Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ημεδαπός για μεταφορά παράτυπου μετανάστη

 


Συνελήφθη χθες (10-5-2023) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ημεδαπός, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι επέβαινε επιπλέον ένας αλλοδαπός.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο αλλοδαπός είχε εισέλθει το πρωί της ίδιας ημέρας παράνομα στη χώρα μέσω των ελληνοαλβανικών συνόρων, ενώ τον είχε παραλάβει λίγο νωρίτερα από σημείο της πόλης της Ηγουμενίτσας ο ημεδαπός, προκειμένου να τον μεταφέρει έναντι αμοιβής στην Πρέβεζα.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ημεδαπού, καθώς και συνολικό χρηματικό ποσό 485 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Έντεκα γαλάζιες σημαίες σε ακτές της Ηπείρου

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας  Φύσης, η Ήπειρος έλαβε συνολικά 11 γαλάζιες σημαίες.

Η Ελλάδα συνολικά διαθέτει 617 βραβευμένες ακτές κατέχοντας τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες.

Επτά γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος στις ακτές της Πρέβεζας.

Αναλυτικά:

Κανάλι

Κυανή

Μέγα Άμμος

Μονολίθι

Πλατάνια

Αμμουδιά

Βάλτος/Parga Beach Resort

Τέσσερις είναι οι γαλάζιες σημαίες στην Θεσπρωτία.

Αναλυτικά:

Αγία Παρασκευή

Δρέπανο

Καραβοστάσι

Μέγα Άμμος

Περιοδεία της Μαρίας Κεφάλα σε χωριά του Δήμου Δωδώνης

 


Στα χωριά Θεριακήσι, Κοπάνη, Βαρυάδες, Πεντόλακκο,  Αχλαδέα, Γεωργάνους, Δερβίζιανα, Παλαιοχώρι-Μπότσαρη,  Ρωμανό και Σιστρούνι περιόδευσε χθες η υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Συζήτησε με τους κατοίκους για το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι περιοχές.

Δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ιωαννίνων για την αντιπυρική περίοδο 2023

 


Δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ιωαννίνων για την αντιπυρική περίοδο 2023.

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος κατοίκου στην Άρτα

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας απάτη, που έλαβε χώρα σε βάρος κατοίκου στην Άρτα τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.

Ειδικότερα, πολίτης εντόπισε στο διαδίκτυο αγγελία που είχε αναρτήσει ο κατηγορούμενος για την πώληση μεταχειρισμένου κλαρκ και αφού επικοινώνησε μαζί του και συμφώνησε να το αγοράσει, κατέθεσε στο λογαριασμό του χρηματικό ποσό 500 ευρώ, χωρίς όμως να το παραλάβει ποτέ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Ευχαριστήριο

 


ΠΑΣ Περιβλέπτου, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την διοίκηση του ΠΑΣ Περιβλέπτου για την παραχώρηση του γηπέδου, κατά την διάρκεια του Β’ γύρου του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής. 

Επίσης ευχαριστούμε τους κ.κ. Αποστόλου Βασίλειο και Μπονόβα Αντώνιο, για όλες τις ενέργειες τους  ώστε η ομάδα μας να νιώσει οικεία και ως δεύτερο της σπίτι την έδρα της Περιβλέπτου.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την «χείρα βοήθειας» της ομάδας και των ανθρώπων της, όταν πραγματικά το είχαμε ανάγκη.

Άρτα: Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης

 


Από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης, που έλαβε χώρα στην Άρτα την 17-01-2023.
Ειδικότερα, ηλικιωμένος δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο που προφασίστηκε ότι είναι υπάλληλος του λογιστή του και με το πρόσχημα ότι δικαιούται επίδομα ηλεκτρικής ενέργειας, τον έπεισε ότι απαιτείται να μεταβεί σε ΑΤΜ προκειμένου, με κωδικό που θα του παρείχε ο ίδιος, να προβεί στην ανάληψη του δικαιούμενου χρηματικού ποσού.
Λόγω αδυναμίας του, μετέβη σε ΑΤΜ η κόρη του, η οποία, λαμβάνοντας κατάλληλη καθοδήγηση μέσω τηλεφώνου από το παραπάνω άτομα, πραγματοποίησε εν αγνοία της μεταφορά συνολικού χρηματικού ποσού 10.000 ευρώ περίπου από τον τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα της σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορούμενων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Επίσκεψη του Γιάννη Στέφου στα χωριά της Μεταμόρφωσης, του Καλπακίου, της Καστάνιανης και την πόλη της Κόνιτσας

 


Τα χωριά της Μεταμόρφωσης, του Καλπακίου, της Καστάνιανης  και την πόλη της Κόνιτσας επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Στέφος.

 Συναντήθηκε με εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας και στις υπηρεσίες του Δήμου Κόνιτσας, επαγγελματίες και πολίτες στην αγορά της πόλης και σε χώρους εστίασης,  και  με εκπαιδευτικούς.

