Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη του Γιάννη Καραγιάννη στη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Detrop-Oenos

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης επισκέφθηκε την Έκθεση Τροφίμων και Ποτών "Detrop - Oenos" που διοργάνωσε από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2017 η ΔΕΘ - Helexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η φετινή έκθεση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 700 εκθέτες - εκπρόσωποι της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων & ποτών και 300 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες από 30 και πλέον χώρες, ήταν ιδιαίτερα αναβαθμισμένη με την παρουσία πολλών καινοτόμων ελληνικών προϊόντων που μπορούν να διεκδικήσουν επάξια τη θέση τους στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά.

Επίσκεψη του Βασίλη Τσίρκα, και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργου Δέδε, στην έδρα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3-3-2017 η επίσκεψη του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γ. Δέδε, στην έδρα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Κ. Τζουμέρκων, Μαρίνο Γαρνέλη, και συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας και το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα έργα υποδομής που πρόκειται να υλοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων και μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για την τοπική ανάπτυξη και την άρση της απομόνωσης.
Ειδικότερα υπήρξε εκτενής αναφορά στην ένταξη των έργων οδοποιίας στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ και διαπιστώθηκε επιτόπου η πρόοδος των απαιτούμενων μελετών, ώστε να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση των έργων.
Νωρίτερα, ο κ. Δέδες, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Β. Ψαθά, και τον Δήμαρχο Γ. Καραϊσκάκη, Π. Μίγδο, επισκέφτηκαν το σημείο του οδικού δικτύου Άνω Καλεντίνη - Διχομοίρι - Ρετσιανά - Καστανιά στη θέση Μαραθόρεμα που έχει υποστεί ζημιά, προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους, με σκοπό τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων για την αποκατάστασή του.
Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Άρτας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, των Δημάρχων του Νομού και υπηρεσιακών παραγόντων, με θέμα την πορεία των έργων του Νομού Άρτας που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για το ΠΔΕ του 2017 στη βάση της μελετητικής ωριμότητας των απαιτούμενων έργων. 
Να σημειωθεί ότι στο Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 έχουν ενταχθεί τα παρακάτω έργα:
•  Γεφύρωση του ποταμού Αράχθου στο ύψος του «Τριγώνου» με τις απαιτούμενες προσβάσεις.
•   Συντήρηση/βελτίωση της επαρχιακής Οδού Μεσόπυργος – Αυλάκι (όρια ΠΕ Άρτας).
•   «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας οδού Καταρράκτης–Βουργαρέλι» και «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας παράκαμψης Αθαμανίου και οδικός άξονας Αθαμάνιο-Θεοδώριανα».
•  Ολοκληρώνεται η επικαιροποίηση της μελέτης για την ανακατασκευή του παλαιού Δικαστικού Κτιρίου Άρτας.
Ήδη από τους εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2015 προωθήθηκαν και χρηματοδοτούνται:
•  Προκήρυξη της μελέτης με τίτλο «Αντιπλημμυρική προστασία Άρτας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο», με προϋπολογισμό 4.000.000 €.
•   «Εγκιβωτισμός Ρέματος Κατσαρέλου» στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, με προϋπολογισμό 1.000.000 €.
•   Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας τόσο στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, όσο και στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.
•   «Εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας Άρτας», προϋπολογισμού 700.000 €.  
Ταυτόχρονα προγραμματίζονται οι νέες εργασίες για την ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία των αρδευτικών δικτύων Πέτα - Κομπότι και πεδιάδας Άρτας, ενώ προωθείται και η χρηματοδότηση της βελτίωσης και αναβάθμισης του οδικού άξονα «Τετράκωμο – Καστανιά», αλλά και έργα οδοποιίας στην πεδιάδα της Άρτας (όπως η βελτίωση της οδού Άγιος Σπυρίδωνας – Βίγλα), τα οποία θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε στον βαθμό που αυτά τυγχάνουν μελετητικής ωριμότητας και ετοιμότητας.
Με συστηματική δουλειά και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της περιοχής διεκδικήσαμε και πετύχαμε να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του Νομού της Άρτας. Τώρα είναι η ώρα των αυτοδιοικητικών παραγόντων να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά και σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Προτεραιότητά μας είναι τα αναπτυξιακά έργα πνοής και υποδομών που τα έχει στερηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια η Άρτα, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, τον τουριστικό αναπροσανατολισμό της και την έξοδο από την απομόνωση.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αιτήσεις για άδειες νέας φύτευσης οιναμπέλων

Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι για το έτος 2017 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οιναμπέλων, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτεμένες εκτάσεις την 31η Ιουλίου 2016.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 600 Β΄/24-2-2017 μέχρι τις 27 Μαρτίου 2017 οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ (http://dsvip.minagric.local:8080/ ) & με τηλεφωνική υποστήριξη στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1540.
Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας.
Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας, τότε η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά.
Στην αίτηση − υπεύθυνη δήλωση προσδιορίζεται το μέγεθος (σε στρέμματα) και η τοποθεσία της έκτασης για την οποία πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, η οποία
είναι τουλάχιστον ίση της αιτηθείσας έκτασης. 
Η ελάχιστη αιτούμενη έκταση για τη χορήγηση άδειας νέας φύτευσης ορίζεται το ένα (1) στρέμμα. 
Οι επιλέξιμες αιτήσεις που αφορούν συνολική έκταση μικρότερη από την προς παραχώρηση έκταση, εγκρίνονται στο σύνολό τους. 
Εάν οι επιλέξιμες αιτήσεις αφορούν συνολική έκταση μεγαλύτερη από την προς παραχώρηση έκταση, τότε η χορήγηση αδειών θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη βαθμολογία που θα λάβουν οι παραγωγοί με βάση τα κριτήρια προτεραιότητας, το συντελεστή βαρύτητας αυτών και το συντελεστή συμμόρφωσης, όπως αυτά περιγράφονται στα άρθρα 5 & 6 του παραπάνω ΦΕΚ.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου - ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο (γραφείο 117) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βασδέκη & Ηλία Μάνη ή στο τηλέφωνο: 
2651 0 87117.

Επίσης το σχετικό ΦΕΚ 600 Β΄/24-2-2017 και οι οδηγίες συμπλήρωσης των αιτήσεων με  τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου  http://www.php.gov.gr/

Νέα Κερασούντα Πρέβεζας: Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη, χθες (05-03-2017) το μεσημέρι στη διασταύρωση Νέας Κερασούντας Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 47χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας, έξι μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έξι αλλοδαπούς, πέντε υπηκόους Πακιστάν και έναν υπήκοο Μπαγκλαντές (ηλικίας από 19 έως 28 ετών), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, κατά της κατάργησης της αστυνόμευσης των ορεινών και παραμεθορίων περιοχών

    
Αθήνα, 3 Μαρτίου 2017     
Υπό την αιγίδα: Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος      

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  Οι Ομοσπονδίες,
 -Αδελφοτήτων Επαρχίας Κόνιτσας
 -Αδελφοτήτων & Ενώσεων Πωγωνίου
 -Αδελφοτήτων Μουργκάνας

          Σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που οργανώνουν στις 13 Μαρτίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους αρ. 15, τηλ. 210.3243822), με θέμα:
"Η κατάργηση της αστυνόμευσης των ορεινών περιοχών μας και οι προκαλούμενες άμεσες συνέπειες της ανασφάλειας των παραμεθόριων περιοχών της πληθυσμιακής και οικονομικής ερήμωσης και της συρρίκνωσης των εθνικών μας συνόρων".
          Οι Ομοσπονδίες μας, που εκπροσωπούν τους χιλιάδες απόδημους των περιοχών αυτών, που μαζί με τους διαβιούντες ακόμη στα χωριά μας, ακρίτες, και εκπροσωπούνται από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δημάρχους), κρίνουν επιβεβλημένη την παρουσία σας και γι΄ αυτό σας καλούν στη συγκέντρωση, ώστε αφού γίνει ενημέρωση για την πλήρη ανασφάλεια που νοιώθουν οι διαβιούντες στα χωριά μας με τις καθημερινές κλοπές και διαρρήξεις οικιών, εκκλησιών και μικροοικονομικών μονάδων και την εγκατάλειψη των χωριών μας από τους λίγους εναπομείναντες σ΄ αυτά, να επιδιώξουμε, όχι μόνο να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη ολική κατάργηση της αστυνόμευσης των ορεινών περιοχών, ή η υποβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών με κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων, όπως π.χ. Α.Τ. Πυρσόγιαννης, αλλά να καταρτισθεί και να εφαρμοσθεί σχέδιο οργανωμένης αστυνόμευσης, για να αποτραπεί η ολική ερήμωση των χωριών και η εθνικά επικίνδυνη συρρίκνωση των συνόρων μας κατά 30-40 χλμ.
 Σημειώνομε ότι κλήθηκαν να παρευρεθούν στην ιδιαίτερα σημαντική αυτή συγκέντρωση και ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθούν, οι βουλευτές του νομού μας και οι εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, ώστε αφού ακουστούν όλες οι απόψεις, να επιτευχθεί ο καλύτερος σχεδιασμός δράσης μας, για τη σωτηρία των χωριών μας, που είναι αποστολή και καθήκον των αποδημικών οργανώσεων.

