Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Χρυσόρραχη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι το βράδυ του Σαββάτου 22 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 22 Αυγούστου (βράδυ) στην «Μονή Αγίου Αθανασίου», στο χωριό Χρυσόρραχη  Πωγωνίου.

"Κάθοδος" του ΣΔΟΕ στο Πωγώνι!



Αισθητή είναι η παρουσία του ΣΔΟΕ τις τελευταίες μέρες σε κεφαλοχώρια του Πωγωνίου.

***

Περισσότεροι από 6.000 επιτόπιοι ανά την Ελλάδα οι έλεγχοι που έγιναν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων και ΣΔΟΕ) από τις 3 μέχρι τις 9 Αυγούστου 2015 και απέδειξαν ότι οι ταμειακές - μαϊμού δίνουν και παίρνουν.
Συνεχίστηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα οι έλεγχοι των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών (Γ.Γ.Δ.Ε. και Σ.Δ.Ο.Ε.) σε τουριστικές και άλλες περιοχές και μάλιστα με αυξημένο ρυθμό και ένταση. Στο διάστημα αυτό 1.813 ελεγκτές έλεγξαν 5.968 επιχειρήσεις με το ποσοστό παραβατικότητας να φθάνει το 20,01%

ΣΙΤΑΡΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Αυγούστου


Στην Παναγιά της Σιταριάς θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό τραπέζι  το Σάββατο 15 Αυγούστου.
Το βράδυ του Σαββάτου  15 και την Κυριακή 16 Αυγούστου, το γλέντι θα γίνει στην πλατεία του χωριού.

Δολιανά Πωγωνίου: Ο Λάκης (με τα ψηλά ρεβέρ) είναι δω!!!


3o Mylos Fest Τετάρτη 12 Αυγούστου

Στα Δολιανά Πωγωνίου βρίσκεται από το πρωί ο Λάκης Παπαδόπουλος.
Σήμερα το βράδυ  στον παραδοσιακό νερόμυλο Δολιανών, μια μουσική πανδαισία, παρέα με τον Λάκη Παπαδόπουλο, τους Folk N' Roll και τις Traffic Jam.
Ο Λάκης (με τα ψηλά ρεβέρ) δεν χρειάζεται συστάσεις!
Οι Folk n' Roll είναι μία ethnic-balkan μπάντα που αποτελείται από 7 μουσικούς και εδρεύει στα Ιωάννινα. Είναι ένα σχήμα το οποίο δημιουργήθηκε το 2011 με προσανατολισμό την μίξη διαφορετικών μουσικών πολιτισμών αλλά με έμφαση στην ελληνική παραδοσιακή κουλτούρα καθώς και στην βαλκανική.Ο μουσικός χαρακτηρισμός της μπάντας κυμαίνεται στα πλαίσια του πειραματισμού καθώς και της jazz fusion ,rock,latin,reggae προσέγγισης με βαλκανικά και παραδοσιακά ερεθίσματα.
Οι Traffic Jam είναι μια νεοσύστατη αλλά υποσχόμενη, δυναμική μπάντα.
Παίζουν διασκευές ροκ κομματιών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, που καθόρισαν τα μουσικά πράγματα με το στίγμα τους, όπως Queen, David Bowie, Free, Aretha Franklin κ.α. Παράλληλα, ετοιμάζουν και δικά τους κομμάτια.

 


Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 20η/12-08-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 12-08-2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 04-08-2015 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση περιοχής Δεματίου και Πέτρας Ζαγορίου», αναδόχου εταιρείας «Μιλτιάδης Κουμπής & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 31-12-2015.
2. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση καθιζήσεων επαρχιακής οδού Χίνκα – Ζόργιανη - Πολύγυρος», αναδόχου εταιρείας «Μιλτιάδης Κουμπής & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 22-10-2015.
3. Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, από την 09-08-2015, σύμφωνα με την αριθμ. 81962/3346/10-08-2015 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, για την απομάκρυνση επικίνδυνων βράχων στις επαρχιακές οδούς Μέτσοβο-Ανήλιο και Ανήλιο-Χαλίκι του Δήμου Μετσόβου, δεδομένου ότι δημιουργείται άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών.

Εισάγουμε βοσκούς για τα κοπάδια της Ηπείρου!

Με μισθό 500 ευρώ και ασφάλιση
 
Η απασχόληση αλλοδαπών πολιτών από τρίτες χώρες στον κλάδο της κτηνοτροφίας είχε εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις πιέσεις που υπήρχαν από πλευράς κτηνοτρόφων, κυρίως αυτών της Ηπείρου, που διαθέτουν και τα περισσότερα κοπάδια ελεύθερης βοσκής, όπως είπε στην εφημερίδα  «Εθνος» ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης. Στις σταβλισμένες κτηνοτροφικές μονάδες απασχολείτο τα προηγούμενα χρόνια ένας περιορισμένος αριθμός αλλοδαπών από την Ινδία, το Πακιστάν κ.λπ., για τους οποίους δίνονταν άδειες διαμονής και εργασίας, αλλά, όπως λένε οι κτηνοτρόφοι, είναι ακατάλληλοι για τη βόσκηση των κτηνοτροφικών ζώων στα βουνά της Ηπείρου.Ετσι οι ανάγκες σε βοσκούς γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν κυρίως με Αλβανούς, οι οποίοι όμως εργάζονται παράνομα, με ό,τι αυτό σημαίνει, και χωρίς καμία ασφάλιση.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για κατοχή ναρκωτικών στην Πρέβεζα

Συνελήφθησαν χθες (11.08.2015) αργά το βράδυ στο 23ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 18 και 25 ετών, για κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων και στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (17) γραμμαρίων.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Επιστροφή πινακίδων κυκλοφορίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση  αποφάσισε την επιστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας και των αδειών οδήγησης εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση τίθεται σε ισχύ από την Τετάρτη 12/08  προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι θελήσουν να μετακινηθούν κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται οι παραβάσεις όπως η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η κυκλοφορία ανασφάλιστου οχήματος και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου.