Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής- Α' Όμιλος

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:
Ανάργυροι -  Μάρμαρα 4 - 0
ΑΠΟΕΛ -  Ζίτσα 1 - 0    
Καρυές -  Πετσάλι 2 - 1
Μπισδουνάκι -  Α.Ε. Γιάννενα 0 - 8
Κεφαλόβρυσο  -  Καρίτσα 4 - 0    
Πανζαγορισιακός -  Βοτονόσι (20/02/13)    

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καρυές: 33
2. Πετσάλι:  32
3. Κεφαλόβρυσο: 31 (15)
4. Ανάργυροι: 31(15)
5. ΑΠΟΕΛ: 30 
6. Ζίτσα: 30
7. Πανζαγορισιακός: 24 (14)
8. Α.Ε. Γιάννενα: 22
9. Μάρμαρα: 15  (15)
10. Μπισδουνάκι: 6 
11. Βοτονόσι: 4 (15)
12. Καρίτσα: 2

Μπουραζάνι Κόνιτσας: Μοιραίο ψάρεμα για έναν 39χρονο στον Αώο που σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία

Μοιραίο στάθηκε το ψάρεμα στον Αώο, στη θέση Μπουραζάνι της Κόνιτσας, για έναν 39χρονο οικοδόμο κάτοικο Ιωαννίνων, καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο άτυχος άνδρας που πήγε για ψάρεμα πέστροφας με καλάμι, βρέθηκε από τον φίλο του, νεκρός στην κοίτη του ποταμού, με έγκαυμα στο χέρι κάτω ηλεκτροφόρα καλώδια κολώνας. Αμέσως μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων και αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

«Το σύστημα ευνοεί όσους δεν πληρώνουν» ομολογεί ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης

Τις αδικίες του συστήματος φορολόγησης και τις ανεπάρκειες των υπαλλήλων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αναγνωρίζει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης.
Όπως δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής», το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα είναι φτιαγμένο κατά τρόπο που να εξυπηρετεί τον υπάλληλο και όχι τον πολίτη. Πιστεύει ότι υπάρχουν πολλαπλές αδικίες στο φορολογικό σύστημα αλλά αυτό λειτουργεί αναγκαστικά σήμερα λόγω της τρόικας.
Το ιδανικό φορολογικό σύστημα για τον κ. Θεοχάρη θα ήταν να υπάρχουν υψηλοί συντελεστές στο εισόδημα, που θα αντισταθμίζονται με την παροχή υψηλών υπηρεσιών.
Σημειώνει τέλος ότι οι αστοχίες στην πάταξη της φοροδιαφυγής οφείλονται κατά 70% στο προσωπικό που δεν έχει προσληφθεί αξιοκρατικά, στην ανορθολογική κατανομή του, στα εργαλεία που του παρέχουν για την πάταξη ή τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και κατά 30% σε λανθασμένα κίνητρα που δίνονται στους φορολογουμένους ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

«Λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι του Πωγωνίου-Σκόνταψε ο Α.Σ. Καλπακίου στην Ελεούσα

* Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο Αγροτικός Αστέρας και η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος κόλλησαν στο μηδέν στο ντέρμπι του Πωγωνίου.
Οι δυο ομάδες διεκδικήσαν την νίκη και έγινε ένα δυνατό ματς, όμως η κακή κατάσταση του γηπέδου εμπόδισε να παιχτεί τεχνικό ποδόσφαιρο.
*
Η Θύελλα Ελεούσας ήταν νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής επί του Α.Σ. Καλπακίου με 1-0, κάνοντας  ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς απέκτησε προβάδισμα έξι βαθμών από τη δεύτερη θέση.
Το παιχνίδι έγινε σε αθλητικά πλαίσια, κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν το καλύτερο εαυτό τους και να δικαιολογούν απόλυτα το τίτλο του φαβορί για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι είχαν την ελαφρά υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο καθώς και στο τελευταίο 20λεπτο, όπου έχασε ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής
Πανφρουριακός -  Αμπελόκηποι  4 - 2
Δαβάκης -  Νησί 2 - 1
Θύελλα Ελεούσας -  Καλπάκι 1 - 0
Πρωτόπαπα -  Αγία Μαρίνα 0 - 2
Περίβλεπτος -  Ασβεστοχώρι 2 - 2
Ζωοδόχος  -  ΠΑΟ Κόνιτσας 2 - 4
Α.Ε. Καμποχωρίων  -  Αμφιθέα 3 - 4
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά  -  Πωγωνάτος 0 - 0
Περιστέρι -  Σταυράκι 2 - 1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (24η  αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 66
2. Καλπάκι: 60
3. Περίβλεπτος: 46
4. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 46 
5. Ζωοδόχος: 42
6. Ασβεστοχώρι: 39
7. Αγία Μαρίνα: 38
8. Αμφιθέα: 37  
9. Δαβάκης: 36  
10. Σταυράκι: 34 
11. Αμπελόκηποι: 30
12. Πρωτόπαπα: 29 
13. Πωγωνάτος: 27 (23)
14. ΠΑΟ Κόνιτσας: 24 
15. Πανφρουριακός: 22 (23)
16. Νησί: 17
17. Περιστέρι: 15
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 1

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Σκληροί οι όροι που βάζουν οι Τράπεζες

Πάγωμα της δόσης του στεγαστικού δανείου για δύο χρόνια και πληρωμή μόνο τόκων, με χαμηλό επιτόκιο 1,5%,προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης για την ανακούφιση των δανειοληπτών, που έχουν οφειλές σε τράπεζες από δάνεια για την αγορά της κατοικίας.
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» η ρύθμιση που έχει ανακοινωθεί εδώ και μερικούς μήνες, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, αφού προηγουμένως πάρει την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία θα πρέπει να υπολογίσει τις ακριβείς επιπτώσεις που θα έχει για τις τράπεζες στα κεφάλαιά της.
Οι όροι ένταξης στη ρύθμιση δεν είναι απλοί.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική διάταξη, οι προϋποθέσεις είναι:
*το εισόδημα όσων ενέχονται στο δάνειο, δηλαδή τόσο του οφειλέτη όσο και του εγγυητή να μην ξεπερνά τις 25.000 ευρώ ετησίως.
*ο οφειλέτης να έχει υποστεί μείωση του εισοδήματός του την τελευταία διετία, δηλαδή από το 2010 έως και το 2012, τουλάχιστον 35%.
*το σπίτι για το οποίο έχει ληφθεί το δάνειο, να είναι πρώτη κατοικία και η αντικειμενική της αξία να μην ξεπερνά τα 180.000 ευρώ.
Η ρύθμιση απαιτεί και οι τρεις όροι να συντρέχουν σωρευτικά και επίσης ο δανειολήπτης να έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του, πριν από την ένταξη του σε αυτή.
Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, μόνο τότε ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενταχθεί σε αυτή.
Απευθύνεται πάντως σε ευρεία κατηγορία εργαζομένων, δηλαδή σε υπαλλήλους είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχους αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες που εργάζονται με μπλοκάκι, αλλά έχουν ένα εργοδότη.
Στην περίπτωση που κάποιος συγκεντρώνει όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση, που του επιτρέπει να μην καταβάλει για δύο χρόνια τοκοχρεολυτική δόση, δηλαδή δόση για κεφάλαιο και για τόκο. Στην περίοδο αυτή θα πληρώνει μόνο δόση ίση με τον τόκο που αναλογεί στο δάνειό του, η οποία θα υπολογίζεται με ευνοϊκό επιτόκιο 1,5%. Το δάνειο θα επιμηκύνεται για δύο χρόνια, όσο δηλαδή η τοκοπληρωμή.
Το όφελος που προκύπτει για τον οφειλέτη είναι σημαντικό, καθώς μπορεί να μειώσει τη δόση του δανείου ακόμη και πάνω από 700 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το ύψος του δανείου και τη διάρκεια αποπληρωμής.
Έτσι για παράδειγμα για ένα δάνειο 1000.000 ευρώ και διάρκεια 25 έτη, η δόση σήμερα με βάση ένα μέσο επιτόκιο 5%, φθάνει τα 585 ευρώ, ενώ με τη ρύθμιση, η δόση μπορεί να μειωθεί στα 150 ευρώ περίπου για όλη την επίμαχη περίοδο των δύο ετών, κατά την οποία ο οφειλέτης πληρώνει μόνο τόκο.
Το όφελος στην περίπτωση ενός δανείου ίσου με 180.000 μπορεί να είναι μεγαλύτερο και να φτάσει τα 650 ή 700 ευρώ, ανάλογα πάντα με τη διάρκεια αποπληρωμής και το επιτόκιο που βαραίνει το δάνειο.

