Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΕΟΖ: Πρόταση για όλη την Ήπειρο


Τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) σ' όλη την Ήπειρο και όχι μόνο στην παραμεθόριο περιοχή της, ενέκρινε ομόφωνα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) της συγκεκριμένης περιφέρειας.
Τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) σ' όλη την Ήπειρο και όχι μόνο στην παραμεθόριο περιοχή της, ενέκρινε ομόφωνα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) της συγκεκριμένης περιφέρειας.
Όπως τονίστηκε σε σχετική συνεδρίαση της ΠΕΔ, εκτός από το δήμο Πωγωνίου, που αρχικά έδειξε ενδιαφέρον για να αποτελέσει ΕΟΖ, τελικά και οι περιοχές της Κόνιτσας και των Φιλιατών, εκδήλωσαν ανάλογη επιθυμία, με αποτέλεσμα η ΠΕΔ να συμφωνήσει σε πρόταση για κοινή ζώνη σ' όλη την Ήπειρο.
Ακόμη αποφασίστηκε να ανατεθεί η υλοποίηση μελέτης για τη βιωσιμότητα υλοποίησης μίας ΕΟΖ στην Ήπειρο, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν θα υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιώτες να επενδύσουν στην περιοχή, εφόσον αυτή απολαμβάνει κάποιων ειδικών αναπτυξιακών-διοικητικών-φορολογικών κινήτρων.
Ο δήμος Πωγωνίου ήδη συντάσσει πρόταση για την υλοποίηση ΕΟΖ, την οποία εκτιμάται ότι θα έχει περατώσει μέχρι το Πάσχα. Για το σκοπό αυτό πρόσφατα συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, Π. Σελέκος με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Α. Καχριμάνη και το δήμαρχο Πωγωνίου Κ. Καψάλη.
Μέχρι το Καλοκαίρι, το υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις για το σχέδιο ανάπτυξης ΕΟΖ στην Ελλάδα, το οποίο βέβαια πρέπει να εγκριθεί από την Ε.Ε.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ - ΚΑΛΠΑΚΙ   5 - 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (27η αγωνιστική)
1. Α.Ο. Ανατολής: 61
2. Κρύα: 59
3. Α.Ε. Μικρασιατών: 55
4. Προοδευτική Περάματος: 52
5. Πεδινή: 49
6. Θύελλα Κατσικά: 46
7. Βουνοπλαγιά: 41
8. Λαψίστα: 40
9. Ροδοτόπι: 35
10. Μουσιωτίτσα: 31 (26)
11. Α.Ο. Βελισσαρίου: 29 (26)
12. Ατρόμητος '95: 27 (26)
13. Θύελλα Ελεούσας: 23
14. Κουτσελιό: 20
15. Καλπάκι: 20
16. Ηλιόκαλη: 7 (26)

ΙΚΑ: Την Πέμπτη 5 Απριλίου το δώρο

Στις 5 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα του Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ.
Η καταβολή θα γίνει με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: «Μπλόκο» σε λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη χθες το βράδυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ένας 30χρονος, οδηγός φορτηγού ο οποίος μετέφερε λαθραία τσιγάρα που επρόκειτο να τα διοχετεύσει σε αγορές του εξωτερικού.
Κατά τη διάρκεια έρευνας, κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος εντόπισε συνολικά 2.054 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα και η ποσότητα των τσιγάρων κατασχέθηκαν.

7η Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και φίλων της παράδοσης 6, 7, και 8 Ιουλίου 2012, στα χωριά της Πρέβεζας

