Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

«Κατακρεούργησαν» τα δέντρα στην Ε.Ο. Ιωαννίνων– Κακαβιάς! … Χωρίς κανέναν σεβασμό στο περιβάλλον

Με πρόστιμα προειδοποιεί ο Δήμαρχος Πωγωνίου όσους μολύνουν…

Με … βάρβαρο τρόπο έγινε και φέτος ο καθαρισμός της οδικής αρτηρίας Ιωαννίνων – Κακαβιάς από συνεργεία που εκμίσθωσε η Περιφέρεια Ηπείρου.
«Αντί να κόψουν τα δέντρα με πριόνι, τα κατακρεούργησαν, χτυπώντας τα με χωματουργικό μηχάνημα», ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Π.Λ.» κάτοικος του Πωγωνίου που κάνει καθημερινά την διαδρομή Καλπάκι – Κακαβιά. Η προχειρότητα σε όλη της το μεγαλείο, αφού η εικόνα που αντικρίζουν οι διερχόμενοι, βλέποντας ολόκληρα  δέντρα διαλυμένα και πεσμένα είναι απαράδεκτη,  για μια υποτίθεται πολιτισμένη χώρα που πρέπει να σέβεται το περιβάλλον.

Και… σκουπιδομάνι!
Σαν να μην έφθανε αυτό, με τον … οδοστρωτήρα που δεν άφησε ούτε κλαρί στο πέρασμά του, εμφανίστηκε και ο σκουπιδότοπος που υπάρχει στις άκρες του δρόμου, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την παντελή έλλειψη ευαισθησίας που διακατέχει πολλούς οδηγούς, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Ο «Π.Λ.» επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κ. Καψάλη και ερωτηθείς για το θέμα ανέφερε ότι ο Δήμος, που τα λεφτά του είναι μετρημένα, θα φροντίσει όπως και πέρυσι να μαζέψει τα σκουπίδια και να καθαρίσει την περιοχή σύντομα, μόλις προσληφθούν τα 50 άτομα με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αναμένεται να τρέξει εντός των ημερών.
Γνωρίζοντας καλά την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο οδικό δίκτυο, προειδοποίησε ότι οι έλεγχοι στο εξής θα είναι αυστηροί και θα πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα, σε όσους συλλαμβάνονται να πετούν από τα αυτοκίνητά τους πλαστικές σακούλες, μπουκάλια κ.α.