Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 1 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7η αγωνιστική)
1. Δαβάκης: 19
2. Περιστέρι: 16
3. Ζίτσα: 13
4. Κόνιτσα: 11
5. Μηλιά: 11 ΠΑΣ
6. Πανζαγορισιακός: 11
7. Καρίτσα: 10
8. Πετσάλι: 9
9. Γραμμένο: 9
10. Κεφαλόβρυσο: 7
11. Ανάργυροι: 6
12. Μάρμαρα: 3
13. Βοτονόσι: 0
14. Μπισδουνάκι: 0

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - Α.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΩΝ 1 - 2


ΝΗΣΙ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 2 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (11η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 30
2. Α.Ε. Καμποχωρίων: 28
3. Ραφταναίοι: 25
4. Πρωτόπαπα: 25 (10)
5. Ζωοδόχος: 23
6. Σταυράκι: 19
7. Πωγωνάτος: 18
8. Αγία Μαρίνα: 16
9. Αμπελόκηποι: 15 (10)
10. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 14
11. Αμφιθέα: 13
12. Ασβεστοχώρι: 12
13. Καρυές: 11
14. Περίβλεπτος: 10
15. Νησί: 8
16. Α.Ε. Ρίζα: 8
17. Πανφρουριακός: 6
18. Πεντέλη: 1

Συνάντηση με Σαμαρά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ζητά ο Πρωθυπουργός

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο και με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει σήμερα τον ίδιο και τον κ. Σαμαρά σε κοινή συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός είπε ότι πρώτα πρέπει να κλείσει η συμφωνία για το πλαίσιο της νέας κυβέρνησης και μετά δεν έχει πρόβλημα για τα πρόσωπα. Στο μεταξύ οι αγορές απαιτούν λύση πριν ανοίξει το χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω στην Ελλάδα.
Σε αναμονή βρίσκεται η Προεδρία της Δημοκρατίας ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ 2 - 1

Στους δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Βουνοπλαγιά μείωσε τη διαφορά η Θύελλα Κατσικά.
Ως γηπεδούχος επικράτησε του Καλπακίου με σκορ 2-1.

Το Καλπάκι αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο, και κατάφερε να προηγηθεί στο 40΄ με κεφαλιά του Τάλιου.
Στην επανάληψη η Κατσικά ανέβασε τους ρυθμούς της και πίεσε, με αποτέλεσμα να φτάσει στην ισοφάριση στο 55΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Β. Βαρτζιώτης και εκτέλεσε εύστοχα ο Κατερίνης. Στο 72΄ τη νίκη έδωσε ο Γιαννάκης,με μονοκόμματο σουτ, ύστερα από ατομική προσπάθεια του Χ. Βαρτζιώτη.
Καλές ευκαιρίες είχαν ο Στέφος (2) και ο Λισγάρας - Γιαννάκης.
Διαιτήτευσε ο κ. Κατσικογιάννης (Καραλής - Τασιούλας).
ΚΑΤΣΙΚΑ: Τσακτσίρας, Δρόσος, Μάντζιος (70΄ Σκανδάλης), Λισγάρας, Χαλιάσος, Κατερίνης, Γιαννάκης, Στέφος (75΄ Σιάμος), Βαρτζιώτης Χ., Βαρτζιώτης Β. (83΄ Γεωργούλης), Μύταρης.
ΚΑΛΠΑΚΙ: Τσόλας, Τάλιος, Βάρδας, Παππάς, Παπαπαναγιώτου, Δήμητσας, Χολέβας, Τσουμάνης, Κατσαβριάς, Βαζάτης (61΄ Μαστραντωνάς), Φουντάρας (54΄ Παπακώστας).

ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9η αγωνιστική)
1. Βουνοπλαγιά: 22
2. Θύελλα Κατσικά: 20
3. Κρύα: 19
4. Α.Ε. Μικρασιατών: 18
5. Πεδινή: 17
6. Α.Ο. Ανατολής: 15
7. Προοδευτική Περάματος: 11 (8)
8. Λαψίστα: 11
9. Ροδοτόπι: 11
10. Μουσιωτίτσα: 11
11. Α.Ο. Βελισσαρίου: 11
12. Ατρόμητος '95: 9
13. Κουτσελιό: 6
14. Καλπάκι: 6 (8)
15. Ηλιόκαλη: 4
16. Θύελλα Ελεούσας: -1

Κράχ στην αγορά αυτοκινήτου

Κλείνουν η μια μετά την άλλη οι εκθέσεις.
Βουτιά 35,2% στις νέες άδειες το πρώτο δεκάμηνο.

Συνολικά 109.578 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2011, παρουσιάζοντας μείωση 35,2% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου του 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009, είχε καταγραφεί μείωση 31,7%.
Επίσης, η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2011 υποχώρησε σε 44.505, έναντι 56.409 το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 21,1%.
Μείωση 14,1% είχε παρουσιάσει το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.

ΣΔΟΕ: Στην «απόχη» 1000 φοροδιαφεύγοντες

Στην «απόχη» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος φαίνεται να βρίσκονται σύμφωνα με την "Καθημερινή" 1000 φοροδιαφεύγοντες.
Το ΣΔΟΕ έχει καταρτίσει λίστα χιλίων φορολογουμένων με μεγάλες καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις εισοδήματός τους.

Αρκετοί από αυτούς κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο με συντελεστή 45% ενώ όσοι εξ αυτών δεν παρουσιάστηκαν, απειλούνται με κατάσχεση της περιουσίας τους, αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις και σύλληψη με την διαδικασία του αυτοφώρου.
Με εισαγγελική εντολή έχουν κινηθεί εξάλλου οι διαδικασίες σύλληψης εκδοτών πλαστών τιμολογίων.
Τα δυο τελευταία χρόνια το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει περισσότερα από 430.000 πλαστά και εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 3, 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Σε εξέλιξη συζητήσεις, ώστε ως το βράδυ να υπάρξει συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας και για το όνομα του νέου πρωθυπουργού

Εντός της ημέρας θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία περί της κυβέρνησης συνεργασίας και του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, κ. Ηλίας Μόσιαλος, στη ΝΕΤ.

Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις και διευκρίνησε πως ως αύριο θα πρέπει να «κλείσει το όνομα του νέου πρωθυπουργού».
Είπε πως, όταν συμφωνηθούν και τα δύο, τότε θα παραιτηθεί ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Ανέφερε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία, είναι πιθανόν να συγκληθεί και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αλλά σημείωσε ότι πρέπει έως τα μέσα της εβδομάδας να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και να έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση.
Τόνισε, πάντως, ότι είναι απαραίτητο να συμμετέχουν τα δύο μεγάλα κόμματα στην κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς ωστόσο να περιοριστεί σε αυτά τα δύο κόμματα.
Ανέφερε, τέλος, ότι ο χρόνος της κυβέρνησης αυτής δεν θα είναι μεγάλος και ότι μπορεί να συμμετέχουν και πολιτικοί και τεχνοκράτες.

Το σχέδιο Παπανδρέου - Βενιζέλου

Δέσμη προτάσεων μαζί με τη δέσμευσή του ότι θα συμβάλει καθοριστικά για την επίτευξη συμφωνίας, παρουσίασε χθες το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου.

Ήταν το πρώτο βήμα του πρωθυπουργού μετά την ψήφο εμπιστοσύνης και με στόχο να κινηθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για τον διάλογο με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
Το δίλημμα που έθεσε ο κ. Παπανδρέου -και στη δήλωσή του- ήταν ξεκάθαρο.
"Η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή όσων βημάτων απορρέουν από αυτήν, είναι προϋπόθεση για την παραμονή μας στο ευρώ", είπε χωρίς περιστροφές ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, ο οποίος εκτιμάται ότι θα εγγυηθεί τον διάλογο μεταξύ των αρχηγών.
Το διακύβευμα είναι αυτονόητο, ο χρόνος ελάχιστος με τους Ευρωπαίους να κρατούν ανοιχτό τον συναγερμό για την πορεία της Ελλάδας.
Ο κ. Παπανδρέου, αποχωρώντας χθες από το Προεδρικό Μέγαρο, τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον οποίο και συνάντησε εν συνεχεία για να προετοιμάσουν τη "φαρέτρα" για την αυριανή νέα μάχη στο Eurogroup.
Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλος ανέλυσαν τα νέα δεδομένα, τις "κόκκινες γραμμές" των Βρυξελλών, την ανάγκη σύνταξης σε σύντομο χρόνο της δανειακής σύμβασης, αλλά παράλληλα έκαναν μια πρώτη συζήτηση για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.
Όπως έγραψε το "Εθνος της Κυριακής" στο περασμένο φύλλο, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο περιθώριο των εργασιών της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής είχαν πολύωρο τετ-α-τετ, όπου λέγεται συνεννοήθηκαν για τα επόμενα βήματα - κυβερνητικά στελέχη μίλησαν μάλιστα για εν δυνάμει πολιτική συμφωνία...
Πώς θα προχωρήσουν στην εφαρμογή της;
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, εκτός από τον Γ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αναμενόμενες διεργασίες με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Ξέρουν και οι δύο καλά ότι τα περιθώρια διαπραγμάτευσης από την Ευρώπη για το χρονοδιάγραμμα της εθνικής συνεννόησης είναι μηδαμινά! Το πλαίσιο που θέτουν, σχεδόν με... ωμό τρόπο, είναι ασφυκτικό και το χθεσινό "τελεσίγραφο" προς τον κ. Σαμαρά (από το Βερολίνο) επιβεβαιώνει την κρισιμότητα της κατάστασης. Ετσι ο κ. Παπανδρέου δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να ξεδιπλώσει νέα πρωτοβουλία, επικοινωνώντας με όλους όσοι, εντός και εκτός χώρας, πρέπει να συνομιλήσουν για το "κλείδωμα" της συναίνεσης. Ποια είναι η υποστηρικτική ομάδα της προσπάθειας του πρωθυπουργού;
Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν ήδη "εξουσιοδοτηθεί" να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και όταν χρειαστεί να συμβάλουν στις διεργασίες, κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Δ. Ρέππας, ο Νίκος Αθανασάκης κ.ά. Να σημειωθεί ότι αν και εφόσον προωθηθούν οι διαδικασίες , γίνουν οι επαφές και προκριθεί η λύση εθνικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον κ. Βενιζέλο, τότε ο κ. Παπανδρέου θα συγκαλέσει την ΚΟ για να εκλέξει πρωθυπουργό...
"Στείλαμε μήνυμα"
"Εμείς στείλαμε σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη, προς τους εταίρους μας" έλεγε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, μιλώντας με δημοσιογράφους, αλλά χωρίς να έχει διάθεση να ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του. Και στο εσωτερικό; Η ηγεσία της κυβέρνησης δείχνει να κατανοεί ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης με τον όρο να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.
Έτσι και για οποιονδήποτε λόγο "κολλήσει" η συνεργασία, τότε η πιθανή παραμονή στην πρωθυπουργία του Γ. Παπανδρέου μπορεί να πυροδοτήσει νέες ενδοκυβερνητικές εντάσεις. "Σε μια οποιαδήποτε ψηφοφορία στη Βουλή ενός νέου νόμου μπορεί να πέσει βροχή από ''όχι'' που θα φέρει το αναμενόμενο αποτέλεσμα - κάθε άλλο παρά ευχάριστο για την κυβέρνηση".
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, εκτιμάται ότι θα εγγυηθεί τον διάλογο μεταξύ των αρχηγών - και δεν αποκλείεται την κατάλληλη στιγμή να καλέσει ο ίδιος τους πολιτικούς αρχηγούς στον "μόνο δρόμο" -όπως δήλωσε- της συνεννόησης.
Το σίγουρο είναι ότι πρόσωπο "κλειδί" στον σχεδιασμό του κ. Παπανδρέου παραμένει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος αύριο θα ταξιδέψει μέχρι τις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup - εκεί θα ακούσει από κοντά και για πρώτη φορά μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου τα μαντάτα της Κομισιόν και των ισχυρών ηγετών της Ευρώπης.
Δίαυλο επικοινωνίας με το κόμμα τoυ Φώτη Κουβέλη επιχειρεί να ανοίξει η κυβέρνηση, εν όψει των συζητήσεων για κυβέρνηση συνεργασίας. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχουν γέφυρες συνεργασίας, παρότι η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση ότι "η έντιμη και καθαρή λύση είναι οι εκλογές".


ΠΗΓΗ: "Εθνος της Κυριακής"

Public Issue: Το 67% εκτιμά ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα με τη δραχμή

Τα πράγματα θα είναι μάλλον χειρότερα με τη δραχμή, εκτιμά το 67% του δείγματος μέτρησης της Public Issue για την "Καθημερινή της Κυριακής".
Θα είναι μάλλον καλύτερα, πιστεύει το 16%.
Το 10% δηλώνει ότι δεν θα υπήρχε καμία αξιοσημείωτη αλλαγή και το 7% δεν έχει γνώμη για το ζήτημα.
Παρά τις εξελίξεις, το 53% εξακολουθεί να έχει θετική γνώμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το 44% έχει αρνητική.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στις 4 το απόγευμα


Έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συγκάλεσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός, για τις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δεν αποκλείεται μετά τη συνεδρίαση να ανακοινωθεί η παραίτηση της κυβέρνησης και να ανοίξει ο δρόμος για το σχηματισμό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Σημειώνεται ότι από χθες ο κ. Παπανδρέου είχε ήδη συγκαλέσει και συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα, καθώς κανείς δεν επιβεβαιώνει ότι θα γίνει κανονικά.

Η Ήπειρος πρώτη πανελλαδικά στην παραγωγή της πέστροφας!

Πάνω από 100 μονάδες καλλιέργειας ψαριών -οστράκων.
Τι προτείνει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο…
Παρά την σφοδρή οικονομική κρίση, που πλήττει σχεδόν κάθε κλάδο της παραγωγής, στην Ήπειρο ιδιαίτερη άνθηση γνωρίζουν οι ιχθυοκαλλιέργειες και οι οστρακοκαλλιέργειες.
Στην περιοχή μας λειτουργούν ήδη πάνω από 100 μονάδες καλλιέργειας ψαριών και οστράκων, καθιστώντας τον συγκεκριμένο κλάδο ως έναν από τους ταχέως αναπτυσσόμενους, όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Σήμερα, στην Περιφέρεια Ηπείρου λειτουργούν 90 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και 15 οστρακοκαλλιέργειας με συνολική παραγωγική δυναμικότητα άνω των 15.000 τόνων περίπου.
Μάλιστα, στην παραγωγή πέστροφας η Περιφέρειά μας είναι πρώτη σε εθνικό επίπεδο! Στην Θεσπρωτία 37 μονάδες (27 θαλ. ιχθυοκαλλιέργειες, 8 οστρακοκαλλιέργειας και 2 ψαριών γλυκού νερού), στην Πρέβεζα 19 μονάδες (11 θαλ. ιχθυοκαλλιέργειες, 5 οστρακοκαλλιέργειας και 3 ψαριών γλυκού νερού), στην Άρτα 2 οστρακοκαλλιέργειας και 5 ψαριών γλυκού νερού και στα Ιωάννινα 42 ψαριών γλυκού νερού. Στην Περιφέρεια Ηπείρου λειτουργεί η μόνη παραγωγική μονάδα εκτροφής οξύρυγχου, ενώ πρόκειται να λειτουργήσει και μονάδα εκτροφής γαρίδας!
Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου- Νήσων, το οποίο κατέθεσε τις προτάσεις του επί του Σχεδίου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ…
Για το ευαίσθητο οικοσύστημα του Αμβρακικού, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο τονίζει, ότι με βάση νεότερα στοιχεία θα πρέπει να αναθεωρηθεί η κατάταξη του Αμβρακικού στις περιοχές ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΑΥ) οι οποίες σύμφωνα με την ΚΥΑ πρέπει σε συγκεκριμένο χρόνο να μετατραπούν σε Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών. «Απαιτείται επομένως με βάση τα στοιχεία αυτά να αναθεωρηθεί η προτεινόμενη δυναμικότητα της ΠΑΥ Αμβρακικού. Διαφωνούμε στην αύξηση δυναμικότητας και προτείνουμε να ληφθεί μέριμνα με κατάλληλα κίνητρα για την πιθανή μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων εκτός του Αμβρακικού Κόλπου. Πιστεύουμε επίσης, ότι υδατοκαλλιέργειες και δεξαμενές καυσίμων δεν μπορούν να συνυπάρξουν και θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν από τον Αμβρακικό. Σε κάθε περίπτωση το ΥΠΕΚΑ και τα συναρμόδια Υπουργεία θα πρέπει να προβούν στη λήψη άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στον Αμβρακικό Κόλπο και στη βελτίωση της ποιότητας των νερών του. Το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ μπορεί να αξιοποιηθεί κατά προτεραιότητα προς την κατεύθυνση αυτή».
ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ…
Παράλληλα, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου υπάρχουν μονάδες υδατοκαλλιέργειας γλυκέων υδάτων όπου τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νερών είναι κατάλληλα για την εκτροφή αρκετών ειδών.
«Σε αυτές τις μονάδες εμείς θεωρούμε απαραίτητο να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη ποσότητα νερού σε μακροχρόνια βάση. Να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων από μονάδες που ήδη λειτουργούν στις περιπτώσεις που η παροχή νερού γίνεται από τον ίδιο υδάτινο πάροχο και να απαγορεύεται η ίδρυση μονάδων υδατοκαλλιέργειας σε γη υψηλής παραγωγικότητας. Επίσης σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει και η συνύπαρξη ιχθυοκαλλιέργειας με άλλες μορφές ανάπτυξης, όπως την ανάπτυξη αλιευτικού τουρισμού και καταδυτικών πάρκων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ΓΕΩΤΕΕ.
* * *

Τέλος, καταθέτει ξεχωριστές προτάσεις για την ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών σε Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Λευκάδα και Ιόνια Νησιά και καταλήγει σημειώνοντας, ότι αποτελεί χρέος όλων να διερευνήσουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Περιφερειών για μια ισόρροπη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο

Συνολικά 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του έτους στους δρόμους των Ιωαννίνων!!!

Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο για τον μήνα Νοέμβριο στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, συνέβη δυστυχώς το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού μοιραία αποδείχτηκε τελικά η αφηρημάδα ενός 25χρόνου οδηγού μοτοσικλέτας ο οποίος είχε ξεχάσει να πάρει τα κλειδιά του και γυρνώντας στο σπίτι συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Αυτό ήταν το 19ο θύμα της ασφάλτου για τα Γιάννενα από τις αρχές του έτους, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. από την 1 Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου συνολικά 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία που έγιναν στο οδικό δίκτυο, εθνικό, επαρχιακό και αστικό, των Ιωαννίνων.
Μοιραία επιστροφή
Το πιο πρόσφατο δυστύχημα έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κάτω Λαψίστα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο νεαρός μοτοσικλετιστής ήταν επαγγελματίας οδηγός σε συνεταιριστική επιχείρηση της περιοχής.
Από τη σφοδρή σύγκρουση της μοτοσικλέτας με το αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρόνη και στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά και αυτή, ενώ προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας είχε χάσει πριν από μερικά χρόνια τον αδερφό του από τροχαίο ατύχημα.
18 νεκροί σε 10 μήνες
Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο έγινε πέντε μέρες μετά την πρωτοχρονιά του 2011 στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Κοζάνης, όταν ο οδηγός ηλικίας μεταξύ 46 και 55 ετών, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο αυτοκίνητο.
Δύο μέρες μετά, στην Ανατολή, ένας ακόμη οδηγός ηλικίας 26-35 ετών, έχασε τη ζωή του όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ανατράπηκε.
Τον ίδιο μήνα τρίτος οδηγός αυτοκινήτου, ηλικίας μεταξύ 36 και 45 ετών χάνει τη ζωή του κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα κι έπειτα από σύγκρουση με άλλο όχημα στο 31ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Καλπακίου Κακαβιάς.
Στις 12 Φεβρουαρίου οδηγός Ι.Χ. αυτοκίνητου ηλικίας άνω των 55 ετών, χάνει τη ζωή του στην Πεδινή μετά την εκτροπή του οχήματός του, η οποία όπως αναφέρει η αστυνομία ήλθε σαν αποτέλεσμα της απόσπασης της προσοχής του για λόγους που όμως δεν αναλύονται.
Στις 8 Μαρτίου, ένας πεζός πέφτει θύμα απρόσεκτου οδηγού στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, ενώ στις 29 του ίδιου μήνα οδηγός και επιβάτης ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου που κινούταν στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων Άρτας, αφήνουν την τελευταία τους πνοή μετά από σύγκρουση με όχημα που κινούταν στην αντίθετη κατεύθυνση.
Επόμενο θύμα, ένας μοτοσικλετιστής, ηλικίας άνω των 55 ετών, ο οποίος συγκρούστηκε με Ι.Χ. στο Κουτσελό στις 16 Ιουνίου.
Τον ίδιο μήνα ένας ακόμα οδηγός αυτοκινήτου χάνει τη ζωή του στο 22ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Άρτας.
Δύο μέρες πιο μετά και δέκα χιλιόμετρα μακρύτερα από το πιο πάνω ατύχημα οι οδηγοί δύο αυτοκίνητων, τραυματίζονται θανάσιμα μετά από αντικανονικό προσπέρασμα που επιχείρησε ένας εξ' αυτών.
Στις 5 Ιουλίου στη λεωφόρο Νιάρχου, χάνει τη ζωή του ο καθηγητής του πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Δράινας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα στους φωτεινούς σηματοδότες.
Στις 8 Αυγούστου στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, οδηγός Ι.Χ. έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να τραυματιστεί θανάσιμα.
Στις 26 του ίδιου μήνα στην Περιφερειακή Οδό της πόλης των Ιωαννίνων στο ύψος του Σταυρακίου, ένας ακόμη νεαρός οδηγός χάνει τη ζωή του μετά από σύγκρουση.
Την 1η Οκτωβρίου το τροχαίο γίνεται στο Σκαμνέλι, με τον οδηγό οχήματος να βρίσκεται νεκρό και την αστυνομία να αποδίδει το θάνατό του σε απρόσεκτη οδήγηση, ενώ στις 5 του ίδιου μήνα στο Δελβινάκι ένα ακόμα τροχαίο με εκτροπή οχήματος κόβει το νήμα της ζωής ενός νεαρού άνδρα.
Από την ίδια αιτία, εκτροπή οχήματος δηλαδή, στις 19 Οκτωβρίου ένα ακόμα θύμα της ασφάλτου προστίθεται στη λίστα στο Θεριακίσι.
Τέλος στις 29 Οκτωβρίου ένας πεζός παρασύρεται από Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Μπιζάνι και αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.
Κατά το ίδιο διάστημα στην υπόλοιπη Ήπειρο συνολικά 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας κάποιου τροχαίου ατυχήματος.
Πιο συγκεκριμένα, τρεις στη Θεσπρωτία, και από 7 σε Άρτα και Πρέβεζα.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr

ΗΠΕΙΡΟΣ: «Πλούσιο από συμβάντα το δελτίο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου για το μήνα Οκτώβριο

Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου. Κατά την διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου έτους 2011, από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου:
α. Συνελήφθησαν συνολικά οκτακόσια εξήντα τέσσερα(864) άτομα και ειδικότερα:
Είκοσι εννέα (29) άτομα, για παραβάσεις του Νόμου «περί ναρκωτικών».
Είκοσι εννέα (29) άτομα, για διάπραξη κλοπών - διαρρήξεων.
Τρία (3) άτομα, για απόπειρα κλοπής Ιερού Ναού.
Οκτώ (8) άτομα, για παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων».
Ένα (1) άτομο, για παράβαση Νόμου «Περί Παιγνίων».

Ένα (1) άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Τρία (3) άτομα, για απλή σωματική βλάβη.
Έξι (6) άτομα για απειλή.
Ένα (1) άτομο, για αρπαγή προσώπου.
Δύο (2) άτομα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Ένα (1) άτομο για απείθεια.
Δύο (2) άτομα για κλοπές οχημάτων.
Δέκα (10 ) άτομα για χρήση πλαστών εγγράφων – πλαστογραφία.
Δύο (2) άτομα για ψευδή καταμήνυση.
Έντεκα (11) άτομα για διακίνηση λαθρομεταναστών.
Τρία (3) άτομα για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Ένα (1) άτομο για παράβαση του Νόμου «περί λαθρεμπορίας».
Ένα (1) άτομο για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Δώδεκα (12) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.).
Τρία (3) άτομα, για παράβαση του Νόμου περί «πνευματικής ιδιοκτησίας».
Ένα (1) άτομο, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Τέσσερα (4) άτομα, για διάπραξη ληστείας.
Τρία (3) άτομα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Δύο (2) άτομα, για παραβάσεις λοιπών Ποινικών Νόμων.
Επτακόσιοι είκοσι πέντε (725) λαθρομετανάστες, οι οποίοι επαναπροωθήθηκαν στη χώρα τους.
β. Εξιχνιάσθηκαν :
Οκτώ (8) περιπτώσεις Ν. «περί Όπλων».
Δεκαεννέα (19) κλοπές.
Οκτώ (8) κλοπές τροχοφόρων.
Μία (1) περίπτωση Ν. Περί «πνευματικής ιδιοκτησίας».
Δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις Ν. «περί Ναρκωτικών».
Δύο (2) περιπτώσεις πλαστογραφίας – χρήσης πλαστού εγγράφου.
Τρεις (3) περιπτώσεις ληστείας.
Μία (1) περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Μία (1) περίπτωση αρπαγής.
Επτά ( 7) περιπτώσεις διακίνησης λαθρομεταναστών.
Μία (1) περίπτωση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
γ. Κατασχέθηκαν συνολικά:
Ηρωίνη: 16,22 γραμμάρια
Κάνναβη : 595 κιλά και 495, 12 γραμμάρια
Δενδρύλλια κάνναβης : 7
Κοκαΐνη :1,5 γραμμάριo .
Ναρκωτικά χάπια :38
Κυνηγετικό όπλο: 1
Πιστόλια: 2
Περίστροφα: 2
Ξιφολόγχες: 5
Μαχαίρια: 4
Πολεμικό τυφέκι o τύπου kalasniko v : 1
Φυσίγγια: 106
Kάλυκας περιστρόφου:1
Γεμιστήρες: 1
Ποσότητα χαλκού: 100 κιλά
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές: 2
Οχήματα : 8 Ι.Χ.Ε και 2 Ι.Χ.Φ
δ. Ανευρέθηκαν:
