Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Εποικοδομητικές συναντήσεις Σπύρου Ριζόπουλου με τους δημάρχους Ζαγορίου και Πωγωνίου


Τις ενημερωτικές του συναντήσεις με δημάρχους της Ηπείρου συνεχίζει ο επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου και υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος.
Διαδοχικά σήμερα Παρασκευή επισκέφθηκε τους δημάρχους Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου και Πωγωνίου Κωνσταντίνο Καψάλη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον κ. Σπύρου αρχικά εντοπίστηκε το πρόβλημα της μερικής ανάπτυξης του δήμου Ζαγορίου. Από την πλευρά των Οριζόντων προτάχθηκε ως βασικό μέλημα της Περιφερειακότητας η συνολικότερη ανάπτυξη και των υπόλοιπων χωριών της περιοχής για να μπορέσουν να ακολουθήσουν το επιτυχημένο παράδειγμα όσων χωριών ζουν από τον τουρισμό.
Για το θέμα των πετρελαίων συμφωνήθηκε ότι η βασική μέριμνα πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας ανεξάρτητου φορέα υδρογονανθράκων στον οποίο θα συμμετέχουν οι τρεις δήμοι που θα λαμβάνουν τα ανταποδοτικά οφέλη με ξεκάθαρους όρους, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνους στους οποίους θα πραγματοποιηθεί τελικά η γεώτρηση. Ουσιαστικά θα σταματήσει το «πολιτικό νταβατζηλίκι» τις Περιφέρειας η οποία δεν έχει δημιουργήσει ακόμη κωδικό για τα ανταποδοτικά οφέλη.
Για το συγκεκριμένο θέμα η περιφέρεια θα πρέπει να περιοριστεί σε ρόλο διαχειριστή μιας και είναι η υπογράφουσα αρχή της σύμβασης με το κράτος. Από εκεί και πέρα είναι υποχρέωσή της να διοχετεύσει τους πόρους στους δήμους και με συλλογικές διαδικασίες θα αποφασιστεί πως θα χρησιμοποιούνται αυτοί οι πόροι.
Στο θέμα της συνολικής σύνδεσης της περιοχής των Ζαγοροχωρίων με την Εγνατία ο κ. Ριζόπουλος δεσμεύθηκε ότι ανεξαρτήτως της σύμβασης παραχώρησης και αν χρειαστεί με χρήματα της Περιφέρειας θα σχεδιαστεί και θα εκτελεστεί το έργο που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη όλης της περιοχής και όχι μόνο ενός τμήματός της. Επίσης, συζητήθηκε η σύνδεση με την Κόνιτσα.
Και διαπιστώθηκε ότι η σημερινή κατάσταση οφείλεται σε πολιτικές αποφάσεις που ήθελαν την περιοχή στο σημερινό της στάτους.
Στο τέλος της συνάντησης ο Σπύρος Ριζόπουλος δεσμεύτηκε να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει τους χάρτες βοσκής η έλλειψη των οποίων ταλανίζει την ισορροπία των αναγκών των μετακινούμενων κτηνοτρόφων σε σχέση με τις συγκεκριμένες περιοχές.

Δήμος Πωγωνίου: Τα αποτελέσματα της προκήρυξης ΣΟΧ 1/2018

Τα αποτελέσματα της προκήρυξης ΣΟΧ 1/2018




Ιωάννινα: Συνελήφθη 29χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης


Συνελήφθη, χθες (10-01-2019) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 29χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για το αδίκημα της ληστείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Μήνυμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 28 χρόνων, από την ίδρυση της ''Ομόνοια''


