Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Ολοκλήρωση του έργου «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Κ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου»


Ολοκληρώθηκε το έργο «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Κ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου».
Πρόκειται ένα έργο πνοής, η ολιστική αντίληψη του οποίου αφορά την  αντικατάσταση όλου του εξωτερικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά. Το μισό δίκτυο που ολοκληρώθηκε εντάχθηκε στο «ΕΣΠΑ 2014-2020»  και το άλλο μισό εντάχθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».
Το παραπάνω βίντεο αναρτήθηκε στα πλαίσια προβολή των  έργων της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.
Στόχος του Υποέργου 1 της πράξης ήταν η αλλαγή του παλιού και επικίνδυνου εξωτερικού δικτύου, μέρος του οποίου περιείχε και αμίαντο!
Έτσι έγινε αντικατάσταση του  εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους  8,11 Km, που εξυπηρετεί  τις Τ.Κ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Άνω Παρακαλάμο  της  Δ.Ε. Άνω Καλαμά.
Το Υποέργο 2  αφορούσε την κατασκευή Αντλιοστασίου στην Τ.Κ.  Δελβινακίου, απαραίτητο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες  και την  ΣΥΝΔΕΣΗ του ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ. Με την ένταξη της ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου Δελβινακίου  και την  τοποθέτηση των κολόνων της ΔΕΗ ολοκληρώνεται το μεγάλο αυτό έργο μετά
την αίτηση της σύνδεσής  του με το δίκτυο της ΔΕΗ.
Το έργο εκτελέστηκε από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ βάση προγραμματικής σύμβασης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός  για την εκτέλεση του Έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 283.399,61€ (όπως είχε  διαμορφωθεί μετά την Ένταξη της Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και την πρόσθεση του ποσού που αντιστοιχεί στο υποέργο της ηλεκτροδότησης αντλιοστασίου).