Επισκέφθηκε επίσης το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κόνιτσα

Κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων η οικονομική κρίση που μαστίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και ειδικότερα η ακρίβεια σε τρόφιμα και ενέργεια.  Επίσης, οι κάτοικοι εξέθεσαν τον ανησυχία τους  για το μέλλον της δημόσιας υγείας στον ακριτικό τόπο τους  και βέβαια την κατάσταση στα δημόσια σχολεία.

Ο υποψήφιος βουλευτής συζήτησε με τους κατοίκους  τα βασικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που δίνουν απαντήσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, εστιάζοντας κυρίως  στον άξονα αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, στο δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και της παιδείας και στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.

Επίσκεψη στο δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα

 


Στο δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων (25 ειδικότητες, 400 σπουδαστές και 124 εκπαιδευτές ανήκει διοικητικά το Θεματικό Ι.Ε.Κ. Ι.Μ. Βελλάς, Πρωτογενούς Τομέα, Μεταποίησης Προϊόντων και Βιώσιμης Ανάπτυξης και η ΕΣΚ (Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης) Μετσόβου – τμήμα υφαντικής τέχνης.
Τα τελευταία 4 χρόνια, η ριζική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. 

Ένα ζωτικό κομμάτι της εκπαίδευσης που αφορά χιλιάδες νέες και νέους, μετατρέπεται από λύση ανάγκης για λίγους, σε ουσιαστική και συνειδητή επιλογή για πολλούς.


Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε τη δυνατότητα εισαγωγής, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις των αποφοίτων ΙΕΚ, σε αντίστοιχες ειδικότητες των Πανεπιστημίων.

Δήμος Πωγωνίου: Συνέχεια έργων αγροτικής οδοποιίας στις Κοινότητες Καλπακίου και Βροντισμένης

 

Συνέχειας έργων αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Πωγωνίου με την υπογραφή της σύμβασης που αφορά τις Κοινότητες Καλπακίου και Βροντισμένης.

Η αγροτική οδοποιία Κοινοτήτων Καλπακίου - Βροντισμένης Δήμου Πωγωνίου περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών για τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών υφιστάμενων δρόμων, καθώς και την ασφαλτόστρωση  αυτών. 

Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται τα εξής τμήματα:

·         Αγροτική οδός εντός αναδασμού από γέφυρα Βελλάς προς Χρυσόρραχη και σύνδεση με υφιστάμενους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. 

Το μελετώμενο τμήμα έχει συνολικό μήκος 2+551,48 χλμ.

·         Αγροτική οδός εντός αναδασμού από Βροντισμένη (Γέφυρα Αρετής) προς Παρακάλαμο και σύνδεση με υφιστάμενους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Το μελετώμενο τμήμα έχει συνολικό μήκος 1+981,33 χλμ.

«Η στήριξή μας στο πρωτογενή τομέα είναι έμπρακτη και συνεχής και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ακόμη περισσότερες παρεμβάσεις βελτίωσης αγροτικών δρόμων» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Καψάλης

Το έργο με τίτλο «Αγροτική Οδοποιία Κοινοτήτων Καλπακίου – Βροντισμένης Δήμου Πωγωνίου» είναι συνολικού προϋπολογισμού 500.000€ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.).

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Οι υπάλληλοι του Δήμου Πωγωνίου αποχαιρετούν με θλίψη τον καλό συνάδελφο και φίλο Κώστα Τώνη

 


Οι υπάλληλοι του Δήμου Πωγωνίου αποχαιρετούμε με θλίψη τον καλό συνάδελφο και φίλο Κώστα Τώνη.

Ο Κώστας  εργάστηκε επί σειρά ετών με ζήλο, ήθος, συνέπεια και αξιοπρέπεια στον πρ.  Δήμο Δελβινακίου και νυν Δήμο Πωγωνίου και

προσέφερε τα μέγιστα.

Ένας άνθρωπος ευγενικός, δοτικός και συνεργάσιμος που θα μας λείψει!

Καλό ταξίδι Κώστα, θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Οι υπάλληλοι του Δήμου Πωγωνίου

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα»

 


Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, και ώρα 15:00, μέσω gov.gr ή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος https://allazothermosifona.gov.gr

Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται εντός 7 ημερολογιακών ημερών από την έγκριση και ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων, ακολουθεί η έγκριση και ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων και η έκδοση των επιταγών για τις αιτήσεις των οποίων εγκρίνεται η χρηματοδότηση.

Μέσω του προγράμματος οι πολίτες μπορούν να αντικαταστήσουν τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες με ηλιακούς με επιδότηση που φτάνει σε ποσοστό το 60%. Υπολογίζεται ότι 120.000 νοικοκυριά θα μπορέσουν να διεκδικήσουν επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα, εφόσον πληρούν τα σχετικά κριτήρια. Η επιδότηση ανέρχεται έως 60% της δαπάνης αγοράς κάθε νέου ηλιακού θερμοσίφωνα.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 11 Μαΐου

 


Την Πέμπτη 11 Μαΐου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.