Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Το Επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020" σε πλήρη αρμονία με τη Στρατηγική της Μακρο-Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου

H Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Αρχή, συμμετείχε στις εργασίες της 4ης Συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Προγραμματισμού του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΕΣ) «Ελλάδα-Ιταλία» 2014-2020», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στoLecce Ιταλίας, στις 19 & 20 Ιουνίου 2014.
 Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν στην αρχιτεκτονική και στη δομή του προγράμματος της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020, με κύριο θέμα τις επιλέξιμες θεματικές προτεραιότητες του επόμενου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ελλάδα – Ιταλία» 2014-2020.
 Η κα Καλογιάννη, εκτός των άλλων, επεσήμανε: «Οι προτεραιότητες για την ορθολογική διαχείριση του επόμενου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ελλάδα-Ιταλία» 2014-2020, πρέπει, πρώτα απ’ όλα, να υποστηρίζουν και να αναδεικνύουν την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Μακρο-περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου, το σχέδιο δράσης της οποίας μόλις εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δρομολογεί, επισήμως πλέον, τη νέα στρατηγική της Ε.Ε». Επίσης, τόνισε: «Πρέπει να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένες και λίγες προτεραιότητες με ισχυρή πολιτική βούληση, προκειμένου να επιτύχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο».

Καχριμάνης Αλέξανδρος: «Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για να ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός εντός του 2015»



Τον κίνδυνο η Ιόνια Οδός να μην ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, όταν τελειώνει το ΕΣΠΑ, επέσεισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, καλώντας τα αρμόδια Υπουργεία να εντείνουν τη συνεργασία τους για την άμεση εξεύρεση λύσεων.
Συγκεκριμένα, επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα ζητήματα των απαλλοτριώσεων, της αποδέσμευσης του στρατοπέδου στο Αβγό και σε αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίζονται, αλλά δεν αντιμετωπίζονται από τις τοπικές αρχαιολογικές υπηρεσίες. 
Ο Περιφερειάρχης, στην αρχή των δηλώσεων του χαρακτήρισε αρκετά χρήσιμη την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών Μ. Χρυσοχοϊδη στο έργο της Ιόνιας Οδού, προσθέτοντας ότι μετά από τη συζήτηση που έγινε στη σύσκεψη που ακολούθησε, αναζήτησε για το "τι ακριβώς προβλήματα υπάρχουν κατά μήκος της Ιόνιας Οδού από τον κόμβο της Εγνατίας μέχρι και το Αντίρριο".

Υπουργείο Παιδείας: Ξεπέρασαν τις 9.000 οι προσλήψεις αναπληρωτών

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα με έγγραφό του αναλυτικά στοιχεία για τις φετινές προσλήψεις αναπληρωτών.
Αναλυτικά το υπουργείο αναφέρει ότι στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία πραγματοποιήθηκαν 6.991 προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου.
Οι προσλήψεις ανά ειδικότητα είναι οι ακόλουθες:
ΠΕ70-Δασκάλων: 839
ΠΕ70 Δασκάλων ολοήμερα: 1.098
ΠΕ70 Δασκάλων ΖΕΠ: 472
ΠΕ60 Νηπιαγωγών: 876
ΠΕ60 Νηπιαγωγών ΖΕΠ: 5
ΠΕ60 Νηπιαγωγών ολοήμερα: 584
ΠΕ06 Αγγλικής: 454 πλήρους ωραρίου/ 39 ΑΜΩ
ΠΕ08 Καλλιτεχνικών: 787 πλήρους/ 31 ΑΜΩ
ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής:183/19 ΑΜΩ
ΠΕ16.01 Μουσικής: 537/18 ΑΜΩ
ΠΕ19-20:239/33 ΑΜΩ
ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών: 681/42 ΑΜΩ
ΠΕ18.41 Δραματικής Τέχνης: 53/1ΑΜΩ

Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε μαθητές σχολείων για θέματα οδικής ασφάλειας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος ενημερωτικών επισκέψεων και παρουσιάσεων από τα Τμήματα Τροχαίας Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας και Άρτας, σε σχολεία για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου για την καθημερινή εφαρμογή των κανόνων οδικής συμπεριφοράς από τους μικρούς μαθητές και την ενημέρωσή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2013-2014, επισκέψεις σε (73) σχολεία στην περιοχή της Ηπείρου.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχές της Ηπείρου, συνολικά εννέα (9) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Ηπείρου, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο, συνολικά εννέα (9) άτομα.
Συγκεκριμένα:

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ευχαριστίες για την συγκέντρωση ποσού το οποίο προσφέρθηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Ο Δήμος Πωγωνίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού Πωγωνίου, και ο Φιλεκπαιδευτικός Εκπολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Πωγωνιανής,  επιθυμούν να εκφράσουν και δημόσια τις ευχαριστίες τους προς όλους  όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εκδήλωσης, στις 4 του Μάη, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, για ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου» Πωγωνιανής και ιδιαίτερα όσους προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Από την εκδήλωση συγκεντρώθηκε το ποσό των 4.350 € το οποίο προσφέρθηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου».


Από την Οργανωτική Επιτροπή

ΟΓΑ: Στις 18 Ιουλίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του οικογενειακού επιδόματος

Όπως δήλωσε ο διοικητής του Οργανισμού κ. Ξενοφών Βεργίνης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, στις 18 Ιουλίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ.
Ο κ. Βεργίνης τόνισε, ωστόσο, ότι βασική προϋπόθεση για να δοθεί το οικογενειακό επίδομα είναι οι δικαιούχοι να έχουν κάνει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως τις 30 Ιουνίου.

Ο διοικητής του ΟΓΑ μάλιστα διευκρίνισε ότι, ακόμη κι αν το Υπουργείο Οικονομικών δώσει παράταση για τις αιτήσεις των φορολογικών δηλώσεων, η ημερομηνία της καταβολής του οικογενειακού επιδόματος δεν θα αλλάξει.

Από την Τρίτη 24 Ιουνίου τίθεται σε εφαρμογή η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ)

Από την Τρίτη 24 Ιουνίου τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ).
Οι υποψήφιοι έχουν κληθεί από τις 18 Ιουνίου να προσέλθουν στο λύκειό τους, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ο οποίος τους είναι χρήσιμος για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους.
Έτσι, από αύριο μπορούν, με το password και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.
Έως την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερώνονται, να μελετούν και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους, κάνοντας προσωρινή αποθήκευση (πρόχειρο μηχανογραφικό).

Σε λειτουργία κάμερες ραντάρ στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων (μέχρι την Αμφιλοχία)

Προσοχή στις ταχύτητες των οχημάτων

Σε λειτουργία στο Εθνικό δίκτυο Αντιρρίου-Ιωαννίνων κάμερες-ραντάρ από το Αντίρριο μέχρι την Αμφιλοχία οι οποίες θα λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο ελέγχοντας το όριο ταχύτητας των οχημάτων.
Συνιστάται στους οδηγούς να εφαρμόζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. Τα σημεία στα οποία τοποθετηθήκαν τα ραντάρ είναι τα εξής:
Από Αντίρριο προς Αμφιλοχία
Στο Ευηνοχώρι στο 23 χιλιόμετρο, λίγο πριν από τη γέφυρα του Ευήνου
Στον κόμβο του Αγίου Συμεών στο 31,1 χιλιόμετρο
Στην περιοχή Φραγκουλέϊκα στο 52,6 χιλιόμετρο
Από Αντίρριο προς Αμφιλοχία
Στο 35,8 χιλιόμετρο
Στο 32 χιλιόμετρο
Στο 22,5 χιλιόμετρο.

ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

Τον Δεκέμβριο του 2015 στην κυκλοφορία η Ιόνια Οδός σύμφωνα με τον Χρυσοχοΐδη

Το έργο της Ιονίας Οδού θα ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο από σήμερα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το εργοτάξιό της στην περιοχή της Πέρδικας των Ιωαννίνων, από όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στον υπό κατασκευή οδικό άξονα.
«Οι παραχωρησιακές συμβάσεις, ο τρόπος δηλαδή ο καινούργιος με τον οποίο κατασκευάζεται το έργο αυτό που είναι συγχρηματοδότηση είναι προφανές ότι δεν σηκώνει αναβολές, καθυστερήσεις, ασυνέπειες. Το έργο θα δοθεί του χρόνου, τον Δεκέμβριο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο υπουργός κάλεσε όλους να συνεργαστούν και τόνισε ότι «όλοι πρέπει να εργαστούμε η αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, οι υπηρεσίες του δημοσίου, οι ιδιώτες, ούτως ώστε κάθε μέρα να προάγουμε την κατασκευή των δρόμων. Διαφορετικά, εάν εμποδίζουμε την κατασκευή των έργων, αυτό είναι εις βάρος μας».

Ηπιότερα κριτήρια και νέα ρύθμιση για 800.000 οφειλέτες με στόχο να γλιτώσουν τις κατασχέσεις

Δώστε όσα μπορείτε για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το θέμα των ρυθμίσεων προς τα ταμεία και το δημόσιο, τα κριτήρια για τις κατασχέσεις περνούν σε δεύτερη μοίρα για όσους είναι εκτός ρύθμισης, υπό την προϋπόθεση, όμως ότι μπορούν να δίνουν ένα αναλογικό ποσό έναντι της οφειλής τους, μαζί με τις τρέχουσες εισφορές.
Το ποσό αυτό σε κάθε περίπτωση θα είναι χαμηλότερο από τη δόση που θα πλήρωναν, αν είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση.
Η έναντι πληρωμή, όμως, δεν θα τους καθιστά ασφαλιστικά ενήμερους, αλλά θα τους σώζει από ενδεχόμενη επιβολή του μέτρου της κατάσχεσης.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας Αττικής, διοργανώνει το 1ο Ηπειρώτικο Αντάμωμα Καλλιθέας, υπό τους ήχους της κομπανίας του Θοδωρή Γεωργόπουλου, την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014, ώρα 20:00 στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας