Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχές της Ηπείρου, συνολικά εννέα (9) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Ηπείρου, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο, συνολικά εννέα (9) άτομα.
Συγκεκριμένα:

Συνελήφθησαν στο Καρτέρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο 21χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, για κλοπές από σπίτια και παράνομη είσοδο στη χώρα. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες έκλεψαν από σπίτι στο Βασιλικό Θεσπρωτίας, χρηματικό ποσό, χρυσά κοσμήματα και δύο ποδήλατα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα δύο ποδήλατα, μετέβησαν σε σπίτι στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας και αφαίρεσαν από την αυλή είδη ρουχισμού. Όλα τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, 45χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του μικροποσότητα κάνναβης, ένα τσιγαριλίκι και ένα δενδρύλλιο κάνναβης.
Συνελήφθη στο 18Ο χλμ της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα ηρωίνης, βάρους (3,6) γραμμαρίων.
Συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (30,6) γραμμαρίων.
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.
Συνελήφθη στο 19ο χλμ της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης Πρέβεζας, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης δώδεκα (12) ημερών και χρηματικής ποινής (1.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί επιταγών».
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών, για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συνελήφθη στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.