Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 5-0

Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν ό,τι ήθελαν τον ΠΑΣ Γιάννινα, φιλοδωρώντας τον με πέντε γκολ!!!
Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη που πέτυχε στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, καθώς συνέτριψε με 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη. Στο γήπεδο βρέθηκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων», Γιάγια Τουρέ.
Στο 34' μπαλιά από πίσω του Καμαρά, εξαιρετική κίνηση από τον Ελαμπντελαουί που προλαβαίνει με κεφαλιά τον γκολκίπερ του ΠΑΣ και κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό.
Ο Ολυμπιακός στο 40' κερδίζει πέναλτι για τον ύστερα από χέρι του Τζημόπουλου.
Η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού του ΠΑΣ στην προσπάθειά του να διώξει.
Εκτελεί ο Κώστας Φορτούνης, ευστοχεί και γράφει το 2-0.
Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με το Φετφατζίδη που από την μικρή περιοχή και αριστερά πλάσαρε με τη μία όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη.
Στο 55' ο Φορτούνης και Γκερέρο έπαιξαν το 1-2, ο πρώτος έκανε το γύρισμα με τον Ποντένσε να σουτάρει με τη μία και να κάνει το 3-0 για τον Ολυμπιακό.
Πανέμορφη ενέργεια από τον Γκερέρο στο 90' που έφυγε από τα δεξιά, πέρασε τον αντίπαλό και με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.

Στο 92' σέντρα από τα δεξιά, ο Μεριά ακάλυπτος στο κέντρο της περιοχής του ΠΑΣ Γιάννινα γράφει το τελικό 5-0!
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): 
Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς (57' λ.τρ. Μιράντα), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (74' Νάτχο), Καμαρά, Φορτούνης (71' Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε, Φετφατζίδης, Γκερέρο.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):
Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Πμιχαήλ, Τζημόπουλος, Κακουμπά, Λίλα (77' Σιόντης), Κάστρο, Νικολιάς (75' Βιδάλ), Κούζικ, Ξύδας (34' λ.τρ. Μυστακίδης), Κριζμάν.

Ο ΕΝΦΙΑ «φεύγει» ο «φόρος κατοχής περιουσίας» έρχεται …


Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχεδία με τα οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ με έναν «φόρο κατοχής περιουσίας», ο οποίος θα αφορά όχι μόνο τα ακίνητα αλλά και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και εκείνων που διαμένουν στο εξωτερικό!
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» αυτό κρύβεται πίσω από την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την επίσπευση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.
Το σχέδιο φαίνεται να έχει επεξεργαστεί εδώ και πολύ καιρό και έχει αποφασιστεί πλέον να υλοποιηθεί το αργότερο έως το 2020. Ο νέος φόρος περιουσίας λοιπόν θα επιβαρύνει όχι μόνο τα κτίσματα, τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια, που κατέχουν οι φορολογούμενοι, αλλά και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας που έχουν στην ιδιοκτησία τους.
Στο «κόλπο» το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο
Η εφαρμογή του σχεδίου αυτού θα υποστηριχθεί από το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, τη βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί εντός των προσεχών 2 ετών και θα περιλαμβάνει πληροφοριακά στοιχεία για όλη την ακίνητη και την κινητή περιουσία που κατέχουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Η κυβέρνηση φιλοδοξεί μέσα από το μέτρο αυτό να εισπράττονται κάθε χρόνο έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ, όσα ακριβώς και με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από το 2020 και την αντικατάστασή του με έναν νέο φόρο που θα επιβάλλεται όχι μόνο στην ακίνητη, αλλά και στην κινητή περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων. Το σχέδιο προβλέπει ότι οι αξίες όλων των ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων κάθε φυσικού προσώπου θα αθροίζονται και θα φορολογούνται με μία προοδευτική κλίμακα συντελεστών. Από τη συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων θα αφαιρείται ως αφορολόγητο ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο πιθανότατα θα κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του κάθε ιδιοκτήτη (έγγαμος, άγαμος, με ή χωρίς προστατευόμενα τέκνα).
Τι θα υπάγεται στον νέο αυτό φόρο

Άνετη επικράτηση του Αγροτικού Αστέρα (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Σ. Αλμυρός 4-0)-Κέρδισε και πέρασε ο Α.Ο. Νεοχωρόπουλου (Α.Ο. Νεοχωρόπουλου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 2-0)-Στα πέναλτι πέρασε στην επόμενη φάση ο Π.Α.Σ. Περιβλέπτου (Π.Α.Σ. Περιβλέπτου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 3-3, 5-4 πεν.)

*Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2018-19 πέρασε ο περσινός φιναλίστ του θεσμού, Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά, καθώς επικράτησε στο γήπεδο Παρακαλάμου το απόγευμα της Κυριακής του Π.Α.Σ. Αλμυρός με το ευρύ 4-0.
Το 1-0 πέτυχε ο Γκόνης Πέτρος με σουτ εκτός περιοχής.

Ο Μακρής Χρήστος έκανε με ατομική ενέργεια και πλασέ το 2-0. Ο Ορφανός Χριστόφορος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Το τελικό  4-0 έγραψε με πλασέ Μακρής Χρήστος.





*Ο τυπικά γηπεδούχος Α.Ο. Νεοχωρόπουλου υποδέχτηκε  στο Ενωσιακό γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» την Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου και πήρε τη νίκη πρόκριση με σκορ 2-0.
Αν και τις δυο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία  οι «γηπεδούχοι» μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο ματς και κατάφεραν να πάρουν την μεγάλη πρόκριση.
Στο 3΄ ο Κιτσάκης σημάδεψε το δοκάρι του Πότση.
Ο Γιαννάκης στο 60΄ πιάνει κεφαλιά ο Πότσης απέκρουσε και η μπάλα χτυπά στο δοκάρι.
Στο 77΄ ο Κιτσάκης σούταρε, ο Πότσης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Καραλής έγραψε το 1-0.
Στο 87΄  ωραία πάσα  του Σπύρου και ο Κιτσάκης με πλασέ έκανε το τελικό 2-0.
Α.Ο. Νεοχωρόπουλου:
Πλιάτσικας Κωνσταντίνος, Χάιδος Ευάγγελος, Νικολάου Δημήτριος, Ντέτσικας, Μπαρούτης, Τσουμάνης, Μπίζιος (Γκίκας Παναγιώτης 76΄), Γιαννάκης Γεώργιος, Κιτσάκης Θωμάς, Σπύρου Γεώργιος, Παγούνας (Καραλής Πολυχρόνης 73΄)
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πότσης, Μπάσιος Χρήστος, Κολέμπας, Γκορίτσας Παναγιώτης, Τάσιος Αλέξανδρος, Γραμμόζης Γεώργιος, Καραμάνης Αλέξανδρος, Ντόντης Βασίλειος (Κούρος Γιώργος 86΄), Μπάφας Ιωάννης  (Μπάσιος Χρήστος 84΄), Makollari Dorjan, Αγγέλης Ιωάννης (Πριαβάλης Αναστάσιος 60΄)


*Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο Περιβλέπτου ο τοπικός ΠΑΣ πήρε στα πέναλτι το ματς και πέρασε στην επόμενη φάση του  Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2018-19, αφού επικράτησε με 5-4 της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος.
Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με 3-3.
Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος άνοιξε πρώτη το σκορ με κεφαλιά του Χαρίση Ιωάννη.
Ο Π.Α.Σ. Περιβλέπτου με δυο γκολ του Μπάρκα σε φάσεις αντεπίθεσης, αρχικά ισοφάρισε και στη συνέχεια πήρε το προβάδισμα με 2-1.
Ο Μπαζώρας με σουτ ισοφάρισε σε 2-2 για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος.
Ο Τσαραώσης  Ευάγγελος  έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους κάνοντας  2-3.
Τελικό 3-3 έκανε με κεφαλιά του Παππά Ε..

Στα πέναλτι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, απέκρουσε το πέναλτι του Μούτα Περικλή.

Τα αποτελέσματα της 1ης   φάσης του  Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2018-19
Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 1-6  
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0-3  
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2-0
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 2-0  
ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 1-2  
Α.Ε. ΚΡΑΨΗΤΩΝ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ-Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-1 (παρ.)  
ΑΕΤΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 2-2 (4-3 πεν.)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 4-0
Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  1-0 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 4-0
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 3-3 (5-4 πεν.) 
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3-3 (5-4 πεν.) 
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΠΑΣ ΠΗΓΩΝ ΛΟΥΡOY 5-1
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 2-4   
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 1-3  
Α.Σ. ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ  0-1 παρ. 
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 1-0  
ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 0-3
Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (16:00)  
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:00)  
Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (17:00)  
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ (17:00)  
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ε. ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ (17:00)   

Καστάνιανη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου


Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στην Καστάνιανη Πωγωνίου.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο. 

