Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Δηλώσεις συγκομιδής αμπελουργικών προϊόντων και έως τις 30 Νοεμβρίου 2018


Το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση ότι υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ (ηλεκτρονική διεύθυνση www.minagric.gr  και στις «Δηλώσεις Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων), δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους αμέσως μετά τον τρύγο και έως τις 30 Νοεμβρίου 2018.
Οι παραγωγοί έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη και ορθή συμπλήρωση των στοιχείων που υποβάλουν.
Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής:
1.οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.
2.οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής).
 Δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων συγκομιδής
1. Οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείουκαι παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο.
2. Οι αμπελουργοί που παραδίδουν τη σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό, υποχρεώνονται να υποβάλλουν επιπλέον της δήλωσης συγκομιδής και δήλωση παραγωγής.
Σε περιπτώσεις μηδενικής παραγωγής οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής.
Οι υπόχρεοι για τη δήλωση συγκομιδής που δεν συμμορφώνονται με τα ανωτέρω, αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων  (γραφείο 117) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βασδέκη ή στο τηλέφωνο:   2651 0 87114.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Έκδοση τελών ύδρευση στις Τ.Κ. Αγίου Κοσμά, Βασιλικού, Κακόλακου, Κεφαλόβρυσου, Κάτω Μερόπης, Μερόπης, Παλαιόπυργου, Ρουψιάς, Ωραιόκαστρου



ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ  31/10/2018
Παρακαλούνται οι δημότες να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία για να τακτοποιήσουν το λογαριασμό τους έως τη λήξη της προθεσμία.

Συλλήψεις δύο αλλοδαπών στην Κακαβιά Ιωαννίνων και στην Ηγουμενίτσα για διωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (17-08-2018) στην Κακαβιά Ιωαννίνων και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα:
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 36χρονος αλλοδαπός, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του τα κάτωθι διωκτικά έγγραφα:
-  καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η σύλληψη και η κράτησή του, για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία και
- καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για πλαστογραφία.
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για χρήση πλαστού εγγράφου και απόπειρα ψευδούς βεβαίωσης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ένα ευρώ για τη Μακεδονία


Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης*

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν η πολυθρύλητη Συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί από τις δύο εμπλεκόμενές  χώρες. Μολαταύτα, η αναγκαιότητα για τη  διαφύλαξη της ιστορικής κληρονομίας της Μακεδονίας δε φαίνεται πως θα εκλείψει στο προσεχές μέλλον. Επομένως, χρήσιμη θα ήταν η ενίσχυση της διεθνούς εκστρατείας της Ελλάδας για την προάσπιση του αρχαίου Μακεδονικού πολιτισμού.
Σε αυτό το σκηνικό μεγάλη αποτελεσματικότητα θα είχε η αξιοποίηση της οικονομικής δυναμικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτόν τον σκοπό. Ειδικότερα, προτείνουμε την κοπή και διακίνηση ενός νομίσματος του Ευρώ (κατά προτίμηση του 1 ή των 2 ευρώ) στο οποίο η εθνική όψη θα απεικονίζει τον Ηλιο της Βεργίνας μαζί με τις λέξεις MACEDONIA και HELLAS ή GREECE (κάτι αντίστοιχο εμφανιζόταν παλαιότερα στο κέρμα των 100 δραχμών, αλλα η δραχμή είχε σαφώς μικρότερη εμβέλεια). Με αυτό τον τρόπο η ταύτιση της Μακεδονίας με την Ελλάδα θα διαδοθεί όχι μόνο στις χώρες που χρησιμοποιούν επίσημα το Ευρώ (19 χώρες μέλη της Ευρωζώνης συν το Μαυροβούνιο και το Κόσοβο), αλλα και σε πολλές άλλες χώρες που αποδέχονται το Ευρώ ως συμπληρωματικό μέσο συναλλαγών. Τέλος, το εγχείρημα της Ελλάδας για την οικουμενική διαδήλωση της ελληνικότητας της χώρας των Μακεδόνων θα ενισχυθεί από το κύρος και την δυναμική της ευρωπαϊκής ενοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με “πρεσβευτή" το νόμισμα της Γηραιάς Ηπείρου. 