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθη 23χρονος ο οποίος πήγε να παραλάβει 250 κιλά χασίς

Η μεταφορά του πολύ μεγάλου φορτίου ακατέργαστης κάνναβης με σκάφος που έφτασε από τις αλβανικές ακτές, έγινε με ταχύτητα αστραπής σε ερημική παραλία της Πλαταριάς στην Θεσπρωτία και οι μεταφορείς εξαφανίστηκαν άμεσα.
Ωστόσο, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πρέβεζας που είχαν πληροφορίες για την επικείμενη μεταφορά, καραδοκούσαν κρυμμένοι σε διάφορα σημεία για να εντοπίσουν τους παραλήπτες των σάκων με τα ναρκωτικά που άφησαν οι επιβάτες του σκάφους σε απόμερο σημείο.
Λίγο αργότερα, έφτασε στο σημείο όπου βρίσκονταν τα ναρκωτικά ένας 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε αναλάβει να τα παραλάβει.
Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά του και τον συνέλαβαν, ενώ κατέσχεσαν τους σάκους που περιείχαν πάνω από 250 κιλά κάνναβης τα οποία μεταφέρθηκαν για καταμέτρηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, όπου ανακρίνεται και ο παραλήπτης.


Αυξάνονται οι φόροι μειώνονται τα έσοδα

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτουν με δραματικό τρόπο το γεγονός ότι η φορολογική πολιτική στο πλαίσιο της ασφυκτικής πίεσης του Μνημονίου σχεδιάστηκε και υλοποιείται με ξεκάθαρα εισπρακτική λογική, η οποία όμως δεν επέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Πολλοί φόροι, που αποφασίστηκαν στην «τούρλα του Σαββάτου» όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου, κρίνονται τώρα ως αναποτελεσματικοί καθώς όχι μόνο δεν απέφεραν έσοδα, αλλά επιπλέον έχουν δημιουργήσει παρενέργειες που τελικώς ναρκοθετούν τη λειτουργία της αγοράς δημιουργώντας, εν είδει φαύλου κύκλου, μεγαλύτερες δημοσιονομικές ανάγκες για να καλυφθούν οι υστερήσεις.
Μέτρα, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση ή η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση της ζήτησης και συρρίκνωση των εσόδων. Τόσο η υπέρμετρη φορολόγηση όσο και οι περικοπές στις αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων οδήγησαν την οικονομία σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προχωρεί τώρα σε επανεξέταση ορισμένων μέτρων που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια της περιόδου 2010 - 2012 αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης όσων επιβεβαιωθεί με βάση συγκεκριμένα τεκμήρια ότι ήταν, πράγματι, αναποτελεσματικά και συνέβαλαν στο να χειροτερεύσουν αντί να καλυτερεύσουν τα πράγματα με τα οικονομικά του κράτους. Σε πρώτο πλάνο μπαίνει ο ΦΠΑ στην εστίαση με το οικονομικό επιτελείο να συζητάει τη μείωση του συντελεστή από 23% στο 19%.
Η αύξηση του συντελεστή, όχι μόνο δεν συνέβαλε στην αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, αλλά οδήγησε σε σημαντική συρρίκνωση του τζίρου των επιχειρήσεων εστίασης, στο κλείσιμο αρκετών από αυτές και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Οριακό προβάδισμα 0,9% ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»,  οριακό προβάδισμα 0,9% στην πρόθεση ψήφου καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 20,45%
ΝΔ: 19,5%
Χρυσή Αυγή: 8,5%
ΠΑΣΟΚ: 5,6%
ΚΚΕ: 4,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,6%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,1%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,2%
Δράση: 1,1%
και άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 4,2%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος προσεγγίζει το 36,1%.
Το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, με οκτώ στους δέκα να θέλουν να καταργηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής να αποφασίζει εάν θα δικάζονται οι πολιτικοί ή όχι.
Επίσης, το 78% θέλει συνταγματική κατοχύρωση για 15ετές σταθερό φορολογικό σύστημα.
Το 62% δηλώνει θετικό στην κατάργηση της παραγραφής της ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 69χρονος ημεδαπός για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των 118.389,16 ευρώ

Συνελήφθη, προχθές (15-02-2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 69χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη απόδοση ΦΠΑ.
Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται στο ποσό των 118.389,16 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΕΕΤ: Οχι στο οριζόντιο κούρεμα των δανείων

Σε μελέτη της, με θέμα «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το 2011 και 2012», η ΕΕΤ υπογραμμίζει πως η περικοπή του τραπεζικού χρέους του ιδιωτικού τομέα, ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης, οδηγεί σε ανακατανομή του εισοδήματος εις βάρος εκείνων που δεν έχουν δανειστεί ή αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους κανονικά, νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό και υπονομεύει τα συναλλακτικά ήθη.
Και παράλληλα επισημαίνει πως το βάρος του όποιου «κουρέματος» στα δάνεια των ιδιωτών θα το επωμιστούν οι συνεπείς Έλληνες φορολογούμενοι, ενώ οι ζημίες που θα προέκυπταν για τις τράπεζες θα έπρεπε να καλυφθούν μέσω νέας ανακεφαλαιοποίησης, με ποσά που θα έπρεπε να αναζητηθούν στους Ευρωπαίους εταίρους και στο ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τους τραπεζίτες, μία απόφαση για «κούρεμα» θα συνεπαγόταν ισόποσες ζημίες στους ισολογισμούς των τραπεζών, που θα είχε ως αποτέλεσμα περαιτέρω μείωση της κεφαλαιακής τους επάρκειας αλλά και ζημία για τους μετόχους τους.
Και καθώς πλέον ο κυριότερος μέτοχος των ελληνικών τραπεζών είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το κόστος αποπληρωμής των νέων κεφαλαίων που θα απαιτηθούν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και τελικά θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος.
Όπως υπογραμμίζεται στη μελέτη της ΕΕΤ, δάνεια έχει το 50% των ελληνικών νοικοκυριών και στην πλειονότητά τους τα δάνεια αυτά εξυπηρετούνται εγκαίρως.
Αν λοιπόν υπάρξει «χαριστική» συμπεριφορά σε ό,τι αφορά το «κούρεμα» χωρίς κριτήρια και διαδικασίες, τότε η απόφαση αυτή θα οδηγούσε σε μεγάλη ανακατανομή του εισοδήματος αλλά και σε σημαντικές αδικίες εις βάρος αυτών που δεν έχουν δανειστεί ή, αν έχουν δανειστεί, είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ στον επιχειρηματικό κλάδο μια τέτοια ενέργεια θα νόθευε τον υγιή ανταγωνισμό.
Μια τέτοια ενέργεια θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στα συναλλακτικά ήθη και στη λειτουργία της οικονομίας, καθώς θα οδηγούσε όλο και περισσότερους οφειλέτες στο να μην πληρώνουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, γεγονός που θα είχε δραματικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την απασχόληση.
Τέλος, η ΕΕΤ σημειώνει ότι τα χρήματα με τα οποία δανείζουν οι τράπεζες νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν προέρχονται από τα ίδια κεφάλαιά τους -τα οποία συμβάλλουν στη φερεγγυότητα τους-, αλλά προέρχονται από τα χρήματα των καταθετών τους. Συνεπώς η μη λελογισμένη μεταχείριση των δανείων θα έθετε σε κίνδυνο τις καταθέσεις από τις οποίες και έχουν χρηματοδοτηθεί τα εν λόγω δάνεια.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr