Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Σπουδαίο εκτός έδρας διπλό για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Βοτονόσι - Ανάργυροι 0 - 0
ΑΠΟΕΛ - Καρυές: 2 - 3
Μάρμαρα - Α.Ε. Γιάννενα: 1 - 1
Ζίτσα - Μπισδουνάκι: 5 - 0
Πετσάλι - Καρίτσα: 2 - 1
Πανζαγορισιακός - Κεφαλόβρυσο: 2 - 3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - Α' ΟΜΙΛΟΣ (3η αγωνιστική)
1.Καρυές: 9
2.Ζίτσα: 7
3.Κεφαλόβρυσο: 6
4.Πετσάλι: 6
5.Ανάργυροι: 4
6.Πανζαγορισιακός: 3
7.ΑΠΟΕΛ: 3
8.Καρίτσα: 2
9.Α.Ε. Γιάννενα: 2
10.Μάρμαρα: 2
11.Βοτονόσι: 1
12.Μπισδουνάκι: 0
* ΑΕ Γιάννενα, Καρίτσα και Μάρμαρα ξεκινούν το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι των φορολογικών αλλαγών

Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος θα είναι έτοιμος έως το τέλος Νοεμβρίου όπως δήλωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης σημειώνοντας ότι «θα στοχεύει στην απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα». Με τις νέες ρυθμίσεις καταργούνται τα πρόσθετα αφορολόγητα για τα προστατευόμενα παιδιά και μάλιστα αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012, ενώ «μαχαίρι» μπαίνει στις περισσότερες φοροαπαλλαγές από τα εισοδήματα του 2013.

Αναλυτικά, το σχέδιο με τις φορολογικές αλλαγές που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο προβλέπει:
1) Νέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με τρία μόνο φορολογικά κλιμάκια στα οποία θα αντιστοιχούν συντελεστές φόρου από 21%, 36% και 45%. Ειδικότερα, το πρώτο κλιμάκιο προβλέπεται να εκτείνεται μέχρι τις 25.000 ευρώ και να έχει συντελεστή φόρου 21%, το δεύτερο κλιμάκιο προβλέπεται να ξεκινά από τις 25.001 ευρώ, να φθάνει μέχρι τις 47.000 ευρώ και να έχει συντελεστή φόρου 36% και το τρίτο κλιμάκιο προβλέπεται να είναι το υπερβάλλον των 47.000 ευρώ και να έχει συντελεστή 45%.
Η νέα φορολογική κλίμακα θα συνδυαστεί με την καθιέρωση ενός νέου συστήματος υπολογισμού του τελικού φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που θα προβλέπει σταθερή μείωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ και θα προκαλεί εμμέσως την αύξηση του αφορολογήτου ορίου από τις 5.000 στις 9.000 ευρώ.
Για εισοδήματα πάνω από τις 18.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 29.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα πάνω από 29.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται περαιτέρω κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 43.000 ευρώ.
Από την εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος φορολόγησης ευνοούνται κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα από 5.000 μέχρι 25.000 ευρώ, για τους οποίους προκύπτουν μειώσεις στις ετήσιες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Αντιθέτως, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις φόρων από 140 έως και 1.770 ευρώ.

Έχεις e-mail από την Εφορία ... με απειλές για κατασχέσεις

Ηλεκτρονικά μηνύματα σε εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου αποστέλλει τις τελευταίες ημέρες η Εφορία καλώντας τους εντός 15 ημερών να διευθετήσουν το θέμα, αλλιώς πέραν των προσαυξήσεων και του φορολογικού μπλόκου στις συναλλαγές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.
Μαζικά φεύγουν από τις εφορίες διαταγές πληρωμών σε τράπεζες και λογιστήρια ιδιωτικών επιχειρήσεων για παρακράτηση από τις καταθέσεις και τη μισθοδοσία των εργαζομένων του ποσού της οφειλής από κάθε είδους φόρο, τελών ακόμα και από κλήσεις της τροχαίας.
Με τα e-mail, σύμφωνα με το «Έθνος», που είναι ονομαστικά και αρχίζουν με την ευγενική προσφώνηση «Αγαπητέ κύριε ή κυρία», ενημερώνεται ο φορολογούμενος ότι έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών σε συγκεκριμένη ημερομηνία διαπιστώθηκε ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ή δόσεις οφειλών βεβαιωμένες στις ΔΟΥ και καλείται εντός 15 ημερών να προβεί στην τακτοποίηση της παραπάνω εκκρεμότητας.
Επίσης αναφέρεται ότι για τις συγκεκριμένες οφειλές του φορολογούμενου για τις οποίες του έχει ήδη αποσταλεί ατομική ειδοποίηση μπορεί να χρησιμοποιήσει και την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per2010/index.jsp

Super League: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2 - 0

Ο πιο λαμπρός Αστέρας!


