Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου

Συνελήφθησαν ως δράστες, δύο ημεδαποί, 27 και 29 ετών

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου στην Άρτα και συνελήφθησαν σήμερα (31-12-2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 29 ετών, για κλοπή τροχοφόρων κατά συναυτουργία.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν να επιβαίνουν στο κλεμμένο αυτοκίνητο και συνελήφθησαν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει από κοινού την προηγούμενη ημέρα, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην πόλη της Άρτας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (02-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Τρίτη (03-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Τετάρτη (04-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο - Μεσούντα.
Πέμπτη (05-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο – Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.

Παρασκευή (06-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό – Ροδαυγή – Πιστιανά.

Δημήτρης Σ. Ντότης: Ευχές για το Νέο Έτος

Αγαπητοί συνδημότες
Το 2017 εύχομαι να φέρει σε όλους μας χαρά ευημερία μα πάνω απ΄ όλα υγεία στα σπίτια μας!
Η χρόνια που πέρασε ήταν δύσκολη όμως μας δίδαξε πως πρέπει να πορευτούμε στη συνέχεια.
Τώρα που περνάμε αυτές τις δυσκολίες που βιώνει όλη η χώρα μας τώρα χρειάζεται να είμαστε αλληλέγγυοι και μονιασμένοι.
Μαζί θα είμαστε δυνατοί και θα τα καταφέρουμε.
Εγώ και η παράταξη μας «Δύναμη ενότητας και ευθύνης για το Πωγώνι» θα συνεχίσουμε να είμαστε παρών στα προβλήματα του τόπου και των δημοτών.
Με τη βοήθεια σας θα προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις!
Χρόνια πολλά γεμάτα χαρά ευτυχία και υγεία το 2017!
    
Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου

Δημήτρης Σ. Ντότης

Οι Ηπειρώτες είπαν τα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η χορωδία «Λαλητάδες,τραγούδησαν και τα «Τζουμέρκα μου περήφανα»

Ήχοι από κάλαντα, αναμνήσεις και συγκίνηση γέμισαν το πρωί του Σαββάτου, το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σημειώνει κάποια στιγμή, «και του χρόνου να μας τα πείτε ξανά!».
Οι πρώτοι που πέρασαν το κατώφλι του πρωθυπουργικού Μεγάρου ήταν τα παιδιά και οι συνοδοί τους, από το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους υποσχέθηκε ότι θα τους επισκεφθεί και στην έδρα του Συλλόγου, που είναι στη Θεσσαλονίκη.
Ένα από τα παιδιά όμως, φορούσε κονκάρδα του ΠΑΟΚ, γεγονός που έδωσε την αφορμή να ξεκινήσει αθλητική συζήτηση!
Ο πρωθυπουργός δώρισε στα παιδιά τον τεχνολογικό εξοπλισμό για να μπορούν να βλέπουν κινηματογράφο στα γραφεία του Συλλόγου, πράγμα που τα χαροποίησε ιδιαίτερα.
Ακολούθησε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η χορωδία «Λαλητάδες», οι οποίοι και τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, το δημοτικό τραγούδι για τα «περήφανα Τζουμέρκα», τον τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού.

Στον οποίον πρoσέφεραν επίσης τσίπουρο από την περιοχή, ηπειρώτικες πίτες («μου έφτιαχνε η γιαγιά μου», θυμήθηκε ο πρωθυπουργός), αλλά και την ειδική έκδοση των ΕΛΤΑ για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ηπείρου. Οι εκπλήξεις όμως, δεν τελείωσαν εδώ, καθώς ο παρευρεθείς υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εθεάθη κάποια στιγμή να σιγοτραγουδά ένα δημοτικό τραγούδι.
Φορώντας τοπικές φορεσιές οι συντοπίτες του πρωθυπουργού χόρεψαν και του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία στο έργο σας», ενώ η γιορτινή ημέρα ολοκληρώθηκε με τη Μικτή Χορωδία Ενόπλων Δυνάμεων.
Τον πρωθυπουργό συνόδευαν, εκτός του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος και Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς και η γγ του πρωθυπουργού Ιωάννα Πεππέ.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά …»


Τελευταία μέρα του χρόνου και παραμονή του Νέου Έτους σήμερα και οι γειτονιές του Παρακαλάμου πλημμύρισαν από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών που τραγουδούν «Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά…»

Συνελήφθησαν σε «μπλόκο» στη Λεπτοκαρυά Φιλιατών, τρεις ημεδαποί, που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Κατασχέθηκαν περίπου (206) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Το αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

Στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας, πρωινές ώρες σήμερα (30-12-2016) στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς (23, 37 και 23 χρονών), που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, περίπου (206) κιλά ακατέργαστης κάνναβης.


Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, κλοπής τροχοφόρων και πλαστογραφίας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, 23χρονος ημεδαπός, γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας (στο πορτ – παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου), -68- αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -205.930- γραμμαρίων.
Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο ημεδαποί, 37 και 23 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι για το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά, είχε δηλωθεί κλοπή την 26-10-2016 στο Τ.Α. Χαλανδρίου και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
(68) αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (205) κιλών και (930) γραμμαρίων,
δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων ''Ο Πύρρος'', διοργανώνει ένα γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου & ώρα 13:00 (μεσημέρι) στο κέντρο διασκέδασης «Λευκονόη», Αχιλλέως 69, Άλσος Ιλίου


Πρόσκληση

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων ''Ο Πύρρος'' σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του και σε ένα γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι με την παραδοσιακή ζυγιά του μεγάλου Δόκιμου Χαραλάμπους και στο τραγούδι τον Λάζαρο Τσαμπά.
Κυριακή 15 Ιανουαρίου & ώρα 13:00 (μεσημέρι) στο κέντρο διασκέδασης Λευκονόη Αχιλλέως 69, Άλσος Ιλίου.
Ελάτε να υποδεχθούμε την νέα χρονιά ηπειρώτικα κι αυθεντικά. Καλή αντάμωση.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Νέες εισφορές σε ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ από την 1/1/2017

Οι ανατροπές και οι αυξήσεις που έρχονται από το νέο έτος στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για  ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους και αγρότες με χαρακτηριστικά παραδείγματα ανά περίπτωση περιέχονται στην υπουργική απόφαση η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Βάση υπολογισμού των εισφορών όλων των συγκεκριμένων κατηγοριών των σφαλισμένων θα είναι από την 1/1/2017, το άθροισμα των εισοδημάτων που προέρχονται από το σύνολο των δραστηριοτήτων τους και καθορίζονται ως ανώτατο μηνιαίο πλαφόν τα 5.860 ευρώ και ως κατώτατο το 586 ευρώ.
Για τον καθορισμό του υπολογισμού των εισφορών για το 2017, θα χρησιμοποιηθεί ως βάση το εισόδημα του 2015.
Αυτός ο υπολογισμός θα ισχύει για τους πρώτους μήνες του 2017.
Όταν μέσα στο 2017 γίνει η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2016, και υπάρξει διαφορά στο ύψος των εισφορών, θα γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών που υπολογίστηκαν με βάση το εισόδημα του 2015 και των εισφορών που αντιστοιχούν στο εισόδημα του 2016.

Η διαφορά, εάν υπάρχει, θα συμψηφίζεται ισομερώς σε μηνιαία βάση μέχρι το τέλος του έτους.


Αλέξανδρος Καχριμάνης: "Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για έργα"

"Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για έργα".
Με τη φράση αυτή, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έδωσε το στίγμα για τις διαδικασίες που πρέπει να δρομολογηθούν στο επόμενο διάστημα για την αναστήλωση της Ιστορικής γέφυρας Πλάκας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί μέχρι το περασμένο καλοκαίρι από την Περιφέρεια  και το Υπουργείο Πολιτισμού (δια της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων) μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης που είχαν συνάψει και στην οποία συμμετείχε και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων. "Μας έχει βοηθήσει σημαντικά - συνέχισε- η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και περισσότερο από όλους ο καθηγητής κ. Γιώργος Σμύρης, ο οποίος  έχει κάνει τα πάντα στην περιοχή και με τη συνδρομή του ΕΜΠ έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, στο οποίο εφόσον γίνουν οριστικές οι μελέτες και υπογραφεί η νέα προγραμματική σύμβαση, ευελπιστούμε το καλοκαίρι  να πάμε στο β΄ στάδιο. Δεν σας κρύβω ότι έχω αγωνία, γιατί στην Ελλάδα κουβέντες λέμε πολλές, αλλά πράττουμε λίγα".

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (02-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (03-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (04-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (05-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα

Κυριακή (08-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.

Η Αδελφότητα Κρυονερίου (Λιμπόβου) Θεσπρωτίας γλεντάει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ώρα 13:00, στο κέντρο διασκέδασης "ΕΠΑΥΛΗ", στο Δαφνί Χαϊδαρίου, Βασιλείου Βουλγαροκτόνου 1

Ανακοίνωση
Η Αδελφότητα Κρυονερίου (Λιμπόβου) Θεσπρωτίας διοργανώνει τον ετήσιο χορό της και σας προσκαλεί να έρθετε να διασκεδάσουμε παρέα με παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική από την κομπανία του Ηλία Πλαστήρα. 
Σας περιμένουμε όλους στο κέντρο διασκέδασης "ΕΠΑΥΛΗ" που βρίσκεται στο Δαφνί Χαϊδαρίου, την Κυριακή 15/01/2017 και ώρα 13:00'.


Το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (02-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (03-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (04-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (05-01-2014) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Κυριακή (08-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς – Νεοχώρι.