Δέκα (10) δίκυκλα και δύο (2 ) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Green Jobs: Είναι λύση το πρασίνισμα της απασχόλησης;

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης

Εν μέσω της σαρωτικής ανόδου των ποσοστών ανεργίας -λόγω της ύφεσης- στην Ευρώπη και τη χώρα μας, έχει προταθεί πολλές φορές η αναζήτηση κοιτασμάτων απασχόλησης στον «πράσινο τομέα» δηλ. σε όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το σεβασμό του περιβάλλοντος.
Οι επιδράσεις της βιώσιμης ανάπτυξης στην απασχόληση μπορεί να είναι αξιοσημείωτες: σύμφωνα με μια έκθεση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ο αριθμός των πράσινων θέσεων εργασίας θα αυξάνεται στο μέλλον, καθώς θα επιτείνεται η μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλής κατανάλωσης άνθρακα και μεγαλύτερης αειφορίας.
Το «πρασίνισμα της οικονομίας» θα επηρεάσει την απασχόληση με τη δημιουργία θέσεων εργασίας στους νέους παραγωγικούς τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και τη μετεξέλιξη ορισμένων επαγγελμάτων καθώς θα αποκτούν ολοένα πιο οικολογικό χαρακτήρα οι δεξιότητες, οι μέθοδοι, και τα επαγγελματικά περιγράμματα.
Τα κοιτάσματα της πράσινης απασχόλησης μπορεί να περιλαμβάνούν θέσεις εργασίας που βοηθούν στην προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλοτητας, τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας, υλικών και νερού, την απεξάρτηση της οικονομίας από τον άνθρακα, την ελαχιστοποίηση της παραγωγής απορριμμάτων και τη μείωση της ρύπανσης.
Οι πράσινες θέσεις εργασίας συνιστούν ευκαιρίες για διευθυντικά στελέχη επιστήμονες, και τεχνικούς, ενώ μεγάλο όφελος θα έχουν και οι νέοι, οι γυναίκες, οι γεωργοί, ο πληθυσμός της υπαίθρου, οι κάτοικοι των υποβαθμισμένων αστικών περιοχών Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθούν νέα επαγγέλματα όπως λ.χ. οι ενεργειακοί επιθεωρητές κτιρίων, οι μηχανικοί περιβάλλοντος, οι βιοκαλλιεργητές καθώς και οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση, την επεξεργασίας αποβλήτων, τις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας, τις αντιρρυπαντικές τεχνολογίες, τον έλεγχο και προστασία των υδάτων κ.α.
Ωστόσο, η εμπειρία δείχνει ότι τα πράσινα επαγγέλματα δε συνιστούν αυτομάτως αξιοπρεπή εργασία. Πολλά από αυτά τα επαγγέλματα είναι «βρώμικα», επικίνδυνα και δύσκολα. Η απασχόληση στις παραγωγικές μονάδες της ανακύκλωσης/διαχείρισης απορριμμάτων, την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα ή την κατασκευαστική βιομηχανία είναι συνήθως προσωρινή και χαμηλά αμειβόμενη. Τα πράσινα επαγγέλματα θα αποτελέσουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στην απασχόληση, μόνο αν διαπνέονται από τη φιλοσοφία της αξιοπρεπούς εργασίας.
Συγκεφαλαιώνοντας, οι πράσινες θέσεις εργασίας συνιστούν το «σήμα κατατεθέν» μια αειφόρου οικονομίας και δικαιότερης κοινωνίας που θα σέβεται το περιβάλλον.

