Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Για τα πετρέλαια της Ηπείρου: Το μεγαλύτερο κοίτασμα πλούτου που διαθέτουμε είναι το τοπίο και το παρελθόν της

Το  κείμενο αποτελεί έκκληση προς τους απανταχού Ηπειρώτες.

  Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

  Έγινε πλέον σαφές και ορατό ότι ολόκληρη η Ήπειρος αν-«αγορεύεται» ως ενιαίο ενεργειακό οικόπεδο και μεγάλο περιβαλλοντικό θύμα του Ευρωπαϊκού Νότου, στα κελεύσματα των πολυεθνικών γεωτρύπανων (πλην το νομού Ιωαννίνων, προσαρτώνται και οι νομοί Άρτας & Πρέβεζας). 
Αναφερόμενος στην εξέλιξη, ο υπουργός περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης μίλησε για το αυξημένο ενδιαφέρον της πετρελαϊκής κοινότητας για την Ελλάδα δηλώνοντας ότι «αποτελεί μία ψήφο εμπιστοσύνης στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που έχουμε δρομολογήσει…» Έξω απ’ το στόχαστρο μένει φαινομενικά ο νομός Θεσπρωτίας που ωστόσο υπόκειται στις διασυνοριακές διεκδικήσεις ΑΟΖ Αλβανίας (Σαγιάδα), περιλαμβάνει την περιοχή προσθαλάσσωσης των αγωγών φυσικού αερίου προς Ιταλία καθώς και τον χώρο αερίου (Πέρδικα) με υποθαλάσσιο ενδιαφέρον έξω από την Πάργα, τα Σύβοτα, την Πρέβεζα.

Παρουσίαση υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» και προγραμματικών θέσεων, από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

Αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Du Lac των Ιωαννίνων γίνεται η παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» και προγραμματικών θέσεων, από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη. 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Απάντηση με αφορμή δημοσίευμα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα "ΕΙΔΗΣΕΙΣ" για το πωγώνι.
Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πωγωνίου δηλώνουμε τα εξής:
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πωγωνίου ουδεμία σχέση έχουν με αυτό το δημοσίευμα και το καταγγέλλουμε ως ανυπόστατο ψέμα που στόχο έχει την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών.
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πωγωνίου ομόφωνα στηρίζουμε την υποψηφιότητα του συντοπίτη μας Γιάννη Ντάλλα ως νομαρχιακός σύμβουλος και θα αγωνιστούμε για την εκλογή του και την επιτυχία της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» της Όλγας Γεροβασίλη.
Δηλώνουμε επίσης ότι ο Γιάννης Ντάλλας με την στάση του δεν προκύπτει ότι σαμποτάρισε την προσπάθεια για τον σχηματισμό ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πωγωνίου.
Η παράταξή μας «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Πολιτών για το Πωγώνι» θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τις εκλογές και θα παλεύει για το καλό του τόπου και των κατοίκων του Πωγωνίου. 
Τυχόν αποφάσεις της νέας Δημοτικής αρχής που αντίκειται στα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής μας θα μας βρουν απέναντι.
Επίσης η παράταξη μας αποφάσισε δημοκρατικά να μη στηρίξει καμιά από τις παρατάξεις πού κατεβαίνουν στις Δημοτικές εκλογές και τα μέλη του να πράξουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους.  


Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Η ώρα της αληθείας για τον Δήμο Πωγωνίου

Τέσσερις υποψήφιοι στην μάχη του Μαΐου

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής 27 Απριλίου, έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της 18ης Μαΐου.
Το Δήμο Πωγωνίου θα διεκδικήσουν τελικά τέσσερις υποψήφιοι.
Υποψήφιος είναι ξανά ο νυν δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κωσταντίνος με τη δημοτική παράταξη  «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου», ο νυν  αρχηγός της αντιπολιτεύσεως κ. Ντόντης Ιωάννης με τη δημοτική παράταξη  «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι», το ΚΚΕ στηρίζει την υποψηφιότητα του κ.  Παναγιώτη Καραγιάννη με τη δημοτική παράταξη της  «Λαϊκής Συσπείρωσης Πωγωνίου» και ο κ. Κανακάκης Δημήτριος με τη Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη».

Εκδήλωση της εταιρείας φίλων αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων και ομιλία Δρ Ζήση Μπόνια την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, ώρα 12 το μεσημέρι

Το ψηφοδέλτιο της Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Κανακάκη Δημήτρη

Κανακάκης Μ. Δημήτριος
υποψήφιος
Δήμαρχος Πωγωνίου
Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου "Αλληλεγγύη"
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Μ. ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σ’ ένα κλίμα τοπικών και προσωπικών ανταγωνισμών, καιροσκοπισμού και συνομωσιών, ΑΥΤΟΙ που είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την κατάντια του τόπου μας λυσσαλέα προσπάθησαν να εμποδίσουν την πολιτική παρέμβαση μας. 
Χιλιάδες εμπόδια καθημερινά με στόχο την αδυναμία μας να καταρτίσουμε ψηφοδέλτιο. 
Όργανα οι επαγγελματίες «πολιτικοί» του Άνω Καλαμά που έδιναν ρεσιτάλ αυθαιρεσίας κάτω από την μπαγκέτα των μαέστρων-αφεντικών τους.
ΝΤΡΟΠΗ!

