Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ. Ο. Ι.) ταξιδεύει στην Ιταλία


Ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ. Ο. Ι.) στο πλαίσιο της διάδοσης και διατήρησης του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσης πέρα από τα στενά όρια του νομού και της χώρας, ταξιδεύει στη Νάπολη της Ιταλίας προσκεκλημένος της ομάδας Festibal και της ελληνικής κοινότητας, για να συμμετάσχει στο τριήμερο αφιέρωμα στη μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάριο χορών από τους χοροδιδασκάλους του ομίλου Μπαζούκα Γεώργιο και Παπαδοπούλου Νατάσα καθώς και αυθεντικά ηπειρώτικα γλέντια με τη νεανική ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής ,η οποία αποτελείται από τους:
Δημήτρη Αγγέλου (κλαρίνο), Μάριο Αναστασιάδη (βιολί-τραγούδι), Μάριο Τούμπα ( λαούτο), Βασίλη Μαλάμο (κρουστά). Στην αποστολή συμμετέχει ομάδα χορευτών του τμήματος εμφανίσεων του ομίλου. Ο Χ.Ο.Ι. αισθάνεται τιμή και υπερηφάνεια που θα βρεθεί κοντά σε φίλους που ασχολούνται αλλά και αγαπάνε την αυθεντική ηπειρώτικη μουσική.

Πλήρης απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, λόγω έξαρσης των εποχιακών ιώσεων


Ενημερώνουμε τους επισκέπτες του Νοσοκομείου ότι λόγω έξαρσης των εποχιακών ιώσεων και για την ασφάλεια των ασθενών αποφασίζεται η πλήρης απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου μέχρι και την Κυριακή 31-03- 2019. 
Θα επιτρέπεται αυστηρά η παρουσία το πολύ ενός (1) συνοδού/ασθενή και μόνο με χρήση προστατευτικής χειρουργικής μάσκας. 
Υπενθυμίζεται επίσης ότι με προηγούμενη απόφαση έχει απαγορευθεί ήδη το επισκεπτήριο στους χώρους Μαιευτικής - Γυναικολογικής. 
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ) το επισκεπτήριο γίνεται καθημερινά στις 14:00 (Διάρκειας 5 λεπτών για ένα συνοδό). 
Σε περίπτωση παραβίασης των παραπάνω οδηγιών, η Διοίκηση του Νοσοκομείου επιφυλάσσεται να κάνει χρήση όλων των νομίμων μέσων για την προάσπιση της υγείας των νοσηλευομένων ασθενών. 
Ζητάμε την κατανόηση και συνεργασία όλων.

Θανάσιμος τραυματισμός 27χρονου σε τροχαίο στο 5ο χμ της Επαρχιακής Οδού Βελεντζικού-Διχομοιρίου Άρτας,


Σήμερα (13-02-2019) και ώρα 01.45΄ στο 5ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βελεντζικού – Διχομοιρίου Άρτας, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.  
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ολοκλήρωση του έργου «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Κ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου»


Ολοκληρώθηκε το έργο «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Κ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου».
Πρόκειται ένα έργο πνοής, η ολιστική αντίληψη του οποίου αφορά την  αντικατάσταση όλου του εξωτερικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά. Το μισό δίκτυο που ολοκληρώθηκε εντάχθηκε στο «ΕΣΠΑ 2014-2020»  και το άλλο μισό εντάχθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».
Το παραπάνω βίντεο αναρτήθηκε στα πλαίσια προβολή των  έργων της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.
Στόχος του Υποέργου 1 της πράξης ήταν η αλλαγή του παλιού και επικίνδυνου εξωτερικού δικτύου, μέρος του οποίου περιείχε και αμίαντο!
Έτσι έγινε αντικατάσταση του  εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους  8,11 Km, που εξυπηρετεί  τις Τ.Κ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Άνω Παρακαλάμο  της  Δ.Ε. Άνω Καλαμά.
Το Υποέργο 2  αφορούσε την κατασκευή Αντλιοστασίου στην Τ.Κ.  Δελβινακίου, απαραίτητο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες  και την  ΣΥΝΔΕΣΗ του ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ. Με την ένταξη της ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου Δελβινακίου  και την  τοποθέτηση των κολόνων της ΔΕΗ ολοκληρώνεται το μεγάλο αυτό έργο μετά
την αίτηση της σύνδεσής  του με το δίκτυο της ΔΕΗ.
Το έργο εκτελέστηκε από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ βάση προγραμματικής σύμβασης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός  για την εκτέλεση του Έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 283.399,61€ (όπως είχε  διαμορφωθεί μετά την Ένταξη της Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και την πρόσθεση του ποσού που αντιστοιχεί στο υποέργο της ηλεκτροδότησης αντλιοστασίου).