Με εκτίμηση
Για τις Ομοσπονδίες

α. Μιχαήλ Ν. Μαρτσέκης β. Γρηγόρης Άρμπιρος γ. Ζωή Ντρούγκα

Παρακατάθεση αποζημίωσης απαλλοτριώσεων για την παράκαμψη Ιωαννίνων

Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εκδόθηκε ειδοποίηση για την παρακατάθεση αποζημίωσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Αθηνών για τα ακίνητα που έχουν απαλλοτριωθεί για την κατασκευή του παράλληλου οδικού δικτύου της παράκαμψης Ιωαννίνων από οδό Ιωαννίνων- Δωδώνης μέχρι Ε.Ο. Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας στην περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών. Η ειδοποίηση αφορά τα πρόσωπα που έχουν ή αξιώνουν εμπράγματα δικαιώματα και τους πληρεξούσιους δικηγόρους των ιδιοκτητών των ακινήτων που έχουν απαλλοτριωθεί. Το συνολικό ποσό είναι 167.970 ευρώ, ενώ για αμοιβή και έξοδα υπέρ του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων έχουν κατατεθεί 10.235,13 ευρώ. Στην απόφαση - ειδοποίηση, σημειώνεται επίσης ότι "η αποζημίωση έχει κατατεθεί υπέρ των φερομένων ως ιδιοκτητών κατά τις ενδείξεις των σχετικών κτηματολογίων, σε συνδυασμό με τις ενδείξεις της καθοριστικής των αποζημιώσεων απόφασης και θα καταβληθεί στα πρόσωπα που θα αναγνωριστούν δικαιούχοι με δικαστική απόφαση. Η παρακατάθεση της αποζημίωσης θα καταβληθεί στους πληρεξούσιους των ιδιοκτητών ακινήτων".


Περιφέρεια Ηπείρου: Τοποθέτηση απινιδωτή στο Γιαννιώτικο Σαλόνι

Η Περιφέρεια Ηπείρου, η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης Ε.Ψ.Ε.Π. και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ιωαννίνων, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και ώρα 12 το μεσημέρι, θα προβούν στην τοποθέτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, χορηγία της Ε.Ψ.Ε.Π., στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ομίλου, στο "Γιαννιώτικο Σαλόνι".


Λυκόστομο Ιωαννίνων:Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί γιατί μετέφεραν έναν μη νόμιμο μετανάστη στο πορτ μπαγκάζ

Συνελήφθησαν, χθες (05-03-2017) το μεσημέρι στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας (περιοχή Λυκόστομου), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρείς ημεδαποί, ηλικίας 27, 30 και 71 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν μη νόμιμο μετανάστη.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρείς ημεδαποί, διαπιστώθηκε ότι αυτοί, μετέφεραν κρυμμένο, στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, έναν 30χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος  στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατασχέθηκαν:
• το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά
• το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και
• τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί  η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Καλπάζει το γλαύκωμα, πάνω από 11 εκατομμύρια άτομα θα τυφλώσει μέχρι το 2020

Περισσότεροι από 11,2 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν τυφλωθεί μέχρι το 2020 από γλαύκωμα!

Την  δυσοίωνη αυτή εκτίμηση κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Γλαυκώματος, σύμφωνα με στοιχεία του οποίου το γλαύκωμα «καλπάζει»  τυφλώνοντας κάθε χρόνο πάνω από 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το 2013   64,3 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν  γλαύκωμα  και ο αριθμός αυτός αναμένεται να εκτοξευτεί το 2020 στα 76 εκατομμύρια!
Παρά την εξέλιξη της οφθαλμολογίας, το γλαύκωμα είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία τύφλωσης παγκοσμίως καθώς στα αρχικά  στάδια δεν προκαλεί συμπτώματα και όταν διαγνωστεί η βλάβη είναι μη αναστρέψιμη.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Γλαυκώματος, με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Γλαυκώματος (12 με 18 Μαρτίου), αναφέρει ότι σύμφωνα με μελέτες για την επιδείνωση της κατάστασης ευθύνονται οι δημοσιονομικοί περιορισμοί στον τομέα της υγείας και η έλλειψη η κακή ενημέρωση κυρίως στους αγροτικούς πληθυσμούς.
Η έλλειψη ενημέρωση στους αγροτικούς πληθυσμούς είναι υπεύθυνη για το γεγονός  ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών φτάνουν στον γιατρό όταν η βλάβη είναι μη αναστρέψιμη.
               ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ-ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Νηστεία: Τι επιπτώσεις έχει στην υγεία μας;