«Ψαλίδι» στα πάντα φέρνει το μεσοπρόθεσμο 2015-2018

Κατατίθεται αύριο στη Βουλή, τι προβλέπει

Άνευ προηγουμένου περιστολή δαπανών στο Δημόσιο προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2015 -2018 που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.
Το Μεσοπρόθεσμο 2015-2018 προβλέπει συγκράτηση των συνταξιοδοτικών δαπανών, μείωση του λειτουργικού κόστους των νοσοκομείων, δεσμευτικά ανώτατα όρια για τις δαπάνες των ΟΤΑ, αλλά και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα της Γενικής Κυβέρνησης.

Δάνεια ΟΕΚ: Μείωση 50% στη δόση και παράταση 10 χρόνια

Ρύθμιση-ανάσα για σχεδόν 100.000 δανειολήπτες έρχεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. 
Οι δανειολήπτες θα μπορούν και να παρατείνουν τον χρόνο αποπληρωμής ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να πετύχουν γενναία μείωση της μηνιαίας δόσης.
 Η ρύθμιση έχει τέσσερα βασικά σημεία που αφορούν κατ' αρχήν την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. 
Οι δικαιούχοι μπορούν να επιτύχουν την επιμήκυνση υπό τον όρο να μην έχουν υπερβεί όταν υποβάλουν την αίτηση τη συμβατική προθεσμία διακοπής.
Ο ΟΟΑΔ ως διάδοχος του ΟΕΚ θα συνεχίσει να καταβάλει την επιδότηση του ενοικίου, αρκεί με τη νέα συμφωνία του δανειολήπτη με την τράπεζα το ποσό της επιδότησης να μην υπερβεί το ποσό που θα εκτιμηθεί με βάση το επιτόκιο του δανείου.

Εγκρίθηκαν 6.462 προσλήψεις σε δήμους

Εγκρίθηκαν, μετά την έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων, οι προκηρύξεις για 6.462 νέες προσλήψεις σε δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα για το 2014.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», από το σύνολο των θέσεων που εγκρίθηκαν, οι 6.011 αφορούν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των δήμων της χώρας. Ειδικότερα, οι προσλήψεις θα γίνουν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών σε τομείς όπως καθαριότητας, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού κ.λπ..
Οι βασικότερες ειδικότητες στις οποίες υπάρχουν ανάγκες στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων είναι κατά κύριο λόγο εργάτες καθαριότητας, οδηγοί απορριμματοφόρων, συνοδοί απορριμματοφόρων, χειριστές μηχανημάτων έργων, εργάτες πρασίνου και κήπων, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, χειριστές σαρώθρων, τεχνίτες διαφόρων κλάδων κ.ά..

Το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Ζάψα Γεώργιο

Γεώργιος Ζάψας
Υποψήφιος
Περιφερειάρχης Ηπείρου
Το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» κατατέθηκε χθες από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, τον κ.  Ζάψα Γεώργιο στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Ντόντη Ιωάννη

Ντόντης Ιωάννης
υποψήφιος
Δήμαρχος Πωγωνίου
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Οι εκλογές τις 18ης Μαΐου αποτελούν την ευκαιρία για να πάρουμε τις αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον και την προοπτική του Πωγωνίου μας. Είναι η ευκαιρία για να αλλάξουμε την τύχη του Δήμου μας. 
Η ευθύνη αυτής της επιλογής θα καθορίσει την πορεία του τόπου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. 
Είναι η ώρα να δώσουμε ένα τέλος στο σημερινό αναποτελεσματικό, συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης. 
Να δώσουμε ένα τέλος σε ένα καθεστώς των παρασκήνιων, που λειτυργεί για τους κολλητούς και τους αρεστούς, που συμπεριφέρονται με αλαζονεία και λαϊκισμό. Ο τόπος μας χρειάζεται μια νέα κατεύθυνση, ένα σύνολο στελεχών που να είναι αποφασισμένοι να εκφράσουν και να υλοποιήσουν τις αγωνίες των κάτοικων, τις ανάγκες της περιοχής, να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής μας.
Ένα δυναμικό σχήμα που θα αναλάβει τις τύχες του Δήμου μας για μια  ελπιδοφόρα πορεία, για ένα καλύτερο αύριο. 
Μια ισχυρή ομάδα, μαχητική, αξιόπιστη και κοινωνικά ευαίσθητη για την επίλυση των προβλημάτων. 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Θεία Λειτουργία την Πρωτομαγιά

Θεία Λειτουργία και ανήμερα της πρωτομαγιάς (Πέμπτη) θα τελεστεί επίσης στην Ιερά Μονή Σωσίνου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πιστούς να συνδυάσουν τον εκκλησιασμό με την έξοδό τους στη φύση. 

Έρχεται η ηλεκτρονική παρακολούθηση των συναλλαγών

Στην ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των οικονομικών συναλλαγών θα προχωρεί στο άμεσο μέλλον το υπουργείο Οικονομικών καθώς με το νέο Μνημόνιο ενισχύονται οι υποδομές παρακολούθησης της οικονομικής συμπεριφοράς των φορολογουμένων.
Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει πως προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές οι ελληνικές αρχές πρέπει να προχωρήσουν τον Ιούνιο στην επέκταση του Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών συμπεριλαμβάνοντας και παρελθούσες οικονομικές συναλλαγές.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Βρέθηκαν 6 ταξιδιωτικοί σάκοι με 254 κιλά κάνναβη

Το απόγευμα του Σαββάτου (26-04-14), κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, 6 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 250 δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους 254 κιλών και 510 γραμμαρίων, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα σε δασώδη περιοχή στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.