Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Πρωτόπαππα Ιωαννίνων: Φίμωσαν, λήστεψαν και κλείδωσαν στο σπίτι του ένα ζευγάρι ηλικιωμένων

Άγνωστοι δράστες αφού έκλεψε τα λιγοστά χρήματα που κρατούσαν, φίμωσε, και κλείδωσε στο σπίτι του ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Πρωτόπαππα Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, τρία άτομα μπήκαν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η ηλικιωμένη γυναίκα άκουσε θόρυβο στις 2 περίπου τα ξημερώματα και όταν σηκώθηκε για να δει τι συμβαίνει, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές που την απείλησαν με ένα μαχαίρι.
Χωρίς δεύτερη σκέψη, άνοιξε το συρτάρι και τους έδωσε 70 ευρώ, διαβεβαιώνοντάς τους πως δεν υπάρχουν άλλα χρήματα στο σπίτι.
Οι ληστές πείστηκαν, ωστόσο πριν φύγουν, φίμωσαν τους δύο ηλικιωμένους, τους έδεσαν σε καρέκλες και τους κλείδωσαν στο σπίτι, προκειμένου να είναι σίγουροι πως δε θα προλάβουν να ειδοποιήσουν.
Το ζευγάρι των ηλικιωμένων απελευθερώθηκε από τα δεσμά του 8 περίπου ώρες αργότερα, όταν ένας γείτονας ανησύχησε και πήγε να δει που οφείλεται η απουσία τους.

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών  αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, που πιθανολογείται πως είναι αλλοδαποί, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ισοπαλία εκτός για τον Α.Σ. Καλπακίου (2-2)- Νέα ήττα στο Δελβινάκι για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (1-4)

* Ο ΠΑΟ Κρύας και ο Α.Σ. Καλπακίου μοιράστηκαν τους βαθμούς.
Ο Α.Σ. Καλπακίου με γκολ του Μακρή Χρήστου και του Διαμαντή Παναγιώτη βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 0-2.
Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 80΄ με πέναλτι και ισοφάρισαν στο 82΄ σε 2-2.
Α.Σ. Καλπακίου:

Κρανάς Γρηγόρης, Ηλίας Μιχαήλ, Γόγολος Ευάγγελος, Μπονόβας Νικόλαος, Τσουμάνης Παναγιώτης (Κατσαβριάς Βασίλειος 75΄), Κατσής Ηλίας (Μακρής Χρήστος 56΄), Ζώτος Ευάγγελος,  Κατσάνος Ιωάννης, Διαμαντής Παναγιώτης, Κοττίκας Ιωάννης
Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ1-2
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙ  2-2
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 1-0
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ1-3
ΡΟΔΟΤΟΠΙ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 1-4
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 2-1
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 1-0
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 1-4
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1-1


Βαθμολογία (6η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 15
2. Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 14 
3.  ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 14
4.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 13
5.  ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 12   
6.  Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 11  
7.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 9 
8.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 9 
9.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 9   
10. Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 9  
11.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 8
12.  Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 7 
13. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 6  
14. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 6 
15. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 4   
16.  Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 3  
17.  Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1 
18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 1

Καταργείται ο Δασικός φόρος

Θετική εξέλιξη είχε η παρέμβαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυς Ευταξά, προς το Υπουργείο Π.Ε.Κ.Α. για την κατάργηση του Δασικού φόρου ο οποίος είχε επανέλθει με το Νόμο 4280/2014   και επιβάρυνε οικονομικά τους Δασικούς Συνεταιρισμούς με αποτέλεσμα να ανακύπτουν ζητήματα επιβίωσης για τα μέλη τους όπως χαρακτηριστικά είχαν επισημάνει   ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δασικών Συνεταιρισμών Ηπείρου σε συνάντηση που είχαν με την κα Ευταξά το Σεπτέμβριο.
Τότε η Γενική Γραμματέας είχε αποσπάσει από την αρμόδια Ειδική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου τη διαβεβαίωση πως προωθείται σχετική ρύθμιση για την κατάργησή του. Ρύθμιση η οποία έλαβε το Φ.Ε.Κ. 214/Α/2/10/14 και τίθεται σε ισχύ.
Η Γενική Γραμματέας με αφορμή την εξέλιξη αυτή σε δηλώσεις της εξέφρασε την ικανοποίηση της για την άμεση επίλυση του ζητήματος που έχει θετικές επιπτώσεις στην επιβίωση ενός δυναμικού κλάδου στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. «Συνεννοηθήκαμε με το Υπουργείο, συνεργαστήκαμε, οι Υπηρεσίες μας είχαν άμεση ανάδραση και δόθηκε λύση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζεται η φθίνουσα πορεία της αγελαδοτροφίας

Εξακολουθεί να φθίνει η αγελαδοτροφία της χώρας μας καθώς κατά την περίοδο 2013/2014 σημειώθηκαν 137 αποχωρήσεις παραγωγών από το επάγγελμα, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο 2012/2013.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις παραδόσεις αγελαδινού γάλακτος για το 2013/2014 από την Ελλάδα παρέδωσαν γάλα 3.549, ενώ την προηγούμενη περίοδο 2012/013 ο αριθμός των ενεργών παραγωγών που παρέδωσαν γάλα έφθανε τους 3.686.
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως εκτός προαναφερθείσες αποχωρήσεις η χώρα μας συνεχίζει να υστερεί και σε παραγωγή γάλακτος καθώς υπολείπεται της ποσόστωσης που είχε στην διάθεσή της κατά 253.954 τόνους. Συγκεκριμένα η διαθέσιμη ποσότητα προς παράδοση για το 2013/2014 ήταν 878.298 τόνοι και τελικά παραδόθηκαν 624.344.
Για το 2012/2013 η διαθέσιμη ποσότητα προς παράδοση ήταν 869.589 τόνοι και τελικά παραδόθηκαν 628.792, δηλαδή έλλειμμα παραδόσεων γάλακτος της τάξης των 227.910 τόνων.
Συνολικά χαμηλά η παραγωγή γάλακτος στην Ε.Ε                                                            

STOP στα αφορολόγητα καύσιμα και από το πρατήριο Κακαβιάς!

Δύο μήνες περιθώριο έχει η Ελλάδα προκειμένου ν’ αλλάξει την νομοθεσία της για τα πρατήρια καυσίμων αφορολόγητων ειδών στα χερσαία σύνορά της, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μπει «φρένο» στα αφορολόγητα καύσιμα. Μία απόφαση που συμπεριλαμβάνει και την δίοδο της Κακαβιάς.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) αισθάνεται δικαιωμένη, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι αυτό «αποτελεί αποτέλεσμα καταγγελίας και δικαίωση των προσπαθειών της, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια διαμαρτύρεται στις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές Αρχές, επισημαίνοντας ότι η πώληση αφορολόγητου πετρελαίου στα σύνορα της χώρας πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό, στερεί από το ελληνικό δημόσιο σημαντικά έσοδα και "χτυπάει" την ελληνική μεταφορά».

Αλλαγές σε κόκκινα δάνεια, ΦΠΑ, ΓΓΔΕ και ΑΕΠ ζητά η τρόικα

Την αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη το 2015 από το 2,9% του ΑΕΠ στο 2,5%, την εξαίρεση των μεγάλων επιχειρήσεων οφειλετών από τη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια», τη θεσμική αυτονόμηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αλλά και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στα νησιά, ζήτησαν χθες από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη οι επικεφαλής της τρόικας. 
Η ξαφνική «εμπλοκή» στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, που οδήγησε σε νέα έκτακτη συνάντηση το βράδυ της Τρίτης μεταξύ των κ.κ. Χαρδούβελη, Δένδια, Σταϊκούρα και Παπασταύρου και Λαζαρίδη με τους επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) κατέδειξε ότι θα απαιτηθεί χρόνος ώστε οι δύο πλευρές να οδηγηθούν σε πλήρη συμφωνία, κάτι που πλέον μετατίθεται για το Νοέμβριο.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 30χρονος Αλβανός διακινητής, για μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας, μίας μη νόμιμης μετανάστριας

Συνελήφθη, χθες (07.10.2014) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε μία 47χρονη ομοεθνή του, η οποία δεν κατείχε τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για είσοδο και παραμονή στη χώρα.
Το ανωτέρω όχημα, ιδιοκτησίας του 30χρονου δράστη, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου. 

Ροδαυγή Άρτας: 6η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου την Κυριακή 12 Οκτωβρίου

O Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής Άρτας η «Αγία Παρασκευή», σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 12 Οκτωβρίου την 6η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Ροδαυγής. Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης και ο Πολιτιστικός Σύλλόγος Σουμεσίου, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδαυγής και οι Φίλοι του Άμμου.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα διανέμονται δωρεάν ψητά και βραστά κάστανα και Ροδαυγιώτικο μυρωδάτο τσίπουρο από ζαμπέλα.

Επίσης στην γιορτή θα συμμετέχει και η παραδοσιακή κομπανία του Ηλία Πλαστήρα.

Κόκκινα μάτια που δεν κλαίνε από έρωτα πάσχουν από ξηροφθαλμία


Αθήνα  6 Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Μάτια κουρασμένα, κόκκινα που  κλαίνε, αν δεν είναι από … έρωτα,  τότε είναι πιθανό να  πάσχουν   από  ξηροφθαλμία λένε οι οφθαλμίατροι.
Τα συμπτώματα αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης της πιο συχνής πάθησης που πλήττει το ανθρώπινο μάτι παρουσιάστηκαν  από οφθαλμίατρους σε ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας , στο ξενοδοχείο Divani Apollon στο Καβούρι.
 «Η συχνότητα εμφάνισης της ξηροφθαλμίας στον γενικό πληθυσμό είναι περίπου 30% και η συχνότητα αυξάνεται προϊούσης της ηλικίας των ασθενών» ανέφερε ο διαπρεπής  χειρουργός οφθαλμίατρος  Δρ Γιάννης Μάλλιας.
«Η πάθηση, συμπλήρωσε ο Δρ Μάλλιας, προσβάλλει συχνότερα τις γυναίκες ,τους χρήστες φακών επαφής και τους ασθενείς που κάνουν χρήση αντικαταθλιπτικών και αντιισταμινικών φαρμάκων».
Επίσης ορισμένα συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος καθώς επίσης και το σύνδρομο Sjogren, σχετίζονται άμεσα με την εμφάνιση ξηροφθαλμίας.
ΤΑ  ΒΑΣΙΚΑ  ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Τα βασικά συμπτώματα  των ασθενών που πάσχουν από ξηροφθαλμία, σύμφωνα με τους οφθαλμιάτρους  είναι:
•Κοκκίνισμα
•Τσούξιμο
•Κνησμός
•Δάκρυρροια
•Σαν να έχουν άμμο
•Θολή όραση
•Διακυμάνσεις της όρασης