Ωραιόκαστρο Πωγωνίου: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι μετά τον εκκλησιασμό και βραδινό παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου


Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι μετά τον εκκλησιασμό και βραδινό παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στο Ωραιόκαστρο Πωγωνίου.

Συνάντηση του Γιάννη Στέφου με την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μιτοπούλου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεών του με διάφορους φορείς του νομού,  είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μιτοπούλου στις 31-8-2018. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Ρόδου.
Οι δύο ιθύνοντες προβαίνοντας σε μια εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση προς τον βουλευτή, ανέδειξαν πολύ ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας. Ανάμεσα στ’ άλλα, τα Κέντρα έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασιών, όπου διοίκηση και προσωπικό ανταλλάσσουν εμπειρίες και καλές πρακτικές, μέρος των οποίων είναι και οι εκδρομές των φιλοξενουμένων με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ανθρώπων αυτών χωρίς αποκλεισμούς.
Το ενδιαφέρον της συζήτησης εστιάστηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω ιδρύματα. Η κ. Μιτοπούλου τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί στην πρόνοια ιδιαίτερη βαρύτητα από την παρούσα κυβέρνηση, αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει για την υγεία. Υπογράμμισε την έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού των 13 ιδρυμάτων που υπάρχουν στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη υποστήριξης από τα νοσοκομεία και τις ΤΟΜΥ. Ανάμεσα στα άλλα πρότεινε ως ενδεχόμενο να
αναθεωρηθεί εκ νέου η παροχή ποσοστού στις δομές κλειστής φροντίδας από τις συντάξεις των ανθρώπων που φιλοξενούνται στις δομές αυτές. Το παραπάνω αναφέρθηκε λόγω και της ηθικής διάστασης που εγείρεται αναφορικά με τους συγγενείς-αποδέκτες των συντάξεων αυτών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν διατηρούν καμία επαφή με τους φιλοξενούμενους.
Η κ. Μιτοπούλου ανέδειξε ιδιαίτερα το θέμα της απο-ιδρυματοποίησης ως το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί,  τονίζοντας ότι,  σε προτεραιότητα σε αυτή τη φάση είναι η ενημέρωση του προσωπικού και της κοινότητας, ενώ αργότερα η αύξηση των κονδυλίων θα είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η επιτυχία του εγχειρήματος.
Ο κ. Στέφος, αφού ευχαρίστησε τους προέδρους των ιδρυμάτων για την ενδελεχή ενημέρωση, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, στο πλαίσιο της βουλευτικής του ιδιότητας, για την ανάδειξη, στήριξη και περαιτέρω υποστήριξη των προνοιακών ιδρυμάτων.

Νέα σχολική χρονιά: Συμβουλές για τους μικρούς μας φίλους


Με τη νέα σχολική χρονιά πρέπει να δώσουμε ορισμένες συμβουλές στους μικρούς μας φίλους, για να αποφευχθούν προβλήματα στη σπονδυλική τους στήλη.
Κατά πρώτον, το βάρος της σχολικής τσάντας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% του σωματικού τους βάρους. Αυτό σημαίνει για ένα παιδί 6-8 ετών το βάρος της σχολικής τσάντας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 (τρία) κιλά, πρέπει δε η τσάντα να μεταφέρεται στις πλάτες για τη σωστή κατανομή του βάρους της. Η πιο σωστή επιλογή για την τσάντα είναι αυτή τύπου “ τρόλεϋ ”  και να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος.
Μια τσάντα πολύ βαριά, που μεταφέρεται αρκετό χρόνο από άτομα που δεν έχει αναπτυχθεί  καλά το μυϊκό τους σύστημα, μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για πόνους στην πλάτη.
Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί κάποια σχέση της σχολικής τσάντας με σκολίωση ή κύφωση, η οποία εμφανίζεται σε επτά παιδιά από τα χίλια κάθε χρόνο.
 Μπορεί όμως να υπάρχουν επιπτώσεις στην αναπνοή των μαθητών, διότι το υπερβολικό βάρος της τσάντας επιδρά στην κόπωση των αναπνευστικών μυών.
 Ο Φυσικοθεραπευτής κ. Γιώργος Χατζηθεοδωρίδης, δίνει τις ακόλουθες χρηστικές οδηγίες: