Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

«Η τέλεια ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8:30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»

Με την ταινία του Πάολο Σορεντίνο, Η τέλεια ομορφιά (La grande bellezza, Ιταλία, 2013, διάρκεια: 142΄) με τους Τόνι Σερβίλλο, Κάρλο Βερντόνε, Σαμπρίνα Φερίλι, Κάρλο Μπουκιρόσο συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο που διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και ο Ελληνο-Ιταλικός Σύλλογος Φιλίας Ιωαννίνων.
Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου, ώρα 7:00 μ.μ.

 

Υποστελεχωμένη η Ήπειρος από διασώστες του ΕΚΑΒ

SOS εκπέμπουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, με τον Πρόεδρό τους κ. Αλ. Ζέρβα να υπογραμμίζει ότι η Διοίκηση αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν νούμερα και μόνο, καταγγέλλοντας μεγάλα κενά στην περιοχή, καθώς κάθε λίγο και λιγάκι μετακινείται προσωπικό από την περιοχή μας, προκειμένου να καλύψει κενά άλλων περιοχών, με αποτέλεσμα η Ήπειρος να μένει υποστελεχωμένη.
Μάλιστα ο κ. Ζέρβας υποστήριξε ότι η κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα δεν τους δέχεται στο τραπέζι του διαλόγου, ενώ στα αξιοσημείωτα προβλήματα που καταγράφονται, με άμεσες τις συνέπειες στους πολίτες, αποτελεί η μετακίνηση των οδηγών από τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα όλη τη δουλειά των νοσοκομείων να την έχουν φορτωθεί στο ΕΚΑΒ, με χρόνιες διακομιδές. Παράλληλα μετακίνησαν από τα Κέντρα Υγείας τους οδηγούς, αναθέτοντας σε αυτούς αντικείμενο… κλητήρα, την ώρα που τα Κέντρα Υγείας αδυνατούν πια να βγάλουν βάρδιες οδηγών.
Με εξαίρεση το Κέντρο Υγείας της Κόνιτσας, που ακόμη μπορεί να βγάζει βάρδιες, όλα τα υπόλοιπα υπολειτουργούν, αδυνατώντας να έχουν πρόγραμμα διακομιδών, καθώς οι οδηγοί των ασθενοφόρων μετακινούνται σε άλλο αντικείμενο.

Επιστολή-παρέμβαση του Περιφερειάρχη για το ενδεχόμενο λειτουργίας νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό

Επιστολή προς το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τους βουλευτές Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με θέμα τη λειτουργία των σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
"Με έκπληξη είδαμε να επαναφέρεται ζήτημα λειτουργίας νέων σταθμών διοδίων και ιδίως εκείνων που πλήττουν άμεσα την Ήπειρο, τη φτωχότερη Περιφέρεια της Ελλάδος, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Ειδικότερα η λειτουργία του σταθμού Δροσοχωρίου (Δ.Ε. Παμβώτιδος) του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, έχει απασχολήσει εδώ και χρόνια την τοπική κοινωνία, η οποία στο σύνολό της έχει ταχθεί κατά της λειτουργίας του, καθώς ο συγκεκριμένος σταθμός αποκόπτει στα δύο το νομό Ιωαννίνων ( ο οποίος σημειωτέον ήδη έχει έναν ακόμη εν λειτουργία σταθμό διοδίων στην περιοχή Τύριας), θα προκαλέσει δυσβάσταχτο κόστος μετακίνησης ανάμεσα στους κατοίκους των χωριών του, αλλά και θα επιβαρύνει επιπρόσθετα όσους μετακινούνται εντός Ηπείρου.

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα στη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα δέχθηκε στο γραφείο της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά το πρωί της Τρίτης (18/11/14).
Ο κ. Τσόκας συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος Αντιστράτηγο, Εμμανουήλ Κατριαδάκη συναντήθηκε με την κα Ευταξά και συζήτησαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην αρτιότερη οργάνωση και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία στον τομέα πολιτικής προστασίας με ειδική αναφορά στην επερχόμενη χειμερινή περίοδο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θεωρητικές και των πρακτικές εξετάσεις για τους υποψηφίους απόκτησης αδειών Χειριστών ΜΕ Ειδικότητας 1 Ομάδων Α & Β και Ειδικότητας 2 Ομάδας Β, 19 & 20 Νοεμβρίου 2014


Το τμήμα Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι η διεξαγωγή των θεωρητικών και των πρακτικών εξετάσεων, για τους υποψηφίους απόκτησης αδειών Χειριστών ΜΕ Ειδικότητας 1 Ομάδων Α & Β  και Ειδικότητας 2 Ομάδας Β κ.κ. Νικου Παναγιώτη, κ. Δημητράκη Δημήτριο, κ. Αλέξιο Χαρίση, κ. Δημητρίου Δημήτριο, κ. Ζήδρο Δημήτριο, κ. Μπουραζάνη Αθανάσιο, κ. Μέμτσα Ηλία  θα πραγματοποιηθούν στις 19 & 20 Νοεμβρίου 2014, ώρα 15.00, στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου στο 5ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κοζάνης. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει ή θα καταθέσουν τόσο τις σχετικές αιτήσεις όσο και τα σχετικά παράβολα εξετάσεων, να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Επιτυχής η επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Καλπάκι

107 οι γυναίκες που έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Επιτυχής η επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου. 107 οι γυναίκες που έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, συνέλαβαν χθες (17.11.2014) το μεσημέρι στην πόλη της Πρέβεζας, έναν 49χρονο ημεδαπό, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 49χρονου και στο σπίτι του, ποσότητα κάνναβης, βάρους (81,58) γραμμαρίων, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης και δύο χάπια.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

4η Φάση Κυπέλλου Ερασιτεχνών την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου με τους αγώνες (Α.Σ. Καλπακίου-Α.Ο. Ανατολής 14:30/19-11-14) και (Α.Ε. Χουλιαράδων-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 17:00/19-11-14)

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 14:30

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ
ΩΡΑ: 17:00

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης φάσης
Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014     
Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ - Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (14:30)  
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ  (14:30)  
Α.Ο. ΠΑΝΑΜΠΕΛΕΙΑΚΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (14:30)  
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ - Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:00)  

Ο Δημήτρης Υφαντής με τη "Λαουτοπία" στο καφέ Καπλάνειο από την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου

Από την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, ο Δημήτρης Υφαντής με την καινούρια του μουσική περιπέτεια "Λαουτοπία" θα βρίσκεται στη σκηνή του καφέ Καπλάνειο, συνδυάζοντας με το δικό του μοναδικό τρόπο την παράδοση, το έντεχνο και ποιοτικό λαϊκό τραγούδι.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!!!
Ώρα έναρξης: 21:30
καφέ Καπλάνειο: Παπάζογλου 16 & Καπλάνη

Για πληροφορίες - Κρατήσεις: 2651076000

Απαγορεύεται το ψάρεμα της πέστροφας από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και 15η Φεβρουαρίου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων υπενθυμίζει στους ερασιτέχνες αλιείς ότι σύμφωνα με τα Π.Δ. 373/85 (131 Α΄), του Π.Δ. 99/03 και του Καν. (ΕΚ)1967/2006 που διέπουν την Ερασιτεχνική Αλιεία, από 1ης Νοεμβρίου μέχρι και 15ης Φεβρουαρίου απαγορεύεται το ψάρεμα της πέστροφας για λόγους προστασίας της κατά την αναπαραγωγική της περίοδο.
Δελτίο τύπου

«Καλούμε τους φίλους ερασιτέχνες αλιείς αφενός μεν να τηρήσουν την απαγόρευση συμβάλλοντας στην αειφορία των ιχθυοπληθυσμών, αφετέρου δε να καταγγείλουν κάθε περίπτωση καταστρατήγησης της συγκεκριμένης απαγόρευσης που θα υποπέσει στην αντίληψή τους».

Διάλεξη για τον καρκίνο μαστού διάσημου γιατρού στην Αθήνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διάλεξη με θέμα ανίχνευση - διάγνωση των παθήσεων του μαστού και τη νέα παθολογοανατομική  ταξινόμηση του καρκίνου του μαστού, θα δώσει στην Αθήνα  ο διάσημος Σουηδός -Αμερικάνος Ομότιμος Καθηγητής  Ακτινολογίας Δρ LaszloTabar.  
Η διάλεξη -παρουσίαση θα γίνει στα πλαίσιο Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων που  διοργανώνει στην Αθήνα η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας.
Η νέα παθολογοανατομική ταξινόμηση  που θα παρουσιαστεί είναι επινόηση του Δρ Tabar, την οποία επεξεργάζεται  σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις διαφαίνεται ότι η νέα ταξινόμηση θα αλλάξει τα ισχύοντα δεδομένα  και  θα συμβάλλει στην ορθότερη εκτίμηση της  πρόγνωσης για την  επιβίωση της κάθε ασθενούς  που πάσχει από καρκίνο του μαστού, γεγονός που θα αποβεί σε όφελος των ασθενών. 
Επιπλέον, θα συμβάλει στην καλύτερη  συνεννόηση     μεταξύ Ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων αφού η νέα ταξινόμηση είναι πλέον κατανοητή.
Ο διάσημος  Καθηγητής είναι προσκεκλημένος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η οποία έχει αναλάβει να διοργανώσει στην Ελλάδα  το 2020, το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας.