβολή τους σε επεμβατικές θεραπείες. «Όταν όμως αυτές είναι αναπόφευκτες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς οι ιατρικές εξελίξεις τις έχουν καταστήσει πλέον ιδιαίτερα ασφαλείς. Επαναστατικές μέθοδοι αποκατάστασης της αιμορροϊδοπάθειας με υπερήχους θεραπεύουν τη νόσο ανώδυνα, αναίμακτα και με εξαιρετικά αποτελέσματα», σημειώνει.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Εκδήλωση με θέμα «Εξεγέρσεις Ελλήνων στα 400 χρόνια τουρκοκρατίας και η επανάσταση του 1821», την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, ώρα 7:00 μ.μ.

Ο Δήμος Πωγωνίου και ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών στο πλαίσιο των εορτασμών της 25η Μαρτίου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Εξεγέρσεις Ελλήνων στα 400 χρόνια τουρκοκρατίας και η επανάσταση του 1821» με ομιλητή τον κ. Προκόπη Γρ. Φούσα, εκπαιδευτικό-οικονομολόγο-επιχειρηματία, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δελβινακίου «Ηρακλής Βασιάδης».

Ο Κυνηγητικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου συμμετέχει στην έκθεση «Κυνηγεσία 2017» στις 7, 8 & 9 Απριλίου στο MEC Παιανίας


Ο Κυνηγητικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου συμμετέχει  στην έκθεση «Κυνηγεσία 2017» στις 7, 8 & 9 Απριλίου 2017,  στο MEC Παιανίας.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 49χρονη αλλοδαπή για πλαστογραφία

Σε βάρος της εκκρεμούσε επιπρόσθετα καταδικαστική απόφαση ισόβιας κάθειρξης, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών και περί Αλλοδαπών

Συνελήφθη, χθες (20-03-2017) το πρωί στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Μαυροματίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, μία 49χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για πλαστογραφία.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 49χρονη, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εξόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς διαβατήριο αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εξόδου.
Από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων ταυτότητάς της εξακριβώθηκε επίσης δακτυλοσκοπικά ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με ποινή ισόβιας κάθειρξης και χρηματική ποινή (402.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών και περί Αλλοδαπών.
 Το παραπάνω διαβατήριο κατασχέθηκε.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.

Κομπότι Άρτας: Σύλληψη 44χρονου για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας

Συνελήφθη, χθες (20-03-2017) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Άρτας - Αντιρρίου (περιοχή Κομποτίου Άρτας), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 44χρονος, βρήκαν έξι (6) φιάλες που περιείχαν οινοπνευματώδες ποτό (τσίπουρο), συνολικού βάρους -36- λίτρων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω προϊόντα, δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ετικέτες φορολόγησης και αναγραφής περιεχομένου ενώ ο 44χρονος δεν διέθετε κατάλληλα παραστατικά αγοράς.
Η παραπάνω ποσότητα λαθραίου ποτού και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων: Σύλληψη δυο ατόμων για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες (21-03-2017) το πρωί στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο Έλληνες ηλικίας 27 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από την συστηματική τους έρευνα, εντόπισαν τους δύο δράστες και μετά από έρευνα σε αποθήκη που είχαν μισθώσει και χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
(18) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (9.950) γραμμαρίων
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Στην κατοχή του 32χρονου δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 27χρονου δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη δύο συσκευασίες με (9,8) γραμμάρια κάνναβης.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα των δραστών, ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ Ιωαννίνων: Ανταπάντηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

   
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απ' τον Τομέα Δημόσιας Διοίκησης τη Νέας Δεξιάς Ιωαννίνων, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, ως ανταπάντηση στην απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, σε προηγούμενη ανακοίνωσή του:
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας μέσω της απαντήσεώς της ουσιαστικά ομολόγησε ότι προέβη σε ένα ακόμη διαχωρισμό, των υπαλλήλων  ΔΕ με εμπειρία. Σε κάποιους έκρινε (αυτή) ότι μπορεί να αποκαταστήσει τη μισθολογική της εξέλιξη και σε κάποιου άλλους όχι. Ο Νόμος όμως δεν κάνει καμία διάκριση και εξαίρεση και αυτόν τον Νόμο εφήρμοσαν άλλες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Χώρας και άλλοι Φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης. Εδώ στην Α.Δ. Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας  ισχύει άλλος Νόμος;
Γιατί δεν ερωτούν τις άλλες Αποκεντρωμένες Διοίκησης που εξέδωσαν σχετικές διαπιστωτικές πράξεις για το σύνολο των υπαλλήλων της κατηγορίας ΔΕ; ΄Η αυτές δεν διάβασαν τον Νόμο και την υπουργική εγκύκλιο- διαταγή και εδώ είναι οι φωστήρες που ξέρουν καλύτερη ανάγνωση;
Με την απάντησή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας εκτίθεται πολλαπλώς και ανεπανόρθωτα και ταυτοχρόνως εκθέτει και την Κυβέρνηση. Απέστειλε ερώτημα στα Υπουργεία στα  τέλη Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, τόσους μήνες πριν και ακόμη περιμένει απάντηση στο αυτονόητο, που  άλλες Αποκεντρωμένες έπραξαν!

"Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι"!!!

Εξιχνιάστηκαν ακόμη δύο περιπτώσεις κλοπών στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς Άρτας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε συλληφθεί προχθές για διάπραξη διαρρήξεων στην ίδια περιοχή

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, εξιχνιάστηκαν δύο ακόμη περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, που έγιναν το Φεβρουάριο του 2017, σε καταστήματα στο χώρο της λαϊκής αγοράς Άρτας.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε συλληφθεί προχθές (19-03-2017) το μεσημέρι στην Άρτα, για τη διάπραξη διαρρήξεων σε καταστήματα στην ίδια περιοχή.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο 23χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 20-02-2017, διέπραξε δύο ακόμη κλοπές-διαρρήξεις σε καταστήματα στο χώρο της λαϊκής αγοράς Άρτας, απ΄ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές.

Η συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.