H ομάδα της Πελοποννήσου διατήρησε την απόλυτη παράδοση που διατηρούσε εντός έδρας, με αντίπαλο τον ΠΑΣ, φθάνοντας στην τέταρτη συνολικά νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις με 2-0.
Ο Αστέρας άρχισε καλύτερα από τον ΠΑΣ στην αναμέτρηση, χωρίς, όμως, να έχει δημιουργήσει τελικές προσπάθειες, αναλογικά με την παρουσία του στο γήπεδο, μέχρι που ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε για παραπάνω από δέκα λεπτά (προς το τέλος του πρώτο ημιχρόνου) ν΄ αλλάξει το 4-2-3-1 σε 4-4-2.
Πέρασε τον Ναβάρο δίπλα στον Περόνε, με τους Ντε Μπλάσις και Ράγιος ν΄ αναλαμβάνουν πόστο στα «φτερά».
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ σε μία εξαιρετικής έμπνευσης φάση, βγαλμένη από ποδοσφαιρικό video game! Ο Τσαμπούρης έκανε τη μακρινή μπαλιά κι από εκεί και πέρα εναλλαγές με τη μία έφεραν τον Ουσέρο σε πλεονεκτική θέση, με τον σκόρερ να κάνει το 1-0 με εύστοχο κοντινό πλασέ. Ο Ναβάρο, αποδέκτης της μπαλιάς του Τσαμπούρη, έστρωσε με εξαιρετική «αυτόματη» κίνηση στον Περόνε, που με παράλληλη σέντρα από τα δεξιά έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Ουσέρο.
Ο ΠΑΣ Γιάννενα, ως το γκολ, έδειχνε ν΄ αντέχει την πίεση των «Πελοποννήσιων» και απείλησε σε δύο περιπτώσεις τον Αστέρα.
Ο ΠΑΣ, με την προσθήκη του Ντε Βινσέντι, έγινε πιο επιθετικός, έχοντας καλή στιγμή με τον Αργεντινό στο 63΄, με τον Φούλοπ να είναι πάλι σε σωστή θέση και ν΄ αποκρούει το σουτ του. Ράγιος και Περόνε, από την πλευρά του Αστέρα, δημιουργούσαν φάσεις στην περιοχή του ΠΑΣ, που δεν προέρχονταν, πάντως, από την πίεση των γηπεδούχων, αλλά από το φυσικό ταλέντο των ποδοσφαιριστών του να κυκλοφορούν εύκολα την μπάλα και να γίνονται απειλητικοί με λίγες μεταβιβάσεις.
Στο 60΄ ο Ράγιος έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0, σουτάροντας άουτ από κοντινή θέση, προς την εστία του Φεγκρούς.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης: Φούλοπ - Φορμίκα, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Τσαμπούρης - Άλβαρες, Ουσέρο - Ράγιος (83΄ Έγκον), Ντε Μπλάσις (92΄ Ντο Κάρμο), Ναβάρο (66΄ Καρντάσιο) - Περόνε
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος: Φεγκρούς - Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Αυγενικού (60΄ Κεϊτά) - Τσουκαλάς, Λίλα - Κοροβέσης (82΄ Γιάκος), Γεωργίου, Βίλα (53΄ Ντε Βινσέντι) - Ίλιτς

Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά-Σάρωσε ο Α.Σ. Καλπακίου - Νέα νίκη για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος που πλησίασε τις πρώτες θέσεις

*Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Αγροτικός Αστέρας απέναντι στην πολύ καλή ομάδα της Αγίας Μαρίνας.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν χάρις το αυτογκόλ του Πάντου Σπύρου.
Στη συνέχεια ο Αγροτικός Αστέρας ανέβασε την απόδοση του και μπόρεσε να ισοφαρίσει στο 38΄ με το Χαρίση Αλέκο.
Στην επανάληψη ο Αγροτικός Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 70΄ με φάουλ του Ντρίκου Βασίλη έκανε το 2-1, πετυχαίνοντας την μεγάλη ανατροπή.
*Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έχασε πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ.

Μπήκε δυνατά, είχε τον έλεγχο του κέντρου, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιούργησε πολλές φάσεις στα καρέ του Σταυρακίου.
Στο 37΄ μετά από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα σε δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με το ίδιο τρόπο ισοφάρισαν στο 55΄.
Στην συνέχεια ο Πωγωνάτος έγινε κυρίαρχος του παιχνιδιού και στο 65΄ έκανε το 2-1 και στο 81΄ το τελικό 3-1.
Το Σταυράκι προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά σε φάουλ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Πωγωνάτου.
Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Πανφρουριακός - Περίβλεπτος: 1 - 2
Αμπελόκηποι - Αμφιθέα: 1 - 1
Ζωοδόχος - Ασβεστοχώρι: 4 - 1
Θύελλα Ελεούσας - Περιστέρι: 8 - 0
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - Αγία Μαρίνα: 2 - 1
ΠΑΟ Κόνιτσας - Νησί:
Πωγωνάτος - Σταυράκι:
Α.Ε. Καμποχωρίων - Καλπάκι:
Δαβάκης - Πρωτόπαπα:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (10η αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 26
2. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 22
3. Περίβλεπτος: 21
4. Καλπάκι: 21
5. Αμφιθέα: 20
6. Ζωοδόχος: 18
7. Πωγωνάτος: 18
8. Αγία Μαρίνα: 16
9. Πανφρουριακός: 14
10. Αμπελόκηποι: 13
11. ΠΑΟ Κόνιτσας: 13
12. Ασβεστοχώρι: 12
13. Σταυράκι: 12
14. Πρωτόπαπα: 11
15. Δαβάκης: 10
16. Νησί: 7
17. Περιστέρι: 3
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σας προσκαλούμε στην 26η Γιορτή Τσίπουρου , το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:00

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ»


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρατίνιστας Πωγωνίου σας καλεί στην 26η  Γιορτή Τσίπουρου , τη 17η Νοεμβρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 5 το απόγευμα.
Η Γιορτή Τσίπουρου έχει γίνει πλέον θεσμός, 26 χρόνια τώρα, για μας τους Στρατινιστιώτες, για τους κατοίκους της επαρχίας Πωγωνίου καθώς και όλους τους φίλους μας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει
1) Διαγωνισμό καλύτερου τσίπουρου, μετά από την επιλογή της κριτικής επιτροπής. Ακολουθεί η βράβευση των τριών πρώτων.
2) Παραδοσιακά φαγητά και άφθονο τσίπουρο!
3) Χορό, μέχρι το πρωί, με κλαρίνα !
Σας περιμένουμε, για να περάσουμε μαζί μία αξέχαστη βραδιά.

Ο Δήμος Πωγωνίου και ο Δήμος Σφακίων σας προσκαλούν, στην τελετή αδελφοποίησης της Τ.Κ. Δελβινακίου και των Σφακίων, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 17:00 στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δελβινακίου

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 το πρωί, τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας

Ένας διακαής πόθος των Συρρακιωτών της Αθήνας γίνεται πραγματικότητα.
Παρόν και ο δωρητής και σύγχρονος ευεργέτης των Συρρακιωτών, κος Δημήτρης Γιαννιώτης!

Ήταν Απρίλιος του 2011 όταν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας αποφάσιζε ομόφωνα να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα της θητείας του την ανάληψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών, ώστε ο σύλλογος να αποκτήσει επιτέλους ιδιόκτητη στέγη. Η δημιουργία ενός «ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ» στην Αθήνα αποτελούσε ένα όνειρο 80 περίπου χρόνων και «πιστεύω» της διοίκησης ήταν ότι η υλοποίησή του θα συνέβαλλε καθοριστικά στη μελλοντική πορεία του Συλλόγου.
Άποψη των χώρων
Για τον λόγο αυτό με σχετική ανακοίνωσή τους απευθύνθηκαν τότε προς όλα τα μέλη του συλλόγου, τους απανταχού Συρρακιώτες καθώς και τους του άλλους Συνδέσμους Συρρακιωτών και τους καλούσαν να συνδράμουν οικονομικά με οποιοδήποτε ποσό μπορούσε ο καθένας την προσπάθεια αυτή, κάνοντας όλοι μαζί το όνειρο πραγματικότητα.
Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας είναι ο αρχαιότερος Σύνδεσμος απόδημων Συρρακιωτών (ιδρύθηκε το 1932).
Η κεντρική είσοδος των γραφείων
επί της οδού Ελπίδος 14

Χάρις στις άοκνες όμως προσπάθειες του προέδρου του Συνδέσμου κου Σωτήρη Νταλαούτη αλλά και των άλλων μελών του Δ.Σ., και κατόπιν πολλών επαφών με τον Συρρακιώτη στην καταγωγή κο Δημήτρη Γιαννιώτη, ο οποίος διατηρεί Ναυτιλιακή Εταιρία στον Πειραιά, ο κος Γιαννιώτης, παραχώρησε με «Δωρεά» διαμέρισμα 55 τετραγωνικών μέτρων στον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Αθήνας.
Το διαμέρισμα βρίσκεται στον δεύτερο όροφο οικοδομής στην Πλατεία Βικτωρίας και επί της οδού Ελπίδος 14, στην Αθήνα, σε ένα κεντρικό σημείο και λίγα μόλις μέτρα απ' τον τοπικό σταθμό του Μετρό, όπου εξυπηρετεί όλους τους συγχωριανούς μας.
Δεν θα μπορούσε να λείπει
 η πινακίδα απ' την είσοδο των
 γραφείων του 2ου ορόφου

Οι άνθρωποι της διοίκησης κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες και με άοκνες προσπάθειες και εθελοντική εργασία, κατάφεραν και διαμόρφωσαν έναν πολύ ζεστό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, για να στεγάσουν επιτέλους την πολυπόθητη «ανάγκη εστίας» και κοινού τόπου συνεύρεσης των Συρρακιωτών της Αθήνας.
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των γραφείων στις 11.00 το πρωί παρουσία και του «Μέγα Ευεργέτη» κου Δημήτρη Γιαννιώτη, όπως τον ανακήρυξε με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου κάνοντας εφαρμογή στο άρθρο 2 του καταστατικού του συλλόγου.
Με το πέρας των εγκαινίων θα προβληθεί στους παρευρισκόμενους και το ντοκιμαντέρ που είχε γυριστεί απ' το Πνευματικό Κέντρο της πρώην Κοινότητας Συρράκου «Κάθοδος και Άνοδος κτηνοτρόφων του Συρράκου», και που αφορά την μετακίνηση των Συρρακιωτών κτηνοτρόφων απ' το Συρράκο στον κάμπο το Φθινόπωρο και αντίθετα την Άνοιξη.
Το κεντρικό γραφείο
 όπου δεν θα μπορούσε
να λείπει ο Κ. Κρυστάλλης.

Το Δ.Σ του Συνδέσμου με μια λιτή ανακοίνωση καλεί όλους τους Συρρακιώτες και φίλους του Συρράκου, να παρευρεθούν στα εγκαίνια των γραφείων και να μοιραστούν την χαρά μαζί τους που μετά από την πάροδο 80 χρόνων απ' την ίδρυση του Συνδέσμου ο διακαής πόθος της ιδιόκτητης στέγης, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Από την Τετάρτη ξεκινά η καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Από Τετάρτη μέσω internet ... τα Τέλη κυκλοφορίας!
Τέλος στα αυτοκόλλητα.

Από Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που θα παρέχει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων από την οποία οι φορολογούμενοι θα πληροφορούνται για το ύψος των τελών κυκλοφορίας.
Το υπουργείο Οικονομικών βάζει τέλος στα αυτοκόλλητα τέλη με αποτέλεσμα να κερδίζει για τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.
Τα τέλη θα αναρτώνται ηλεκτρονικά και οι πολίτες είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με τον ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο, θα βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, θα το τυπώνουν και θα το πληρώνουν σε τράπεζα, ταχυδρομείο ή εφορία.
Δε θα παραλαμβάνουν αυτοκόλλητο σήμα, αλλά μόνο την απόδειξη πληρωμής.
Οι τράπεζες θα ενημερώνουν αυτομάτως το σύστημα για την πληρωμή των τελών και έτσι το υπουργείο Οικονομικών θα γνωρίζει ποιος φορολογούμενος πλήρωσε και ποιος όχι.