Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

«Πέφτει» το Taxisnet από τις δηλώσεις με τις αλλαγές στο Ε9

Σε Γολγοθά για χιλιάδες φορολογουμένους, που καλούνται να συμπληρώσουν το Ε9 της φορολογικής δήλωσης με τα στοιχεία των ακινήτων τους (κτίρια, οικόπεδα, αγροτεμάχια), εξελίσσεται η διαδικασία υποβολής του εντύπου μέσω του συστήματος Taxisnet.
Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται εξαιτίας της υπερφόρτωσης του Taxisnet προβληματίζουν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και, στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης, ζήτησε μέσω Twitter από τους φορολογουμένους να ξεκινήσουν την υποβολή του Ε9 για τα αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων για όσους είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση.
Χαρακτηριστικά, τη Δευτέρα, για την ολοκλήρωση υποβολής δύο και μόνο δηλώσεων Ε9, έπρεπε κάποιος να αφιερώσει πέντε ώρες μπροστά στο σύστημα.
«Μην υποβάλετε δηλώσεις με αλλαγές αγροτεμαχίων μόνο, μέχρι και την Παρασκευή. Έτσι θα μπορέσετε να τελειώσετε γρηγορότερα την υποβολή» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Θεοχάρης.

Αγροτεμάχια: Στο 1,5 ευρώ το στρέμμα ο ελάχιστος φόρος

Το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Στο 1,5 ευρώ το στρέμμα προβλέπεται ο βασικός συντελεστής φορολογίας για τα αγροτεμάχια, ο οποίος θα αυξομειώνεται ανάλογα με τη θέση του οικοπέδου, την έκταση, τη χρήση και άλλους παράγοντες. Αυτό προβλέπεται στο τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση και αφού εγκριθεί από την τρόικα, θα ψηφισθεί στη Βουλή.
Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων θα ισχύει από το 2014 και θα αντικαταστήσει το τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων που εισπράττεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ καθώς και τον ΦΑΠ.
Μέσω αυτού, το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να διευρύνει τη φορολογική βάση αλλά και να πετύχει μία πιο δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους στους φορολογούμενους.
Αναφορικά με τα αγροτεμάχια, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τα ακόλουθα:
Για τα γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού ο ενιαίος φόρος προκύπτει από τον Βασικό Συντελεστή Φορολογίας που ορίζεται σε 0,15 λεπτά του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (1,5 ευρώ το στρέμμα) σε συνδυασμό, κατά περίπτωση, με επιπλέον συντελεστές ως εξής:

Σταύρος Καλογιάννης: Προχωρούν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του οδικού άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι - Κακαβιά

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη και τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του Υπουργείου Υποδομών κ. Δ. Μακρή είχε ο Σταύρος Καλογιάννης, για την προώθηση του οδικού άξονα Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά.
 Ειδικότερα, σε συνέχεια των ενεργειών που είχαν γίνει τον περασμένο Απρίλιο από πλευράς Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων (σύνταξη και υποβολή τεχνικού δελτίου, έγγραφο 1812/29.04.2013 της ΕΥΔ του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας»), η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης έδωσε τη σύμφωνη γνώμη της για εγγραφή του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

«Κατακρεούργησαν» τα δέντρα στην Ε.Ο. Ιωαννίνων– Κακαβιάς! … Χωρίς κανέναν σεβασμό στο περιβάλλον

Με πρόστιμα προειδοποιεί ο Δήμαρχος Πωγωνίου όσους μολύνουν…

Με … βάρβαρο τρόπο έγινε και φέτος ο καθαρισμός της οδικής αρτηρίας Ιωαννίνων – Κακαβιάς από συνεργεία που εκμίσθωσε η Περιφέρεια Ηπείρου.
«Αντί να κόψουν τα δέντρα με πριόνι, τα κατακρεούργησαν, χτυπώντας τα με χωματουργικό μηχάνημα», ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Π.Λ.» κάτοικος του Πωγωνίου που κάνει καθημερινά την διαδρομή Καλπάκι – Κακαβιά. Η προχειρότητα σε όλη της το μεγαλείο, αφού η εικόνα που αντικρίζουν οι διερχόμενοι, βλέποντας ολόκληρα  δέντρα διαλυμένα και πεσμένα είναι απαράδεκτη,  για μια υποτίθεται πολιτισμένη χώρα που πρέπει να σέβεται το περιβάλλον.

Ηπειρώτικη παραδοσιακή βραδιά, από την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 19:30, στο ανοικτό πέτρινο θέατρο Αργυρούπολης

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 602
16452 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 στην εκδήλωσή μας την « ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ» , ώρα 19:30 στο ανοικτό πέτρινο θέατρο Αργυρούπολης.
Το πρόγραμμά μας περιέχει ζωντανή μουσική με γνωστούς Ηπειρώτες καλλιτέχνες , συμμετέχουν χορευτικά τμήματα από διάφορες περιοχές της Αττικής.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα


ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, σε διαφορετικές περιπτώσεις, κοντά στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν κοντά στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, πέντε αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη είσοδο στη χώρα.
 Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες (16-09-2013) το πρωί κοντά στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Συρίας, ένας 36χρονος άνδρας και μία 56χρονη γυναίκα, διότι κατείχαν πλαστά διαβατήρια και πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας, με σκοπό να μεταβούν στη Σουηδία μέσω του Λιμένα της Ηγουμενίτσας.
 Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και δύο ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν.
 Στην δεύτερη περίπτωση , συνελήφθησαν χθες (16-09-2013) το πρωί έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, τρεις παράνομοι αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας (δύο άνδρες, μία γυναίκα και τέσσερα ανήλικα παιδιά), οι οποίοι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξαν πλαστά διαβατήρια Γερμανίας και Τσεχίας.
 Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, οι συλληφθέντες είχαν προμηθευτεί τα ανωτέρω έγγραφα, από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αντί του χρηματικού ποσού των (1800) ευρώ, με σκοπό να μεταβούν μέσω του Λιμένα της Ηγουμενίτσας στη Γερμανία.
 Τα πλαστά διαβατήρια καθώς και επτά ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν. 
 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.


Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα (3) εκατομμύρια ευρώ

Συνελήφθη, τη Δευτέρα (16-09-2013) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 61χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Οι οφειλές του ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 3.052.392,51 ευρώ και προέρχονται από καταλογισμό σε βάρος του διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων.
 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 

Στα 411,1 εκατ. οι ακάλυπτες επιταγές στο 8μηνο

Συνεχίζεται η τάση περιορισμού των ακάλυπτων επιταγών από την αγορά, σημειώνοντας μείωση 64,25% στο 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στο 8μηνο σε 34.418 τεμάχια, συνολικού ύψους 411 εκατ. ευρώ και οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 56.321 τεμάχια, αξίας 89,8 εκατ. ευρώ.

Έτσι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της «Τειρεσίας», οι δείκτες ασφυξίας που σφυγμομετρούν τον παλμό της αγοράς διαμορφώθηκαν στα τέλη Αυγούστου στα 500,8 εκατ. ευρώ.

Επιτυχίες στα ΑΕΙ Λυκείου Βελλάς


Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς, συγχαίρει τους αποφοίτους μαθητές που σε ποσοστό 100% πέτυχαν στα ΑΕΙ της προτίμησής τους. Για το σχολικό έτος 2013-2014 συνεχίζονται οι εγγραφές μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, οι μετεγγραφές από ΕΠΑΛ μέχρι 15 Οκτωβρίου και από τα υπόλοιπα Λύκεια σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Με τιμή

Ο Διευθυντής

Γεωργούλας Χρήστος