Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ιωαννίνων με το Δήμαρχο Ιωαννιτών

Την Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Ιωαννίνων οι βουλευτές του Νομού Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Καραγιάννης, με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα. 
Στην συνάντηση-εργασίας, που πραγματοποιήθηκε ως ανταπόκριση της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων σε πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιωαννιτών, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη των Ιωαννίνων καθώς και ευρύτερα το λεκανοπέδιο και τον Νομό μας.
Συγκεκριμένα σαν πρωταρχικής σημασίας ζητήματα συζητήθηκαν  η ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και η τοποθέτηση συστήματος αυτόματης προσγείωσης, η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, η αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου και οι αποζημιώσεις από τις πρόσφατες καταστροφές.

Ιωάννινα-Κακαβιά: Η φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού, το τελευταίο μεγάλο οδικό έργο της Ηπείρου

Μπορεί όλα τα βλέμματα να έχουν πέσει στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος που είναι η φυσική συνέχεια της Ολυμπίας Οδού, όμως υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο έργο, με ώριμες μελέτες και με μεγάλη στρατηγική αξία.
Μιλάμε για τον αυτοκινητόδρομο Ιωάννινα-Κακαβιά, τη φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού. Το οδικό αυτό έργο ήταν μία από τις προτεραιότητες της προηγούμενης κυβέρνησης και είχε μπει ψηλά στην ατζέντα.
Σε αυτή τη χρονική στιγμή, το έργο δεν έχει τα "φώτα της δημοσιότητας" πάνω του, όμως αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την ολοκλήρωση των βασικών οδικών έργων της Ηπείρου.

Νέες ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια ετοιμάζουν οι τράπεζες


Θα προβλέπουν πάγωμα μέχρι και του 50% του δανείου έως και για 10 χρόνια

Ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των δόσεών τους σχεδιάζεται από τράπεζες αναφορικά με το μεγάλο πονοκέφαλο των «κόκκινων» δανείων.
Η νέα ρύθμιση που προωθείται για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προβλέπει το «πάγωμα» για ποσοστό μέχρι και το 50% του δανείου για διάστημα που μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια.
Σε αυτήν την περίπτωση ουσιαστικά ο οφειλέτης δεν θα καλείται να πληρώνει τόκους που αναλογούν στο τμήμα του δανείου που έχει «παγώσει».
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της «Καθημερινής», για τους συνεπείς δανειολήπτες θα προβλέπονται ειδικά μπόνους και άτοκες δόσεις.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι νέες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια θα τεθούν σε ισχύ από τον ερχόμενο μήνα, με τους δανειολήπτες να μπορούν να μεταθέσουν την οφειλή τους από 4 έως 10 χρόνια.

Metrisi: Στο 10,4% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για το «Πρώτο Θέμα», η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας είναι στο 10,4%,
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 34,6%
ΝΔ: 24,2%
Ποτάμι: 5,5%
Χρυσή Αυγή: 5,25%
ΚΚΕ: 5,25%
ΑΝΕΛ: 4,9%
ΠΑΣΟΚ: 3,1%

Μύτικας Πρέβεζας: Συνελήφθη 42χρονος για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού

Συνελήφθη χθες (17.04.2015) το βράδυ στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (διασταύρωση Μύτικα), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού.
Αναλυτικότερα, ο 42χρονος, εντοπίστηκε χθες το βράδυ στο Μύτικα Πρέβεζας και όπως διαπιστώθηκε διευκόλυνε, με το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του, τη μεταφορά ενός 41χρονου ομοεθνή του, παράνομου αλλοδαπού, με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα.
Το ΙΧΕ αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση της υπόθεσης διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.

Οι δύο αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα για 23.000 ανέργους

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών με στόχο 15.000 ωφελούμενους, απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε ειδικότητες όπως είναι η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανικό εμπόριο και η τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών.
 Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά επιταγή εισόδου (voucher) στον τουρισμό για 8.000 ανέργους ηλικίας 25 – 29 ετών απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 Η επιδότηση για το πρόγραμμα με τους 15.000 ωφελούμενους θα είναι σημαντικά αυξημένη κατά 45,6% και θα ανέλθει στα 1471 ευρώ, αντί για 799 ευρώ που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr ο πάροχος (ΚΕΚ), για κάθε τμήμα κατάρτισης θα λαμβάνει 840 ευρώ (μείωση 20%). Η αλλαγή στην αναλογία δαπάνης μεταξύ παρόχων κατάρτισης και ανέργων, αποφασίστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Εισάγεται η πρακτική άσκηση (on the job training) σε επιχειρήσεις συναφείς με τα αντικείμενα του προγράμματος (θεωρία 120 ώρες και Πρακτική άσκηση διάρκειας 260 ώρες).

30η αγωνιστική το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Απριλίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 19-04-15/17:00), εντός ο Α.Σ. Καλπακίου (Α.Σ. Καλπακίου- Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 18-04-15/17:00), για την 34η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 18 Απριλίου 2015
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ.  (00:00)  
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ  (00:00) 
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (17:00)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (17:15)
Κυριακή 19 Απριλίου 2015
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (17:00)
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ ΑΜΦΙΘΕΑΣ  (17:00)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (17:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:00)

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 18 Απριλίου 2015
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:00)
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (17:00)
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:00)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (17:00)
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:00)
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:00)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (17:00) 

Στα 78,9 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης

Στα 78,9 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που διατέθηκε από την αρχή του έτους για το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Δημήτρη Μάρδα.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Σάββας Αναστασιάδης, για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

«Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης πραγματοποιείται βάσει σχετικού προγραμματισμού, καθώς και της ροής της επεξεργασίας και εκκαθάρισης των στοιχείων των δικαιούχων» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός και ενημερώνει ότι «το συνολικό ποσό που διατέθηκε από την αρχή του έτους ανέρχεται σε 78,9 εκατομμύρια ευρώ σε βάρος της εγγεγραμμένης πίστωσης του Κρατικού Προϋπολογισμού του τρέχοντος οικονομικού έτους ύψους 210.000.000 ευρώ».