Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Super League: Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Οι «Φαίακες» έσπασαν μία αρνητική παράδοση 43 ετών κόντρα στον ΠΑΣ

Στο 28' ο Κόντος γύρισε την μπάλα προς την μικρή περιοχή και ο Μιχαήλ στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
Ο Ζορμπά στο 94' και αφού πέρασε την μισή άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε ένα πανέμορφο γκολ και έγραψε το τελικό 2-0.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Σέτκους - Γκόμες, Βενέτης, Μπεν Σαμπάτ, Ντιόγκο - Μαραγκός, Ανδρεόπουλος (74' Κρητικός)- Χαβίτο, Ρόχας (65' Ζορμπάς), Κόντος (90' Ντιμιτρόφσκι) - Μαρκόφσκι.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης - Ντάσιος (82' Ακόστα), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα - Τσουκαλάς, Λίλα - Τσάβες, Γιάκος (66' Μανιάς), Κοροβέσης - Ίλιτς (82' Σαπαλίδης).

-Ισοπαλία ο Α.Σ. Καλπακίου στην Αγία Μαρίνα (3-3)-Έχασε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο Δελβινάκι (0-1)-

*Με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη το Καλπάκι ανέτρεψε την κατάσταση και απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία 3-3 από την Αγία Μαρίνα.

*Η Α.Ε. Χουλιαράδες με γκολ στο 76΄ έφυγαν με το τρίποντο από το Δελβινάκι και διατηρήθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α' Ερασιτεχνικής έχοντας το απόλυτο με 3 νίκες και σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
ΡΟΔΟΤΟΠΙ-ΛΟΓΓΑΔΕΣ 3-1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ 1-2
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 3-1  
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 3-0  
Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 3-1  
Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 0-1  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 0-1
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 3-3  
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 1-4


Βαθμολογία (3η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 9 
2. Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 7 
3.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 7
4.  ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 7
5.  Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 6 
6.  ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 6 
7.  Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 5  
8.  ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 5   
9.  ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 4  
10. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 3 
11.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 3    
12.  Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 3
13.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 3
14. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 3
15. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 3
16.  Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 1 
17.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 0

18.  Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0

-Τρία στα τρία με τριάρα η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (3-0)-Βαριά ήττα γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας στη Λιμνοπούλα (4-1)

*Ο Α.Ο. Αμπελοκήπων με γκολ στο 5΄ στο 37΄ στο 60΄ και στο 77΄ (4-1) δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αγροτικό Αστέρα πήρε το τρίποντο και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Α΄ Ομίλου της Β' Ερασιτεχνικής έχοντας το απόλυτο με 3 νίκες και σε ισάριθμα παιχνίδια μαζί με την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου.
Ο Αγροτικός Αστέρας μείωσε στο 55΄ με τον Γκίκα Αριστοτέλη σε 3-1.


Αγροτικός Αστέρας: 
Ζota Joel, Σκόρδος Κων/νος, Άμρο Παντελής, Νάτσης Σταύρος, Μήτσης Πέτρος (Τσεκούρας Παναγιώτης 72΄), Ζόta Αρσέν, Χαρίσης Αλέξανδρος, Ντρουμπάλης Αναστάσιος (Άμρο Χρήστος 80'), Γκίκας Αριστοτέλης (Χαλιγιάννης Βασίλειος 55΄), Χαρίσης Θεόδωρος, Σαντεντίν Δημήτριος

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 4-1  
ΑΜΦΙΘΕΑ-Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-2  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 2-1  
Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 0-0  
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 4-1  
Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ 2-2
Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 0-3
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 3-0
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 5-0



Βαθμολογία (3η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1.  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 9 
2.  Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 9 
3.  Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  7
4.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 6
5.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 6 
6.  Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 6 
7.  Α.Π.Ο.Ε.Λ. 6   
8. Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 5   
9.  Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 4
10. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4   
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 3 
12. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ  3 
13.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 3
14.  ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 2
15.  Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1
16.  Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 1 
17. Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 1
18.  ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 0

Στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων «ανέβασε» στο Taxisnet τα καινούργια εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.
Στη διάθεση των φορολογούμενων είναι τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η αρμόδια Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τα ανήρτησε στο Taxisnet.
Τα διορθωμένα εκκαθαριστικά αφορούν πάνω από 1 εκατομμύριο φορολογουμένων, οι οποίοι καλούνται να τα πληρώσουν μέχρι το τέλος του μήνα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Taxisnet  με την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης διορθώθηκαν:
(α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α.