*Ο Θεόδωρος Α.Κουτρούκης είναι Επικ. Καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, έναν μη νόμιμο μετανάστη


Συνελήφθη, χθες (17-09-2018) το απόγευμα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Κόνιτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 58χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε έναν 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά .
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Κατάθεση αναφοράς-καταγγελίας "Καθαρού Καλαμά" στην Ε.Ε.


Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς στην Αθήνα κατέθεσε σήμερα την αναφορά-καταγγελία της Κίνησης, σχετικά με τη ρύπανση-μόλυνση του ποταμού Καλαμά, προς την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Η αναφορά – καταγγελία κοινοποιήθηκε επίσης στον Συνήγορο του Πολίτη, τον Αντεισαγγελέα Περιβάλλοντος Αρείου Πάγου και την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Η χρόνια αδιαφορία(;), η έλλειψη ελέγχων, η μη τήρηση της νομιμότητας, η μη συνεδρίαση του αρμόδιου Συμβουλίου υδάτων και γενικά η έλλειψη σχεδιασμού και υλοποίησης των απαραίτητων δράσεων και παρεμβάσεων για τον μετριασμό και την εξάλειψη τελικά των αιτίων που προκαλούν τον θάνατο του Καλαμά , με ότι αυτό συνεπάγεται, κρατάει χρόνια τώρα… Λόγια και υποσχέσεις μόνο και τίποτα να μη γίνεται…
Έτσι, υλοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ. της Κίνησης προχωρήσαμε στην παραπάνω αναφορά-καταγγελία μας στις ευρωπαϊκές αρχές ευελπιστώντας στην πίεση από μεριάς τους ώστε η χώρα μας να λάβει τα αναγκαία μέτρα και να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τη διαχείριση της ΛΑΠ Καλαμά και της ποιότητας των νερών του.

Φτάνει πια η κοροϊδία – STOP στη ρύπανση-μόλυνση του Καλαμά

Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων των 200 ευρώ του ΟΑΕΔ


Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων του ΟΑΕΔ είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.
Το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων αφορά σε ηλικίες από 20 μέχρι 66 ετών. Ως ημερομηνία αφετηρίας για τη συμπλήρωση του 20ου και 66ου έτους, λογίζεται η ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης των ορίων ηλικίας είναι ο χρόνος υποβολής της αίτησης.
Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις), και υποβάλλουν την αίτηση εντός αποσβεστικής προθεσμίας δυο (2) μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης.
Οι τακτικά επιδοτούμενοι λόγω συνέχισης με βάση το άρθρο 20 του ν.δ. 2961/54, που κατά τη λήξη του υπολοίπου της 12μηνης επιδότησης δεν έχουν συμπληρώσει χρόνο παραμονής αδιαλείπτως επί 12μηνο στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δύνανται να υποβάλλουν τη σχετική με το επίδομα μακροχρονίως ανέργων αίτηση, μέσα σε αποσβεστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της αδιάλειπτης 12μηνης παραμονής.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών.
Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ
Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο. Ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
 Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό, απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα από κάθε πηγή – με εξαίρεση τις αποζημιώσεις απόλυσης – του προ-προηγούμενου από την άσκηση του δικαιώματος φορολογικού έτους του ανέργου, της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του.

Τσιτσιπάς: Χαρούμενος που είμαι πρεσβευτής της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αθλητής παγκόσμιας κλάσης επέδειξε το ήθος του και την ευαισθησία του «αγκαλιάζοντας» τις προσπάθειες και τις δράσεις της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».
Ο ίδιος πόζαρε με την μπλούζα του Μαζί για το Παιδί στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το δικό του μήνυμα. Μάλιστα στους λογαριασμούς του στα social media έγραψε χαρακτηριστικά, «Με μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω ότι θα είμαι ο νέος πρεσβευτής της Ένωσης Μαζί για το Παιδί.
Μια Ένωση που βοηθά τα, τα φτωχά, ανάπηρα και ορφανά παιδιά. Μια κίνηση που βοηθάει τα παιδιά να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.
Η Ένωση προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, υποστηρίζοντας μάλιστα περισσότερα από 30.000 παιδιά, σε ετήσια βάση. Η φιλοσοφία αυτής της μοναδικής Ένωσης είναι "η ισχύς εν τη ενώσει"».
________________________________________
Σχετικά με το «Μαζί για το Παιδί»:
Το «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. Δείτε σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Ένωση «Μαζί για το Παιδί» | Αγίου Θωμά 14, Αθήνα, 115 27 | T. 210 74 82 690 | F.210 74 82 664
www.mazigiatopaidi.gr   | www.supportmazi.gr   | Facebook/ Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi

Οι ημερομηνίες που θα πληρωθούν οι συντάξεις Οκτωβρίου 2018


Η πληρωμή των συντάξεων Οκτωβρίου 2018 θα ξεκινήσει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη  27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.
Το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ και Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν επίσης την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου τις συντάξεις. Ο ΟΑΕΕ θα πληρώσει τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις την Τρίτη 2 Οκτωβρίου.

Ρινοπλαστική: Υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των επαναληπτικών επεμβάσεων;


Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό των ασθενών που δεν μένουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής στην οποία έχουν υποβληθεί και επιθυμούν τη διόρθωσή του. Απ’ αυτούς περίπου το 15% το αποφασίζει. Παρότι δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός επαναληπτικών πλαστικών που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς να κινδυνεύει ο ασθενής, υπάρχουν ορισμένα σημεία που αποτελούν πρόκληση για τον χειρουργό.
«Η μύτη, λόγω της θέσης της, αποτελεί κύριο γνώρισμα του προσώπου, το οποίο συχνά δεν βρίσκεται σε αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Η ρινοπλαστική στοχεύει στη διόρθωση της εμφάνισής της και την προσαρμογή της έτσι ώστε να ομορφύνει το πρόσωπο, αλλά και να βελτιωθεί τη λειτουργία της. Ωστόσο, η συγκεκριμένη επέμβαση θεωρείται η πιο προκλητική κοσμητική πλαστική επέμβαση στο πρόσωπο από τεχνικής άποψης, λόγω του γεγονότος ότι αποτελείται από πολλά διαφορετικά είδη ιστού (οστά, χόνδρους, δέρμα, μύες, αγγεία και νεύρα) με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά (σκληρότητα, ελαστικότητα, ανθεκτικότητα κλπ), καθώς και μορφολογία (ευθείες, κυρτότητες, κοιλάνσεις, γωνιώσεις κλπ)», σημειώνει ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.
 «Ο κακός προεγχειρητικός προγραμματισμός, η έλλειψη ακρίβειας, η υπερβολική αφαίρεση χόνδρου ή οστού από τον ύβο (καμπούρα) της μύτης (ή αντιθέτως η αφαίρεση μικρότερου τμήματος από το αναγκαίο), η βλάβη στον χόνδρο της ρινικής άκρης και η κακή τοποθέτηση ή μετακίνηση του μοσχεύματος είναι οι συνηθέστεροι λόγοι αποτυχίας σε ένα σημαντικό ποσοστό ρινοπλαστικών. Η απειρία, η πεπαλαιωμένη τεχνική και τεχνολογία αφενός και η κακή συνεννόηση με τον ασθενή για τα επιθυμητά και χειρουργικά εφικτά αποτελέσματα αφετέρου αποτελούν τα λάθη που οδηγούν τις περισσότερες φορές στην αποτυχία της αρχικής ρινοπλαστικής. Σήμερα, όμως, υπάρχουν υπερσύγχρονα εργαλεία τόσο για την προσομοίωση του αποτελέσματος όσο και για τη διενέργεια της ίδιας της επέμβασης, τα οποία εξασφαλίζουν την επιτυχία», διευκρινίζει.