Αγαπητέ Πρόεδρε της ΔΕΕΕΜ Ομόνοια Βασίλη Κάγιο, αγαπητοί συμπατριώτες Βορειοηπειρώτες.
Στις 11 Ιανουαρίου 2019 συμπληρώθηκαν 28 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ Ομόνοια, της οργάνωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβσνίας. 28 χρόνια προσφοράς και δράσης για τον Βορεοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Η «Ομόνοια» από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της έπαιξε σημαντικό ρόλο με ευεργετικά αποτελέσματα. Ήταν η κινητήρια δύναμη, το εφαλτήριο της μειονότητας. Με τις ενέργειές της είχε κερδίσει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Ελλήνων της Αλβανίας. Η απήχησή της στον κόσμο ήταν πολύ μεγάλη. Η πρωτοφανής αυτή απήχηση δημιουργούσε ελπίδες για το μέλλον, που κάποιες υλοποιήθηκαν και οι περισσότερες έμειναν ανεκπλήρωτες. Όχι με ευθύνη της Οργάνωσης, αλλά από την ελλειπή βοήθεια και στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας. Φαίνεται πως μετά από 28 χρόνια δραστηριοποίησης, άλλοτε με ευχάριστα και άλλοτε με δυσάρεστα αποτελέσματα, με το σημερινό διαμορφωμένο πολιτικό και οικονομικό καθεστώς της Αλβανίας, καθίστανται επίκαιροι οι λόγοι ίδρυσης της, αλλά και η αναγκαιότητα στήριξης της, από όλους τους Έλληνες της Αλβανίας, με ένα νέο πλαίσιο δράσης, διαμορφωμένο στα σημερινά δεδομένα που θα προσδώσει νέα ώθηση στην οργάνωση.
Η Ελληνική Πολιτεία έχει καθήκον και υποχρέωση προς τις επερχόμενες γενιές να σκύψει με ενδιαφέρον και να συνδράμει με κάθε μέσον τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και να μην τον εγκαταλείψει στην τύχη του, να ζει στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια σε ένα όχι και τόσο φιλικό περιβάλλον. Η κρίση, οικονομική, κοινωνική και ηθική που πλήττει την Ελλάδα, ασφαλώς, διαχέεται και στην ελληνική μειονότητα και για τον επιπρόσθετο αυτόν λόγο απαιτείται συστράτευση όλων των δυνάμεων του 'Έθνους για να αποτραπεί η καταστρεπτική πορεία. Είναι καιρός, επίσης, όλες οι τοπικές, μειονοτικές δυνάμεις με όπλο την πατριωτική τους συνείδηση, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εργαστούν όλοι μαζί για το καλό του τόπου. Να μην ξεχνούν τις θυσίες εκείνων που στάθηκαν όρθιοι στους δύσκολους καιρούς του Χοτζικού καθεστώτος και μπόρεσαν να διατηρήσουν ανόθευτη την Ελληνική εθνική τους συνείδηση και να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική κληρονομιά.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, διαχρονικά στηρίζει τα δίκαια του Ελληνικού Βορειοηπειρωτισμού και αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει με την ίδια πίστη και το ίδιο ενδιαφέρον και στο μέλλον, όπως τονίστηκε από το Προεδρείο της κορυφαίας οργάνωσης των αποδήμων Ηπειρωτών, μέλη της οποίας είναι και Βορειοηπειρωτικά αποδημικά Σωματεία, κατά την πρόσφατη συνάντηση της με τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ Ομόνοια Βασίλη Κάγιο και τους συνεργάτες του.
Η ΠΣΕ επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 28 χρόνων, από της 11 Ιανουαρίου 1991, εύχεται στην σημερινή ηγεσία της ''Ομόνοια'', συνέχιση του δίκαιου αγώνα της, μέχρι ολοκλήρωσης του σκοπού ίδρυσης της, υποσχόμενη για άλλη μια φορά ότι θα είναι δίπλα της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος   Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Αρ. Δόσης Κώστας Γαβριήλ

Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου: Έκκληση για αίμα όλων των ομάδων


Η κακοκαιρία μας χτύπησε εδώ και καιρό την πόρτα και μαζί με αυτήν και ελλείψεις αίματος στα νοσοκομεία μας!!!
Οι μέρες αυτές είναι πολύ δύσκολες για όλους μας και για μας ακόμη χειρότερα.
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ελλείψεις αίματος που έχει επιπτώσεις και στις μεταγγίσεις μας. 
Υπάρχουν ελλείψεις αίματος όλων των ομάδων.
Για άλλη μια φορά ελπίζουμε σε ΕΣΑΣ τους απλούς ανθρώπους, τους εθελοντές αιμοδότες και ζητάμε την βοήθεια σας, να είστε εδώ για εμάς, να δώσετε λίγο ΑΙΜΑ.
Κάνουμε έκκληση και παρακαλούμε, την κάθε μία και τον καθένα ξεχωριστά, όσοι μπορούν, να προσέλθουν στις Αιμοδοσίες των δυο νοσοκομείων της πόλεως μας, να προσφέρουν αίμα και σύγχρονος ζωή. Ας γίνει ο κάθε άνθρωπος, μέρος της αλυσίδας της ζωής!
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αγάπη και την βοήθεια σας.

Γ. Παπανδρέου 2 Τ. Κ 45444,  Ιωάννινα,  Τηλ: 6948174186, 

ΕΠΣΗΠ: Αναβολή αγώνων του Σαββατοκύριακου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών


Η Επιτροπή Πρωταθλήματος ανακοινώνει ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ όλοι οι αγώνες που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 12-13/1/2019 και μετατίθενται για τις 19-20/1/2019.

Ορίζοντες Ηπείρου: «Τι δεν καταλαβαίνεις;»~ Καχριμάνης: Πέτσιος γκάφα, πολιτική προστασία πλήρης έλλειψη οργάνωσης, Φέτα πανηγυρική διάψευση ~ Για όλα φταίει ο Ριζόπουλος;


Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης στην αγωνία του να αποκτήσει ακροατήριο χαρακτήρισε «ως εθνικό έγκλημα την πρόθεση των Βρυξελλών να καταρτίσουν πρόγραμμα το οποίο θα οδηγεί στην έξοδο τους παραδοσιακούς κτηνοτρόφους με αντιστάθμισμα σημαντική αποζημίωση για κάποιο χρονικό διάστημα.»
Η απάντηση των Βρυξελλών ήρθε από το Γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα και αποτελεί μια μεγαλοπρεπή διάψευση. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχεδιάζει να παράσχει κίνητρα σε όσους εγκαταλείπουν τον τομέα των προβάτων - αντιθέτως πρόκειται για τομέα ο οποίος για την επιτροπή αποτελεί παράδειγμα όπου η συνεχής στήριξη είναι απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλίζεται θετική, οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική συμβολή στις αγροτικές περιοχές».
Οποιοσδήποτε αντίθετος ισχυρισμός είναι αναληθής, τονίζει η Κομισιόν, προσθέτοντας πως «η φέτα είναι και θα παραμείνει ένα εμβληματικό ελληνικό και ευρωπαϊκό προϊόν, το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να προωθεί και να υπερασπίζεται από παντός είδους προσπάθεια απομίμησης και σφετερισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως».
Είναι προφανές ότι ο κ. Καχριμάνης πέφτει από γκάφα σε γκάφα. Μετά την ιστορία με τον Πέτσιο, μετά την πλήρη αποτυχία της αποδιοργανωμένης πολιτικής προστασίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στην Ήπειρο, έρχεται τώρα και η πανηγυρική διάψευση για την υπόθεση της φέτας.
Είναι προφανές ότι στην Περιφέρεια Ηπείρου υπάρχει έλλειμμα προγραμματισμού, διαχείρισης, τελευταία και σοβαρότητας.
Και αν για όλα τα προηγούμενα σας έφταιγε ο Ριζόπουλος, κ. Καχριμάνη μήπως βρίσκεται και πίσω από τη διάψευση της Κομισιόν;

Από το Γραφείο Τύπου

Τελευταία ημέρα πληρωμής των Τελών κυκλοφορίας 2019

Τελευταία ημέρα πληρωμής των Τελών κυκλοφορίας 2019 σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, καθώς τελειώνει η παράτασης που είχε δώσει το Υπουργείο Οικονομικών.
Όποιος δεν πληρώσει θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο το ύψος του οποίου θα είναι το διπλάσιο του κόστους των τελών, δηλαδή θα πληρώσει διπλά!
Η μόνη λύση που έχουν όσοι τελικά αποφάσισαν τελευταία στιγμή να μην καταβάλουν το αντίτιμο είναι να θέσουν σε ακινησία το όχημά τους.
Δικαιολογητικά για να τεθεί το ΙΧ σε ακινησία
Όσοι επιθυμούν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών για το 2019, το φόρο πολυτελούς διαβίωσης για κυβισμούς 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά: 
Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
Πινακίδες.
Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.
Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.
Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης
Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου

Κλειστά θα παραμείνουν  την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Η Αδελφότητα Βησσανιωτών κόβει την πίτα της, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.

15η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιανουαρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ο. Ζωοδόχος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 13-01-19/15:00)

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
  
Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:00)  
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:00)  
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:00)  
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)  
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)  
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (17:15)  
Κυριακή 13  Ιανουαρίου 2019
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)

Αδελφότητα Χαραυγής Πωγωνιού: Κοπή πίτας και χοροεσπερίδα την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30 το μεσημέρι, στο αρχοντικό ΗALL


Η Αδελφότητα Χαραυγής Πωγωνίου διοργανώνει κοπή πίτας και χοροεσπερίδα την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30 το μεσημέρι, στο αρχοντικό ΗALL.

15η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιανουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση (Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 13-01-19/15:00), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Π.Α.Σ. Περιβλέπτου 13-01-19/15:00)

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ    
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ    
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (15:00)   
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)  
Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:00)  
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:00)  
Κυριακή 13  Ιανουαρίου 2019
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00) 
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ  (15:00)  
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)  

Κυνηγετικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου: Ευχές για τη νέα χρονιά


«Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Δελβινακίου και η γραμματέας, σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και ευημερία σε όλο τον κόσμο. 
Στους κυνηγούς μας μια χρονιά χωρίς ατυχήματα με σεβασμό στους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου για να μην μετατρέπεται η δραστηριότητά μας σε τραγωδία! 
Χρόνια πολλά με προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες σε όλους».

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό "Sharing and Reuse Awards of IT solutions"


H Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να λάβει μέρος για δεύτερη φορά στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό "Sharing and Reuse Awards of IT solutions"  στον οποίο το 2017 κέρδισε το 4ο βραβείο “Certificate of Excellence” στην κατηγορία "περιφερειακό επίπεδο" μεταξύ 118 προτάσεων σε 4 κατηγορίες από χώρες της Ε.Ε.
Η βράβευση της Περιφέρειας Ηπείρου, ήταν και η μοναδική Ελληνική Πρόταση που έχει βραβευθεί στο ανωτέρω θεσμό.
Η Περιφέρεια σχεδιάζει να συμμετάσχει εκ νέου με τον βελτιωμένο "Οδηγό του Πολίτη", με υπεύθυνο και πάλι τον κ. Νικόλαο Ντέμο, ο οποίος με απόφαση του Περιφερειάρχη και την έγκριση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας έχει αναλάβει τη σχεδίαση και υποστήριξη του δικτυακού τόπου του Οδηγού του Πολίτη.
Η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη,  που ήταν και είναι  επικεφαλής του έργου, σε δήλωσή της τονίζει: «Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στον ανωτέρω διαγωνισμό, αποτελούσε πρόκληση. Η βράβευση που έγινε δικαίωσε την προσπάθεια για ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων και  αποτέλεσε το ερέθισμα, ώστε και άλλες Περιφέρειες της χώρας να ζητήσουν ενημέρωση και παρουσίαση του "Οδηγού του Πολίτη". 

Σύλληψη 25χρονης αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μίας 25χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Παχυσαρκία: Καλύτερη η σεξουαλική ζωή των ανδρών μετά από βαριατρική επέμβαση


Αύξηση της τεστοστερόνης χαρίζει στους παχύσαρκους άνδρες η χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας ανασκόπησης, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες των πανεπιστημίων McMaster και Alberta του Καναδά. 
Όσοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο επαναφοράς του βάρους τους στα φυσιολογικά επίπεδα επωφελούνται από τα μετεγχειρητικά επίπεδα της ορμόνης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει βελτίωση στην ποιότητα του σπέρματος.
«Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες είναι σοβαρές. Έχει διαπιστωθεί ότι αυτή η νόσος επιδεινώνει τη λειτουργία πολλών σωματικών οργάνων και προκαλεί παθήσεις δυνητικά απειλητικές για την ίδια τη ζωή. Ενδεικτικά, αυξάνει τον κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, υπέρταση, μεταβολικό σύνδρομο, για δημιουργία αθηρωματικής πλάκας και εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, χολολιθίασης, αναπνευστικών και ψυχολογικών προβλημάτων, αλλά και καρκίνου. 
Έχει επιπτώσεις στο μυοσκελετικό σύστημα, επιδεινώνει την οστεοαρθρίτιδα και είναι καλά τεκμηριωμένη η πρόκληση ορμονικών αλλαγών και η μικρότερη σεξουαλική ικανοποίηση και στα δύο φύλα», μας εξηγεί ο γενικός χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής www.axiarchos.gr