Η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής αποτελεί μια πνευματική διαδικασία και ταυτόχρονα μια ευκαιρία για φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. 
Κάθε χρόνο, όμως, τίθεται το ίδιο ερώτημα: κάνει καλό ή κακό στην υγεία μας;
«Η νηστεία, όπως ήδη γνωρίζετε, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα πολλών θρησκειών, περιλαμβανομένου του Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού και του Ισλαμισμού. Εδώ και χρόνια υπάρχει σε εξέλιξη μια επιστημονική διαμάχη για το αν είναι ωφέλιμη ή όχι για την υγεία του ανθρώπου, δεδομένου ότι προϋποθέτει τη στέρηση τροφής. Αυτό είναι που απωθεί πολλούς εξ ημών από το να νηστέψουμε. Αλλά είτε το πιστεύετε, είτε όχι, η στέρηση της τροφής είναι το “κλειδί” για να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα», εξηγεί η Δρ. Νικολέτα Κοΐνη, M.D., πιστοποιημένη Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής από
την Αμερικανική Ακαδημία Αντιγηραντικής Ιατρικής (http://functionalmedsystem.com ).
Μια πρόσφατη αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications έδειξε ότι, μια ολιγοθερμιδική διατροφή βοηθά να ζήσουμε περισσότερο και με καλύτερη υγεία. 
Μάλιστα, το όφελος είναι μεγαλύτερο για τους ηλικιωμένους.

ΕΜΥ: Βροχές και καταιγίδες από το πρωί της Δευτέρας

Σύμφωνα με την ΕΜΥ μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Δευτέρας 6 Μαρτίου στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου.
Οι νεφώσεις γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανά καταιγίδες.
Τα φαινόμενα από το μεσημέρι πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, ενώ νέα επιδείνωση του καιρού αναμένουνε από τα ξημερώματα της Τρίτης.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, 7 έως 14 στα ημιορεινά και από 3 έως 11 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια έως 3 μποφόρ, με ενίσχυση από το μεσημέρι φτάνοντας τα 4 και τοπικά και τα 5 μποφόρ.
Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί έως και την Πέμπτη όπου κατά διαστήματα θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες, ενώ θα υπάρχουν και ανοίγματα με νεφώσεις αλλά και ηλιοφάνεια.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοανατολικά έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από την Πέμπτη σε βοριάδες με την ίδια ένταση.

Γιάννενα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Εγνατίας- Ιόνιας μέχρι τις 12 Απριλίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Εγνατία Οδό και στο τμήμα όπου γίνονται εργασίες για την διασταύρωση με την Ιόνια.
Οι ρυθμίσεις, που αποφασίστηκαν, από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 12 Απριλίου.
Στην προκαταρτική Φάση Α θα πραγµατοποιηθεί η αποξήλωση του απαραίτητου τµήµατος της κεντρικής νησίδας (και επαναπλήρωση του µε ασφαλτική στρώση) ώστε να µπορεί να υλοποιηθεί η µετάβαση στο αντίθετο ρεύµα κυκλοφορίας (και για τους δυο κλάδους) για την αµφίδροµη κυκλοφορία της παράκαµψης.
Για την πραγµατοποίηση των εργασιών αυτών θα αποκλειστεί ταυτόχρονα η αριστερή λωρίδας κυκλοφορίας και των δύο κατευθύνσεων.
Επίσης, οι διατάξεις αυτές θα εφαρµοστούν και µετά το πέρας όλων των εργασιών (ως τελική φάση αποκατάστασης) για την ανακατασκευή της νησίδας που θα αποξηλωθεί.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 41χρονου Αλβανού φυγόποινου

Συνελήφθη, προχθές (04-03-2017) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, για παραβάσεις της Νομοθεσίας Αλλοδαπών.