7η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Κανάλι, Λυγιά, Σαρακατσάνικη στάνη «για τον πολιτισμό και την παράδοση».
6 - 7 - 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
Το μεγάλο τριήμερο γεμάτο παραδοσιακή μουσική και χορό, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην αρχή του καλοκαιριού με τη συμμετοχή καταξιωμένων εισηγητών και μερικών από τους καλύτερους μουσικούς της χώρας μας.
Τα μαθήματα και η διαμονή θα γίνουν στο παραθαλάσσιο Κανάλι και τα δύο πανηγύρια στο λιμανάκι της Λυγιάς (με νησιώτικο ρεπερτόριο) και στη Σαρακατσάνικη Στάνη - Τα Χειμαδιά (με στεριανό ρεπερτόριο).
Η διδασκαλία περιλαμβάνει τις εξής εισηγήσεις:
o Σαρακατσάνικοι χοροί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Βασίλης Σερμπέζης
o Ταξιδεύοντας στη Νάξο - Σταύρος Σπηλιάκος
o Οι χοροί των Γκαγκαβούζηδων προσφύγων στα Χρυσοχώραφα Σερρών - Αλέξανδρος Ομηριάδης
o Χοροί και τραγούδια των Μεγάρων - Δημήτρης Ηλίας (Τζίμης)
o Εισαγωγή στους χορούς και τα τραγούδια της Μουργκάνας Θεσπρωτίας - Γιώργος Στεργίου
o Κάλυμνος: Χοροί και τραγούδια από τη ζωή των σφουγγαράδων - Άννα Μαύρου
o Ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια - Κώστας Μήτσης με τη συμμετοχή ντόπιων από το χωριό Ζερβό Πρέβεζας
ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
Παρασκευή 6 Ιουλίου, στο Λιμανάκι της Λυγιάς, θα γλεντήσουμε με μουσική και χορούς από την Ήπειρο, Κυκλάδες, Βόρειο Αιγαίο, Δωδεκάνησα, Μικρά Ασία, Κρήτη και Πόντο.
Σάββατο 7 Ιουλίου, στη Σαρακατσάνικη Στάνη - "Τα χειμαδιά", στο χοροστάσι ανάμεσα από τις καλύβες με μουσική και χορούς από την Ήπειρο, Θράκη, Μακεδονία, Πελοπόννησο, Ρούμελη, Θεσσαλία και Σαρακατσαναίους.
Στα πανηγύρια οι γυναίκες των χωριών θα προσφέρουν Ηπειρώτικες πίτες.
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Νίκος Φιλιππίδης (Κλαρίνο), Μιχάλης Καλιοντζίδης (Ποντιακή λύρα), Μάνος Κουτσαγγελίδης (Κανονάκι),
Το Συγκρότημα «Επτάσημο» με τους: Βαγγέλη Παπαναστασίου (Κλαρίνο, Γκάιντα, Τσαμπούνα, Φλογέρα), Βαγγέλη Σαραντίδη (Βιολί), Ιάκωβο Ηλιάδη (Λαούτο) & Λάζαρο Ακριβόπουλο (Κρουστά),
Κώστας Φιλιππίδης (Λαούτο), Γιώργος Μαρινάκης (Βιολί), Τάσος Ντάφλος (Κρουστά),
Αντώνης Κεχαγιαδάκης (Κρητική λύρα), Αδαμάντιος Λαδουκάκης & Μανώλης Φετοκάκης (Κρητικό Λαγούτο),
Γιώργος Νταβλιάκος (Γκάιντα - Καβάλ)
και τα Χάλκινα της Γουμένισσας με 5μελές σχήμα
Τραγουδούν: Βασίλης Σερμπέζης, Μιχάλης Καλιοντζίδης, Κώστας Μήτσης, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Σταυρούλα Δαλιάνη, Κατερίνα Δούκα, Αντώνης Κεχαγιαδάκης, Βαγγέλης Σαραντίδης, Κώστας Φιλιππίδης
Η έναρξη των δύο γλεντιών θα γίνει με πολυφωνικά ηπειρώτικα τραγούδια από το Πωγώνι
Το Σάββατο θα γίνει ξενάγηση στην αρχαία Νικόπολη.
Κόστος συμμετοχής μόνο 130 ευρώ κατ' άτομο που περιλαμβάνει: 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα, τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια, πρωϊνό, συμμετοχή στα μαθήματα και στην ξενάγηση, συμμετοχή στα δύο πανηγύρια, 2 βραδινά φαγητά, απεριόριστο κρασί, φάκελος με πληροφοριακό υλικό.
Η βιντεοσκόπηση είναι ελεύθερη.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 10 Ιουνίου 2012 (λόγω μεγάλης συμμετοχής η ημερομηνία μπορεί να τροποποιηθεί, αν ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων καλυφθεί νωρίτερα).
Για τη συμμετοχή απαιτείται προκαταβολή 70 ευρώ ανά άτομο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Γιάννης Αλεξίου Τηλ. 2310510901 και 6972622658 email: panigiris.gr@gmail.com 
Κώστας Μήτσης Τηλ. 2106980695 και 6972972957 email: mitsisk@gmail.com

Παράταση λίγων ημερών για την υποβολή του Ε9

Για μερικές ημέρες ακόμη, χωρίς ωστόσο να δίδεται συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία, θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις δηλώσεις του Ε9 του 2010 (οικονομικό έτος 2011), όπως δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας της ΚΕΠΥΟ, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Δεν χρειάζεται όλοι οι φορολογούμενοι να κάνουν τις δηλώσεις τους σήμερα, καθώς υπάρχει περιθώριο» είπε ο κ. Θεοχάρης.
Εκτιμάται ότι η εφαρμογή της ΓΓΠΣ για τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων θα είναι ανοιχτή μέχρι το Πάσχα.
Για το ΕΤΑΚ του 2009, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι η υπηρεσία του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκκαθάριση των δηλώσεων και περιμένει το «πράσινο φως».

Προς διεύρυνση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, αλλά και για τη διεύρυνσή του ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης μετά από συνάντηση που είχε με τον επίτροπο για θέματα Απασχόλησης Λάζλο Αντορ.