Δρ. Θεόδωρος Α. Κουτρούκης,
Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου,
Μεσολαβητής Διαιτητής ΟΜΕΔ
Ακακίας 24, GR-570 1 3
Ωραιόκαστρο
τηλ. 2310 574066, 6932 276177
e-mail: thkoutr@uom.gr

CNN: Αναλύει τα χειρότερα σενάρια για την Ελλάδα

«Η άμεση απειλή για την Ελλάδα έχει περάσει. Αλλά η κρίση δεν έχει τελειώσει».

Με αυτό τον τρόπο ξεκινά το άρθρο του αμερικανικού δικτύου CNN, αναφερόμενο στις ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα και την κρίση στην Ευρωζώνη, και το τί αυτό μπορεί να φέρει στο μέλλον.

«Οι Έλληνες θα μπορούσαν να αποφασίσουν ότι δεν αντέχουν άλλο να τους λέει η Γερμανία και η Γαλλία να κάνουν περικοπές και να επιβάλλουν στους πολίτες να εργάζονται περισσότερο και να αυξήσουν τη φορολογία. Απλά θα μπορούσαν να πουν ότι δεν θέλουν άλλο...», σχολιάζει.
«Η χώρα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει και να εγκαταλείψει το ευρώ. Δεν βλέπω με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει άτακτα και να παραμείνει στην Ευρωζώνη», αναφέρει το δίκτυο, επικαλούμενο σχόλιο του οικονομολόγου της UBS, Τζορτζ Μάνγκους.
«Η κυβέρνηση θα ενεργοποιούσε και πάλι το νομισματοκοπείο και θα τύπωνε το παλιό της νόμισμα, τη δραχμή. Παρόλα αυτά, λίγοι άνθρωποι θέλουν να συμβεί αυτό και ακόμη λιγότεροι θεωρούν ότι θα γίνει», συμπληρώνει.
«Αν αυτό γινόταν όμως; Αν και το χειρότερο αυτό σενάριο είναι απίθανο, θα συνέβαινε ως εξής» λέει το δημοσίευμα και παραθέτει τις συνέπειες που εκτιμά ότι θα ακολουθήσουν.
Τραπεζική κρίση: Η Ελλάδα θα έμενε χωρίς ευρώ, και χωρίς δυνατότητα να πάρει πιστώσεις.
Η οικονομία θα κατέρρεε σε ρευστότητα, σχολιάζει το CNN.
Υπερβολική λιτότητα: Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ξοδεύει περισσότερο από αυτό που εισπράττει, και θα υπήρχε δραματική μείωση δαπανών. Η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να απολύσει χιλιάδες εργαζομένους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Επίσης θα προκαλούνταν πανικός των επενδυτών σε Ιταλία και Ισπανία, αλλά και παγκόσμια ύφεση, αναφέρει. Εξάλλου, σύμφωνα με αναλυτές, ήδη ο κίνδυνος της γενικευμένης ύφεση είναι υπαρκτός στην Ευρώπη, ανεξάρτητα από το τί θα γίνει στην Ελλάδα.
Πάντως, όπως αναφέρει το άρθρο «σε όλο αυτό το μεγάλο πλαίσιο εξελίξεων, η Ελλάδα είναι πολύ μικρή».


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς

Θα συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια σήμερα στη μία το μεσημέρι.


Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια θα μεταβαίνει σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς.
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τη μία το μεσημέρι.