Απαντήσεις στους γρίφους του ΕΝΦΙΑ

Ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες οι γρίφοι για τον ΕΝΦΙΑ λύνονται σε επτά απλά βήματα
Ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν την πρώτη δόση με το εκκαθαριστικό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Ακόμη και σήμερα μπορεί εύκολα να ελεγχθεί αν έχουν γίνει λάθη στον υπολογισμό του φόρου.
Ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες οι γρίφοι για τον ΕΝΦΙΑ λύνονται σε επτά απλά βήματα.
Σύμφωνα με τον οδηγό που παρουσιάζει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την λύση των γρίφων του ΕΝΦΙΑ είναι:
1. Να ελέγξετε τις αναγραφόμενες φορολογητέες αξίες των ακινήτων που αναγράφονται στο εκκαθαριστικό.
2. Να αναζητήσετε την αιτία της υπερχρέωσης πρώτα στα οικόπεδα.
3. Να ελέγξετε εάν υπολογίστηκε ή όχι έκπτωση του φόρου για τα ημιτελή σας κτίσματα.

Tο σχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Η νέα ρύθμιση για 72 εως 100 δόσεις
Εμμένει η κυβέρνηση σε μία νέα ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τουλάχιστον 72 δόσεις θορυβημένη από την «εκρηκτική» αύξηση των χρεών και εντός του τρέχοντος έτους.
Μόνο τον Αύγουστο οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους προς την εφορία ύψους 1,4 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα σε επίπεδο οκταμήνου τα ληξιπρόθεσμα χρέη να φθάνουν στα 8,65 δισ. ευρώ
Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα οποία υπό το βάρος της κρίσης αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς την Εφορία και τα Ταμεία.
Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω μέχρι το τέλος του μήνα καθώς πάνω από 6 εκατ. φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τη πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Ιόνια Οδός: Ολόκληρη αρχαία πόλη αποκαλύπτεται στην περιοχή Αλίκυρνα Αιτωλοακαρνανίας

Εντυπωσιασμένο έμεινε το κυβερνητικό κλιμάκιο που με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Ιόνια οδό με τον αρχαιολογικό χώρο της Αλίκυρνας.
Πρόκειται για μια ολόκληρη αρχαία πολιτεία που βρέθηκε ακριβώς δίπλα από τον χώρο όπου γίνονται οι εργασίες για την εκτέλεση της Ιόνιας οδού, κοντά στον Άγιο Θωμά του Μεσολογγίου και οι επίσημοι, δεν χόρταιναν να βλέπουν την μεγάλη ανακάλυψη που εκτείνεται σε μήκος πολλών στρεμμάτων.
Αναλυτική ενημέρωση για το μέγεθος της ανασκαφής και το τι έχει μέχρι σήμερα ανακαλυφθεί έκανε η προϊσταμένη της ΛΣΤ” Εφορείας Κλασσικών και προϊστορικών Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου, ενώ παρόντες εκτός από τον κ. Χρυσοχοϊδη, ήταν ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού , οι αντιπεριφεριειάρχες Χρ. Σταρακά, Νίκος Υφαντής και Γιάννης Λύτρας, αντιδήμαρχοι του δήμου Μεσολογγίου κλπ.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από σούπερ μάρκετ στην πόλη της Πρέβεζας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 06-09-2014 σε σούπερ μάρκετ, στην πόλη της Πρέβεζας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας, δύο ανδρών ηλικίας 43 και 27 ετών, καθώς και μίας 56χρονης γυναίκας, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του καταστήματος, οι δράστες το μεσημέρι της 06-09-2014, αφαίρεσαν από σούπερ μάρκετ στην Πρέβεζα (48) φιάλες αλκοολούχων ποτών, συνολικής αξίας (750) ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για κλοπές από σούπερ μάρκετ και σε βάρος τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Ιόνια Οδός: Η ανάπτυξη έρχεται σε Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα, λέει ο Χρυσοχοϊδης

Έργα σε εξέλιξη στις Περιφέρειες  Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας επισκέπτεται από νωρίς το πρωί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης  Χρυσοχοΐδης. Κατά την επιθεώρηση του εργοταξίου Πέρδικας, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων σε υπό κατασκευή τμήματα της Ιόνιας Οδού. Πέρα από τα 196 χλμ. νέου αυτοκινητόδρομου, αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η κατασκευή 24 γεφυρών, 4 σηράγγων, 74 κάτω διαβάσεων και 36 άνω διαβάσεων.
Αναφερόμενος στην πρόοδο των εργασιών στην Ιόνια Οδό, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Η Ιόνια Οδός μέρα με τη μέρα γίνεται πραγματικότητα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω, ότι έχουμε αυτή τη στιγμή κατασκευάσει το 40% του έργου. Βρίσκομαι σήμερα στα Γιάννενα, για να ανακοινώσω, ότι έκλεισαν μια σειρά από εκκρεμότητες, εξαιρετικά κρίσιμες για την πρόοδο του έργου της Ιόνιας Οδού, όπως το στρατόπεδο Παπαγεωργίου και μια σειρά από απαλλοτριώσεις, που προχωρούν».