Όπως είπε, «έχουν γίνει αρκετά πράγματα έτσι ώστε να καταστήσουμε αυτό το πρόγραμμα βιώσιμο και να το διευρύνουμε. Μάλιστα στο νομοσχέδιο που καταθέσαμε πρόσφατα στη Βουλή υπάρχει ρύθμιση για την ενίσχυση της χρηματοδότησης».
Ο κ. Κουτρουμάνης πρόσθεσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε μεγαλύτερο αριθμό ωφελουμένων από ότι σήμερα που αφορά 65 χιλιάδες ωφελούμενους.
«Επομένως», συνέχισε, «το νέο πρόγραμμα μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ωφελουμένων, χωρίς να στηρίζεται μόνο στη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αλλά να είναι βιώσιμο, με δικούς του πόρους, βεβαίως και με συγχρηματοδότηση από το ΕΚΤ, μετά την αξιολόγηση του προγράμματος».

Public Issue: Επτακομματική Βουλή, χωρίς το ΛΑΟΣ

Στοιχεία σοκ παρουσιάζει η νέα δημοσκόπηση της της Public Issue που θα δημοσιευτεί στην «Καθημερινή της Κυριακής», με τη ΝΔ να διατηρεί το προβάδισμα της έναντι των άλλων, αν και παρουσιάζει μικρή πτώση.
Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να συσπειρώνεται και περνά στην δεύτερη θέση, ενώ εντύπωση προκαλούν τα πολύ χαμηλά ποσοστά του ΛΑΟΣ.
Αναλυτικά:
ΝΔ: 22,5%
ΠΑΣΟΚ: 15,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 12,5%
ΚΚΕ: 12%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 12%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 8,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5%
Ο ΛΑΟΣ, σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, μένει εκτός βουλής βλέποντας τα ποσοστά του να υποχωρούν στο 2% από το 4% της προηγούμενης δημοσκόπησης.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 3% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία παραμένει στο 2%.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 11:00 π.μ.


ΜΑΡΜΑΡΑ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ για τη ΔΕΗ

Έρχονται νέες αυξήσεις;


Καθαρές ζημίες ύψους 148,9 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος της ΔΕΗ το 2011, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Αυτό από μόνο του "μυρίζει" αυξήσεις για να μπορέσει και πάλι η επιχείρηση να περάσει σε κερδοφορία.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 769,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 48,6% σε σχέση με πέρυσι.
Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 5.513,6 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 5,1% σε σχέση με το 2010. Όπως διευκρινίζει η ΔΕΗ, στον κύκλο εργασιών συμπεριλαμβάνεται ποσό 140,6 εκατ. ευρώ που αφορά τη συμμετοχή χρηστών του δικτύου ηλεκτροδότησης για τη σύνδεσή τους. Το αντίστοιχο μέγεθος το 2010 ήταν 194,5 εκατ. ευρώ.
Τα προ φόρων αποτελέσματα του 2011 διαμορφώθηκαν σε ζημίες 85,8 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 740,7 εκατ. ευρώ το 2010. Σε σχέση με το 2010, τα προ φόρων αποτελέσματα έχουν επιβαρυνθεί με ζημία ύψους 25,6 εκατ. ευρώ από την απομείωση της αξίας μετοχών του χαρτοφυλακίου της εταιρείας. Εξαιρουμένης της επιβάρυνσης αυτής, οι ζημίες θα είχαν διαμορφωθεί σε 60,2 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά στη συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, αυτή παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη μεταξύ 2011 και 2010 στις 61.834 GWh έναντι 61.817 GWh το 2010. Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών, μειώθηκαν κατά 2.270 GWh (-4,4%), σε 49.317 GWh, ενώ τα αντίστοιχα έσοδα μειώθηκαν κατά 6,8%.
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε πως δεν θα διανεμηθεί μέρισμα για τη χρήση 2011.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.
Α.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΩΝ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΝΗΣΙ

Χρόνο, ρόλο και λόγο θέλουν οι Δήμοι για τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών

Χρόνο για να μπορέσουν να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους τόσο για την χωροθέτηση των Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών όσο και για τον τρόπο λειτουργίας τους ζήτησαν οι αυτοδιοικητικοί της Ηπείρου μέσω της απόφασης που πήρε ομόφωνα η ΠΕΔ. Στην έκτακτη συνεδρίασή της στην οποία μετείχαν και δήμαρχοι απ' όλη την Ήπειρο επικρίθηκε ο χρόνος κατά τον οποίο αναδείχτηκε το ζήτημα εκ μέρους της Πολιτείας αλλά και το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο οι δήμοι θα έπρεπε να υποδείξουν χώρους για να στηθούν τα κέντρα αυτά, ενώ εμφανής ήταν και η δυσκολία των Δημάρχων, ειδικά των μικρών δήμων της Ηπείρου, να δεχτούν να έχουν στα όριά τους ένα τέτοιο κέντρο, από τη στιγμή που, όπως είπαν οι περισσότεροι, αυτοί δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με μετανάστες.
Συμπερασματικά η ΠΕΔ Ηπείρου είπε «όχι» στη δημιουργία των Κέντρων Φύλαξης Μεταναστών τώρα, ζητώντας να υπάρξει παράταση.