Εκδήλωση στον Πειραιά στη μνήμη των Αγωνιστών του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου



Ο οδικός άξονας Γιάννενα-Κακαβιά στα 6 νέα μεγάλα οδικά έργα της επόμενης πενταετίας



Τα οδικά έργα τα τελευταία χρόνια τα ξορκίζουμε. Κάτι τα μεγάλα προβλήματα με τα έργα στους 5 αυτοκινητόδρομους, κάτι η κρίση, κάτι η στροφή προς τις σιδηροδρομικές μεταφορές με Ευρωπαϊκή εντολή, όλα μαζί έκαναν τα οδικά έργα να φαντάζουν ότι μας "τέλειωσαν".
Στην Ελλάδα του 2019 όμως ο σχεδιασμός για οδικά έργα, ζει και βασιλεύει. Ποιος είπε πως με την ολοκλήρωση των έργων στους αυτοκινητόδρομους ξεμπερδέψαμε για πολλά χρόνια από τα μεγάλα οδικά έργα;
Νέες γενιές έργων έρχονται και μάλιστα άμεσα προκειμένου το οδικό σύνδρομο του σύγχρονου Έλληνα να μείνει ικανοποιημένο. Πέρα όμως από αυτό θα καλύψει σημαντικές ανάγκες σε περιοχές της χώρας που σήμερα δεν έχουν καλή οδική κάλυψη και στερούνται των οδικών υποδομών που έχουν ή πρόκειται να αποκτήσουν άλλες περιοχές της χώρας.
Σήμερα το www.ypodomes.com   σας παρουσιάζει τα 6 μεγαλύτερα φιλόδοξα πλάνα για τα οδικά έργα που θα μας συντροφεύσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.
  1. ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ (ΕΚΤΙΜΗΣΗ 1,5ΔΙΣ.ΕΥΡΩ)
Πρόκειται για τις πολυσυζητημένες επεκτάσεις που έχουν γίνει θέμα από το 2004 αρκετές φορές και κάθε φορά με διαφορετικό αντικείμενο. Στην παρούσα φάση μιλάμε για την οδική και σιδηροδρομική επέκταση προς Ραφήνα και Λαύριο, την αστική σήραγγα Κατεχάκη-Λ. Βουλιαγμένης και την επέκταση της Λ. Κύμης. Το κόστος είναι μεγάλο και σίγουρα είναι το κορυφαίο μελλοντικό έργο οδικών υποδομών της χώρας.

Τα "ΡΙΖΑ" κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00, στην αίθουσα «Καρβούνης» στην Ελεούσα


Είναι η πρώτη μας φορά που επιχειρούμε μια τέτοια, ιστορική θα την ονόμαζα, συνάντηση (αντάμωμα) 6 χωριών.
Των ριζών της Νεμέτσικάς μας.
Στόχος μέσα από αυτό το αντάμωμα είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μας, μεταξύ χωριών που κάποιοι νομίζουν ότι θα σβήσουν.
Θέλουμε να γνωρίσετε μέσα από αυτή την εκδήλωση τα ήθη τα έθιμα μας και να περάσετε μια βραδιά μαζί μας με παραδοσιακούς χορούς του ΠΩΓΩΝΙΟΥ.
Να επισκεφθείτε τα μέρη μας και να θαυμάσετε την αγνή ομορφιά του τόπου μας!!!..
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου σας περιμένουμε να γνωριστούμε και να γλεντήσουμε μαζί.
Πάντα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!!!

Γιάννενα: 22ος Μπιζάνιος Δρόμος, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου


Την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού  για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων,  ο 22ος Μπιζάνιος Δρόμος, με συνδιοργανωτές την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και τα Αθλητικά Σωματεία «ΑΓΣΙ», «ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων».
Για τα σύγχρονα Γιάννενα, η διοργάνωση του Μπιζάνιου Δρόμου είναι μια τιμή και ευθύνη.
Οι σημερινοί Γιαννιώτες είμαστε οι θεματοφύλακες των αξιών που ενσωματώνει ο αγώνας, πριν από 100 και πλέον χρόνια, των  Μπιζανομάχων.
Αφενός του διαρκούς αγώνα για την υπέρβαση των ατομικών ορίων, για τη βελτίωση του ανθρώπου μέσα από την επίμονη προσπάθεια και αφετέρου του πολιτισμού της ελευθερίας που καθιστά αυτή την υπέρβαση εφικτή.
Τον πολιτισμό τον οποίο υπερασπίστηκαν με αυτοπεποίθηση, αυταπάρνηση και επιτυχία οι Έλληνες στρατιώτες τον Φεβρουάριο του 1913.
Οι συμμετοχές και φέτος ήταν πολλές, Γιαννιώτες, αλλά και αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, μαθητές από 30 Δημοτικά της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, 25 Γυμνάσια, Λύκεια του Δήμου, Δομές Φιλοξενίας και Σωματεία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής και δήλωσαν «παρών» στον πιο ιστορικό αγώνα της πόλης.
Συγκεκριμένα: Για τον Μπιζάνιο Δρόμο (11.500 μ.): 800 συμμετοχές
Για τα 2.700μ (Μαθητές Λυκείου):  110 συμμετοχές
Για τα 1.900 μ (Μαθητές Γυμνασίου: 350 συμμετοχές
Για τα 1.000 μ (Μαθητές 4 ης, 5ης και 6ης Δημοτικού): 900 συμμετοχές
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας την Κυριακή, να εμψυχώσουν με της παρουσία τους και με μ’ ένα δυνατό χειροκρότημα  όλους τους δρομείς, μικρούς και μεγάλους και ευχόμαστε στους συμμετέχοντες καλή επιτυχία.
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019) η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αθηνών, θα διακόπτεται κατά διαστήματα από την Τροχαία Ιωαννίνων από το ύψος της γέφυρας στο Μπιζάνι μέχρι την κεντρική πλατεία και κατά τις ώρες 10:00 μ.μ. έως 12:30 μ.μ..
Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών .
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα με τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 και τις εκκινήσεις τους
Αγώνισμα Εκκίνηση
1.000μ.
Κεντρική  Πλατεία: 10.00 π.μ.
1.900μ.
Κεντρική Πλατεία: 10.15 π.μ.
2.700μ.
Κεντρική Πλατεία  10.30 π.μ.
11.500 μ.
Μπιζάνι, (Στο Hρώο τωνΜπιζανομάχων): 11.00 π.μ.
Οι τερματισμοί όλων των αγωνισμάτων θα γίνουν στην  κεντρική πλατεία.
Τέλος αγώνα: 12.30 μ.μ.
Στις 12.45 μ.μ. θα ξεκινήσει η τελετή των απονομών.

Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον δύο κλοπές σε αγροκτήματα που έγιναν από σπείρα διαρρηκτών σε χωριά της Άρτας


Υπενθυμίζεται ότι προχθές 11 Φεβρουαρίου 2019 συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας , δύο 19χρονοι ημεδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας και εξιχνιάστηκαν 26 περιπτώσεις κλοπών
Έπειτα από τη διακρίβωση της εγκληματικής δράσης δύο 19χρονων ημεδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας, για σωρεία κλοπών και διαρρήξεων σε χωριά του κάμπου της Άρτας, στην Άρτα και στο Λούρο Πρέβεζας (σχετικό το από 11-02-2019 Δελτίο Τύπου μας ) και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, εξιχνιάστηκαν επιπλέον κλοπές.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες ενέχονται επιπλέον στη διάπραξη δύο περιπτώσεων διαρρήξεων - κλοπών σε χωριά του κάμπου της Άρτας και συγκεκριμένα:
βραδινές ώρες της 10/11-02-2019 στην περιοχή της Λιμίνης Άρτας, εισήλθαν σε αγρόκτημα και αφού διέρρηξαν την πόρτα αποθήκης, αφαίρεσαν δύο χάλκινους ψεκαστήρες.
το χρονικό διάστημα από 12 έως 14-01-2019 στις Κιρκιζάτες Άρτας, εισήλθαν σε αγρόκτημα και αφού διέρρηξαν την αποθήκη, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα εργαλεία και ρούχα.
Υπενθυμίζεται ότι προχθές στην Άρτα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθησαν δύο 19χρονοι ημεδαποί, για τους οποίους είχε διαπιστωθεί η εμπλοκή τους σε 26 περιπτώσεις κλοπών.
Η σχηματισθείσα συμπληρωματική δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.

Νέο «όπλο» ενάντια στην εφίδρωση και στην κακοσμία της μασχάλης


Ο ιδρώτας εκκρίνεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες του σώματός μας κατά τη διαδικασία της εφίδρωσης. Ιδρώνουμε όταν κάνει ζέστη, όταν ασκούμαστε, όταν εκτελούμε μία επίπονη εργασία, ακόμη κι όταν έχουμε αγωνία, άγχος ή φόβο.
Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε άβολα από τον υπερβολικό ιδρώτα. Από την άλλη τα αντιϊδρωτικά, που χρησιμοποιούμε, λεκιάζουν και καταστρέφουν τα ρούχα μας, χωρίς πάντα να δίνουν λύση στο πρόβλημα. Τι μπορούμε να κάνουμε; Υπάρχει κάποια μόνιμη λύση;
Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτη του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), ναι, υπάρχει λύση.
«Η θεραπεία εφίδρωσης miraDry είναι μία επαναστατική, μη επεμβατική μέθοδος, εγκεκριμένη από τον FDA (Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων) και με σήμανση CE, η οποία μειώνει μόνιμα τον ιδρώτα, την κακοσμία και την τριχοφυΐα στην περιοχή της μασχάλης, σε μόλις μία ώρα. Πάνω από 100.000 θεραπείες miraDry έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε ο κύριος Γαϊτάνης.
Πώς λειτουργεί;
Το miraDry χρησιμοποιεί ενέργεια για να δημιουργήσει θερμότητα στην περιοχή, όπου βρίσκονται οι «ενοχλητικοί» ιδρωτοποιοί αδένες και να τους εξαλείψει με ασφάλεια.