Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα, χθες (14.01.2015) το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 25 ετών, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου ενώ επιπρόσθετα σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Μνημείο, χαρακτηρίστηκε το πέτρινο γεφύρι στο φαράγγι Κουβαρά στο Δολό του Δήμου Πωγωνίου

Μνημεία, χαρακτηρίστηκαν έξι πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου
Χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα

Έξι γεφύρια, που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα έως τις αρχές του 20ου και διατηρούνται ως αριστοτεχνήματα της παραδοσιακής μηχανικής και γεφυροποιίας της Ηπείρου, αλλά και ως τεκμήρια της ιστορικής κοινωνικότητας του τόπου αυτού στο διάβα δύο αιώνων, χαρακτηρίζονται μνημεία με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τασούλα.
Τα γεφύρια βρίσκονται, στην Δόλιανη, την Καλντερούσια, τους Κήπους, στη θέση Σλίβα της Λεπτοκαρυάς, στα Ριζιανά των Νεγάδων του δήμου Ζαγορίου και στο φαράγγι Κουβαρά στο Δολό του δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων και αποτελούν πολύτιμη μαρτυρία της ζωής της τοπικής κοινωνίας και του τρόπου οργάνωσης και κατασκευής τεχνικών έργων.

H νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβίζει πια το Βερολίνο!

«Η δεύτερη ματιά στον Τσίπρα» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει το ρεπορτάζ της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και σημειώνει: 
«Δεν φοβίζει τόσο μια πιθανή νίκη το Βερολίνο. Ο κυβερνητικός συνασπισμός χαιρετίζει τους μετριοπαθείς τόνους. Οι οικονομολόγοι θεωρούν μερικές απαιτήσεις δικαιολογημένες».
Η Handelsblatt γράφει:
«Ήδη στις αρχές του χρόνου ο Αλέξης Τσίπρας θεωρούνταν στο Βερολίνο σαν ένα φάντασμα που φοβίζει. Εάν ο χαρισματικός αρχηγός του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, απειλείται η Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, ψιθύριζε ένας Γερμανός υπουργός….Μια εβδομάδα αργότερα φαίνεται ότι τα φαντάσματα εξαφανίστηκαν. Η γερμανική κυβέρνηση έλεγε πως ‘η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ‘ και η καγκελάριος Μέρκελ δήλωνε την προηγούμενη Πέμπτη «διανύσαμε μαζί μια μεγάλη απόσταση και δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα διανύσουμε και την υπόλοιπη από κοινού».

ΟΑΕΔ: Ηλεκτρονικά η ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών, πλην της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για όλες τις λοιπές παροχές χωρίς να προσέρχονται στα ΚΠΑ2 του Οργανισμού, αλλά με απλά «βήματα» μέσω της ιστοσελίδας www.oaed.gr.
Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του Οργανισμού μπορούν, με τη χρήση των απαραίτητων κωδικών, να έχουν πρόσβαση, γρήγορα και εύκολα, στις νέες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ακολουθώντας τα εξής «βήματα»:
1.Με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή εισέρχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ από οποιονδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης και στη συνέχεια,
2.Επιλέγουν το πεδίο «e–Υπηρεσίες» όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που τους βοηθούν να ολοκληρώσουν τις ενέργειες τους.

Γιώργος Οικονόμου: Υποψήφιος βουλευτής στη Θεσπρωτία με τον ΣΥΡΙΖΑ. ''Ποιά είναι η θέση μου για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο''

Εισηγητική ομιλία
Του Γιώργου Δ. Οικονόμου
Προέδρου του  ΔΣ της ΠΣΕ
Στην Ημερίδα με θέμα:
«Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο: Υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα;
Προϋποθέσεις και δεσμεύσεις»,
που διοργανώθηκε στις  2 Δεκεμβρίου 2014

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω  στη σημερινή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που την υπαγόρευσε στο διοικητικό μας συμβούλιο το διαρκές και αδιάπτωτο ενδιαφέρον μας για το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας.
Μια εκδήλωση που αφορά ένα ζήτημα το οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα σοβαρά, ειδικά στα πλαίσια της εντεινόμενης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης για τον τόπο μας.
Εξ αυτού του λόγου επιλέξαμε ως ομιλητές τους κορυφαίους για το θέμα Επιστήμονες τους οποίους και θέλω δημόσια να ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή τους.

ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνέντευξη τύπου του Γενικού Γραμματέα της Ν.Ε. κ. Στέφανο Ζούμπα, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 10:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιωάννινα 15/01/2015

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 10:00 στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΓΡ. ΣΑΚΚΑ 17) θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον Γενικό Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Στέφανο Ζούμπα, για την πορεία της παράταξης προς τις εκλογές και την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στα Ιωάννινα το Σάββατο 17 Ιανουαρίου.


Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ετήσια Χοροεσπερίδα Κουκλιωτών Πωγωνίου, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Νεφέλη, Λεωφ. Πάρνηθος 402, Θρακομακεδόνες

Έρχεται η μέρα για το μεγαλύτερο Πωγωνίσιο γλέντι της χρονιάς.
Σας περιμένουμε το Σάββατο 31/1/2015 να χορέψουμε μέχρι το πρωί με την πωγωνίσια ζυγιά του Τάσου Μαγκλάρα και τον μοναδικό Δημήτρη Τζουμερκιώτη στο τραγούδι!
Έκπληξη θα είναι η φετινή εμφάνιση της χορευτικής μας ομάδας και φυσικά το μουσικό διάλειμμα με την νησιώτικη ορχήστρα του Παναγιώτη Κοτσώνη!
Ελάτε να ανταμώσουμε, να ανταλλάξουμε ευχές και να κάνουμε την Αθήνα να μυρίσει χωριό!
Αίθουσα Νεφέλη, Λεωφ. Πάρνηθος 402, Θρακομακεδόνες

Τιμή πρόσκλησης: 18 Eυρώ.

ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Πρόγραμμα περιοδείας κλιμακίου σε χωριά του νομού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει ότι κλιμάκια της θα περιοδεύσουν τις ερχόμενες ημέρες στο Νομό μας.
Αναλυτικά:
ΠΕΜΠΤΗ 15/01/2015
Επίσκεψη κλιμακίου στις περιοχές:
• ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
• Πρώην Δ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ (Παρακάλαμος, Κουκλιοί μέχρι Καλπάκι)
• Πρώην ΔΗΜΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/01/2015
Επίσκεψη κλιμακίου στις περιοχές:
• ΠΕΡΑΜΑ-ΚΡΑΝΟΥΛΑ-ΚΡΥΑ-ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ-ΚΑΡΥΕΣ
• ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΑ-ΠΡΑΜΑΝΤΑ
• ΓΡΑΜΜΕΝΟΧΩΡΙΑ
• ΔΩΔΩΝΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/01/2015
Κεντρική ομιλία στο ξενοδοχείο Du Lac (18:30) με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.


Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεκαοκτώ κόμματα και 4 συνασπισμοί κομμάτων θα συμμετάσχουν τελικά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Πράσινο φως από Άρειο Πάγο

Δεκαοκτώ κόμματα και 4 συνασπισμοί κομμάτων θα συμμετάσχουν τελικά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με απόφαση του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο όμως έκλεισε την πόρτα σε 3 κόμματα και έναν ανεξάρτητο υποψήφιο συνδυασμό.
 Ειδικότερα, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα συμμετέχουν τα εξής κόμματα:
1) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),
2) ΣΥΡΙΖΑ-Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Αλ. Τσίπρας),
3) ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (Ε. Βενιζέλος),
4) Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),
5) Κ.Κ.Ε.-Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Δ. Κουτσούμπας),
6) Τελεία-Απόστολος Γκλέτσος (Απ. Γκλέτσος),
7) Ο.Κ.Δ.Ε.-Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (3μελής διοικούσα επιτροπή),
8) Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (Γ. Παπανδρέου),

O Σύλλογος Ηπειρωτών Πιερίας, την Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 τιμά τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου Ιωαννίνων και στη συνέχεια γλεντάει ηπειρώτικα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Πιερίας τιμά τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου Ιωαννίνων.
Για τον λόγο αυτό σας προσκαλούμε στην αρτοκλασία που θα λάβει χώρα την Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης.

Στις 13:30, θα ακολουθήσει ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας στο κέντρο «ΑΡΙΑ» με την ορχήστρα του Νίκου Χαλκιά με παραδοσιακά ηπειρώτικα ακούσματα, όπου θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα.