Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Εορταστικό ωράριο της Μεγάλης Εβδομάδας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι το εορταστικό ωράριο της Μεγάλης Εβδομάδας των εμπορικών καταστημάτων της πόλεως Ιωαννίνων θα είναι ως ακολούθως: Μεγάλη Δευτέρα-Μεγάλη Τρίτη- Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη πρωί από ώρα 9:00-14:30 και απόγευμα 17:30-21.00.
Μεγάλη Παρασκευή: 11:00-19:00-Μεγάλο Σάββατο: 9:00 έως 15:30.
Πρώτη και δεύτερη ημέρα του Πάσχα (20 και 21 Απριλίου) κλειστά. 

Επίσης κλειστά θα είναι και στις 9 Ιουνίου ημέρα του Αγίου Πνεύματος. 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αναλαμβάνει τοποτηρητής Ιωαννίνων

Πρόκειται για μία κίνηση εξαιρετικά σπάνια για τα εκκλησιαστικά δεδομένα

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αναλαμβάνει Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, σε μια κίνηση εξαιρετικά σπάνια για τα εκκλησιαστικά δεδομένα.

Ο κ. Ιερώνυμος επικοινώνησε με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προκειμένου να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει την θέση του Τοποτηρητή στα Ιωάννινα, ενημερώνοντας τους πως ο ίδιος επιθυμεί την θέση αυτή.

Περιφέρεια Ηπείρου: Θεώρηση Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ, από 15 Απριλίου 2014 έως 31 Δεκεμβρίου 2014

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι η έκδοση και η θεώρηση Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ θα πραγματοποιείται από τη Δ/νση μας από 15 Απριλίου 2014 έως 31 Δεκεμβρίου 2014.
[ Γραφείο 131, στο ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην Νομαρχίας) τηλέφωνο για πληροφορίες 26510 87131].

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, σας κάνουμε γνωστό ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην έκδοση των νέων Δελτίων, καθώς τα Δελτία του έτους 2013 ισχύουν έως 31 Μαΐου 2014.

Φοροσόκ στους ανέργους των επιδοτούμενων προγραμμάτων

Φόρο που θα φτάνει ακόμη και τα 1.200 ευρώ θα πληρώσουν άνεργοι που συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης όπως αυτό των πολυδιαφημιζόμενων voucher και λάμβαναν μηνιαία αμοιβή περίπου 500 ευρώ σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης αφού τα εισοδήματα αυτά των ανέργων θα ενεργοποιήσουν αυτόματα τα ελάχιστα τεκμήρια διαβίωσης των 3.000 ευρώ και θα φορολογηθούν με 26%.
Σύμφωνα με τα dikaiologitika, συγκεκριμένα άνεργοι χωρίς κανένα άλλο εισόδημα που απασχολήθηκαν το 2013 μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων όπως αυτό του voucher (Επιταγή Εισόδου στην Εργασία) ή ακόμη και οι απασχολούμενοι στις στατιστικές έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ , όπου αμείφθηκαν πέρσι ακόμη και με 300 ευρώ το μήνα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο που θα ανέρχεται ακόμη και στα 1.200 ευρώ.

Κουτσελιό Ιωαννίνων: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού

Χθες (13-04-2014) το μεσημέρι, στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 74χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 89χρονο πεζό ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πεζού.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων. 

«Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου»: Πρόγραμμα περιοδείας κλιμακίου σε χωριά του Δήμου Πωγωνίου



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ

ΜΕΓΑΛΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ 14/4/2014:
Χρυσόδουλη, Ζάβροχο, Μαυρόπουλο, Αργυροχώρι, Πωγωνιανή, Δολό, Σταυροσκιάδι, Δρυμάδες.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 15/4/2014:
Άνω Ραβένια, Μαυροβούνι, Γεροπλάτανος, Ρουψιά, Παλιόπυργος, Βήσσανη, Λίμνη

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/4/2014:
Νεγράδες - Καταρράκτης


Τέλος η επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες που έχουν οφειλές στον ΟΓΑ

Τέλος η επιστροφή ΦΠΑ ή άλλες επιστροφές φόρου (εισοδήματος, πετρελαίου κ.α.) για όσες επιχειρήσεις, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. 
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΟΓΑ κ. Βεργίνη, η «μαύρη τρύπα» του ΟΓΑ ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να ακολουθήσει το μοντέλο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, για συμψηφισμό του ΦΠΑ που οφείλουν επιχειρήσεις στο Δημόσιο με αυτόν που δικαιούνται να εισπράξουν από φορείς της Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς η Γενική Γραμματεία Εσόδων έχει διαπιστώσει ότι σήμερα υπάρχουν πάνω από 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, οι οποίοι έχουν οφειλές στα Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και των ιδιωτών) ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ.

Αύξηση 5-120 ευρώ στις επικουρικές συντάξεις έως 800 ευρώ λόγω αναβολής παρακράτησης φόρου για μετά τις εκλογές!



Αναβολή για μετά τις εκλογές φαίνεται πως πήρε το σχέδιο για ενιαία παρακράτηση φόρου στις συντάξεις που προβλεπόταν στο Μνημόνιο. 

Με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, από τον επόμενο μήνα η παρακράτηση δεν θα υπολογιστεί ούτε με την κλίμακα 5%-15%, όπως ως τώρα ίσχυε, ούτε με ενιαία κλίμακα για το συνολικό ποσό των συντάξεων όπως σχεδιαζόταν, αλλά αυτοτελώς για κάθε σύνταξη του δικαιούχου και με βάση την κλίμακα φόρου εισοδήματος των μισθωτών.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι στην επικουρική σύνταξη η παρακράτηση θα υπολογίζεται και θα διενεργείται άσχετα από την κύρια.

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου, για το θάνατο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Ως Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, εκφράζω την βαθειά μου θλίψη, για την εις Κύριον εκδημία του Υπερτίμου και Εξάρχου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κυρού Θεόκλητου, σεπτού Ιεράρχη και Εμπνευσμένου Ποιμενάρχη που επί 40 και πλέον χρόνια υπηρέτησε τον τόπο και τους συνανθρώπους του με απαράμιλη και θεόπνευστη αγάπη.

Αιωνία του η μνήμη.

MRB: Οριακή διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Όπως δείχνουν  τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της MRB που πραγματοποιήθηκε για το www.real.gr o ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές και η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι τα εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%
ΝΔ: 19,7%
Ποτάμι 9.2%
Χρυσή Αυγή: 8,2%
ΚΚΕ: 6,1%
Ελιά: 5,3%
ΑΝ.ΕΛ: 4%
ΔΗΜΑΡ: 2,7%
Άλλο κόμμα: 6,9%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 18%

Ε.Μ.Υ.: Βροχές και καταιγίδες από τη Μεγάλη Τετάρτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η Εβδομάδα των Παθών φαίνεται ότι ξεκινά με σχετικά αίθριο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Δευτέρα, αλλά από τη Μεγάλη Τρίτη και κυρίως τη Μεγάλη Τετάρτη έως τη Μεγάλη Παρασκευή θα σημειωθεί μεταβολή του καιρού με βροχές και οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια.
Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ δεν θα λείψουν κατά τις πρωινές ώρες και οι τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά.
Χιόνια αναμένεται να πέσουν τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης, σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, ακόμα και πάνω από τα 600-700 μέτρα υψόμετρο, ενώ φαίνεται να το στρώνει και σε πολλές περιοχές πάνω από τα 700-800 μέτρα υψόμετρο.

Ωστόσο, από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά, η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, και το Μεγάλο Σάββατο καθώς και την Κυριακή του Πάσχα, θα επικρατήσουν στην χώρα μας, θερμοκρασίες άνω των 20ο C.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για την εκδημία του μητροπολίτη Ιωαννίνων θεόκλητου

Η εκδημία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου προκαλεί απέραντη θλίψη.
Η Εκκλησία της Ελλάδος έχασε έναν δυναμικό ιεράρχη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, έχασε τον Ιεράρχη της, που, για τέσσερις δεκαετίες, έβαλε τη δική του σφραγίδα στα θρησκευτικά, αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής.
Η συνεισφορά του μακαριστού Θεόκλητου στην Ορθοδοξία θα κριθεί από το χρόνο και από τους εκκλησιαστικούς ταγούς.
Από τη συνεργασία που είχαμε για πολλά χρόνια, εκείνο που τούτη την ώρα μπορώ να καταθέσω, είναι ότι ήταν μια ισχυρή προσωπικότητα που υπερασπιζόταν με πάθος τις απόψεις τους.
Ο Θεόκλητος αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην Εκκλησία της Ελλάδος, ιδιαίτερα όμως στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.
Η σκέψη μας τον συνοδεύει.

Θεοκλήτου, Μητροπολίτη Ιωαννίνων, Αιωνία η μνήμη.

Ανακοίνωση για τη λειτουργία της αγοράς κατά την Πασχαλινή περίοδο από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου εκδόθηκε ανακοίνωση για το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, ενόψει της εορταστικής περιόδου.
Επειδή κατά τις πασχαλινές γιορτές η ζήτηση των αγαθών που πλαισιώνουν το γιορταστικό τραπέζι των καταναλωτών είναι αυξημένη, επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή και σύμφωνη, με τις ισχύουσες διατάξεις και αποφάσεις.
ΓΕΝΙΚΑ:
Όλα τα καταστήματα εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού, έχουν την υποχρέωση να εφαρμόζουν τις διατάξεις (Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών-ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) σχετικά με την τοποθέτηση πινακίδων ή τιμοκαταλόγων που θα αναγράφουν το είδος, την τιμή, την προέλευση και την ποιότητα όπου η τελευταία επιβάλλεται από ειδικές διατάξεις.